Toukokuun höpinät

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Sinikka, 1 touko 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Sinikka Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Hyvää Vappua kaikille! :cat:
 2. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Hyvää vappua!!!
 3. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Kiitos samoin! :)

  Täällä on tosin joko kevät allergiat tai flunssa iskemässä :confused:
 4. Tirlis Aloittelija Joulukuun mammat 2017

  Hyvää vappua kaikille myös täältä :_rr
 5. Kuutio Tuttu foorumilla

  Hyvää vappua!! Ja toukokuun höpinäthän tarkoittaa että taas aikaa on kulunut kivasti eteenpäin meidän kaikkien odotuksessa!
  :happy093
  • Tykkää Tykkää x 4
 6. Rita29 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Uiui toukokuu, ihanaa! Tulis vielä lämpöiset ilmat niin olis kiva! Ja hyvää vappua vaan kaikille :)
  Me lähdetään tänään illalla mökiltä takaisin kotiin, huomenna arki jatkuu. Peruin huomisen alkuraskauden uä:n ja varasin uuden keskiviiko iltaan Helsinkiin, Perhe-Arteen, kun on huomattavasti halvempi kuin muut :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Cho Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Hyvää vappua kaikille täältäkin! :)
 8. Kyfi0804440 Aloittelija

  Hei vain kaikille! Pieni pulma, olen ollut pian kaksi vuotta yhtämittaisena sijaisena ja nyt meillä töissä on haettavana vakituisia työsuhteita. Esimies antanyt ymmärtää että olen erittäin vahvoilla. Mutta, kerronko raskaudesta? Joka vasta hyvin alussa, 6+4?
 9. [MayDay] Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Ilman muuta haet paikkaa ja pätevin hakija pitää valita. Raskaudesta ei tuossa vaiheessa vielä tarvitse kertoa, mutta jos pääset sopimuksen kirjoittamiseen asti niin ole tarkkana. Olen itse joskus kirjoittanut sellaisen sopparin missä luki yhdessä kohdassa kutakuinkin: "minulla ei ole tiedossani terveydellistä tai muuta seikkaa joka saattaisi vaikuttaa työhöni." Eli tuossa kohdassa jos olisin tiennyt olevani raskaana ja siitä ilmoittamatta allekirjoittanut, niin olisin rikkonut sopimusta. :confused:
 10. Rakaspieni Uusi käyttäjä

  Moikka kaikille! Nyt vasta tällaisenki palstan löysin :) oon tähän asti pyöriny tuolla fb:n jouluryhmien puolella :)

  Mulla nyt 9+2 viikkoja, la 2.12. Toista odottelen (esikoinen syntynyt 8/15). Tätä toista yritettiin 1v 3kk kunnes nyt tärppäsi ensimisen kerran. Pelottaa vaan tosin aika paljon kun vähäisetkin oireet hävis 6+ viikolla esikoisesta oksentelin 24 viikolle päivittäin ja senkin jälkeen silloin tällöin, joten oireet oli vahvoja. Nyt mietityttää ja ihmetyttää oireettomuus (lähinnä se että ne katos 3 viikkoa sitten)
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. iskallt Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Hae paikkaa, mutta älä kerro. En tiedä pykälistä tai muista, mutta en kertoisi itsekään noin aikaisilla viikoilla.

  Millä he voi todistaa sinun tienneen? Jos viikkoja on vasta tuo 6+4, niin ihan hyvin voi vielä olla tietämätön.
 12. [MayDay] Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Ei kai millään, jos ei myönnä. Tuosta on siis vuosia enkä silloin ajatellut sen tarkemmin kun ei ollut vielä edes haaveita lisääntymisestä. En kyllä tiedä onko tuollainen sopimuskohta edes kovin laillinen, ainakin tulee työnantajasta kovin laskelmoiva kuva. :sad001 onneksi nykyinen työnantaja ja esimies suhtautuu hyvin asiaan ja aionkin omalle esimiehelle kertoa heti jos pitää pyytää vapaata ultraa varten. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 13. Kyfi0804440 Aloittelija

  Kiitos ajatuksistanne. Ilman muuta paikkaa haen, ja toivottavasti sen saan. Mitenkä kun nykyään on se 6kk koeaika, ja jos paikan saan ja tulee jotain sairaslomaa, pahoinvoinnista tai muusta johtuen, raskaus tulee ilmi, mutta voivatko silloin enää päättää työsopimusta koeaikapurkuna?
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Kuutio Tuttu foorumilla

