Marraskuu

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Hepsuli, 1 marras 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Zoe Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä on ristiäiset nyt marraskuun lopussa ekana adventtina. Vauva on päivää vaille 6 viikkoa silloin.
 2. jnk Tuttu foorumilla

  Onko muilla tuota Muumi-vauvakirjaa? Miten ihmeessä toi sukupuu pitäisi täyttää.. :D
 3. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Niin mulla oli tänään lopputarkastus ja oli puhe suorista vatsalihaksista. Saan harjoittaa mutta jos vatsaan muodostuu harjanne? pitää pitää taukoa. Suositteli kuitenkin etten vielä aloittaisi.
  Lääkäri sanoi että ei uskoisi että olen synnyttänyt kaksi kk:tta sitten. Niin hyvin palautunut.
 4. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Hepsuli ei lääkäri sitten katsonut tuleeko harjanne...? Mulla esikoisesta sillon lääkäri kokeili ja katsoi ja sanoi, että siitä vaan jumppaamaan. Toivottavasti olis tälläkin kertaa yhtä hyvä tilanne sitten.
 5. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Ei katsonut.
 6. Eppis. Tuttu foorumilla

  Meidän vajaa kolmeviikkoinen tyttö morotteli äsken nukkuessaan monta kertaa peräkkäin. Tuli siis niitä säikähdysrefleksejä monta muutaman sekunnin välein. Vauva nukkui sikeästi kyljellään. Käänsin selälleen muutaman moron jälkeen kun totesin että ne vaan jatkuu ja tulee pelottavan säntillisesti. Vauva heräs asennon vaihtoon ja morot loppui. Nukahti helposti uudestaan.

  Ihmeissäni googletin sit taas kerran ja huolestuin vaan lisää. Mitään varsinaista tietoo ei löytynyt mut moni puhui että nukkuessa morottaminen ei oo huolestuttavaa ellei se oo toistuvaa. Hui! Mut miks toistuva säpsyminen olis huolenaihe, siitä ei puhuttu juurikaan? Onko kellään tietoo tai vastaavia kokemuksia? Onneks tiistaina on neuvola.
 7. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Meillä tulee tuota heijastetta paljon. Usein silloin kun laitan hoitopöydälle. En oo huolestunut, kunhan häviää 3kk mennessä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Täällä myös "morottaa" paljonkin unissaan, ja niin teki myös esikoinen. Keskushermoston kypsyessä (varmaan siihen 3kk:n ikään mennessä) jäi pois esikoiselta. En oo tajunnu suuremmin pohtia asiaa, mutta olenpa siis säästynyt googlettamisen lisäävältä huolelta. :)
 9. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Laitoin viime yöksi vauvalle tyynyn. Tuli semmonen kerran Ikeasta ostettua ja edellis yönä vauvan nenä oli niin tukossa että keksin laittaa oman kämmenen vauvan pään alle ja selvästi helpotti rohinaa. Koska edelleen perhepedissä nukutaan on pään kohottaminen haasteellista. Semmoinen käsitys tosin että lapsille ei tyynyä suositella. Miten muilla? Tyyny vai ei?
 10. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Ei oo tyynyä, niskalle huono. Laittaisin ehkä tyynyn patjan alle tai lakanan alle jos on flunssaa? Jos maitorohinaa niin en tekisi mitään :)
 11. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Tyynyä ei suositella ennen vuoden ikää. Tukehtumisvaara.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 12. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Ei paljon naurata. Tänään on kastejuhlat. Yö on ollut äärimmäisen levoton. Kolmelta syöttö. Viideltä puklausta ja jumissa ollut röyhy. Nyt seitsemältä syöttö ja tunnin päästä soi kello! Taidan haukotella koko päivän. Hääkuvaan tulee kivat tummat silmänaluset, ihanaa..
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 13. Lisamarie Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Lokakuunmammat 2015

