Tässä olisi yks todella hyvä kakku. Oon nyt loppu vuona tehnyt pari kertaakin ja teen nyt viikonlopuksi, ku miehellä on synttärit.
Valkosuklaakakku
Pohja
150g keksejä
75g voi sula
Mustaherukkakerros :
3/4- 1 dl mustaherukkahillo
100g mautamaton jugurtti
100 g maustamaton tuorejuusto
1,3dl sokeri
3,5 dl liivatelehti
3 dl kermaa
Valkosuklaakerros
200 g valkosuklaa
1 dl kerma
50 g maustamaton jugurtti
2,5 liivatelehti
4 dl kerma
Pohja: murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa ja painela kakkurenkaaseen ja laita hetkeksi pakkaseen.
Mustaherukkakerros: Sekoita mustaherukkahillo, jugurtti, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi massaksi. Sulata liivatelehdet pienessä tilkassa vettä. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää liivatelehdet mustaherukkaseokseen ja lopuksi viel kermavaahto. Levitä keksipohjan päälle ja hyydytä pakkasessa 0,5- 1 tuntiin.
Valkosuklaakerros: Kiehauta 1dl kerma ja kerma valkosuklaaseen sekoita kunnes suklaa on sulanut. Sulata liivatelehdet pienessä vesitilkassa. Lisää jugurtti valkosuklaaseen. Vatkaa kerma 4 dl pehmäksi vaahdoksi. Lisää liivatelehdet valkosuklaaseen ja lopuksi kermavaahto. Levitä valkosuklaakerros jähmettyneen msutaherukkakerroksen päälle. Anna hyytyä pakastimessa 2-3 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
http://www.makuja.fi/reseptit/tyrni-valkosuklaakakku/
Tässä on varsinainen resepti, mutta olen sen muuttanut hieman. Mielestäni tuossa on liikaa liivatetta ja kun hieman vähentää niin tulee paljon pehmämpi kakku. Ja tietty mustaherukkahillon tilalle voi laittaa vaikka mitä hilloa. Ja ensimmäisellä kerralla tein pohjan kääretorttu levystä, koska piti saada gluteeniton kakku. Ja siitäkin tuli todella hyvä. Pohja vaan kostutin hieman ja laitoin pienen kerroksen hilloa myös pohjalle. Mutta tää kakku on todella hyvä ja tästä tulee korkea kakku. ei mikään littana.