Mä en ole tehnyt minkäänlaisia muutoskia ruokavalioon, koska se on ennestään jo aikas tarkka allergioiden takia. Olin viime viikolla ravitsemusterapeutin luona ja sekin totes et ei ole mitään mitä voisi muuttaa, ainoa mitä päädyttiin kokeilemaan on et syön yhden välipalan enemmän. Mulla on ruokahalu lähes kokonaan kadoksissa ja epäilivät et josko mun sokerit olis alkaneet nyt nousemaan sen takia et syön liian harvoin. Mulla oli lähtöpaino 87kg ja se tuossa jo laski 83kg ja nyt on taas 86kg eli käytännös -1kg, se nous tuola 83 heti kun aloin taas kerätä tuvotusta. Mulla on turvotus pahana naamassa ja käsissä, muualla ei ole juuri ollenkaan.
En tiedä onko tästä iloa, mutta mä syön näin:
Aamupala: 2viipaletta täysjyväkauraleipää päällä juustoa, kinkkua ja rehuja tai sitten kaurapuuroa mehukeitolla tai jugurttia tai mehukeittoa elovenan kaura tai neljänviljanmuroilla tahi talkmuruilla, eli joku noista ja lisäksi iso kuppi kahvia maidolla ja sokerilla.
Lounas on edellispäivän tähteitä tai 2 viipaletta leipää.
Päivälliseks jotain ihan tavallista kotiruokaa ja lisänä salaattia niillä aineksilla joita voin syödä tai sitten ihan vaan keitettyjä/höyrytettyjä vihanneksia. Mä käytän salaateissa mm. parsaa ja kukkakaalia raakana, kun kaalikasvit on ainoat joita voin syödä kypsentämättä.
Iltapala on taas joko pari siivua leipää tahi puuroa tai muroja.
Mulla on ruokarajoitteina allergiat, en saa syödä kalaa, enkä mitään muutakaan vedeneläviä, kypsentämättömänä eli ihan tuoreena voin syödä paprikaa, kaalikasveja, salaattia ja ajoittain kurkkua. Kaikki muut vihannekset, juurekset ja hedelmät on kielletty sellaisenaan, kypsennettynä on ihan ok, mutta tuoreena/raakana saan niin pahat allergiset reaktiot et voi huonolla tuurilla lähteä henki.
Sapuskan valmistamisessa käytän ihan rehellistä voita ja öljyä, ruoka kerma on joko sitä oikeeta tai 15% riippuen mitä on kaupassa mieli tehnyt.
Jauhelihana käytän vain nautaa, possua syödään pihvinä ja suikalesoosina ja kana maistuu hyvin. Maustan lihat itse, en osta valmis marinadeissa olevia, koska niissä on kaikkea turhaa.
Mulle ravitsemusterapeutti suositteli et lisäisini ruokarytmiin välipaloja, koska tulee liian pitkiä taukoja syömisessä. Pitäisi hänen mukaansa syödä vähän noin 3h välein, mulle ehdotti välipalaksi esim. lasten hedelmäsoseita kun niissä ei ole lisättyjä sokereita ja niistä mä en tukehdu tai sitten esim. rahkaa marjoilla.
Janoon juon vettä tai tosi laihaa kotitekosta mehua.
Mä syön makeeta/herkkuja jos mieli tekee, mutta mun ei niitä kauheemmin mieli edes tee. Mun herkku on popparit :)
En tiedä onko tästä iloa, mutta mä syön näin:
Aamupala: 2viipaletta täysjyväkauraleipää päällä juustoa, kinkkua ja rehuja tai sitten kaurapuuroa mehukeitolla tai jugurttia tai mehukeittoa elovenan kaura tai neljänviljanmuroilla tahi talkmuruilla, eli joku noista ja lisäksi iso kuppi kahvia maidolla ja sokerilla.
Lounas on edellispäivän tähteitä tai 2 viipaletta leipää.
Päivälliseks jotain ihan tavallista kotiruokaa ja lisänä salaattia niillä aineksilla joita voin syödä tai sitten ihan vaan keitettyjä/höyrytettyjä vihanneksia. Mä käytän salaateissa mm. parsaa ja kukkakaalia raakana, kun kaalikasvit on ainoat joita voin syödä kypsentämättä.
Iltapala on taas joko pari siivua leipää tahi puuroa tai muroja.
Mulla on ruokarajoitteina allergiat, en saa syödä kalaa, enkä mitään muutakaan vedeneläviä, kypsentämättömänä eli ihan tuoreena voin syödä paprikaa, kaalikasveja, salaattia ja ajoittain kurkkua. Kaikki muut vihannekset, juurekset ja hedelmät on kielletty sellaisenaan, kypsennettynä on ihan ok, mutta tuoreena/raakana saan niin pahat allergiset reaktiot et voi huonolla tuurilla lähteä henki.
Sapuskan valmistamisessa käytän ihan rehellistä voita ja öljyä, ruoka kerma on joko sitä oikeeta tai 15% riippuen mitä on kaupassa mieli tehnyt.
Jauhelihana käytän vain nautaa, possua syödään pihvinä ja suikalesoosina ja kana maistuu hyvin. Maustan lihat itse, en osta valmis marinadeissa olevia, koska niissä on kaikkea turhaa.
Mulle ravitsemusterapeutti suositteli et lisäisini ruokarytmiin välipaloja, koska tulee liian pitkiä taukoja syömisessä. Pitäisi hänen mukaansa syödä vähän noin 3h välein, mulle ehdotti välipalaksi esim. lasten hedelmäsoseita kun niissä ei ole lisättyjä sokereita ja niistä mä en tukehdu tai sitten esim. rahkaa marjoilla.
Janoon juon vettä tai tosi laihaa kotitekosta mehua.
Mä syön makeeta/herkkuja jos mieli tekee, mutta mun ei niitä kauheemmin mieli edes tee. Mun herkku on popparit :)


Ja kohensi hetkeksi vähän mielialaa, kun viime aikoina ollut vähän haikeat fiilikset..