  Täälläkin poika nukahti vasta kuudelta aamulla.. Oli illalla hoidossa kun käytiin syömässä ja elokuvissa miehen kanssa, oli nukkunut koko ajan ja melkein koko päivän oli simmut kiinni, kostautu yöllä :/ väsyttääö..
 14. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Meilläkin oli aamuyö levoton. Parka ähisi vatsaansa kolmesta saakka ja nukuttiin vain pätkiä kunnes seiskalta alkoi viimein tapahtumaan! Kilotolkulla shaibaa :D
 15. jnk Tuttu foorumilla

  Täällä on kans oli ensimmäinen levoton yö. Vauva oli hereillä melkein yhdeksästä yhteen ja heräsi kuudelta syömään. Loppu"yö" oli pelkkää ähkimisistä ja sätkimistä. Vielä ei olla syöty uudelleen ja vauva nukkuu varmaan eilisiä univelkojaan pois.

  Se wonder weeks -sovellus on muuten aika hauska ja osuva! Huomasin siitä, että vauvalla on menossa nyt ensimmäinen muutos mikä vaikuttaa. Se sovellus on tosin maksullinen, eikä tarjoa mitään maailmojamullistavaa mutta kiva seurailla siitä miten vauva kehittyy :)
 16. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Ai se Wonder weeks on muuttunu maksulliseksi ja jonkun kommentista huomasin, ettei ole enää Windows puhelimellekaan olemasssa. Ite olen sen siis ladannut vuosi sitten, jolloin oli ilmainen ja löytyi myös WP:lle. Mä olen tykänny ite siitä, kun tulee jotenin lohdullinen olo, kun oot ihan pihalla, miksi vauva käyttäytyy oudosti ja melkein aina sieltä löytyy selitys ja lohtu :wink
 17. Ninni88 Peruskäyttäjä

  Me päästiin tänään kotiin! Kotimatkalla tirautin pari kyyneltä ja kotiin päästyä pari lisää :rolleyes: Koirat otti vauvan vastaan hyvin, toinen kerkes jo tekee vauvalle hiustenpesunkin :grin Käytiin näyttämässä vauvaa myös mun vanhemmille samalla reissulla kun käytiin apteekissa. On se jännä miten pieni ihminen saa aikuiset ihan pois itsestään :hilarious: No, eka lastenlapsi nii kaipa se pistää lässyttää.. :rolleyes:
  Kotona oon vähä lajitellu posteja ja purkanu sairaalakassin ja muutenkin hääräilly tässä kun vauva nukkuu tyytyväisenä pinniksessä. Ja ajattelin et liikkuminen vähä auttais ton suolen toimintaan.. Nyt kun on vaan maannut viimeiset viis päivää niin voi luaja.. Kait se siitä sit jotenkin alkaa pelittää :banghead:
  • Tykkää Tykkää x 6
 18. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Olin tänään laittamassa poikaa ulos nukkumaan. Ei suostunut millään nyt nukahtamaan vaan huus kurkku suorana. Siinä kävi niin että hän jäi vaunukoppaan eteiseen ja mä menin ulos. Oli pakko pää meinas hajota. Sitten mies tuli ja sai vauvan nukahtamaan ja alkoi neuvoa mua miten nukutetaan. Argh...kyllä mulla yleensä homma onnistuu mutta nyt oli hirvee nälkä ja hermostunut olo. Kaksi levotonta yötä ollut.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 19. intsu Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Mun mielestä on enemmän kuin fine poistua tilanteesta, kun huomaa ettei oma pää meinaa kestää. Vauva ei itkemisestä mene rikki. (Tarkoitan siis toki vain pieneksi toviksi) Aika mautonta mieheltä tulla jakelemaan neuvoja tuossa kohtaa.. Tosi rankkaa molemmille vanhemmille tämä valvominen ja pieniä yhteenottoja täälläkin useasti viikossa. Onneksi välillä muistetaan myös mainita ääneen kuinka hyvä tiimi ollaan ja ollaan pärjätty jo pari kuukautta. Tilastollisesti ihan pian helpottaa!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Juu aaltoliikettä suurin osa ajasta menee kuitenkin hyvin.

  Kyllä on tehty vaikeaksi nimen vaihtaminen. En oikein löytänyt pankistakaan kohtaa missä sen voi tehdä. Meneekö se sitten väestörekisterin kautta?
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 17 marras 2015

Jaa tämä sivu