  Tänään olin lenkillä ja kuuntelin loppuun äänikirjan Tee Se Itse - Vauva (Karoliina Sallinen). Ei olis normaalisti herättänyt varmaankaan tunteita tälleen... mut nää hormonit. :meh:Juoksin ja kyynelehdin. Voi ristus. :confused: Olin varmaan näky. :joyful:

  Kertoo pariskunnan vauvanhankintaprojektista ja raskaudesta viikko viikolta, molempien näkökulmasta. Ihan kuunneltava/luettava vaikkei pääse mun huippukirjojen joukkoon. Mutta tunnistin itseni monesta kohdasta. Että jos kiinnostaa muitakin..:)
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. siinis Aloittelija

  Kyfi0804440 en tiedä alasta, mutta meillä ainakin (terv.huolto) raskaus ei voi olla syy koeaikapurkuun eikä siihen, ettei tule valituksi virkaan.. Mistään muusta alasta ei itellä oo kokemusta enkä oo kysellykään. Mutta tuntuishan se aika epäreilulta kuitenkin.. Ite tekisin ehkä niin, etten kertoisi vasta kun sopimusta olisin allekirjottamassa - lukisin sen extrahuolellisesti ja vielä esimiehen kanssa asiasta keskustelisin.. :)
 16. [MayDay] Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Onko täällä linjoilla niitä jotka jo pahoinvointirannekkeita testanneet? Auttaako? Ajattelin huomenna hakea.. tänään ällötys äityi iltaa kohti jo sen verran pahaksi että iltapalaa syödessä yökkäilin. Ja mitään en ole koko päivänä saanut tehtyä tämän voimattoman olon vuoksi.
 17. Kuutio Tuttu foorumilla

  Ei toki saisi olla syy, mutta käsittääkseni koeajan puitteissa ei tarvitse (ainakaan yksityisellä) kovin vahvoja todisteita esittää sille, että jos työsuhde ei sen periodin jälkeen jatkukaan. Periaatteessa voisivat vain sanoa että "et sovellu työhön" tms. Olen varmaan vain kyyninen, mutta olen katsonut vierestä vuosia kun lapsia tekeviä naisia sorretaan työelämässä. :grumpy: onneksi kaikilla aloilla ja työpaikoilla näin ei kuitenkaan ole. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. pookkana Naimisissa foorumin kanssa Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Koe aikana saa purkaa sopimuksen perusteöulla ettei sovellu työhön eikä sitä tarvitse sen enempää perustellä. Jos kuuluu liittoon niin liiton kanssa voi pomoa kovistella, jos tietää raskauden olleen todellinen syy, sillä se ei saisi olla. Mutta miten todistaa, on sitten vaikeampi juttu. Voit joko olla hys hys ja toivoa että kaikki menee hyvin tai sitten voit kertoa suoraan ja toivoa että "kiltteys" palkitaan. Viimeistään pitää kertoa raskaudesta 2kk ennen kuin jää 30 päivää ma-la (miinus pyhäpäivät) äitiyslomalle, joten noin 3kk ennen laskettua on kerrottava. Taitaa mennä silleen että sun on pakko kertoa ennen koeajan päättymistä, jos koeaika on 6kk.
 19. Hannsi Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Työntekijän raskaudessa työnantaja on tuolloin koeajanpurkamisessa velvollinen näyttämään, että raskaus ei ole ollut syynä työsuhteen purkuun. Harva työnantaja lähtee purkamaan koejalla työsuhdetta, koska raskaana olevalla työntekijällä on suoja puolellaan ja mitä luultavimmin työnantaja taiston häviää ellei ole oikeasti näyttöä, ettei työntekijä sovellu kyseiseen työhön. Tää on aika yleisesti, mutta kannattaa toki lukea vielä oma TES.
 20. Air4M Rakastunut foorumiin Joulukuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Ja mä koen, että kun ovat saaneet viran täytettyä pätevälle ihmisellä, ei niin haittaa, vaikka sitten sijaisen joutuisi kun palkkaamaan äitiysloman ajaksi. Yleensä hommaan saadaan joku ja usein joku halvempi työntekijä, epäpäteväkin, niin saattaa työnantajalle olla positiivinenkin juttu. Ei varmaan kaikilla aloilla, mutta itse olen tehnyt epäpätevänä juuri tuollaisia luokanopettajan sijaisuuksia.

Jaa tämä sivu