Milloin velliä/kiinteää (pottua/porkkanaa) maidon sekaan?

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2012' aloitti eyewink, 16 maalis 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  En ymmärrä miksi toisten sanomiset pitää ottaa hyökkäyksenä itseään kohtaan, jos mielipiteet eroavat toisistaan?
   
  Jos minä tekisin lapselleni jotain mitä joku muu ei missään tapauksessa tekisi ja näkisi sen jopa haitallisena lasta kohtaan, haluaisin kyllä että hän esittäisi minulle mielipiteen perustelujen kanssa. Voisihan olla etten olisi ajatellut asiaa oikeasta näkökulmasta. Monestihan ns. toisten asioihin puuttuminen on vain jonkin asteista välittämistä, jos ei välitä niin eihän silloin ole mitään väliä mitä joku muu tekee :)
 2. Susq87 Tuttu foorumilla

  Turha täst on kyl enää vääntää. Jos ehdoton kielto on se että 1000ml enempää ei korviketta päivässä niin sitäkin pitäs varmaan sit silmät sinisinä kuunnella ja totella ja pitää lasta nälässä? Ja en ymmärrä sitkään että millä perustella se toinen neuvolan täti joka vellin hyväksyis olis muka väärässä? Koska suositukset on suosituksii jos ne ei ois suosituksia ni sehän ois sit ehdoton ei kielto ja vellit ja muut ois kaupaski lukkojen takana.  Maalaisjärellä pärjää ihan hyvin. Ja ei en tunne itteeni yhtään huonoks äidiks ku alotin 2kk iäs antaa iltavelliä ja kyllä nautin siitä että neiti on tyytyväinen eikä itke nälkäänsä ja nukkuu yöt hyvin! Kiitos vellien keksijälle! Aamen!

 3. SennuS Peruskäyttäjä

  Hahahah. Sori mut oon nyt pidemmän aikaa seurannu tätä keskustelua ja tää alkaa saada jo huvittavia piirteitä.

  Meillä mennään pelkällä rintamaidolla. Tyttö kasvaa hienosti neuvolan mukaan eikä ole kuulemma mitään tarvetta aloittaa vellien antamista. Eli meillä mennään nyt näin enkä itekkään ajattele neuvolan suositusten olevan mitään ihan tuulesta temmattuja (miun mielipide)

  Mut joo jatkakaa vaan, the show must go on x)
 4. Susq87 Tuttu foorumilla

  Ja sit jos muistetaan seki että kaikil ku ei mahollisuutta siihen rintamaitoon ole.
 5. Tinttura Peruskäyttäjä

  Susq87 todellakin kiitos vellien keksijälle! Meillä kun ei tosiaan riittänyt alun alkaenkaan oma maito, joten jouduttiin korvikkeile siirtymään osittain, ja painosuhde pelkälle korvikkeelle siirtyi melkein heti ekan kuukauden jälkeen.. Eyewink ootko semperiä kokeillu? Meillä nanni oli ehoton ei, ja tuttelihi kävi mahaa, ei tuo semperikä enkelimäistä ole yksinää annettuna, mutta vellin kanssa ok. :)

  Eikä tosiaan, meillä määrät velli+maito nous sinne 210ml, ku neiti va yksinkertasesti söi. Pitkään lämmitin monta satsia peräjälkee, kunnes latasin sitten kerralla enempi. Ainaan ei jaksa syödä, varsinki ny meni rytmit sekasi ku kellot siirty, mutta syöpi ainaa sen minkä syöpi. pyrin laittamaan sen määrän pulloon velliä ja maitoa kellon ajan ja edellisen syönnin mukaa. Kyllähä tuota meinaa kiukkusina päivinä jäähä tuota sapuskaa pulloo va no can do.

  Neitillä  kohta 3kk ikää, ja on sotkettu täs parina päivänä lusikan ka ne luumut ja pikkuse mustikkaa. Ei siis purkista va pikkusen mikä maistuu ja samal tuuleteltu nuo jalat tankokengistä. Meil tosiaase vellinni käyttö on vaan sitä, et neiti on paljon tyytyväisempi vellin kans, ku pelkällä maidolla. Syöntiväli voi siitä huolimatta olla sen kaks tuntia, vaikka oiski vetässy 150ml velli+maito.. Eikä vaikuta uniin millää lail, nukkuu yhet tai kahet unet jokatapaukses vuorokaudes, ni on onnistuttu sijottaa iltaan ja yöhön. Päivät si kilmotellaa ja otetaa puolen h pikkutirsoja. :) Meillä toimii ku saa ite illasta rentoutuu ja hoitaa tallin rauhassa ja neitihi nukkuu paremmi pihal paskan hajussa. :D ei muute nuku jos ei talliin piäse kelillä ku kelillä..
 6. eyewink Peruskäyttäjä

