Varhaisultra

Keskustelun 'Lokakuiset 2021' aloitti Kenguemo, 5 helmi 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Grin Peruskäyttäjä Lokakuiset 2021

  Oi ei! :smiley-angry017 otan osaa!! Voimia niin mahdottomasti!:Heartbigred
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. Daiya Rakastunut foorumiin Lokakuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  En mäkään esikoista odottaessa tajunnut mitään pelätä enkä käynyt varhaisultrassa. Jotenkin sitä vaan ajatteli että raskaana ollaan ja that’s it. Testejäkin tein vain kaksi, liuskan ja samana päivänä digin. Nyt tein varmaan 10 :facepalm: toisaalta tieto lisää tuskaa, mukavampihan se olisi olla huoletta. Toisaalta, ainakin jos huonosti käy niin tietää ettei asian kanssa ole yksin silloinkaan, vaan vertaistukea löytyy (valitettavasti, eihän näitä toivoisi kenellekään). Tuo sinun mainitsema sivusto on hyvä, siellä tulee itsekin sitä taulukkoa tiirailtua missä näkee päivä päivältä miten prosentit kehittyy.

  On tämä lapsen maailmaan saattaminen yhtä huolehtimista, ensin siitä raskautuuko, sitten alkuviikkoja, sitten kehitystä jne kunnes pääsee jo synnytykseen... :hilarious: noh, itsehän sitä on tähän tilanteeseen itsensä toivonut!
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 3. Daiya Rakastunut foorumiin Lokakuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  Tsemppiä tulevaan, kuulostaa että sun ystävällä on mennyt tosiaan vaikeimman kautta. Onneksi moni selviää helpommalla, mitä oon kokemuksia kuullut. Täällä foorumilla on myös keskenmenon kokeneiden salainen ryhmä, jos haluaa vertaistukea ja kokemuksia tästä ikävästä puolesta. Siellä on monia tyhjennyksen kokeneita joten saa myös siihen tukea. Ja tosiaan monella raskautuminen onnistuu heti keskenmenon jälkeen, eli sekin on ihan mahdollista! Eli nopeastikin voi uusi raskaus alkaa, mutta toki nyt on oikeus ja aikaa surra tätä menetystä niin kauan kuin itsestä siltä tuntuu. Halauksia :Heartred
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 4. Kaiq Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Olen todella pahoillani :sad001 Onneksi yleensä voi yrittää vaikka heti tyhjennysvuodon loputtua, mikäli ei ole jotain erityistä syytä, jonka vuoksi pitää odottaa. Voimia raskaaseen tilanteeseen :Heartred
 5. Maria2021 Peruskäyttäjä Lokakuiset 2021

  :HeartredOlen pahoillani :sad001
 6. Acaia Aloittelija Lokakuiset 2021

  Ihan hirveä tilanne. Olen kauhean pahoillani kaikkien puolesta joilla keskenmeno. Meillä on varattuna varhaisultra kahden viikon päähän ja silloin alkaisi vk7. Ahdistaa jotenkin niin paljon odotella. Jotenkin sitä pelkää tosi paljon onko kaikki hyvin. :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 10
 7. Viirivehka Peruskäyttäjä Lokakuiset 2021 Elomammat 2017

  Millä viikoilla varhaisultra yleensä muuten on? Meillä on eka neuvola vasta vko 11 ja jos silloin vasta varataan ultra, menee se aika pitkän ajan päähän. Vai ultraavatkohan samalla kertaa? Yks lapsi on, mutta en muista näistä mitään!
 8. Daiya Rakastunut foorumiin Lokakuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  Varhaisultra ei kuulu kaikissa kunnissa ilmaiseen tarjontaan, moni käy yksityisellä, suunnilleen 8. viikolla. Se eka kaikille tarjottava ultra pitää muistaakseni 11+0 - 13+6 välisellä ajalla jos osallistuu seulontoihin :) neuvolasta riippuen voivat ultralla myös kattoa neuvolassa käynnin yhteydessä että mikä tilanne, tää on tapauskohtaista.

