Leivontaketju

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2014' aloitti mmaljo, 21 marras 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
  1. mmaljo Peruskäyttäjä Helmikuunmammat 2014

    http://www.kinuskikissa.fi/valkosuklaa-glogikakku-2?hakusivu=1

    tuollaisen pongasin tuolta kinuskikissalta ja aattelin tänä jouluna kokeilla jälkkäriksi :) Tein kyllä viime vuonnakin glögijuustokakun, mutta tässä oli tuo täyte erilainen.. kuulostaa niiiiiiin hyvältä :Heartred ja aattelin et vois koittaa tuota koristettakin tehdä :)
    • Tykkää Tykkää x 3
  2. -Dolly- Tuttu foorumilla

    ompa mahtavan näkönen^^ :) Minkä makusta on glögikakku? Tai siis varmaan glögin aromit maistuu, mutt miten vahvasti? :D Ku ite en oo hirveesti glögi-ihmisiä, mutta sit taas mies on :D Ja jouluks kuitenki pitäis jotaki väsätä. Mutta noi koristeet menee itelle liian vaikeeks, se on hyvä ku muut osaa munki puolesta :D
  3. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

    Vähänkö ihan ehdottomasti haluaisin kokeilla tota koristetta. :D Ite en kyllä glögistä todellakaan perusta... Itse ajattelin soveltaa jotain piparkakkumousse reseptiä kakkuun. Tai ehkä luumumoussea. Jos semmoisiin on hyviä ohjeita, otetaan vastaan! :)
  4. mmaljo Peruskäyttäjä Helmikuunmammat 2014

    no tuossahan tuo kiille on pelkästään glögiä, että siltä se maistuukin sitten :) itse ainakin tykkäsin viime vuonna kyllä :)
  5. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

    Ja jos ei glögistä tykkää, niin voisihan sen korvata vaikka puolukka- tai mustaviinimarjamehukiilteellä :)


    Sent from my iPhone using Vau Foorumi mobile app
    • Tykkää Tykkää x 1
    • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  6. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

    Niin ja jos punainen väri ei ole ehdoton, niin kokeilkaa marlin premium vaaleaa glögiä, ei ole niin voimakkaan makuinen. Enemmän omenainen ja vaniljan makuinen :)


    Sent from my iPhone using Vau Foorumi mobile app
    • Tykkää Tykkää x 2
  7. Minipallo Peruskäyttäjä

    Onnellinen: Omg!!!XD nam!!


    Sent from my iPad using Vau Foorumi
  8. Onneli Peruskäyttäjä

    Panda: olen samaa mieltä kanssasi tuosta banaanista ja sen tuomasta mehevyydestä. Mulla on ainoastaan kaksi kuivakakkua, joita tykkään tehdä. Tuo aiemmin laittamani suklaakakkuohje on aika mehevä. Esim. Maraboun daim-suklaalevyllä siihen saa lisäksi sellaista ihanaa tahmaisuutta. Toinen kuivakakku, joka kuuluu bravuureihini on alla.

    PEKAANIPÄHKINÄ-BANAANIKAKKU

    150 g pehmeää voita
    1 dl sokeria
    2 dl tomusokeria
    4 kypsää banaania
    2 munaa
    3 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1/2 tl kanelia
    1/2 tl inkivääriä
    ripaus suolaa
    75 g pekaanipähkinöitä

    voita ja korppujauhoja vuokaan / silikonivuoka

    1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
    2. Vaahdota voi, sokeri ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
    3. Soseuta banaanit ja sekoita sose taikinaan. Lisää munat.
    4. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seokseen rouhitut pekaanipähkinät. Kääntele kuiva-aineseos banaanitaikinaan.
    5. Kaada taikinaan vuokaan. Kypsennä kakkua uuni keskellä 45-60 min uunista riippuen. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi.
  9. -Dolly- Tuttu foorumilla

    Tein tuota after-eight kakkua, ja on kyllä hyvvää ;p Ei hirveesti pysty kerralla syödä, mutta ehkä riittääki sit vähän pidempään :D Kiitos Regina vinkistä! Ja suosittelen kyllä muillekki tota !
    • Tykkää Tykkää x 2
  10. Mitla Peruskäyttäjä

    Ihania reseptejä! Muistaako/tietääkö kukaan mikä kakku on sellainen tiikeriraitainen juustokakku? Tai löytyykö joltain hyvää reseptiä sellaseen? Siinä oli suklaa tietysti tummana raitana, mutta sitä en muista mitä se vaalea oli. Jos en ihan väärin muista niin oli uunissa tehty. Kerran maistoin ja tykkäsin kovasti, olis kiva kokeilla ite myös. Ja mistä vetoa että nyt kun laitan Googleen tiikerijuustokakku niin löytyy ihan varmaan sillä :D


    Sent from my iPhone using Vau Foorumi
    • Tykkää Tykkää x 1
  11. Minipallo Peruskäyttäjä

    Mun ihan kamala heikkous on ollut ystäväni lapsensynttäreiltä itsetehdyt marengit...Omg!! Siis mä vaan ahmin niitä.
    Ja yleensä ainekset löytyy miltei aina kotoa. Nyt oon kerran kuussa näitä värkkäilly ImageUploadedByVau Foorumi1385929211.915037.jpg

    - 3 kananmunan valkuaista
    - 7rkl sokeria

    Vatkaa niin kauan, kunnes massa on kuohkeaa ja pysyy kupissa.

