Letrozolin käyttäjiä?

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti Marikki, 8 kesä 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kirsi1980 Vieras

  Tarkoitus ei ollut olla hyökkäävä.. Toivoisin niin kovin kaikille onnistumista ja on raastavaa kuulla että esim puoliso ei kaikilla ota asiaa tosissaan. Ei varmasti auta jaksamaan raskaan asian kanssa.
 2. smoothie. Rakastunut foorumiin

  Mulle tuli ekana mieleen sanoistasi, että näkökantasi on aika mustavalkoinen. Valitettavasti nämä asiat ja esimerkiksi ihmisten käyttäytyminen ei ole mustavalkoista ja virheetöntä vaikka toki olisi parhaimmat todennäköisyydet onnistumiseen jos eläisi ns täysin terveellisesti. Toisaalta on paljon pareja jotka saa lapsia luomusti vaikka elintavat olisi miten huonot, tai on esim. ylipainoa ja silti onnistuu hoidoissa heti. Ja toisaalta niitä jotka elävät hyvinkin terveellisesti mutta silti kaikista hoidoista huolimatta eivät onnistu.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
 3. Jesssu Tuttu foorumilla

  Samaa mieltä! Toki jokainen sen tietää että hyvät elintavat ovat plussaa lasta yrittäessä mutta elämistä ei pidä lopettaa. Me ollaan esimerkiksi aika nuoria vielä (30w ja alle) niin kyllä me juhlimaan lähdetään jos jotain kekkereitä on, varsinkin vielä kun siihen mahdollisuus kun ei raskaana ole. Mä oon alusta asti sen päättänyt että omaa normielämää en rajota tämän yrityksen takia. Se menee jo mun mielestä ihan yli että jokaikinen askel ja teko elämässä määräytyy sen mukaan koska tässä on se vauvanyritys nyt menossa. Ja kun nimenomaan on niitä ihmisiä (oivoi tunnen kymmeniä) joista mies vetää kamaa,polttaa röökiä,juo jokaikinen pvä ja siittelee lapsia menemään jatkuvasti. Ja myös naisia jotka juovat, polttavat, käyttää kamaa ja silti raskautuu alta aikayksikön. Että joo, summa summarum - hyvät elämäntavat on äärettömän tärkeitä mutta kyllä mä sanon että tämä lapsettomuus ei siitä johdu että joku välillä röökiä vetää tai joskus kännit nykäsee. Kohtuus toki aina kaikessa mutta eläminen on sallittua!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 5
 4. Onninen-Olivia Aloittelija


  Mulla on hyvä esimerkiksi miesten käsityskyvystä :wacky:.. Aluksi oli ihan jäätävän vaikeaa käsittää, että ovulaatio on kerran kuussa ja raskaaksi tulon aikaikkuna ovulaatiosta on +/- kaksi päivää. "Ei kai se nyt niin voi olla, että munasolu elää vain 12-24h?", kun sanoin että se on tänään seksiä tai mahdollisuudet tässä kuussa on ohi.. :woot:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Hauska Hauska x 1
 5. Onninen-Olivia Aloittelija


  Olen samaa mieltä, että kun ollaan vielä +/- 30v on aikaa yrittää ja silloin itsekin elin :hello2.. Nyt kun on 40v, niin on valmis yrittämään kaikkensa ettei jää pysyvästi lapsettomaksi.
 6. dimou Tuttu foorumilla

  Mun mies oli samanlainen. Sanoin moneen otteeseen että tupakointi vaikuttaa siittiöihin. Ei oikein ottanut tosissaan, varsinkaan sen jälkeen kun simppatulokset tulivat ja niissä ei ollut mitään poikkeuksellista. Vasta IVF-lääkärin pitämä saarna sai miehessä toimia aikaan. Tai ehkä se sitten oli hänellä ollut pidempi prosessi, jota oli yksin käynyt läpi mielessään ja tuo oli se viimeinen sysäys. Joka tapauksessa ensimmäisestä IVF-suunnittelukäynnistä alkoi miehen tupakkalakko. Latasi silloin itselleen jonkun lopettamissovelluksen, joka kertoi päivittäin että nyt olet säästänyt näin ja näin paljon rahaa, keuhkojen toimintakyky on parantunut näin ja näin monta prosenttia ja kaikkea sellaista. Upposi insinööriin kuin väärä raha :wink Lisäksi hän asetti itselleen palkinnon, kun oli "säästänyt" 400 euroa niin osti niillä itselleen uuden xboxin. Tupakoinnissahan myös se fyysinen tapa on yksi suurimpia asioita joista on vaikea päästä pois, joten sen tilalle kannattaa kehittää jotain. Mun miehellä se oli purkan syönti ja töissä jonglööraaminen silloin kun muut lähtivät röökitauolle. Jotain tämmöisiä keinoja voi siis miettiä lisämotivaatioksi.
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. pipsu Rakastunut foorumiin

  Jos lapsettomuus ois täysin elintavoista kiinni, olisi lapsettomuuden hoito helppoa, totesi lääkäri.
  Tietenkin, jos tehdään yhteiskunnan kustantamia kalliita hoitoja yhteiskunnan varoin, ois suotavaa, että nämä hoitoihin lähtevät tekis myös oman osansa asioiden suhteen, mihin voivat itse vaikuttaa. Edellytetäänhän ylipainoisiltakin laihduttamista, ennenkuin hoitoja aloitetaan tai ne olisi ylipäätänsä turvallista toteuttaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Optimistinen Optimistinen x 1
  Last edited: 20 syys 2019
 8. Jesssu Tuttu foorumilla

  Täällä ihan sama. :hilarious: Oon nyt tässä vuoden verran selitellyt näitä samoja asioita oviksesta ja letrozolista ja terolutista että koska niitä aina syön ja miksi ja mikä tekee mitäkin ja ja ja:hilarious:
  Ja just kun mies eilen sanoi et hällä tunne että hänes on jotain vikaa koska oisihan se vauva tullu jo ku mäkin näitä letroja syönyt 4 kiertoa. Ja sit taaaas samat jutut että kun sitä lapsettomuutta voi edelleenkin olla vaikkei kummassakaan olisi MITÄÄN vikaa:grin Nyt vaan tyydyn kertomaan vaan että nyt on se hedelmällinen aika ja muuta ei tarvi tietää:laughing002
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Kirsi1980 Vieras

  Ei missään nimessä elämistä pidä lopettaa. Eikä elämä saa pyöriä lääkkeiden ja testejen ympärillä.
  Silti hullulta tuntuu että syödään lääkkeitä ovulaation tukemiseksi ja muilla valinnoilla mahdollisesti sitten huononnetaan hedelmöittymisen mahdollisuutta.
  Totta on että narkomaanit, valtavan lihavat ja alkoholistitkin saattavat lisääntyä ihan luomusti mutta se ei taida olla hyvä syy näiyä asioita itse tehdä.

  Miehet ja ovulaatiot, voi ei miten ihania käsityksiä niillä kaikista näistä asioista onkin.
 10. jannn Naimisissa foorumin kanssa

  Noniin heräsi mieskin tähän, millaista myrkkyä syön. Kun näki ihottumani. Ja haluaa itsekin testeihin. Kyselen ensi viikolla aikoja tutkimuksiin.. Jos hirvee jono niin mies menee yksityiselle.
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. Onninen-Olivia Aloittelija

  Mulla syhyi ja punoitti olkapäät sekä pää särki aina, kun otin Letroja.

