Leivontaketju

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2014' aloitti mmaljo, 21 marras 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
  1. -Dolly- Tuttu foorumilla

    pakko kyllä koittaa noita suklaamarenkeja, en oo ikinä tehny minkään sorttisia, mut näyttää ja kuulostaa ihanilta :)
  2. -Dolly- Tuttu foorumilla

    Oli muutes tossa aiemmin puhetta noista tuorejuustoista ja joku sano et philadelphia ei olis pastöroitu, mut tarkistin vielä ennen ostoa ja kyllä sekin on :) Muistin käyttäneeni sitä aiemminkin noissa juustokakuissa :)
    Last edited: 3 joulu 2013
  3. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

    Marenki taitaa jakaa ihmiset koostumuksen suhteen. :) Mä tykkään kun jää tahmeiksi, johon tommoinen lyhyt paisti ja kuivatusaika on oikein hyvä. :) Ja tykkään myös ISOISTA marengeista. :D
    • Tykkää Tykkää x 1
  4. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

    dolly: Ai on!?! Mä joskus alkuraskaudessa tutkin ja katsoin että ei olisi ollut, joten en ole syönyt sitä.. Voi juku jos on, pääsee sillä herkutteleen :P
    • Tykkää Tykkää x 1
  5. -Dolly- Tuttu foorumilla

    Dangel piti vielä kerran tarkistaa, ja juu kyllä on :) En tiiä onko noilla eroja, mutta ainaki tuo philadelphian maustamaton on pastöroitu :)
    • Tykkää Tykkää x 1
  6. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

    Ihanaa :P mä meinaan löysin uuden herkun juuri ennen plussaamista, Philadelphia ja tuc-suolakeksit :P
  7. -Dolly- Tuttu foorumilla

    Oi nyt pääset sitten herkuttelemaan oikein luvan kanssa ;p En osaa itse tuon yhdistelmän makua kuvitella :D Onko nää näitä raskausajan mielihaluja/himoja :D
  8. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

    No prismassa oli maistattaja joskus ja yllätyin itsekin kuin hyvää oli :D
    • Tykkää Tykkää x 1
  9. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

    Ja voi itku!! Kävin kaupassa enkä muistanut ostaa sitä Philadelphiaa!!! :/ onko jollain tosi hyväksi todettuja bataatti- ja porkkanalaatikon ohjeita?
  10. Onnellinen Peruskäyttäjä

    Siis tässä olisi ainakin hyvä porkkanalaatikko. Laitan itse enemmän siirappia kuin ohjeessa, kun tykkään makiasta porkkanalaatikosta. ja suolaa en mittaa laitan vaan jonkin verran ja sitten maistan =)

    Porkkanalaatikko

    1 kg kuorittuja porkkanoi
    5 dl vettä
    1 tl Suolaa
    1 ½ dl puuroriisi
    3 dl täysmaito
    1 muna
    ½ tl suola
    ½ dl siirappi
    1/4 tl valkopippuri
    1/4 tl muskottipähkinä

    keitä paloitellut porkkanat suolalla maustetussa vedessä, vesi juuri ja juuri peittää porkkanat. Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaan. Soseuta porkkanat. Lisää soseeseen maito, muna ja mausteet. Kun vesi on riiseistä imeytynyt, niin riisi on kypsää. Yhdistä riisi muihin aineisiin. Tarkista suolan määrä. Kaada seos noin 2L vetoiseen hyvin voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 200 asteessa n.45min.
    • Tykkää Tykkää x 1
  11. mmaljo Peruskäyttäjä Helmikuunmammat 2014

    Olisko kellää jotain hyväks todettua imelletyn perunalaatikon ohjetta? ja että mitä perunoita kannattais ostaa? Aattelin, et jios oikeen jouluks uskaltautuis itse tekemään :D
    • Tykkää Tykkää x 1
  12. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

    Tämmöisestä oli puhe jossain noista mun kymmenistä joululeivontalehdistä (ilman ohjetta, ihan ihme juttu!):

    http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/mummin-siirappikakku.aspx

    Mummin siirappikakku
    24 palaa

    Ainekset
    3 kananmunaa
    1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    1 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
    1 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvijuomaa
    75 g margariinia tai voita sulatettuna
    4 1/4 dl vehnäjauhoja
    1 rkl jauhettua kanelia
    1/2 tl jauhettua neilikkaa
    1 tl leivinjauhetta
    1 dl rusinoita






    Tuolla odottaa nyt uunissa mulla. :) Tosin siirappi loppui kesken ja puoli desiä korvasin hunajalla. Enkä laittanut rusinoita, koska hyi. :D Jos siitä tulee hyvää, teen varmaan jouluna muutaman lahjaksikin. Ainakin noin taikinana tuoksui ja maistui hyvälle. :D Mietin kyllä, että osan kahvista olis voinut korvata jollain liköörillä tai konjakilla tms.. tuomaan lisää mausteisuutta. Eipä tommosia kyllä meillä koskaan ole. :D No jos on hyvää, niin ehkä kokeilen jollain viinaksella maustaa niitä mitä lahjoiksi annan... :)

    Kerron miten kävi!
    • Tykkää Tykkää x 2
  13. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

    Hyvää tuli! :)
    • Tykkää Tykkää x 2
  14. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

    Tänään tein uunijuustoa seuraavalla reseptillä:

    5dl vettä
    2dl kermaa (nyt oli sattumoisin 15% ruokakermaa tuola, mutta vissiin mikä tahansa maustamaton kerma käy)
    4dl rasvatonta maitojauhetta
    2 kananmunaa
    ripaus suolaa

    Ensin maitojauhe nesteen sekaan, sitten vatkataan kunnolla munat ja suola mukaan. Meillä kiertoilmauunissa 150 astetta n. 30 min. (kunnes pinta on kauniin ruskea ja seos on hyytynyt) Antaa jäähtyä ja syö joko sellaisenaan tai sokerin ja kanelin tai jonkun hillon kanssa. Itse laitan ihan ihan vähän sokeria päälle. :)

    Voi myös tehdä niin, että kaikki 7 dl on vettä.
  15. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

    Täällä tuli eilen tehtyä porkkana-, lanttu-, bataatti- ja perunalaatikot :) ei tosin yksin vaan äitini oli apuna. Julmaa vaan kun niitä ei saanut syödä heti :wink tänään pitäisi mennä pojan kanssa mummilaan leipomaan pipareita ja kaneliässiä.. Onneksi on noi isovanhemmat apuna, muuten jäisi joulupuuhat pieniksi :Heartred
    • Tykkää Tykkää x 1
  16. -Dolly- Tuttu foorumilla

    mää en oo ennen marenklia tehny ja nyt koitin tota suklaasekotus juttua, nii ei kyllä oikeen onnannu :D En sit tiiä mitä tein väärin :D vi olla et en vatkannu siitä sit tarpeeks tukevaa tai sit uuni oli vielä hitusen liian kovalla teholla sämpylöiden paiston jälkeen.. tiedä sitä :D Mut oli kyllä aika yököttäviä nuo mun versiot :D Sen sijaan juustokakkuja oon tehny nyt paljon ja ne on kyllä onnistuneet ja saaneet kehuja :D Viimeks tein appelsiini-suklaa juustokakun, nam :)
    • Tykkää Tykkää x 1
  17. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

    Meillä oli tuossa kaksi ihan uskomattoman kypsää banaania ja päätin googlettaa ohjetta banaanikakkuun.Tämmöinen löytyi ja hyvää tuli.
    (http://www.valio.fi/reseptit/banaanikakku-2/)
    Valmistusaineet
    2 (luomu)munaa
    2 1/2 dlsokeria
    100 gValio voita
    5 dlvehnäjauhoja
    2 tlkanelia
    1 tlinkivääriä
    1 tlneilikkaa
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    2 (n. 350 g)kypsää banaania (n. 2 dl soseena)
    2 dlValio turkkilaista jogurttia

    Valmistusohje
    Laita uuni päälle. Voitele 1,8 litran vetoinen rengasvuoka voilla. Korppujauhota se.
    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
    Sulata voi.
    Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaanit esim. haarukalla. Sekoita voisulaan banaanisose ja jogurtti. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta. Sekoita taikinaa varoen nuolijalla tai puuhaarukalla sen verran, että ainekset sekoittuvat.
    Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 55 - 60 min. Peitä kakku kypsennyksen loppupuolella leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
    Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.


