Sain neuvolasta Eviran laatiman suosituslistan raskaana oleville. Ja Eviran sivuillakin lukee, että punajuurta suositellaan syötäväksi vaan kypsennettynä. Punajuuressa on luontaisia myrkkyjä eli nitraatteja, jotka on aiheuttanut useita ruokamyrkytys epidemioita. Eviran sivuilla kerrotaan enemmän, mutta mä kyllä luottaisin niiden ohjeisiin kun ne niitä työkseen tutkii :)
"Nk. nitraatinkerääjäkasviksia ovat pinaatti, punajuuri, erilaiset lehtisalaatit (ml. kiinankaali ja rucola), tuoreet yrtit, lehtikaali, kyssäkaali, kurpitsa, retiisi, varsiselleri, fenkoli, idut ja juuresmehut.
Raakana tarjottu punajuuriraaste on aiheuttanut useita ruokamyrkytysepidemioita viimeisen kymmenen vuoden aikana. Epidemiat ovat olleet pääosin yksittäisiä. Evira suosittelee punajuurta käytettäväksi ainoastaan kunnolla kypsennettynä."