Raskaaksi 2019

Keskustelun 'Kuumeiluklubit' aloitti Äiti1977, 26 huhti 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Nipanderi Rakastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017

  Mä ostin esikoisen raskaudessa sellaisen. Möin melkeen heti pois. Alkoi vaan ahdistamaan koko vehje. Avoneuvolaan kumminkin pääsi aina kuuntelee sydänääniä jos siltä tuntui.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. NewMoon Rakastunut foorumiin Syysäidit 2020

  Mulle doppleri on ollut pelastus, varsinkin vuotojen aikaan sai kotona kuunnella sydänäänet. Mä olen ne kyllä alusta asti kuuluviin, laite tuli kun oli 10+0 ja silloin jo kuului.
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 3. Turvonnut Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Jouluäidit 2020

  kesä on niin alakanttiin oleva arvio. kesältä on kaikki peruttu -siihen asennoidun ainakin itse.

  voin niin kuvitella tuon pelon uudesta keskenmenosta. tulee itellekin eteen vielä noi ajat (ei oo usko vielä mennyt).
  onneks tosiaan saat noi ultrat :Heartred
  ei siinä auta kuin uskoa ja toivoa, että kaikki menee hyvin eikä omilla tekemisillään tee mitään mikä vois jtn aiheuttaa.

  mulla esikoisesta sain plussan jotenki tosi myöhään. en kp pistäny ylös mut varmaan lankean huomenna jo testaamaan.
  ei hitto mikä turvotus, söin kyllä varmaan vaan turvottavaa ruokaa (mut saanhan hetken kuvitella olevani raskaana :bounce)

  mä menin tuohon keskenmenneeseen ostamaan kotidopplerin. kertaakaan en ääniä saanu kuuluviin (ekat äänet kuuluukin kuulemma vasta rv10 eteenpäin), et voi olla et se aiheuttaa huolta raskauden puoleen väliin saakka mut siitä eteenpäin uskon että ”helpottavia” ääniä sieltä kuuluu jos ei mene sit pakkomielteiseksi se kuunteleminen ja joskus jos ei äänet kuulukaan vaikka kaikki olisikin oikeasti ok.
  kakspiippunen juttu.
  niin ja koronatilanteessa ei varmaan halua neuvolaan lähteä kuuntelemaan tarkistus-sydänääniä. maksoin 10€ kirppiksen vehkeestä. ei iso satsaus.

  edit: selasin viestihistoriaani tasan viikko sitten ollut ovis tikussa eli ei kyllä huomenna ole aika vielä testata.
  • Tykkää Tykkää x 2
  Last edited: 27 maalis 2020
 4. Elisa26 Aloittelija

  Täällä eletään nyt dpo10. Menkkakivut alkaneet, mutta muuta mainittavaa ei ole. Aamulla otin vikan Terolutin. Viimeistään siis sunnuntaina pitäisi alkaa menkat. Vähä ehkä toivo heräsi näistä menkkakivuista, kun aikaisemmin terojen kanssa vasta kp1 aamuna kipuillut. Tänään testissä korkeintaan viivanpaikka. Huomenna aamulla pregcheck
  • Optimistinen Optimistinen x 6
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Sammie Rakastunut foorumiin Marrasäidit 2020

  Minä doppler sulla on ja suositteletko sitä? :) Mulla kohtu taaksepäin ja mietin, et varmaan vaikuttaa sydänäänien kuulemiseen.
 6. Sammie Rakastunut foorumiin Marrasäidit 2020

  Minä doppler sulla on ja suositteletko sitä? :) Mulla kohtu taaksepäin ja mietin, et varmaan vaikuttaa sydänäänien kuulemiseen.
 7. NewMoon Rakastunut foorumiin Syysäidit 2020

  Varmaan vaikuttaa. Mulla on istukka edessä ni sekin vaikuttaa. Varsinkin alussa kun vauva oli siellä alla niin kuului heikommin, nykyään kyllä. Vahvasti joka puolelta. Mulla on raskauskeijulta tilattu Angelsounds.. En nyt muista mallia mut sellanen missä näkyy sykkeet ja mukaan tuli se geeli.
  Ja siis mun lyhyen kokemuksen mukaan suosittelen. Ei alkuun lukenut sykkeitä kun eivät olleet tarpeeksi kuuluvat.
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Sammie Rakastunut foorumiin Marrasäidit 2020

  Kiitos, täytyy laittaa harkintaan :) Kaikki, mikä aiemman tapahtuneen pelkoa lievittää, on ilolla käytössä!
 9. Sharmander Rakastunut foorumiin

  Onnea Sammie vielä että kaikki on hyvin :Heartred
  Mulla on kohtu voimakkaasti taaksepäin ja esim vikassa raskaudessa istukka tyystin edessä. Ostin doplerin käytetynä, joku angel sounds, ihan halpispilipali mutta riitti mulle. Maksoi vissiin kympin. Samainen oli mulöa kakkosen aikaankin. Sain äänet kuulumaan hyvin vissiin rv8 asti. Välillä vaati hakemista ja tiedostettua riskiä siitä ettei pakoidu jos ei satu kuulemaam. Mutta kuuntelin aika usein sillä pelko oli aivan helvetinmoinen. Lopettelin siihen kun liikkeet alkoi tuntua. Mut siis joo, hyvä renki mutta huono isäntä. Sikäli kannattaa järjellä suhtautua koska sillä saa myös äkkiä paniikin aikaan kuten Nipanderikin sanoi

  muok. Olen laiha eikä mahassa mitään ylimääräistä, en tiedä vaikuttaako se sitten asiaan.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 3
 10. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Mulla on doppler ja enpä juuri käyttänyt. Yhdesti sain aikaan niin ison paniikin kun oli jo kuulunut ja sitten yhtenä iltana en saanut mitään kuuluviin vaikka koitin mistä. Nukuin yön miten sattuu ja näin kaikki kauhupainajaiset. Heräsin 5 aamuyöllä ja aloin sitten uudelleen paniikissa kuuntelee. Puoli tuntia etsin ja etsin ja sitten vihdoin kuului jotain. Sen jälkeen en ole kuunnellut.

  Mä voin omani myydä poissa kun en enää tarvitse. Liikkeet tuntuu, jo liiankin hyvin :D
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 11. Sammie Rakastunut foorumiin Marrasäidit 2020

  Kiitos :Heartred Ja kiitos kokemuksista! Tosi aikaisin oot saanut kuulumaan kyllä äänet!
 12. Sammie Rakastunut foorumiin Marrasäidit 2020

  No tuohan siinä riskinä on :sorry: En oikein tiedä, kestäisikö oma järki mukana vai veisikö tunne tuollaisessa tilanteessa... :bag:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 13. Adiela Peruskäyttäjä

  Mulle kyllä doppler oli suuri pelastus raskaudessa! Oon ihan hirveä stressaaja ja panikoija, joten mietin kyllä pitkään kannattaako mun ostaa tota, ja onko siitä enemmän haittaa vai hyötyä. Lopulta ajattelin että ostan, mut jos homma alkaa mennä sellaiseksi neuroottiseksi tai ahdistavaksi, niin sitten luovun siitä. :confused: Niin ei onneksi käynyt, vaan enemmän doppleri toi aina rauhaa kun oli mahdollisuus milloin tahansa kuunnella sydänääniä. Etenkin tosiaan alussa, kun ei tuntenut liikkeitä. Meillä jonnekin avoneuvolaankin olisi ollut pitkä ajomatka, ja ne olivat suht harvoin auki joten dopplerista mulla on vaan hyvää sanottavaa. :) Niin ja mulla ei tosiaan koskaan käynyt niin etten olisi kuullut tai löytänyt ääniä.
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. Turvonnut Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Jouluäidit 2020

  tyylipuhdas negahan sieltä tuli. ei olisi pitänyt vielä sortua. no nyt säästettävä toinen testi ja tehtävä se silloin ti-ke. jos mun nippailut on sit vaan pääkopassa, se on kumma kun välillä ihan repäisee -kyllä pitää ihmisen olla sairas päästään jos semmoisia kuvittelee. täytyy ovis testata vielä pari h päästä mut eilen se oli ainakin nega.
  • Optimistinen Optimistinen x 5
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 15. zarar_ Tuttu foorumilla

  Minä päivitän aina näitä samoja juttuja, mut johonkin pitää päästä kertomaan meidän tilanne nyt. Ensiksikin täällä on niin monta muutakin jännässä tai haastavassa tilanteessa, että arvostan teitä, kun jaksatte ammentaa voimaa elämään päivästä toiseen. :gen053

  Turvonnut, kyselit multa jossain tuolla aiemmin aionko nostaa ferritiiniä. Todennäköisesti en, sillä kävin kokeissa ja ilmeisin syy oireille on nyt magnesiumin puute, joka aiheuttaa nestetasapainoon häiriöitä, mun elimistön pH heilahti ja kalsium nousi. Eli sitä lähdettiin nyt alustavasti korjaamaan, lääkäri katsoo vielä jatkot ensi viikon lopulla, kun b12 tullut.
  Multa hävis mg käytön myötä ensin turvottelu ja aineenvaihdunta alkoi toimimaan. Levottomat jalatkin hiukan rauhoittui. Myös viimeisimmäksi tulleet kouristelun omaiset säpsyt hävisi, eikä keho enää tärise tai nytkähtele levossa. Varmaan menee aikaa ennen kun muut oireet häviää, sillä tilanne meni pahaksi. Tää on oikeasti aika harvinaista, että puutos tulee näin voimakkaana ja näkyy kokeissa, mutta mulla tän taustalla on varmaan ollut pitkäaikainen vatsansuojalääkkeiden käyttö, sairastelu ja kova treeni. Se, miksi otan rinnalla monivitamiinia johtuu siitä, että b12, d ja sinkki tehostavat imeytymistä - kaikista vaikeinta tästä kuitenkin tekee se, että mg varastot eivät täyty kovin nopeasti - imeytyminen elimistöön alkaa vasta tunnin kuluttua valmisteen ottamisesta ja jatkuu hiljalleen noin 8h, eikä elimistö pysty hyväksikäyttämään suuria annoksia kerralla, vaan annokset on pieniä 125 mg, useampaan kertaan jaettuna. Jos hyvin sattuu voi korjaantua parissa viikossa tai parissa kuukaudessa ja lihasnykimiset lähtee varmaan viimeisenä, kun verenkierrossa on riittävästi mineraalia pitämään muut elintoiminnot käynnissä. Toki on mahdollisuus b12 puutokseen, mutta se on pieni, sillä hb niin hyvä. Eli se siitä vauvahaaveesta tällä hetkellä :sorry: toisaalta olen tyytyväinen, että emme muiden kehoituksesta huolimatta vielä aloittaneet varsinaista yritystä, sillä olisi varmasti mennyt kesken, vaikka olisin raskautunut. Nuo mg varastot täytyy olla riittävät ennen uutta yritystä, se varastoituu kuitenkin mm. Luihin ja jos sitä ei ole, se alkaa irrota luista ja osteoporoosiriski kasvaa. Tuo varmaan selittänee nämä sääriluukivut yms. Myös paniikkioireilu ja masennuksen sekä ahdistuksen tunteet johtui suurella todennäköisyydellä hermostostani, joka kärsi pahasta puutoksesta. Ainakin joka annoksen kohdalla olen huomannut tuon toimivan koko kehon relaksanttina, ihan kun olisin rauhoittavia ottanut :grin
  Mua tympii, että tässä kävi näin, että monta kuukautta ns. "hukattiin" ja, että en edes itse tajunnut tätä, ajattelen olevani suoranainen typerys. Minun takiahan kaikki nyt siirtyy, mutta ehkä se on nyt kuitenkin tärkeämpää, että oma vointi paranee, jotta vauvankin olisi hyvä tulla. No aika vaan näyttää, mihin suuntaan päästään, toivottavasti eteenpäin :oops:

  Tsemppiä jokaiselle omiin tilanteisiin! :Heartred Tähän ketjuun voisi muutama plussa jo paukahtaa, mieltä piristämään :wink
  • Sympatiaa Sympatiaa x 6
  • Optimistinen Optimistinen x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 16. Turvonnut Tuttu foorumilla Toukomammat 2018 Jouluäidit 2020

  hyvä että on ollut apua ja löydettiin selitys oireille. ferritiinin puutekin aiheuttaa myös levottomia jalkoja ja nimenomaan sitä raskautta kun ajattelee niin sen pitäis olla lähempänä sataa.
  rautavarastoilla menee kanssa aikansa ennenku nousee.
  onni kuitenkin että puutos aiheutti sinussa selkeät oireet niin osasit lähteä sitä tutkimaan. puutostilat on vain aika salakavalia.

  tsemppiä ja malttia sinne.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 28 maalis 2020
 17. smoothie. Rakastunut foorumiin

  On hiljentynyt palsta selvästi tässä korona-aikana. Ite tuntuu ettei oo oikein "mitään" sanottavaa tosiaan kun hoidot ja kaikki loppui. Nyt ois kp14, ovistikut ihan haaleita eikä mitään ovisoireita näkyvissä. Limakalvotki olleet iha kuivat ehkä tänään vähä kosteampaa hetkittäin. Toivon silti et se ovis vielä tässä kierrossa tapahtuis mut kyl ottaa keholta aikaa palautua siitä lääkkeestä. Ärsyttää myös kun halut on ihan nollissa olleet pitkään. Varmaan myös lääkkeestä johtuvaa mut eniten varmaan vaikuttaa tää lapsettomuuden epätoivo ja jotenkin seksikin alitajuntaisesti muistuttaa siitä. En normistikaan oo ollu ns koko ajan haluaja niin nyt tuntuu ettei sitäkään vähää. Tuntuu jopa et seksi ajatuksena usein jopa inhottaa ja en tykkää yhtään et tunnen niin :banghead: mies siitä kärsii ja vähän ilmapiirikin kotona ja itelle tulee huono omatunto ja vähän paha mielikin kun joudun torjumaan kun en pysty kääntämään ajatuksia seksuaalisiin juttuihin. Plääh.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 12
 18. zarar_ Tuttu foorumilla

  Kiitos tsempistä ! :greet015
  Sitä tarvitaan.. Ja joo, ferritiini voi tosiaan aiheuttaa, eikä se oikeestaan ollut mulla kyllä mikään huippuhyvä, että tarvii miettiä sitä sitten joskus jos raskaudun, mutta rajoissa kuitenkin. Joskus voi olla mahdollista kyllä, että kun se puutos saadaan korjattua moni muukin arvo paranee. Mut ensisijaisesti mun arvot ei viitanneet raudanpuutteeseen.
  Ja ton mg imeyttäminen on syvältä, kun tuntuu, ettei se meinaa imeytyä, mut sitäkin enemmän aiheuttaa mm. Mahaoireita :sour: mut katellaan, jospa tää alkais tasottuu.
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Jesbe Naimisissa foorumin kanssa

  Täällä on kp33 ja nyt yöllä alkoi yöllä heräily ja iltahikoilu. On sairaan kylmä ja sit rinnat on kasvaneet ja línea negra entistä enemmän näkyvissä nytte. Muuten olo rauhallinen ja onnellinen ja tyytyväinen. Tosin ruoka maistui ja oudot kivut jatkuu mut magnesiumia on tankattu ku selvästi alko olla mun puutos siihen
 20. jannn Naimisissa foorumin kanssa

  Siks Mäki ostin mm. magnesium ja omega3, luin vinkkejä instatililtä balancecoaching :) vaikka mulla ei puutosoireita olekaan, niin ei kai haittaa jos kuuria vetää..


  Samoja fiilareita täällä..kp2 nyt. En jaksa kommentoida paljoa kun toivo mennyt raskautumiseen.. ja aika hiljaista täällä nykyään, mut ehkä hyväkin, ja itsellä silti mielessä raskautuminen, tuntuu ettei mikään kiinnosta ennen kuin raskaana, ja pelkään että menee vielä vuosia että olen raskaana..
  • Sympatiaa Sympatiaa x 8
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu