Jos mäkin nyt tänne muutaman reseptin laittaisin. Siis tykkään tosi paljon leipoa, ja oon muutamia vuosia sitten käynnyt leipuri ja kokki puolen amiksessa. Juustokakkuja tykkään tehdä todella paljon. Ja joskus tavallisiakin kakkuja. Kaikki makiat ovat niin ihania tehdä ja suolaiset myös.
Tässä olisi snickers-piiras.
todella makea, mutta helppo tehdä
260g LU bastogne kandisokerikeksejä
100g voita sulatettuna
1 dl suolapähkinöi karkeaksi hienonnettuna
2 dl kuohukerma
15kpl vanilja-fudgeja ( irtokarkkihyllystä )
1 snickers-patukka
Kuorrute
200g vaaleaa maitosuklaata
1 dl kermaa
1/2 dl suolapähkinöi
*vuoraa 22cm irtopohjavuoka leivinpaperilla
*murenna keksit ja lisää sulatettu voi ja sekoita joukkoon karkeaksi hienonnetut suoläpähkinät.painele seos vuokaan.
*keita kermasta ja fudgeista sakea kinuski.Lisää lopuksi joukkoon snickers patukka ja sekoita kunnes se sulaa.
*kaada kinuski vuokaan keksipohjan päälle
*sekoita kasarissa miedolla lämmöllä maitosuklaa ja kerma, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon suolapähkinät. Levitä kuorrute pinnalle ja koristele haluttaessasi viel suolapähkinöillä. Laita kylmään.
*Tämän voi valmistaa jääkaappiin jo muutamaa päivää aiemmin.
Tässä olisi höyhenkevyt sitruunajuustokakku
tullut muutaman kerran tehtyä ja erittäin hyvä
pohja:
200 g digestive keksejä ( vähärasvaisempi versio)
1 prk nestla bona sosetta ( maku: omena-banaani-appelsiini) voi olla muu maku tai merkki
Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunankuori
1 dl sitruuna mehua ( 1-2 sitruunaa)
200g mautamaton tuorejuusto ( 2% rasvaa)
2 dl rasvatonta veriappelsiinijugurttia, ( voi olla jonkun muun makuinenkin )
1 prk rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta / sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
Kiille:
3 liivatetta
2 ½ dl appelsiinitäysmehua
*Hieonna keksit ja lisää bona sose. Levitä leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle 24cm halkaisijaltaan.
* laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
* raasta sitruuna ja purista mehu
*sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, makeutusjauhe/sokeri ja vaniljasokeri.
*vaahdota valkuaiset
*kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täyteeseen
*lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
*hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.
*laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen.
*kiehauta n½ dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. yhdistä muun mehun kanssa. jäähdytä kiille huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista. kaada kiille vuokaan lusikan kautta. anna hyytyä jääkaapissa.
Koko kakku 1719 kcal*
yksi pala ( 12kpl): 143 kcal*
(* koristelu ei sisälly kalorimäärään )
Ite olen ihan tavallisista tuotteista tehnyt, etten ole katsonut noita kalorimääriä ollenkaan. Mutta mukavan kirpakka kakku.
Sit tässä olisi viel Kahden suklaan browniet erittäin hyviä ja "kosteita". koko pellilisestä tulee n.60-64kpl, kun leikkaa sellaisia pieniä palasia.
Tumma taikina
200g voita
200g tumma suklaa
3 dl sokeria
6 munaa
1 prk persikkasose ( esim.bona/piltti )
4 dl vehnäjauho
1 dl tummaa kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhe
vaalea taikina
200g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
4 tl vaniljasokeria
pinnalle
1 rkl kaakaojauhetta
*sulata voi ja t.suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. lisää sokeri joukkoon ja anna jäähtyä. valmista sillä välin vaalea taikina
* sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston,munien ja vaniljasokerin kanssa. jätä odottamaan
* vatkaa t-taikinan munat ja persikkasose kevyesti. lisää suklaa-voi-sokeri seos
*sekoita kuivataineet ja siivilöi taikinaan. sekoita
*kaada 3/4 t.taikinasta leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin
*levitä päälle v.taikina ja nostele loput t.taikinasta pinnalle. sekoita taikinoita esimerikiksi veitsellä tiikerikuvioita
*paista 175 asteessa n. 40min. anna jäähtyä hyvin, mielellään yön yli jääkaapissa.
* leikkaa annospaloiksi ja tupruta kaakaojauhetta päälle.
Nää vie kielen mennessään ja suht nopeita ja helppoja tehdä
tässä nyt muutamia reseptejä =)