  Muoks. Varhaisultra siis suositellaan tehdä aikaisintaan 6+3, mutta käsittääkseni yleensä parasta 7+ ja 8+ viikoilla jolloin kasvustakin voi jo jotain sanoa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 9. Kirppu81 Peruskäyttäjä Lokakuiset 2021

  Tänne varovaisesti kirjoittelen. Takana 4 peräkkäistä keskenmenoa... Nyt 4+6. Et ihan alussa. Aion käydä varhaisultrassa. Tieto keskeytyneestä keskenmenosta rv 10 on sekin tuskaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 15
 10. k3ttu Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Kävin toisen lapsen neuvolassa, ajattelin että samalla kysäsen onko täällä neuvolan kautta varhaisultraa, kun olen suunnitellut soittavani neuvolaan ensi viikolla vasta. Täällä erikseen Äitiys- ja lastenneuvola, tästä huolimatta ajattelin kysyä lastenneuvolapuolelta äitiysneuvola-asiaa.
  Oli kyllä taas niin mielenkiintoinen hetki, terveydenhoitajan ilme ei värähtänytkään kun sanoin olevani raskaana ja kyselin ultra asioita. Totesi vain että kyllä täällä on tapana ultrata.
  Minulla on hieman huono suhde meidän neuvolan terkkariin, alusta asti ollut, usein kuitenkin ollut sijaisia ja nykyään jo melko harvoin neuvolakäyntejä niin en ole nähnyt sitten vaivaa vaihto-operaatioon.
  Mutta ilme ei värähtänytkään mutta samalla oli niin tympeän nyrpeä että...:rolleyes:
  No mutta tärkein selvisi, varhaisultran saa, ei tarvitse lähteä kauemmas yksityiselle. :happy:
  • Tykkää Tykkää x 7
 11. Vaapukka Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Huoh, tsemppiä terkkarin kanssa... Suosittelisin kyllä vaihtamaan. Mulla itelläni on nyt aivan ihana neuvolatäti, hän tosiaan tykkää työstään ja on mielenkiinnolla mukana. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. k3ttu Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Kiitos!
  Äitiysneuvolan terkkari on ihana, ja itseasiassa ainoa sen puolen terkkari täällä. Lastenneuvolan sitten... Joo, no ehkä sitten ennen uuden syntymää, niin saisi hälle jonkun toisen, niitä käyntejä kun ekana vuonna tulee reilusti sitten.
  Meillä esikoisen terkkari oli ihana, edellisessä paikassa kun asuttiin, melkein itku tuli kun ei saatu häntä mukaan tänne hah. Ja etenkin kun täällä terkkari sitten oli mitä oli, ja on...
  Aina kun on ollut sijaisia, olen heitä kiitellyt ja kehunut, on ollut todella ihania tyyppejä kyllä. Ja onneksi usein. :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Mörköli Aloittelija Lokakuiset 2021

  Päästiin julkisella alkuraskauden ultraan, koska tätä raskautta edelsi kaksi keskenmenoa. Ensimmäinen aika oli jo rv5+ jolloin nähtiin, että raskaus on oikeassa paikassa ja ruskuaispussi näkyi, mutta ei vielä varmaa sikiökaiku tai sykettä. Saimme uuden ajan rv 7+ jolloin onneksi näkyi sikiö ja syke. Hetkellinen helpotus oli valtava, mutta jälleen on pelko nostanut päätään, johtunee noista km. Nyt toivon ajan menevän pikavauhtia np ultraan.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. Kirppu81 Peruskäyttäjä Lokakuiset 2021

  Saanko kysyä missä päin olette kun saitte km jälkeen kunnallisen varhaisultran. :)
 15. Mörköli Aloittelija Lokakuiset 2021

  Keski-pohjanmaalla asutaan. Tarjottiin suoraan neuvolasta varhaisultraan pääsyä heti, kun uudelleen raskauduin ensimmäisen km jälkeen. Eli ei onneksi tarvinnut edes ruinata tms
 16. Jam&Spoon Aloittelija Lokakuiset 2021

  Meillä oli tarkastusultraus tänään, kun 2 vko sitten pienen koko oli 6+1 mutta sykkeet näkyi. Tänään kasvu oli jäänyt 7+1 tienoille eikä löytynyt sykettä. Toivon että tyhjentyminen alkaisi nyt spontaanisti, oireet on kyllä nyt parina päivänä tuntuneet katoavan.

  Paljon tsemppiä teille muille odotukseen ❤️
  • Sympatiaa Sympatiaa x 15
 17. Rotokastinen Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Voi ei, Jam&Spoon. :sad001
 18. vispipuuro123 Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021 Lokakuun äidit 2019

  Voi eikä! Osanotto :sorry::Heartpink
 19. k3ttu Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021


  Voiei... olen niin pahoillani. :sad001 :Heartred
 20. Grin Peruskäyttäjä Lokakuiset 2021

  :Heartred
  Otan osaa niin paljon :Heartred Paljon tsemppiä ja voimia nyt vielä tähän jälkiprosessiin!

Jaa tämä sivu