Toukokuun höpinät

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Sinikka, 1 touko 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Maikkis_ Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Mulla on kaverilta lainassa doppler, joka on kyllä tosi huono. Sain sillä sykkeen kuuluviin 11+4, mutta sain kyllä tosissani sitä väännellä ja käännellä ja painella sinne häpyluun "alle", että sattumalta sain äänet kuuluviin. Ihan täysillä piti olla äänet. Nyt kun tiedän millä "tekniikalla" ne kuuluu niin joka kerta oon saanu kuuluviin. :)
 2. iskallt Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Aamulla olisi verikoe, hyi hitsi. Ihan maha kipeä, kun jännittää, vaikka enköhän selviä niin kuin aina ennenkin. Käyn samalla neuvolassa pyörähtämässä ja kysymässä milloin voisi sydänääniä kuunnella.
 3. iskallt Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Voi hyvänen aika tätä touhua!! Heräsin yöllä sataviiskyt kertaa ja nyt minä sitten klo 5 olen hereillä, "pirteä" kuin peipponen. En voi käydä nyt pissaamassa purkkiin, koska pissa on hädin tuskin ollut neljä tuntia rakossa. Tässä minä nyt kärvistelen silmät päässä kelluen jäätävän pissahädän kourissa. Eihän minulla soikaan kello kuin kolmen tunnin kuluttua vasta, että onneksi olkoon, hyvin taas menee.
  Pardon my french, mutta nyt oikeasti vituttaa!! Miksi pitää tämmöistä stressata?!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
  Last edited: 22 touko 2017
 4. iskallt Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Anteeksi kun spämmään. Sain tunteroisen pidäteltyä ja sitten alkoi kylmä hiki puskea päälle, mahaan sattui ja tuli jäätäviä kramppeja. Pakko oli siis kipittää vessaan äkkiä pissalle. Eikö tuotakin hiton pissaa olisi voinut eri päivälle antaa. Saa nähdä mikä olo on verikokeessa, kun jännittää ja väsyttää.
  Last edited: 22 touko 2017
 5. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Hei pitääkö ekalle neuvolakerralle olla 4h virtsaamalla. Mulla kans hätä mut en voi mennä jos pitää
 6. Sinikka Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Riippuu varmasti neuvolasta? Meillä ei pitänyt ennen 1.neuvolaa. Sieltä sain mukaan purkin virtsakoetta varten, jonka vein aamulla labraan, kun menin verikokeisiin. Sillon piti olla väh 4h virtsaamatta. Nyt seuraavalle terveydenhoitajan neuvolakäynnille täytyy olla virtsaamatta 2,5h.
 7. Sydänkäpynen Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Ei tarvitse ellei niin ole ohjeistettu :)
 8. iskallt Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Minulle ei sanottu seuraavasta käynnistä mitään.

  Esikoista odottaessa en edes tiennyt, että pitää joka kerta käydä siellä pissalla! Oli unohtanut terkka mainita asiasta. Mutta nyt kun minua pissattaa ennätysmäärä, niin pakko käydä heti herättyä vessassa, en muuten selviäisi neuvolaan asti.
 9. niniska Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Meillä ei oo annettu mitään aikaa kaunako pitää olla virtsaamatta, mutta joka neuvolakäynnin alussa käydään pissaamassa ja sit ne testaa siitä pikaliuskalla arvoja ja silmämääräsesti kattelevat että ei oo verihiutaleita yms.
 10. Hippunen2 Ihastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Kesämammat 2016

  Tunti on meillä suositus ettei tyhjästä rakosta antaisi näytettä :)
 11. Sydänkäpynen Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Meillä ei oo tuohon ollu mitään aikarajaa. Pääasia että kunnon pissasta saa sen tehtyä. Loppuraskaudessa ainakin saattaa olla hankaluuksia edes sitä tuntia pidättää :D
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Kuutio Tuttu foorumilla

  Pitääks tuota nyt erikseen selvitellä 2. neuvolakäyntiä ajatellen? Ei meinaan sanonut mitään että pitäis olla pissaamatta..
 13. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Neuvolan pissatestiä varten ei tarvii pidätellä. Kunhan sen verran saa sitten vaan pissaa tirautettua, että saa tikulla ne protskut ja muut testattua :grin Jos neuvolaan tullessa ei tunnu yhtään hätää, niin on sitten heti vähän juonut, niin neuvolankäynnin lopuksi riittää pissaa siihen testiin asti.

  Labratestit on sitten erikseen. Niihin pitää tehdä alapääpesu ja pidättää vähintään sen 4h. Kun terkkarin testiin ei tarvii ees pestä :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. Air4M Rakastunut foorumiin Joulukuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Ai, mä oon pessyt ja kuvannut joka kerta...
 15. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meillä ainakin kahdessa eri äitiysneuvolassa sanottu, ettei siihen neuvolakäynneillä otettavaan testiin tarvitse tehdä pesua eikä pidätellä. Labratesteihin saa sitten aina yleensä ohjeet. Yleensä pestään, mutta esim klamydiaa varten ei saa pestä. :) Mulla oli paljon testejä viime raskaudessa virtasatulehduksen takia, niin siksi tulleet nää käytännöt enemmän kuin tutuiksi :grin (Testaavat siis rutiinilla myös klamydian jos on toistuva VTI)
 16. Hannsi Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Meillä painotettiin neuvolassa, että AINA pitää tehdä pesu ja keskivirtsasta otettava näyte. Omituista, että näissäkin vaihtelua, vaikka luulisi, että samat testit ne tehdään joka neuvolassa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 17. Suski.81 Tuttu foorumilla

  Kyllä meilläki pitää ehdottomasti pestä neuvolakäynneilläki.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Meritähti90 Ihastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017

  Jep sama homma eli aina pesu ennen pissatestiä! Pidättää ei tartte ku sen verran, et pystyy sinne purkkiin jotain saamaan:grin

  Mielenkiintosta taas, että vaihtelee paikkakunnittain nää hommat!
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Hannsi Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Muistaakseni syy siihen pesuun on, että jos on esim. Runsasta valkovuotoa niin se voi antaa vääriä tuloksia ja sitten aletaan turhaan tutkimaan, vaikkei mitään syytä oikeasti olisi. Eli pesun tarkoitus on ehkäistä näitä vääriä hälytyksiä. Joku korjatkoon, jos väärässä olen.
 20. Sydänkäpynen Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017 Syysmammat 2016

  Meilläkin ohjeessa että pestään aina ensin. Jännä miten nääkin ohjeet vaihtelee!

Jaa tämä sivu