  Tinttura: mielessä on kyllä käyny tuo tietyn korvikemerkin sopimattomuus.. Semperiä oon yrittäny ettiä mutta missään ei ole ollut.. Joko on loppunu tai ei oo ollu valikoimassa ollenkaa.. Ainoastaan vierotusvalmistetta oli semperiltä.. Me asutaan pikkusessa tuppukylässä eikä täällä kummassakaan kaupassa ollu, kävin lähikylällä eikä sielläkään ollu kummassakaan vaikka vähän isompia kauppoja ovat. Eikä kaupungissa prismassakaan ollu! Cittarista en oo käyny kattoon, eikä nyt kaupungissa käyntiä olekaan ihan heti, mutta sitte ku on, voisin kokeilla ja haluaisin kokeilla.
  On mulla tuolla tota Nutricia nutrilon omneo:ta, mutta sen annon jälkeen meni pari päivää ennenku kakkas ja kakka oli TOSI jankkia, että siirryin takas Naniin koska aattelin sen johtuneen tuosta omneosta (se kun on kiinteämpää ku Nan...). Mutta muutenhan sen pitäs olla hellävarainen vatsalle.. No Nanilla näytti taas olevan ihan sama homma.. Tuttelia kokeilin kanssa eikä elämä helpottunu yhtään.. No, kokeilen tuota omneota vielä sen luumun kans.. Omneon annon jälkeen vauva on selkeesti tyytyväisempi ku Nanin tai Tuttelin, että jospa se luumu vähän löysyttäis sitä vatsaa.. Ois mulla tarkotus hakea apteekista sitä mallasuutettaki.. Ja neukkatäti neuvo antaan pikkusen keitettyä vettä.. Hohhoijaa, kokeilua kokeilua..
  Eihän meillä tosiaan korvikemäärät ole kovin suuria ku n. 50-150ml/pvä, että lieköhän sitte korvikkeella kovinkaan suuri merkitys tässä asiassa, tiedä häntä...
 7. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  eyewink, teillä tosiaan syödään kyllä todella vähän tuota korviketta että ei luulis sen edes vaikuttavan vatsan kovuuteen? Ootko miettiny mitä itse syöt? Juusto on ainakin semmoinen mikä kovettaa aikuisenkin vatsaa, omena ja banaani saattaa olla myös sellaisia. Tuore ruisleipä saattaa kans vauvan vatsan kovettaa.
  Luulisi että sinun syömisillä on enemmän vaikutusta vauvan vatsaan kun tuolla korvikemäärällä.
 8. eyewink Peruskäyttäjä

  Hemppa: Niin, vähänhän sitä menee, että itsekin ajattelisin tuon johtuvan enemmän omasta ruokavaliostani.. Juusto oli nyt monta päivää pannassa muttei näyttäny vaikuttavan asiaan.. Ruisleipää tulee aika-ajoin syötyä ja taitaa aiheuttaa ilmavaivoja enemmänkin.

  Nyt on tullu kakka jo kolmena peräkkäisenä päivänä :) Jätin Nanin (ja tuttelin) kokonaan pois ja oon antanu tuota nurtilonin omneota jos on korviketta tarvinu antaa, eikä se laitakkaan vatsaa kovalle niinkuin ensin ajattelin sen johtuneen siitä.
  Mut jos näin jatkuu, että kakkaa joka(toinen)päivä niin alkaa todellakin helpottaa vauvan masuvaivoja :)
 9. Sikkuriini Aloittelija

  Puuttumatta sanallakaan tuohon aikaisempaan keskusteluun, niin pakko kommentoida sinulle eyewink tuosta kakka-asiasta: vauvat ovat näemmä todella erilaisia! Meidän typyn "ongelma" on ennemminkin se, että kakkaa tulee kerralla PALJON ja vatsa toimii 1-3 kertaa päivässä. Olenkin opetellut sen, että aamupäivällä pidetään vähän huonompia vaatteita/edellisen päivän vaatteita, kun kuitenkin sen kakan tullessa kaikki vaatteet menevät uusiksi! Eksoottisin paikka taitaa olla korvantaus mistä kakkaa löysin. Se siis tulee valtavalla paineella ja ottaa oikein vauhtia vaipanpohjasta ja sieltä sitten leviää ylöspäin :-). Tyttö ei ole moksiskaan ja iho on pysynyt hyvänä ja paino lisääntyy, joten hän nyt vaan on tämmöinen rapamaha
 10. ammy Peruskäyttäjä

  Sikkuriini, meitin poitsu on ihan samanlainen! Pahinta on kun tulee yöllä nämä syöksykakat, viime yönäkin onnistui kaksi kertaa sotkemaan selkänsä. Noh pyykkiä ainakin riittää ja värjäytyneitä paitoja =D
 11. Hansu79 Peruskäyttäjä

  ammy ja Sikkuriini, täällä kanssa asuu yks painesinappitykki. :D Roope vielä yön pihtaa kakkimatta (on tainnut havaita äiskän olevan laiska vaipanvaihtaja yöllä, hups), mutta sitten aamulla otetaan vahinko kiinni. Imettääkin pitää muovifrotee sylissä, jos meinaa päästä vain pikkupätkän vaatteet vaihtamalla. Sinappia on kainaloissa asti.  ;)

  Mulle sanottiin esikoisen aikaan, että on ihan yhtä normaalia että vauva kakkii kerran 7 päivään kuin se että kakitaan 7 kertaa päivässä. Meille on yllättäen 2 kertaa osunut tuo jälkimmäinen vaihtoehto. :)

  Niin ja sappisaippua on hyvä keksintö. ;)
 12. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Meillä asustaa kyllä myös sellainen kakkatykki että... Tänään kahdet vaatteet pyykissä. Yöllä ei kakkaa ollenkaan, päivällä rupsauttaa 2-3 ISOT kakat vaippaan ja joka kerta ne on niskassa! Iho pysyy hyvänä ja paino nousee ilmeisesti ihan hyvin joten tää on ihan normaalia. Onneksi kakka tulee helposti mutta kaikilla se ei ole yhtä helppoa.
 13. eyewink Peruskäyttäjä

  Pakko sanoa että rupes hymyilyttään nuo teidän kertomukset, ongelmansa kullakin :D

  Meillä aika vakio tuo yks kakka per kaks päivää ja ilman kakkaa- päivänä on sellasta pientä tikistämistä ilmassa mutta enää ei sitä kauheeta voivottelua ja itkeskelyä oo ollu, ainakaan niin voimakkaasti ku ennen. Yks aamu ku ähelsi ja ärisi ensin yrittäen saada kakkaa äkistettyä ilman tulosta, rupes itkeen aivan sydäntä särkevästi, otin ja hieroin sen kakan sieltä tulemaan. Tuttavapariskunta kun neuvoi hyvän hierontaohjeen niin johan irtos! Oikeesti sen tunsi kun se kakka sieltä alko liikkumaan ja lopulta tyty sai sen punnerrettua ulos ja johan helpotti :) Luulenpa että kokeilen sitä tänä iltana jos ei oo saau itekseen kakattua ja menee olo levottomaksi...
 14. Tinttura Peruskäyttäjä

  Meillä on sama ongelma nuide ruokiesaannin kans, riisivelliä ei yhtee välii saanu koko kylältä, joten sitä kuletettii si lähikaupungista reilun 100km päästä lavoittain aina sairaalalla käydessä. Sama oli välillä maidon kanssa, että oli ainaan loppu, mutta nyt kun laajentaavat tuota yhtä firmaa isommaksi konseptiksi, ni jo on ruvennu semperiä löytymään hyllystä niin, ettei tarvi alvariisa ravata, ja sitä jää muileki ostettavaksi oman käynnin jälkeen :D. Meillä kun tuota huttua menee... tiälä onki ny si silloin tällöin jo soseiteltu lusikan kanssa, sen minkä maitoon tavallisesti sekottanu sillotällö ni ny lusikasta siis. Hienosti sujuu jo ne pienet eto määrät. :) Helpottaa nuitte d ja relatippojen antamista kummasti ku se lusikka on tuttu juttu ja suu aukee valmiiks :D

  Tuosta kakkakanuunameiningistä, meillä oli kansa alkuun niin, että saatiin vaihtaa jopa kesken yön lakanat ja kaikki ku oltii yltäpäätä siinä tavarassa! Sittemmin rauhottunu, ja ny ku vatta on toiminu kivasti ja asiallisesti, neitiltä on kiukkuuminen jääny pääsääntösesti pois ja ite tikistää kakat nätisti pihale jonkun syönnin piäle. Usein sylissä vielä sillon ja pystyasennossa, jollon helppo ottaa jalkoja koukkuun lähemmäs mahaa, jollon tikistäminen vielä helpompaa. :)
 15. eyewink Peruskäyttäjä

  Nyt on Semper kokeiltu. Se ei aiheuttanu läheskään yhtä paljon ilmavaivoja ja mahakipruja ku nuo muut korvikkeet, mahtava juttu! Harmi vaan ku se on aina niin kortilla, ei taho saada mistään "meidän kaupoista" :(
  Tänään haen sitä lavallisen tuolta lähipaikkakunnan kaupasta johon sitä oli suureksi ilokseni tupsahtanut :D Eihän meillä korviketta nyt niin hirveästi edes mene, mutta säilyyhän se avaamaton purkki melko pitkään..

  Muutenki tytyn maha toimii nykyään hyvin. Kakkaa pääsääntösesti joka päivä :) Oonki laittanu aina 1tl luumusosetta maidon sekaan, että johtuneiskohan tuosta vaiko siitä että alkaa tuo suolisto kehittyä.. Ilmavaivatki on sitä luokkaa että ilmoja rupsutellaan pihalle vaivattomasti ilman itkuja ja tikistelyä :)

  Onko kukaan teistä kokeillu mallasuutetta? Onko toiminu?
  Minä tilasin sitä meidän apteekkiin ku siellä ei ollu vakiona, en oo vieläkään saanu aikaseksi hakea sitä sieltä vaikka aikaa tilaamisesta on useampi viikko (asutaan 15 km kylältä)... Tuntuu tuo luumu niin hyvin tehoavan..

  Oon tässä miettiny sitä vellin ja maidon sekotusta annettavaksi illalla jos tytyn yöunet ei ala paraneen. Katon tässä vielä viikon verran ja jos sama peli jatkuu niin kokeilen löytyiskö meillekin helpotus tuosta iltavellistä. Tyty kun tosiaan herää nykyään sen 1-2tunnin välein. Ennen yö meni mukavasti kahdella syömätauolla..
 16. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  eyewink, muistathan että eikös 4kk iässä täydy vaihtaa korvike toiseen? Ainakin NANnilla on se "syntymästä alkaen" ja sit on "4kk alkaen" että elä hamstraa sitä niin paljon ettei jää yli. Tietty ei tuo nyt niin tarkka ole että just 4kk iässä täytyy vaihtaa siihen toiseen mutta kuitenkin. :)

  Meillä tytön maha "rauhottui" kun mulla on antibioottikuuri menossa, kakkaa enää yhdesti päivässä "niskapaskat" kun ennen kakkasi 2-3kertaa. Huippua! :D Eikä ole onneksi kuuri aiheuttanut minkäänlaisia vatsanväänteitä vauvalle.
 17. Susq87 Tuttu foorumilla

  Nannilla vaihetaan vast 6kk iässä. :) Eli siihen asti Nan 1 ja sitte siirrytään Nan 2. :)
 18. eyewink Peruskäyttäjä

  Niin minäki muistelin että kakkos korvike tulee kehiin vasta 6kk:n iässä ja se taitaa olla nimeltään vieroitusvalmiste tai jotain... :) saatan kyllä olla väärässäkin, korjatkaa jos näin on..
 19. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Jep, hyvä että joku korjas joka on enemmän noiden kanssa tekemisissä. Meillä kun ei korvikkeita harrasteta. :)

  Hmm.. En tiiä onko toi toinen vielä se vierotusvalmiste koska muistelin että eikös niitä oo vielä kolmas vaihtoehto, oisko se sit se vierotusvalmiste? Mut en kyl tiiä, onko siinäkään vierotusvalmisteessa mitään järkeä, siis miksi sitä yleensä annetaan vauvalle? Meillä ainakin esikoisen kanssa siirryttiin suoraan kakkosesta lehmän maitoon. :)
 20. Hannan Tuttu foorumilla Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Juteltiin juuri kaverini kanssa nuista naneista, kun he niitä käyttävät nyt ja käyttivät edellisen lapsenkin kanssa. Hän sanoi, että siitä ei ole kovin pitkä aika kun muutuivat juuri nuo nimet ja kuukaudet, ennen oli nan1äidinmaidonkorvike 0-4kk ja nan2 äidinmaidonkorvike 4kk eteen päin, ja nykyään on nan 1 äidinmaidonkorvike 0-6kk ja nan2 vieroitusvalmiste 6 kk eteenpäin. Näin hän ainakin muisteli.

Jaa tämä sivu