Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Lokakuiset 2021' aloitti Bella Swan, 13 tammi 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Rinttastiina Sukkela juttelija

  Mulla oli esikoisesta sellaista et pidättelinnoksennusta aamusta iltaan ja olin 2 viikkoa pois töistä 4vk kesäloman päälle. Sitten syöminen auttoi pitämään pahoinvoinnin kurissa. Nyt iskee huono olo lähinnä jos syö liikaa.
 2. k3ttu Asioista perillä oleva Lokakuiset 2021

  Hei te kolmatta tai neljättä (viidennen tai useamman odottajia ei tainnut olla? Jos oli niin tekin saatte tietty vastata, meni vaan ohi mulla listalta... ) odottavat, oletteko huomanneet nopeampaa kohdun kasvua, enempiä/kovempia/aikaisempia kipuja kuin aikaisemmissa?
 3. Mussoliini Näppärä viestien naputtelija Lokakuiset 2021

  Kolmatta itse odottelen ja alavatsan vihlasukivut on tulleet nyt aiemmin, kuin muissa. Ja hivenen ovat kipeempiäkin. Kohdun/masun kasvusta en kyllä osaa sanoa, kun tota mahaa löytyy omasta takaa vähä enempi, niin tulee muutenkin vasta myöhemmin näkyviin.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 4. Elly_ Kommentoinnin ninja Lokakuiset 2021


  Itse jo toista viikkoa sairaslomalla aamuisen pahoinvoinnin vuoksi. Aamulla noin klo 7 tulee ensimmäinen oksennus lähes kellon tarkkaan ja siitä eteenpäin tulee kaikki ylös noin klo 13-14 asti. Sen jälkeen olo helpottaa ja illalla voi jo syödä normaalisti (tai siis ahmia kaiken, mikä jäi aamupäivällä syömättä).
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
 5. Diunonyymi Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuiset 2021

  Mitkä viikot sulla on menossa? Mulla tänään 7+0.

  Mulla ei oo mahdollisuutta etätöihin tai mihinkään omiin työaikoihin, mikä vois olla hyödyllistä nyt. Missä vaiheessa totesit, että pahoinvointi on niin suurta, että hait saikkua? Ja ihan työterveyteenkö sitten vaan yhteys? Saako sieltä sellaisen lapun, ettei tarvii kertoo työnantajalle virallista syytä? :rolleyes: Meillä kyllä normaalisti lyhyisiin itse ilmoitettuihin poissaoloihin pitää kirjoittaa syy. Toki en oo kysynyt kuinka tarkasti ja yleensä vaan laittanut flunssa/migreeni tms.
 6. k3ttu Asioista perillä oleva Lokakuiset 2021

  Kaivelin tietoja, ja tosiaan esikoisen raskaudessa Si-nivel alkoi vihottelemaan rv 16-17, kävin lääkärissäkin, olin saikulla muutamia päiviä, sain fysioterapialähetteen ja jumppaohjeita, sekä sitten se tukivyö.
  Seuraavassa raskaudessa vastaavanlaiset kivut alkoivat rv 9-10.
  Nyt voisi kyllä hyvinkin olla mahdollista, että samoja kipuja, jälleen vaan aikaisemmin. Jos nyt kestäisi sen muutaman viikon - kuukauden ja helpottaisi... :angelic:

  Virtsanäytetulokset vielä kuulematta.
 7. Elly_ Kommentoinnin ninja Lokakuiset 2021

  7+5 on viikot ja ihan neuvolan kautta hain sairasloman. Neuvolalääkäri kysyi, että tietääkö esimies vai jättääkö syyn kirjottamatta. Totesin, että esimiehelle kerrottu jo (ne meinas tehä organisaatiomuutoksen ja kaataa yhen osuuden kokonaan pelkästään mun niskaan, ni kerroin, ettei jää tyhjän päälle). Ja siinä vaiheessa totesin, että pahoinvointi on liikaa, kun (toki etätöissä) palaverissa omalla puheenvuorolla makasin kylppärin lattialla oksentelusta voipuneena.
  Nyt olo on jo paljon helpompi, kun saikulla saa nukkua, jos heikottaa eikä tarvii skarpata 8h tietokoneen ääressä. Eli olo on siedettävämpi, kun jos olisin töissä.
 8. Marinel Näppärä viestien naputtelija Lokakuiset 2021

  Musta tuntuu kuin olisi koko ajan krapula. Ja älytön väsymys... Olen kyllä kiitollinen ettei ole oksentaa vielä tarvinnut, mutta mulla ei ollut kyllä mitään hajua että raskaana olo on tällaista! Luulin että ehkä aamulla on huono olo ja muuten saa olla normaalisti. Oon vähän kriisissä kun oon aiemmin tehnyt mielellään pitkää päivää töissä ja nyt en meinaa saada normituntejakaan tehtyä, myös työteho pudonnut todella paljon. En tiedä millä tässä esittäisi normaalia jos en olisi vielä kertonut esihenkilölle ja tiimille. Ja pohdin, että mikä kumma voi olla evolutiivinen syy sille, että raskaana olevat on väsyneitä ja huonovointisia...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 9
 9. Daiya Päivystävä dosentti Lokakuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  Kestokrapula on just se millä oon ite kans kuvaillut olotilaa. Oliskin vaan pelkkää aamupahoinvointia :wtf: töissä kannattaa ajatella, että tilanne on väliaikainen, ja koittaa sen suhteen olla itselleen armollinen. Pelkkä selviytyminen voi välillä olla riittävästi yhdelle päivälle. Tsemppiä!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 10. Kirppu81 Näppärä viestien naputtelija Lokakuiset 2021

  masu alkaa heti pömpöttää.
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Kirppu81 Näppärä viestien naputtelija Lokakuiset 2021

  Mulla ihan sama. Kestokrapula aamusta iltaan. Haluaakohan luonto, että otamme iisisti? Mitenköhän ihmisapinoilla?
 12. Marinel Näppärä viestien naputtelija Lokakuiset 2021

  Ihan kuin luonto-ohjelmissa joskus näkisi tuota että tiineenä olevat eläimet on vähän varovaisempia. Mutta ei ole kerrottu että se johtuu siitä että niillä on huono olo, oon ajatellut että ne vaan haluaa suojella beibiä :confused:
 13. Grin Sukkela juttelija Lokakuiset 2021

  Nyt alkaa olla epämiellyttävää nukkua mahallaan, huomaan!
 14. Daiya Päivystävä dosentti Lokakuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  Täällä alkaa vähän jo pahin väsymys helpottamaan! :hello2 Oon nyt monena päivänä jaksanut varsinkin aamupäivästä touhuta enempi, siivoilla ja hoitaa kauan roikkuneita pikkuasioita. Ihana tunne. Toki iltapäivällä päikkärit on vielä melkein vakio sillon kun en oo töissä mutta silti. Edistystä tämäkin, nyt 10+2.
  • Tykkään Tykkään x 4
 15. Nessukka Kommentoinnin ninja Lokakuiset 2021 Huhtimammat 2016

  Mulla myös väsymys helpottanut, mutta pahoinvointi ei. Ei ole onneksi tarvinnut kertaakaan oksentaa, mutta kyllä tässä huonovointisuudessa on silti ihan kestäminen. Olen sanonut miehellekin jo useamman kerran, että on jotenkin ihan masentunut olo, kun mitään ei pysty tekemään. Työpäivistä selviän, kun istumalla ja makaamalla läppärin kanssa sohvalla saan pidettyä olon siedettävänä, mutta muuten en saa mitään aikaan. Normaalisti harrastan lasten kanssa kaikenlaista liikuntaa käytännössä päivittäin ja puuhastelen jatkuvasti kotona siivousten ym. parissa. Kotikin näyttää siltä, ettei ole tikkua ristiin laitettu. Mies kyllä yrittää parhaansa, enkä halua valittaa turhasta, kun hän tekee kuitenkin tällä hetkellä lähes kaiken.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
  Last edited: 15 maalis 2021
 16. Diunonyymi Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuiset 2021

  Täytyy tänne muuten kommentoida, että tuo raskausvitamiinien ottaminen illasta aamun sijasta oli tosi hyvä vinkki! Miten ihmeessä vitamiinit voi vaikuttaa tällä tavalla? Hyvin hämmentävää!
  Eilen otin vitamiinit illalla ja ei todellakaan mennyt kauaa, kun alkoi tulla etova olo. Jos olisin ottanut aamulla, ni ois varmaan mennyt koko päivä ällötystunteessa. :hilarious:
 17. Ninni22 Foorumin legenda Lokakuiset 2021 Maaliskuunmammat 2016

  Ei vitamiineja kannata muutenkaan ottaa illasta kun ne voi piristää ja ne kuuluisin yleensä ottaa aamusta tai vaikka päivällä
 18. Vaapukka Piirimestaruustason postaaja Lokakuiset 2021

  Minä otan ton multivitan raskaus ja imetys vitamiinin aamulla, mutta foolihappolisän olen ottanu yötä vasten just ennen ku meen nukkumaan. Joskus jos menee pyöriessä niin on tullut yöllä huono olo. Mä en oikeesti tiedä onko se joku luulosairaus vai ei, mutta mulle on toiminu ihan hyvin tällänen järjestely. Syön siis foolihappolisää suolisairauden takia ylimääräsenä, jotta sitä imeytyis tarpeeksi. Tai siis näin mulle ohjeistettiin teratologisesta palvelusta. :)
 19. Kyfileida Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuiset 2021

  Itse otan myös raskausvitamiinin illalla. Aamuisin menee thyroxini, joten muistan varmemmin ottaa vitamiinit illalla kuin päivällä :grin
 20. Mustikka_ Näppärä viestien naputtelija Lokakuiset 2021

  Nyt alkaa oireet selvästi helpottamaan 10+3. Tietyt hajut aiheuttavat huonoa oloa, mutta energia on hieman palautunut, rinnat eivät ole enää niin tajuttoman kipeät ja yleinen etova olo alkaa väistyä.
  Joko muilla helpottaa?:hello2
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Voittaja Voittaja x 1