Kohtasin taas pahimpia raskauspainajaisiani. Mulla on joku paha paniikkiongelma syömisen kanssa..oma teoriani on, että kun se on ainut asia, jota voi itse kontrolloida, niin keskitän kaikki pelkoni tähän yhteen asiaan. "Jos en syö mitään vaarallista, niin vauva selviää raskausajasta terveenä." No, toimii niin kauan kunnes vahingossa syön jotain epäilyttävää. Ekassa raskaudessa tää oli useimmiten lihaa, joka olikin yllättäen jostain vähän punertavaa eli mun aivoissa täysraakaa ja tappavan vaarallista. Tänään huomasin syöneeni pilaantunutta vadelmahilloa. Haisi ja maistui ok:lta, mutta purkin reunus olikin aivan homeessa. Sain paniikki-itkukohtauksen ja edelleen koen niskapoimu-ultran tuoneen onnen tunteen kadonneen. Mulla ei ole aavistustakaan, voiko listeria kehittyä hillossa tai siirtyä jääkaapista homeeseen..googletuskielto on niin vahva, että en ala googlettamaan. Ja älä sinäkään kerro, jos tiedät sen voivan näin tehdä! Paljon luultavampaahan on, että a) en edes syönyt hometta, koska hillon hajussa ja maussa ei ollut vikaa ja b) jos jotain huonoa bakteeria söin, niin se pahimmillaan aiheuttaa mulle vatsavaivoja huomiseksi, mutta ei vahingoita sikiötä millään tavalla. Silti. Järkeily ei auta mun hormonien sekoittamaa päätäni. Aika onneksi auttaa..vaikka tiedän tautien itämisaikojen pituuksia, niin viikon kuluttua en luultavasti enää mieti koko asiaa.