    Uunissa n. 125 astetta, keskitasossa n.45min

    Helppo resepti ja pikainen apu herkkuhampaan kolotukseen...
    • Tykkää Tykkää x 1
  12. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

    Mitlalle tulee mieleen vaan marmoroitu juustokakku.... :S Ja siitäkin on kamalasti eri versioita.

    Minipallolle (ja kaikille marengin ystäville) heittäisin tämän:

    http://bakevillebylallu.blogspot.fi/2012/08/chewy-suklaamarengit.html

    itse olen tehnyt tuon ihan pelkällä tummalla suklaalla (sen 200g) ja puolella märällä sokeria. Enkä todellakaan jaksa vatkata missään verihauteessaa. :D Tulee ihan tautisen hyviä!
    • Tykkää Tykkää x 1
  13. panda Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

    Tarkoitit varmaan vesihauteessa. :grin Ei ihan herkullisin mielikuva tule tautisen hyvistä verihauteista.. :fart005 :grin

    Mää en oo uskaltanu sulattaa suklaata muuta kuin kiehuvan kattilan päällä höyrystämällä, kun jossain peloteltiin, ettei siitä muuten tule hyvää.
  14. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

    Panda: kyllä mä ainakin sulatan aina mikrossa suklaan, en jaksa pelata vesihauteen kanssa.. Vaikka "oikeaoppista" kai olisikin niin.. Tärkeintä on kun sulattaa mikrossa, että sulattaa varovasti, eli sammuttaa ja sekoittaa ja tarkkailee suklaata riittävän usein :) itse omalla mikrollani vahdin ja sekoitan suklaan määrästä riippuen 15-30 sekunnin välein. Kokeilemalla oppii oman mikron tunnistamaan :)
    • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  15. -Dolly- Tuttu foorumilla

    Minäki sulatin iha vaan miksossa, eikä maku kärsiny kyllä yhtään :) Ja tein kans tolleen et sammutin välillä ja sekottelin :)
  16. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

    panda :DDDDDD VeSihauteessa hyvinkin. :D

    Mikroa mäkin oon käyttänyt suklaan sulattamiseen. :) Joskus kyllä vesihauteessakin, mutta kun se mikro on vaan niin paljon nopeampi.
  17. mä77 Tuttu foorumilla

    Ihan muusta kuukaudesta hyppään tänne:
    Olen tehnyt noita suklaamarenkeja useita kertoja (aina jouluksi) ja ovat todella hyviä, minusta parempia kuin tavalliset. Marenkia ei todellakaan tarvitse vatkata vesihauteessa. Minun ohjeessa on hieman sitruunamehua. Yleensä laitan myös hippusen suolaa mukaan. Suklaan kääntely marengin joukkoon pitää olla todella minimaalista, jotta tulee makuraitoja. Näyttää näissä ohjeissa olevan iso ero paistolämmön ja -ajan suhteen. En osaa kyllä sanoa, kumpi on parempi marengin kannalta.

    Suklaiset marengit

    2 valkuaista
    1 dl sokeria
    1 tl sitruunamehua
    9 palaa leivontasuklaata

    Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen aikana vähitellen joukkoon. Lisää myös sitruunamehu.
    Paloittele suklaa ja sulata se mikroaaltouunissa. Yhdistä aineet, mutta älä sekoita.
    Nostele valkuaisvaahdosta ja suklaasta kahden lusikan avulla kekoja leivinpaperin päälle.
    Kuivata marengeiksi 100 asteesessa, vie noin 50 minuuttia.
    • Tykkää Tykkää x 2
  18. Pikkunöösä Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2014 Heinämammat 2018 Heinämammat 2016

    Hei mä77, osaatko sanoa miten paljon marenkeja tulee tosta annoksesta? Uskoisin, että mitä pitempi paistoaika ja matalampi uuninlämpö sitä parempia marenkeja tulee :)
  19. mä77 Tuttu foorumilla

    Minun annoksesta tulee muistaakseni sellainen täysi pellillinen. Minusta pienemmät marengit ovat parempia. Niitä on helpompi syödä.
  20. -Dolly- Tuttu foorumilla

    Olin näköjään luvannu ottaa kuvaa siitä after eight juustokakusta, mutta en kerinnyt ku se meni päivässä :D Mutta te jotka ootte noita kakkujen kiille-asiantuntijoita, niin miten ihmeessä siitä saa sellasen kivan tasasen :D Ku tein ton kakun ja siihen tuli se suklaa kiille nii siihen päälle jäi sellasta vähän niinku kuplamaista siitä kaakaosta :D Mutta ei ny mitenkään pahasti, eikä haitannu ku ei mihinkää juhliin tullu :) Mut olis kiva ens kerralla saada siitä vielä nätimmän näkösen:D
    • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu