Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Lokakuiset 2021' aloitti Bella Swan, 13 tammi 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Happy2 Vasta-alkaja

  Itselläni ihan sama en pysty syömään mitän normalia ruokaa ainostan nestemäist, mehu keitto poroteeni juoma kaikkea mitä on helpo oksentaa. Banaania sitä syön koko ajan siitä on nyt olut vähän apua.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 2. Ambabloo Silmät suurina ihmettelijä

  Täällä podetaan toista viikkoa kokopäiväistä pahoinvointia, ei onneksi tartte oksentaa, mitä nyt välillä röyhtyjen kaas nousoo oksennus suuhun asti. :hungover: Tämän lisäksi rintoja kiristää, välillä alavatsaa juilii, pää käy kipiänä välillä.

  Yöt erittäin levottomia, jonka vuoksi yritän mennä varhain maata, että jaksaa aamulla nousta töihin. :) Nukkuisin vaikka koko päivän jos vain antais luonto myöten :joyful::joyful:

  Tsemppiä kaikille ❤️
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 3. rosemaria Oman äänensä löytänyt

  Tänään (rv7+1) oon oksentanut jo yhteensä kuus kertaa eikä mikään pysy sisällä. Aikaisemmin "vain" kerran aina aamussa jouduin oksentamaan, mutta nyt sitten aloikin vaihe, jossa mikään, ei edes vesi, pysy sisällä.. Sellaista päivitystä tilanteeseen, mitä en ikinä toivois kellekkään ja en ois uskonut, että joudun kokemaan.. Tää on hirvein olo mitä mulla on ollut koskaan elämässä...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 13
 4. Nessukka Kommentoinnin ninja Lokakuiset 2021 Huhtimammat 2016

  Valtavasti tsemppiä kaikille, joilla pahoinvointi hallitsee tällä hetkellä elämää. Itse olin esikoista odottaessa lähes 2,5 kuukautta sairaslomalla pahoinvoinnin vuoksi ja olin käytännössä täysin toimintakyvytön. Toinen raskaus oli hieman helpompi pahoinvoinnin osalta ja nyt kolmannen kohdalla olo on todella epäuskoinen, sillä pahoinvointia ei iltoja lukuun ottamatta juurikaan ole.

  Vinkkinä kaikille julmasta pahoinvoinnista kärsiville, että kannattaa kokeilla jääpaloja. Itse kuljin esikoista odottaessa jääpalat suussa kaikki pakolliset matkat, kuten koiran ulkoilutukset ja neuvolakäynnit. Ei varmaan auta kaikilla, mutta minulla se tehosi. Jääpalat sulivat hitaasti suussa ja pitivät sen oudon oksettavan (metallisen) maun poissa. Lisäksi kun oikein mikään ei pysynyt sisällä, mutta janon tunne oli jatkuvasti valtava, niin jääpalat hieman myös nesteyttivät. Myös pakastemansikat ja pakastetut viinirypäleet oli kovaa valuuttaa - niin tosin ovat nytkin, vaikka olo on lähestulkoon normaali.
  • Tykkään Tykkään x 4
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 5. Elma32 Oman äänensä löytänyt

  Nyt on pakko hehkuttaa! Ostin pahoinvointi rannekkeet epätoivon hetkellä, ajatellen että tuskin auttaa! Mutta kappas, pakko myöntää että nyt ainakin mulla toiminut jo vuorokauden verran Etova olo hävinnyt, nälkä ei mutta ero on huima olotilassa! Vähän nämä puristaa inhottavasti, mutta jos olo näin paljon paranee niin eipä tuo ole iso vaiva! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan koska ei ole hinnalla pilattu!
  • Tykkään Tykkään x 3
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 6. sininen30 Oman äänensä löytänyt

  Sama täällä. Nyt on semmoi hedari et piti jäädä saikulle kun ei katkennut yön aikana. Migreenikko oon, mutta nyt ei voi turvautua peruslääkkeisiin, vaan höpöhöpö panadoliin mistä ei oo kyllä ikinä ollut itelle apua. Toviottavasti pian helpottaa tää alun kaaos, itse kullakin!

  Mut joo, nukkua vois koko päivän - helposti. Harmi ku työ haittaa harrastuksia, vai miten se meni :woot:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 7. sininen30 Oman äänensä löytänyt

  Mä kokeilin ekassa raskaudessa ja pidin etenkin bussissa työmatkoilla. Mutta puristi niin paljon rannetta et alko järkky kutina ja sit en enää pitäny, vaikka kyllä ne helpotti. Kaikkea kannattaa kokeilla!
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. Isabelle Puuhakas puhuja Lokakuiset 2021

  Mulla on alavatsan turvotusta ja menkkamaisia kipuja ollut nyt reilu pari viikkoa (4+5 tänään). Tänään vähän ällötti yksi ruoka, mutta ainakaan vielä ei ole ollut sen pahempaa.
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 9. Iinamarika Satasella mukana keskusteluissa

  Oon edelleen aika oireeton rv 7+1 ei pahoinvointia en oo oksentanu eikä oikee muutakaa... Aamu yöstä heräsin ku mies lähti töihin niin tissit tuntu kipeiltä mut ei enää parin tunnin päästä ku nousin ylös.. Nännit ehkä muuttunu ja on enemmän esillä ehkä kasvanutkin ja tummunut... Mul on hajut aiheuttanu oksennusrefleksii alusta asti tänään se voimistu en pysty avaa jääkaappia enkä kuiva-aine kaappia ku puskee joku haju sieltä ja sit alan yökkää jos ei pääse tilanteesta pois ni sit saattais mennä oksentamiseen asti... Menkkamaisii kipui ollu jonkun verra sillotällö... Tänää tullu myös vähän verta paperiin...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 10. k3ttu Asioista perillä oleva Lokakuiset 2021

  Normaalistikin aknetaipuvainen iho, eli mikään sileä ei koskaan, aina enempi tai vähempi näppyjä, mutta nyt on tullut tämän viikon aikana Useita isoja ja kipeitä näppyjä, mitä yleensä tulee todella harvoin ja yksittäisiä.
 11. Wizzie Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mulla kans akne pahentunut viime viikkoina :sorry: Esikoisesta toisin päin, melkeinpä koko raskauden oli iho tosi hyvänä/ei niin huonona kuin normaalisti. Tämäkin vahvistaa mun ihan varmana tulee tyttö-fiiliksiä :rolleyes:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 12. k3ttu Asioista perillä oleva Lokakuiset 2021

  Vaikka näpyt on monen muun asian ohella ns pikkujuttu, niin on kyllä todella ärsyttäviä, etenkin kun tuntuu ettei niistä koskaanikinä pääse eroon?? :grumpy:

  Yritin muistella, mutten kyllä nyt muista yhtään mitä iho oli edellisissä raskauksissa, ei mikään kovin hyvä niinkuin ei koskaan, mutta ei kait pahimmasta päästäkään? Ehkä... o_O
 13. Ylva Oman äänensä löytänyt

  Viime kuukautisten perusteella nyt mennään viikolla 4+2. Plussaa näytti 3+9 ja jo 3+6 alkoi lievä pahoinvointi. Taisin jo tuossa maanantaina oksentaakin pari kertaa. Pahoinvointi tuntuu voimistuvan päivä päivältä. Rinnat ovat myös turvonneet ja kipeät. Vatsa on kauttaaltaan aivan turvoksissa ja vessassa saa ravata vähän väliä. Huulten turvotuksesta viimeistään päättelin, että raskaana taidan nyt olla ja se olikin se viimeinen sysäys testin tekemiselle. Iho on ollut nyt paljon herkempi, vaikka toki tää ilmanlaatu varmasti sekin vaikuttaa asiaan.

  Olin vastikään 7 päivän vesipaastolla, jonka jälkeen ruokavalio on ollut aika ketopainotteista. Oletin toki nuo ensimmäiset pahoinvointipäivät olleen seurausta tästä keto-ruokavaliosta :angelic:
 14. Marinel Näppärä viestien naputtelija Lokakuiset 2021

  Mulla ainoat oireet ennen menkkojen poisjääntiä oli kipeät nännit ja kohonnut leposyke, en näistä osannut yhtään arvata. Nyt 5+1, nännit edelleen arat mutta ei niin kipeät, syke pysynyt tavallista korkeammalla, iho parantunut huomattavasti (ihanaaaa josko viimein saisi sen hyväkuntoisen ihon takaisin!!), janon tunne ja siten vedenjuonti lisääntynyt ja oon alkanut herätä tavallista aiemmin (yleensä erittäin aamu-uninen yökukkuja) . Ei yhtään mitään pahoinvointia, mielitekoja tai epätyypillistä väsymystä. Vähän pelottaa että onko kaikki kunnossa kun oireita niin vähän, mutta äiti lohdutti ettei hänenkään raskauksissa koskaan ollut mitään epämiellyttäviä oireita.
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. Ninni22 Melkein taruolento Lokakuiset 2021 Maaliskuunmammat 2016

  Mä oikeastaan hehkuin esikoisen aikana ja iho ja hiukset oli hyvässä kunnossa, tyttö tuli :grin
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Sannis92 Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuiset 2021

  Onko teillä muilla ollut millaisia vatsakipuja? Mulla oli viime viikolla semmosta menkkamaista jomotusta kun menkkojen piti alkaa, mutta nyt eilen illalla alkoi semmonen pistelevä vatsakipu. Lämminvesipullo helpotti kyllä kipua ja yöllä ei enää tuntunut mitään. Nyt taas tänään aamu ja päivä ihan jees, mutta iltaa kohti sama kipu tulee :hungover: kipu ei tunnu niinkään alavatsalla vaan navan molemmin puolin ja välillä pallean kohdalla, vähän kun olis vatsanpuruja tai vatsatauti alkamassa. Ei nyt mitään niin kipeetä että tarviis kippurassa olla mutta kokoajan kipristelee. Oon yrittänyt googletella mutta tuntuu että joka paikassa puhutaan vaan menkkamaisista kivuista mut ei tää sellasta oo. :think005 rv on nyt 4+6
 17. Rinttastiina Sukkela juttelija

  Mulla on ollut jotain ton sun kuvailemaan kaltaista. Ei enää vähään aikaan mutta ehkä 4+-5+ viikoilla.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 18. Viirivehka Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuiset 2021 Elomammat 2017

  Rinnat turvoksissa ja kipeät, kovaa väsymystä, itkettää, pahoinvointia, närästystä ja ummetusta. Pahoinvointi vaihtelee tosi paljon. Välillä ollut ihan oksentelua.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 19. Diunonyymi Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuiset 2021

  Minkä verran muilla on ollut alavatsassa tuntuvaa nipistelyä, mikä ilmeisesti liittyy kohdun kasvamiseen? Mulla on ollut aikaisemmin aika satunnaisesti ja pieniä kertoja, mutta tänään (4 + 6) olen koko päivän aikana huomannut nipistelyä aiempaa enemmän. Ei siis aiheuta suuria kipuja, mutta sitä on vain ollut aikaisempaa enemmän niin, että olen enemmän kiinnittänyt huomiotakin asiaan. Aikaisemmin harmitti, kun oireet oli vähäisiä, nyt pohdituttaa, että onhan oireet normaaleja? Ja jos on, niin mahtaako olla sellainen asia, mikä tulee jatkumaan nyt enemmänkin? :)
 20. Rinttastiina Sukkela juttelija

  Päivittäin on tuntemuksia, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Kyllä kaikenlaiset nipistelyt ja jomotukset sekä repäisykivut kuuluu alkuraskauteen:smug:
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1