    En tosin käyttänyt turkkiaista jogurttia, kun en hetken mielijohteen takia viitsinyt miestä kauppaan lähettää, vaan tommoista ihan normaalia Pirkan maustamatonta. Banaani maistui hyvin tuollakin määrällä, mutta mietin itse, että sekaan olisi voinut lisäksi ihan pilkkoa muutaman banaanin, niin että olis kypsässä kakussa vähän enemmän vaihtelua suutuntumaan. :)
  18. Onnellinen Peruskäyttäjä

    Tässä olisi yks todella hyvä kakku. Oon nyt loppu vuona tehnyt pari kertaakin ja teen nyt viikonlopuksi, ku miehellä on synttärit.

    Valkosuklaakakku

    Pohja
    150g keksejä
    75g voi sula

    Mustaherukkakerros :
    3/4- 1 dl mustaherukkahillo
    100g mautamaton jugurtti
    100 g maustamaton tuorejuusto
    1,3dl sokeri
    3,5 dl liivatelehti
    3 dl kermaa

    Valkosuklaakerros
    200 g valkosuklaa
    1 dl kerma
    50 g maustamaton jugurtti
    2,5 liivatelehti
    4 dl kerma

    Pohja: murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa ja painela kakkurenkaaseen ja laita hetkeksi pakkaseen.

    Mustaherukkakerros: Sekoita mustaherukkahillo, jugurtti, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi massaksi. Sulata liivatelehdet pienessä tilkassa vettä. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää liivatelehdet mustaherukkaseokseen ja lopuksi viel kermavaahto. Levitä keksipohjan päälle ja hyydytä pakkasessa 0,5- 1 tuntiin.

    Valkosuklaakerros: Kiehauta 1dl kerma ja kerma valkosuklaaseen sekoita kunnes suklaa on sulanut. Sulata liivatelehdet pienessä vesitilkassa. Lisää jugurtti valkosuklaaseen. Vatkaa kerma 4 dl pehmäksi vaahdoksi. Lisää liivatelehdet valkosuklaaseen ja lopuksi kermavaahto. Levitä valkosuklaakerros jähmettyneen msutaherukkakerroksen päälle. Anna hyytyä pakastimessa 2-3 tuntia tai jääkaapissa yön yli.

    http://www.makuja.fi/reseptit/tyrni-valkosuklaakakku/
    Tässä on varsinainen resepti, mutta olen sen muuttanut hieman. Mielestäni tuossa on liikaa liivatetta ja kun hieman vähentää niin tulee paljon pehmämpi kakku. Ja tietty mustaherukkahillon tilalle voi laittaa vaikka mitä hilloa. Ja ensimmäisellä kerralla tein pohjan kääretorttu levystä, koska piti saada gluteeniton kakku. Ja siitäkin tuli todella hyvä. Pohja vaan kostutin hieman ja laitoin pienen kerroksen hilloa myös pohjalle. Mutta tää kakku on todella hyvä ja tästä tulee korkea kakku. ei mikään littana.
    • Tykkää Tykkää x 2
  19. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

    Itse olen hyydytetyissä ja juustokakuissa käyttänyt gluteenittomissa versioissa riisimuroja pohjana aikaisemmin. Millainen kääretorttupohja on Onnellisen gluteeniton?
  20. mmaljo Peruskäyttäjä Helmikuunmammat 2014

    mmmm.. tein just masaliisan/mokkapalojen ohjeella muffinsseja. ai että kun ovat hyviä :Heartred
    • Tykkää Tykkää x 3

Jaa tämä sivu