No huh miten tarkkaan osaatte sanoa! Itsellä nuo määrät ja mitä syön on ihan päivä kohtaista!
Tässä kumminkin sellainen keskiarvoinen päivä:
Aamulla (klo 9-11): Pari kolme leipää, leikkeellä&juustolla (en käytä voita leivällä). Pari hedelmää esim. päärynä, omena, klementiini.
Päiväruoka (klo 11-14): Tortilla, salaatti, hampurilainen, juureksia&lihaa tai pastaa&lihaa.
Välipala (klo 15-17): Porkkanaa, hedelmiä, leipää yms.
Illallinen (klo 17-22): Pastaa&lihaa, juureksia&lihaa, kasviskeittoa tai kasvisruokaa tai sitten käydään ulkona syömässä.
Iltapala (klo 20->): Syön iltapalaa vain jos on hiukova olo illalla, ettei tule aamulla yrjö. Yleensä en ole kovin kiinnostunut mitä tällöin syön, kunhan vatsa tulee täyteen. Iltapala voi olla mitä vain täyttävän ruuan ja hedelmän väliltä.
Näiden ruokien lisäksi saatan ''napostella'' välipaloja, jos hiukoo. Välipalat ovat kumminkin yleensä hedelmiä, puuroa, leipää tai porkkanoita. Laukussa on aina mukana jotain ruokaa, sillä minulle tulee kova kiukku, jos pääsee verensokeri liian alas.
Tosiaan syön välillä ihan roskaruokaa ja välillä syön pelkästään hedelmiä ja kasviksia koko päivän. Riippuu aivan siitä mitä on tarjolla ja mitä tekee mieli. Jos on kova kiire tai ruuan tekeminen/hankinta on vaikeaa, en kauheesti nirsoile mitä menee suuhun. Kiireettömimpinä päivinä teen enemmän valintoja terveysperusteella. Mielestäni on parempi ettei elä nälässä kuin se että söisi koko ajan tosi terveellisesti. Itse pidän terveellisenä ruokavaliona sellaista, että kaikki ruoka ei olisi einestä ja että syö monipuolisesti.