  Hyvä kun miehesi on herännyt :playful:. Se on askel eteenpäin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. AZ Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020

  Hui millaisia juttuja noista letroista voi tulla, vähän kyllä jännittää mitä itselle niistä tulee sit kun pääsen enskierrossa aloittamaan ne:nailbiting:
  Mulla muutenkin vähän migreeniin taipuvuisuuttaa niin saa nähdä tuleeko sellasta niistä, kun täällä moni sanonut että pääkipua tullut:sad001
  Mutta onhan se sen arvosta jos niiden avulla saadaan pikkuinen aikaiseksi:shy:
  • Tykkää Tykkää x 2
 13. Zinnia Vieras

  Mulla taas on päinvastainen kokemus letroista: ei siis juuri minkäänlaisia sivuoireita. Muutama migreenikohtaus on osunut letroviikoille, mutta mulla on muutenkin 2-6 migreenikohtausta kuukaudessa, joten voi olla sattumaakin. Pientä väsymystä myös noilla viikoilla, mutta ei sellaista, että olisin nuokkunut päivisin, vaan iltaisin uni tuli normaalia vähän aiemmin.

  Täällä on nyt kp 14 ja lh-piikin pitäisi osua huomiselle, eli ovista on nyt tässä tikutettu (ja toivottu ettei tule ennen huomista), inssi varattu ma-aamulle. :nailbiting:
  • Optimistinen Optimistinen x 3
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. jannn Naimisissa foorumin kanssa

  Mulla tää ihottuma ei kutise, ehkä paria kohtaa hetken. Mut muuten maha ja selkä ku dalmatialaisella. Ja jalassa pari länttiä. Eikai ubikinoni tai inositoli voi tällasta tehdä? Tai vitamiinit.

  Zinnia tsemppiä! Pääsispä itsekin jo hoitoihin.

  Ens ti kp13 gyne, toiv ei ovista ennen sitä. Jos on, niin onko kuitenkin hyötyä gynestä? Ainakin näkee limiksen paksuuden. Näkeekö esim onko rakkula puhjennut? Sitten ei ois hyötyä enää irrotuspiikistä :bag:
 15. smoothie. Rakastunut foorumiin

  Kyl luulen että on hyötyä, just et mikä limis ja mikä follikkelin koko tai seki nähään jos jo puhjennut ja siitä saat varmuuden et ovuloit oikeasti.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 16. jannn Naimisissa foorumin kanssa

  Tässä kuva ihottumasta :hilarious::hungover:

  Attached Files:

 17. savonlikka Peruskäyttäjä

  Ohhoh, aika ikävää, jos letrot tekee tollasia iho-oireita. :wideyed: Itekin onneks säästyny pahimmilta oireilta, ei ollu tässä kierrossa ees muista tuttua päänsärkyä. Mut ei tainu olla mitään muutakaan :arghh: Kerroinkin aiemmin, että olin tuossa hetki sitten kuumeessa ja flunssassa ja niiden myötä ovisoireetkin katos kun tuhka tuuleen.. Tänään vielä tikutin, mut en saanu plussaa. Että oisko sit jääny tulematta.. Jännityksellä odotan tuleeko menkat, nyt kun ei oo terolutteja käytössä. Aina ollu epäsäännöllinen kierto, niin jännittää kyllä, osaako ne itekseen alkaa. Mies menee maanantaina antamaan spermanäytteen, niin se asia onneks etenee. Nostin muuten muutama päivä sitten metformiinin annosta tavoiteannokseen eli 1500mg päivässä. Ei oo tullu onneks mitään vatsavaivoja. Ruokahaluun kyllä vaikuttaa melkoisesti. Välillä tuntuu että joutuu pakottaa ittensä syömään. Noistahan sanotaan,että auttaa painonpudotuksessa, mutta eihän tuo kovin järkevää oo että apu on se, ettei oo nälkä :bored:

  Tsemppiä kaikille :Heartblue
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 18. jannn Naimisissa foorumin kanssa

  Mielenkiinnosta, montako päivää miehenne on pidättäytynyt ennen testiä? Tiedän kyllä suositukset, meillä varmaan mentäis 3-4 päivällä.
 19. Buubi Peruskäyttäjä

  Muistelisin että kolme tai neljä päivää.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. AZ Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020

  Muistaakseni kans kolme päivää pidättäytyi. Ohjeistuksessahan on 2-7 päivää.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu