Meilläkin ruoan kulutus on valtavaa. Etenkin, kun nuo pojat ovat kasvaneet tuollaisiksi teiniksi ja esiteiniksi, niin mikään ruokamäärä ei riitä. Ennen tätä koronaa lapset kävivät kaupassa pari kertaa viikossa ja me aikuiset pari kertaa, mutta nyt on yritetty harventaa. Meillä ei ole autoa, niin kerralla ei vaan saa kovin isoja määriä tuotua. Onneksi lapset eivät juo paljoa maitoa, me aikuiset ei muuten kuin minä lorautan vähän siihen yhteen päivittäiseen kahvikupillisen. Niinpä viikossa menee noin 3 litraa maitoa. Leipää menee sitten sitäkin enemmän. Viikonloppuisin leivotaan aina aamuisin sämpylöitä, niin se helpottaa vähän kantamista. Jääkaappiin ja pakastimeen meillä kyllä aika hyvin mahtuu se, mitä tarvitseekin. Hedelmät meillä säilytetään huoneenlämpöistä, samoin osa vihanneksista. Syödään kohtalaisen vähän lihaa ja sen sijaan proteiinit tulee linsseistä, kikherneistä ja pavuista ja nekin säilyy kuivakaapissa.
Ollaan nyt vuoroteltu miehen kanssa ruoanlaitossa ja yritetty tehdä isompia satseja kerralla, ettei tarvitse väsätä lounasta töiden lomassa. Lapsetkin jo osaavat tehdä muutaman ruokalajin ja heiltä saa hyviä ehdotuksia myös. Tänään syötiin feta-kasvispiirakkaa, jota jäi huomiselle lounaallekin. Tiistaisin on aina keittopäivä ja mennään bataattikeitolla huomenna. Siitä jää sitten toivottavasti keskiviikon lounaalle. Keskiviikkona päivälliseksi syödään ilmeisesti lihapataa, kun esikoisen kuuluu tehdä se kotitaloutta varten. Torstaina ajattelin tehdä ison kasan falafelpyöryköitä ja niiden kanssa kvinoasalaatin ja tsatsikia. Perjantaina lohta ja lohkoperunoita.