Meillä miehen äiti on lapselle kuin toinen äiti. Mies ja lapsen biologinen äiti erosivat erittäin... dramaattisesti? kun poika oli 9kk vanha. Sen jälkeen miehellä oli aika huonoja vaiheita, kun tuo entisensä varasti lapsen pitkäksi aikaa ym. Tänä aikana sitten vaikka mies näkikin lastaan niin mielenterveysvaikutti siihen ja mummo "otti ohjat". Sittemmin poika on muuttanut meille, mutta tuolta ajalta
peilautuu edelleen, että poika menee vähintään kerran viikossa yöksi mummilaan, mummi käy meillä siivoamassa pojan huonetta (ja valittamassa muuten vaan kaikesta siisteydestä, jossa ei minusta kyllä ole valittamista :D), mummi käyttää uimassa, mummi ostaa vaatteet, mummi huolehtii kaiken, mummi antaa syödä hilloa suoraan purkista, mummi tulee kylään kysymättä kun "oli nyt vaan lasta ikävä". Näin äitipuolena tähän kuvioon on ollut TOSI vaikea tottua, varsinkin kun tämä mummi sitten aika hanakasti pyrkii munkin elämääni ja kasvatustapoihini vaikuttamaan.
Pelottaa siis paljon, että mikä on kohtalo, kun mä en haluisi että omien lasteni suhde isovanhempiin olisi noin läheinen. Muodostuuko suhdetta ollenkaan? Pysyykö vanhin lapsi edelleen mummin omana lapsena ja muut ovat lapsenlapsia? Kuvitteleeko, että samalla tavalla voisi jatkaa? Samalla mun omat vanhemmat asuu ihan eri puolella Suomea. Että ainoa turvaverkko sitten on tuo mummi ja ukki. Siihen on pakko nojautua.
Eikä ole heikkoutta myöntää, että tarvitsee apua, ei missään nimessä! Tukiverkko on tärkeä ja jos sitä ei ole, niin sitten ei ole heikkoutta pyytää apua muualta. Omasta hyivnvoinnista huolehtiminenkin on hyvin tärkeää lapsen kannalta.. :)
EDIT: Lisään vielä, että anoppi/mummi yritti kieltää meitä ostamasta meidän taloa, koska se on "liian kaukana". Tästä on heille n. 5km matkaa. Hän järjesti hirveän shown, ettei voida muuttaa niin kauas, kun hän ei sitten näe poikaa ikinä. Asuttiin ennen naapurissa ja ajattelin että edes tämä 5km helpottaisi tilannetta, mutta edelleen hän käy täällä melkein päivittäin. Olipahan "pitkä" matka, jota ei jaksa kulkea :D