Vauvan liikkeet

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Minkki, 27 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Osa on jo sen verran pidemmällä kuin minä (9+6) niin jollain saattaisi kohta jo liikkeitä tuntua (ainakin uudelleensynnyttäjillä) :)
  Jakakaa tuntoja ja oloja ja vaikka milloin edellisissä raskauksissa alkanut!
  Tänään tuli kaks napakkaa tökkäsyä suoraan kohdun kohdalla, joo ja hyvin tiedän ettei tällä viikolla VOI tuntea mitään :D mitä lie suolistokaasuja :wink
 2. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mä tunsin esikoisen kohdalla vasta joskus rakenneultran aikaan, eli viikon 20(?) paikkeilla... Aika myöhään siis! Mulla oli istukka silloin etuseinässä vaimentamassa liikkeitä. Eli älkää huolestuko jossei heti tunnu. Muistan että itse jännitin kokoajan että onko kaikki hyvin kun ei mitään tunnu. Nyt jo kovasti odotan liikkeitä... Toivottavasti tuntuisi vähän aikaisemmin! :)
 3. amke Aloittelija

  Hui, musta olis melkein pelottava ajatus, että se jo nyt siellä tuntuvasti liikkuis! :D

  Oli jo tarpeeks mystistä kuulla sydänäänet. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Hauska Hauska x 1
 4. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Minä tunsin liikkeet esikoisesta rv 16+, mies pääsi mukaan iloon rv20+ (tyyppi lopetti liikkumisen kun yritin hihkua miestä kokeilemaan). Koska seuraavissa raskauksissa olis mahdollistaa tunnistaa liikkeet aikaisemmin ja, jos istukka olis takaseinämässä, ei välttämättä menis enää kauaa. :)

  Muistan itse(kin) ajatelleeni miltähän ne liikkeet sitten tuntuu; onko niinku alien pyrkis ulos. :grin Mutta se olikin hyvin luonnollista...
 5. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Esikoiselta tuntui vasta joskus rv22 ja vielä meni useita viikkoja sen jälkeen kunnes mies tunsi läpi yhtään mitään.
 6. Marsi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä liikkuu! Joku 13+3 nyt viikot.. Esikoisesta tunsin joskus 15 viikolla ekan kerran ja nyt oon reilun viikon kuulostellu, ku välistä tuntuu, että joku liikkuu :)
  • Tykkää Tykkää x 7
 7. neitistressaaja Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Ensimmäinen raskaus menossa ja mua kyllä jo etukäteen jännittää siis hyvällä tavalla miltä liikkeet sitte tuntuu, kun ne tuntuu.:)
 8. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Oho Marsi! Pitäskö munkin alkaa kuulosteleen..13+5 ja ekassa tunsin rv17. :)
 9. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mä tunnistin esikoisesta liikkeet vasta rakenneultran jälkeen. Tuntui, että mun piti nähdä ne liikkeet ruudulla ennen kuin uskoin, että ne tuntemukset on vauvan liikkeitä eikä jotain muuta.
 10. Zoe Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mä oon tuntenu aiemmista rv 14-16 välillä ekat liikkeet. Ehkä kuukauden päästä vois tästäkin tuntua. Ei kyllä mitään käsitystä oo nyt istukan paikasta. Aiemmista on ollut takaseinässä, niin liikkeetkin on tuntunut ajoissa.
 11. Tuul1a Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Minulla on nyt istukka edessä, mutta olen muutamina viime päivinä kyllä tuntenut pieniä työntöjä kohdusta napaa kohden. En tiedä onko vain ilmaa vai jumppaako pikkuinen siellä, mutta kyllä varmaan kohta pystyy varmasti sanomaan kummasta kyse :)
 12. Lingon Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mulle ei sanottu istukasta vielä mitään tarkkaa. Kun kysyin, niin vastaus oli että se ympyröi vielä aika pitkälti vauvaa ja rakenneultrassa katsotaan paikka tarkemmin. Mutta siis, olen pieniä muljahduksia tuntenut alavatsassa ja mietin voisiko jo olla oikeita liikkeitä, eikä vain suoliston murinaa. :)
 13. iinuska Aloittelija

  Miusta on nyt melkein viikon ajan tuntunut, että tunnen pienen liikkeet. Aika hurjaa, nyt on tasan 13 viikkoa täynnä. Edellisestä tunsin joskus 15-16 viikolla, joten kai se voi ollakin, että on todella vauva, eikä ilmaa? :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 14. Marsku Aloittelija

  Mä en yhtään muista millä viikoilla tunsin esikoisen liikkeet ekaa kertaa, nyt 14+1 enkä oo vielä tuntenu mitää
 15. Agape Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Yksi kaveri kertoi että tyttöjen liikkeet tuntisi aikasemmin kuin poikien...tiedä häntä onko tuossa mitään perää?
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 16. Pixieg Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Agape, eihän tolle oo mitään perustaa anatomiassa tai fysiologiassa. Puppua se on niinkuin muutkin tyttö/poikajutut kuten mahanmuodot yms. Mutta antaa toki hupia sille joka ei halua ottaa sukupuolesta selvää ennen synnytystä.

  Mä tunsin esikoisesta liikkeet 16+3, istukka takaseinässä ja eteenpäinkallistunut kohtu. Nyt 13+3 enkä vielä tunne mitään, mutta voinen siis odottaa että parin viikon päästä pitäis alkaa tuntumaan. Ihanaa :woot:
 17. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Oliko se niin, että pienistä keskosista tytöillä on poikiin verrattuna himpun verran paremmat mahdollisuudet selvityä, koska ne on kehittyneempiä...? Vai oliko se just toisin päin? Siinä mielessä voisi olla jotain perääkin tossa liikkeiden tuntemisessa. Mutta uskon, että muut tekijät vaikuttaa enemmän. Ja vertailtavuus ei ole luotettavaa. Esikoispojasta tuntui rv 16, kun istukka takaseinämässä. Tällä kertaa istukka etuseinämässä, niin voinkin joutua odottelemaan vähän pidemälle.
 18. Mellon Uusi käyttäjä

  Minulla on nyt menossa rv13+2 ja tunsin vauvan liikkeet eilen ensimmäistä kertaa. En ihan vielä odottanut niitä tuntevani, vaikka neljättä odotankin. Se oli ihan yhtä jännittävää kuin aiemmillakin kerroilla. Esikoisestakin tunsin liikkeet hyvin varhaisessa vaiheessa, vaikka neuvolassa minua ei kovin vakavasti otettukaan.

  Voihan se tietysti olla, että innokkaana ensiodottajana ajattelin kaikkien vatsan alueen tuntemusten liittyvän vauvan liikkeisiin :D

  Minä olen myös kuullut tai lukenut tuosta Pauvelin mainitsemasta keskoslapsiin liittyvästä tilastosta. Ja muistaakseni se oli juuri niin, että tytöillä on himpun verran paremmat mahdollisuudet. Eräs lastenlääkärinä toiminut neurologi on sanonut tyttölasten olevan muutenkin sitkeämpää tekoa. Ja mikäli ihan alusta asti katsotaan, niin eikös X-kromosomia kantavat siittiöt ole hitaampia, mutta elävät pitempään, kuin Y-kromosomin kantajat?
 19. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Aamulla sokerirasituskokeen yhteydessä vauva tais vetää kunnon sokerihumala bileet! Alamahassa tuntui jotain uudenlaista, en oikein osaa kuvailla minkätyyppistä se oli. Ehkä kuplintaa... Tiedä sitten oliko vauva vai ei, mutta sokerirasituksessa ollessa oli kiva niin ajatella. :)
  • Tykkää Tykkää x 9
 20. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  ^Sokerirasituksessa on kyllä maailman tylsintä se odottelu, että pääsis pois. Eikä se litkukaan nyt mitään herkkua ole. Liikkeistä en osaa sanoa mitään, sillä täällä ei niitä vielä ole :D Siis että itse ne tuntisin.

Jaa tämä sivu