Ihan hyvä perustrikooliina on kyseessä. Trikooliinoissa ei ylipäätään ole suuria eroja, toiset on ehkä hieman paksumpia ja tukevampia (ja siten kuumempia) kuin toiset, mutta erot on pieniä. Jos trikooliina on vähän vanhempi (mitä tämä merkki luultavasti on koska tietääkseni sitä ei enää myydä suomessa uutena), niin kannattaa tarkistaa että trikoo on edelleen kimmoisaa ja joustavaa. Jos kangas on menettänyt ajan saatossa joustavuutensa, sillä on aika vaikea saada hyvä napakka sidonta aikaiseksi ja jää luultavasti vähän sellainen tunne, että juurikin liikkuessa ja kumarrellessa vauvaa täytyy tukea lisäksi omilla käsillä. Hyvin joustavalla trikooliinalla saa kyllä oikein napakan sidonnan aikaiseksi, jolloin vauva ei ollenkaan "hölsky" kyydissä ja varovainen kumartelu onnistuu ihan hyvin.
Itse en välttämättä ostaisi montaa erilaista kantovälinettä valmiiksi ennen vauvan syntymää, mutta yksi kannattaa olla jo heti ensimmäisiä viikkoja varten valmiina. Sitten kun on elänyt tovin vauva-arkea ja on nähnyt millaiset omat kantamistarpeet ovat, pystyy paremmin miettimään, mikä väline itselle toimii parhaiten. Vastasyntyneen kanssa parhaat vaihtoehdot ovat trikooliina, rengasliina, kudottu kantoliina tai kantoreppu vauvatuella, Manducassa se on mukana kiinteänä ja muihin merkkeihin tulee erikseen myytävä lisäosa. Kaikkia edellä mainittuja myydään käytettynä ja usein kantovälineet saa suunnilleen samalla hinnalla myytyä edelleen, sitten kun käyttötarve on loppunut, eli ne säilyttävät arvonsa todella hyvin. Monilla paikkakunnilla toimii myös kantovälinelainaamoita ja vuokraamoita, joista saa erilaisia liinoja ja reppuja kotiin kokeiltavaksi, jotta voi rauhassa arvioida sopiiko se juuri omaan käyttöön. Etenkin reppujen suhteen on usein niin, että yhdelle istuu paremmin yksi merkki, toiselle toinen, meitä vanhempia kun on niin kovin eri kokoisia ja muotoisia :)
En ensisijaisesti suosittele rintareppuja kuten baby björn, graco, emma tmv. Viimeisimmän koulutustiedon mukaan ne eivät ole mitenkään haitallisia tai vaarallisia vauvalle, mutta aiemmin mainitut vaihtoehdot ovat yleensä sekä kantajalle että vauvalle mukavampia.