Neuvola

Ps. Millä viikoilla toi sokerirasitus normisti tehdään? Meil ei ollut viimeviikolla neuvolassa siitä puhetta. Mul ei oo erityisiä rasitteita siihen, oliko se sit joku 20+ viikoilla?
 
Ps. Millä viikoilla toi sokerirasitus normisti tehdään? Meil ei ollut viimeviikolla neuvolassa siitä puhetta. Mul ei oo erityisiä rasitteita siihen, oliko se sit joku 20+ viikoilla?

Normisti rv 24-28
 
Mullakin sokerirasitus edessä. Voi jee.. En kyllä odota mitenkään innolla :D Neuvolatäti sanoi, että tehdään kaikille yli 25-vuotiaille raskauden puolivälin paikkeilla, ainakin täällä meillä.

Pari päivää sitten kävin ekalla neuvolakäynnillä, ja ens viikolla olis neuvolalääkäri. Luulin että se ois vasta myöhemmässä vaiheessa, mutta voihan toi joulu sekottaa vähän aikatauluja. Ihan kiva silti päästä sinne jo nyt, mulla kun on kestänyt tää flunssa (kolmas tauti jo tän raskauden aikana) kohta kaks viikkoa ja nuha ja yskä senkun pahenee.

Sain sieltä neuvolasta pinon lappusia ja oppaita mukaan, ja kotona mies sitten alkoi heti opiskella niitä. Tasasin väliajoin sieltä kuulu "Noni! Sun täytyy alkaa syömään sit puuroa/marjoja/millon mitäkin" tai "Sä et saa sit tehdä sitä tai tätä etkä syödä sellaista ja tällaista". Imetyksessä se on jo melkein ekspertti, täytyy kuulemma alkaa rasvailla nännejä että ne sitten kestää kun yhdenkin vauvan kanssa ne on jo kovilla. Klassista musiikkia se suunnittelee soittavansa pian mun mahalle, ja mitä kaikkea höpsötyksiä se onkaan tässä jo ehtinyt keksiä. :hilarious: :love017
 
Miten voi olla noin eri ohjeet? Meillä paperissa joka tulee kaupungilta kaikille odottaville sama niin lukee myös itse graavattu lohi on kiellettyä? :confused:
 
Ainakaan listeriariskiä siinä ite graavatussa ei oo jos ei oo tyhjiöpakattu.
 
LISTERIABAKTEERI
Listeria monocytogenes (myöhemmin listeria) on ympäristössä esiintyvä bakteeri, jota voi esiintyä myös käsittelemättömissä elintarvikkeissa kuten raa’assa lihassa ja kalassa, pastöroimattomassa maidossa ja tuoreissa kasviksissa sekä näistä valmistetuissa tuotteissa silloin, kun valmistusprosessi ei tuhoa listeriaa. Myös kuumennetut tuotteet voivat saastua listerialla lämpökäsittelyn jälkeen. Jälkisaastumisen riski on sitä suurempi, mitä enemmän valmiita tuotteita käsitellään valmistuksen jälkeen (esim. siivutus, suikalointi, paloittelu). Sama listeriakanta voi tehokkaasta pesusta huolimatta säilyä tuotantolaitoksessa monia vuosia saastuttaen aika ajoin tuotteita.

Listerian suhteen riskielintarvikkeina pidetään erityisesti sellaisenaan, kuumentamatta syötäväksi tarkoitettuja tuotteita, joilla on pitkä, useamman viikon säilyvyysaika. Tähän ryhmään kuuluvat esimerkiksi tyhjiö- ja suojakaasupakatut, kylmäsavustetut ja graavisuolatut kalatuotteet, joista on säännöllisesti todettu listeriabakteeria sekä tyhjiöpakatut sillituotteet ja mäti. Näiden tuotteiden valmistusprosessit eivät tuhoa listeriaa. Listeria pystyy lisääntymään kylmässä eikä elintarvikkeiden säilyttäminen jääkaappilämpötilassa täysin estä listerian lisääntymistä.

Lähde: https://www.evira.fi/elintarvikkeet


Tulipa kopsattua iso bakteeri:D
 
Muokattu viimeksi:
Et aika vastuutonta miun mielestä hoitsun antaa lupa syödä graavilohta. Heidän pitäis vetää yhtä noiden suositusten kaa eikä sooloilla.
 
Eviran sivuilla oli että Suomessa tulee vuosittain ilmi 20-45 sairastumis tapausta. Et eihän se nyt ihan hirveän yleinen tauti ole.
 
Mut tarpeeksi yleinen jos omalle kohdalle osuu. :confused: Mut tietty jokainen tekee päätökset ite ja syö sitten. Tietäen riskit :) Itse noudatan vaan tylsästi ja kiltisti noita.
 
Se on muuten jännä et aina puhutaan vaan et tyhjiöpakatut kalaoista kun onhan myös isoriski liha leikkeissä,suikaleissa ja pateissakin.
 
Se on muuten jännä et aina puhutaan vaan et tyhjiöpakatut kalaoista kun onhan myös isoriski liha leikkeissä,suikaleissa ja pateissakin.
Eikös leikkeet ja pateet oo kuitenkin jo kypsennettyjä? Ja suikaleita tuskin kukaan syö kypsentämättä? :D
 
Onhan ne. Mut niin tuol eviran sivuilla oli et niissäkin on suuri listeria vaara. Olikohan se sen kypsennyksen jälkeisen käsittelyn takia. :?
 
Voihan Sääntö-suomi! Kohta varmaan ei saa raskaana ollessa syödä mitään ja pitää olla vaan perusliuospussi suoraan suoneen! :D
 
Katoimpa eviran ruoka suositus taulukon mikä on just sama mikä meillä jaetaan odottaville. :D Siis vain nuo raskaana oleva kohdat ja koko väestö.
 
Mie Just miehelle nauroin et raskaana olevan pitäis syödä monipuolisesti ja terveellisesti. Sitä toimitetaan koko ajan, mut sit taas pitäis välttää hirveästi kaikkea. Jostain netissä luin joskus muitten maitten raskaus ajan ruoka suosituksia. Niin missään muussa maassa ei ole näin paljoa suosituksia kuin Suomessa.
 
Takaisin
Top