Vauvan liikkeet

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Minkki, 27 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Agape Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Keskiviikkona viimeksi sydänäänet kuunneltu ja kaikki hyvin. Lääkäri selitti että tässä vaiheessa liikkeet alkaa vähentyä hieman koska tilaa alkaa olla vähemmän. Nyt iski vaan joku kauhea huoli ja kontrollin tarve,että kuinka paljon ne liikkeet sitten vähenee...? Kyllä täällä joka päivä liikettä on ja olen jo siihen tottunut että on päiviä että vauva nukkuu selkeästi enemmän ja päiviä jolloin melskataan koko ajan. Mutta selkeästi siitä keskiviikosta lähtien on vähäisempää. Hikka tuntuu päivittäin ja liiikkeet näkyy selkeästi ulospäin kun niitä on.
 2. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Kyllä täällä ainakin liikkeet selkeästi muuttuivat muutama viikko sitten jo ja nyt huomaa selkeästi unijaksot paremmin. Itse en ole ollut huolissani jos välillä rauhallisempia päiviä, useimmiten kuitenkin niitä vilkkaita edelleen. Eikä itse ole tarvinnut liikelaskentaa miettiä kyllä kertaakaan. Voithan Agape sitä tehdä jos kovasti huolettaa :)
 3. Agape Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Sitä joo ajattelin alkaa tekemään. Pitäiskö niitä liikkeitä tulla ihan mihin vuorokauden aikaan tahansa se 10 tunnissa. Nytkin esim.aamulla kyllä aamupalan lomassa/jälkeen tuli ihan selkeesti enemmän kun 10 liikettä. Mutta sitten on pitkään hiljasta. Jossain luki että vauvan pitäisi liikkua 20-40 min välein...jos tuo taas kuitenkin yhä nukkuu suurimman osan päivästä niin eihän se kai nyt herää joka 40 minuutti. Argh...nyt voisinkin kytkee itseni loppuajaksi 24h monitoriin. Miksi sitä pitääkin kaikkea miettiä ja pelätä.
 4. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Mulle riittää, että pari kertaa päivässä tunnen vauvan liikkeet. Yleensä näin tapahtuu kun istuu alas tai viim. ennen nukkumaan menoa. En oo edes miettinyt, että joka tunti pitäisi liikkeitä tunnustella. Kyllähän vauva välillä nukkuukin.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 5. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Minustakin neuvolassa sanovat, että jos on tunne, että vauva liikkunut huonosti, tehdään liikelaskenta. Ja, kun tulee 5liikettä/ 30min tai 10liikettä tunnissa, liikkumisen määrä ok. Ei tarvitse toistaa laskentaa useita kertoja päivässä. Täälläkin jo tietty rytmi vauvalla; liikkuu eniten aamulla ja illalla, niin en silleen edes välttämättä mieti muina aikoina liikkuko paljon vai vähän.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. alysha Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Täällä sama ohjeistus kun Pauvelilla - ja jos ei sen ekan tunnin aikana tuu 10liikettä täyteen, niin kylmää ja makeaa juotavaa lasillinen, vähän tökkii hereille ja uudestaan pitkälleen laskemaan. Tätä perustelivat sillä, että kyllähän se vauva lepääkin välillä. :)
 7. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  ^ juuri noin :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Juu,samat ohjeet ovat täällä ja muistaakseni myös tässä loppua kohden ne unijaksot voivat pidentyä ja olla selkeämpiä.
 9. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Aika hassu fiilis ku toisen liikkeet tuntuu takamuksessa toisinaan..o_O koittaa vissiin epätoivoisesti porautua alaspäin.
 10. Pixieg Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Täällä kans on vauva ollut viime viikot hiljaisempi, alkaa vissiin tila loppua. Liikkeet muutenkin myös muuttuneet potkuista ja nyrkeistä enemmän venyttelyksi. Silloin kun liikkuu tulee kyllä ne 10 liikettä heti ekan kymmenen minuutin aikana, ja liikkuu useita kertoja päivässä että nou hätä. Mutta siis rauhoittunut aiempaan nähden selvästi.
 11. Agape Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Täällä ei ole itseasiassa kukaan puhunut mistään virallisesta liikelaskennasta. Viimeksi viikko sitten vain mun gyne selitti hirveellä konekivääritahdilla että jos vauva ei liiku Niinkuin minusta normaalisti liikkuu,on vuotoa,vedet menee tai supistukset kestää yli kaksi tuntia ja ovat säännöllisiä...niin sitten menoksi oli kellon aika mikä hyvänsä. Ok...
 12. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Täriseekö kenenkään muun vauva? Mahassa tuntuu ja näkyy sillon tällöin sellanen värinä / tärinä. On nopeaa, etten osais kuvitella nopeaksi potkusarjaksikaan. Ennemminkin pitkittynyt kylmänväristys. Esikoinen teki samaa.
 13. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Tärisee! Ihmettelin sitä samaa just eilen kun esikoinen ei tehnyt niin (tai sitten en muista).
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. pimmi85 Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Täälläki tärisee välillä. Olenkin ihmetellyt mitä se oikein on...
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Kiva, että on muitakin tärisijöitä! :) Esikoisen aikaan kysyin asiasta kahdelta lääkäriltä (neuvolalääkäriltä ja lastenlääkäriltä) niin eivät olleet kumpikaan kuulleet moisesta ilmiöstä. Eli on mullekin epäselvää mistä johtuu.
 16. Tiuku86 Tuttu foorumilla

  Juu täällä kans tärisee! Välillä oon ihan säikähtäny, että minkä kohtauksen se sai. Ilmeisesti normaalia, kun niin moni muukin vauva tärisee :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. pimmi85 Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Mieki oon luullut ett saiko se jonku kohtauksen, mut ilmeisesti normaalia. Eikä se vaavi ny kauaa tärise, mut kuiten sen aikaa ett huomaa.
 18. Fiia Peruskäyttäjä Kesämammat 2018 Lokakuunmammat 2015

  Joo kuulostaa tutulta täälläkin toi tärinä.. Mä säikähdin ekalla kerralla että kouristeleeko se siellä :eek: mut ei mitään hajua mistä se johtuu! Jossain vaiheessa teki sitä enemmän, nyt loppua kohti vähän vähemmän.
 19. ccix Ihastunut foorumiin

  Huutelen tuolta marraskuisista, mut mulla tää ja esikko molemmat oli kovia tärisee. Kysyin asiasta aina ja yksi neuvolatäti sanoi, et johtuu, kun sikiö/vauva pissaa :D en tiedä, kuinka fakta tää on, mut tavallaan ois ihan loogista. Esikko "nuorempana" aina ennen ku pissas puistatteli... eli jatkui vielä kohdun ulkopuolellakin.
  • Tykkää Tykkää x 6
 20. alysha Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Täälläkin tuntuu tärinää! Hauskuutti kun tärisi samaan rytmiin kun meidän koiruus rapsuttaa itseään. :D
  • Hauska Hauska x 1

Jaa tämä sivu