Vauvojen neuvolakäynnit

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2014' aloitti Onneli, 27 tammi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Pikkunöösä Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2014 Heinämammat 2018 Heinämammat 2016

  Voi kamalaa, mullakin tuli paha olo tuota "rokotuskohtaa" lukiessa...toi on aina niin kauhiaa äitillekki jos pieni kovasti itkee ja varsinkin kun noin kovasti säikähti ettei ääntäkään tullu :sad001
 2. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Joo, meinasin oikeasti kyllä siinä vaiheessa sanoa, ettei sitä toista piikkiä kyllä laiteta! Mulla oikeasti jäi kummittelemaan mieleen se tytön ilme! :'(
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 3. Mitla Peruskäyttäjä

  Voi ei nyt alkaa jännittää jo myöskin noi ensi viikon piikittelyt :eek:

  Tajusin juuri etten oo kertaakaan tänne kirjannut mittoja niin heitetään nyt 1kk ja 2kk mitat:

  Paino:
  Lähtö (kotona) 2715g
  1kk 3706g
  2kk 4794g

  Pituus:
  Lähtö 49,5cm
  1kk 51,5cm
  2kk 55,5cm

  Päänympärys:
  Lähtö 30cm
  1kk 35,2cm
  2kk 37,1cm

  Kivasti on painoa tullut pienen syntymäpainon jälkeen, pituus kuulemma ei ihan samaa tahtia vielä lähtenyt kasvamaan.


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. blaueblumme Tuttu foorumilla

  meillä ei poju ollu oikein milläsinkään rokotushetkellä niistä rokotteista, jos vertaa vaikka siihen kun pitää nenää nenäfriidalla tyhjentää tai pahimpiin rintaraivareihin. tai ammeeseen (!) matkalla neuvolasta kotimatkan kitisi ja sitten illemmalla itkeskeli kyllä, pistokohta punoitti & kuumotti. mutta ei noussut kuumetta yölläkään ja aamulla oli unohdettu koko juttu

  tosin minä itse pelkään niin paljon piikkejä etten voinu ees kattoa sitä toimitusta vaan kyhjötin siinä pojan kasvojen korkeudella pikkukädestä kiinni pitäen samalla kun mies piti varmoin ottein sylissä ja täti pisti piikit.

  joten ei kannata etukäteen jännittää kun vauvat on niin erilaisia :)

  meillähän vauva vihaa ammetta niin paljon ettei edes yritetä enää siinä pestä. mutta suihkua rakastaa ja nauttii silminnähden olostaan suihkun alla sylissä. se oli vielä niitä mun ensimmäisiä ostoksia vauvalleni, stokken amme ja kylpytuki + suloisia kylpyleluja kauhee kasa =D ehkä niille on käyttöä myöhemmin
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Siis mä luulen, että tosi paljon tohon meidän ihan järkyttävään itkuun vaikutti se, että oli tosi väsynyt ja siksi itki ja kiukkusi muutenkin.... Ilta meni hyvin, ei juuri mitään jälkiä ole reisissä, ihan ihan pienet punaiset näppylät pistoskohdissa, yöllä oli rauhaton. Tänään ollut kovin pieruisa (rotaa syytän, kamalan hajuisia pieruja!) ja siksi kitisevä, myös uni ja tissi maistuneet enemmän kun yleensä.
 6. panda Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

  Meillä ei lastenneuvolassa ole enää ollut mitään mielialakyselyitä.. rasittavaa jos tuollaisiin kummallisiin kysymyksiin pitää jatkuvasti vastata, missä kysymyksen asettelu on sellainen, ettei oikein voi vastata..

  Ja äänetöntä itkua on täälläkin välillä ollut, jos ei osata tarpeeksi nopeasti poistaa vaivan aiheuttajaa. Karmivan tuntuista se kyllä on...
 7. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  panda Siis tosiaan on ärsyttävää! Varsinkin kun niissä on aina joku kummallinen pisteytysjärjestelmä ja kysymykset on on välillä sellaisia, ettei niihin oikein ole kosketuspintaa välttämättä ja sitten vastauksiaan ei saa selittää edes. Tekis mieli jättää vastaamatta kokonaan.
 8. Mitla Peruskäyttäjä

  Nonni toissapäivänä oli se 3kk neuvola ja meni ihan hyvin. Huuto tuli kun piikit laitettiin mutta rauhottu nopeesti kun sai pullon suuhun :) yötä vasten annoin varmuudeksi suun kautta lääkettä mutta ei vaikuttanut mitään oireita tulevan onneksi.

  Mitat 3kk:

  5752g, 58.5cm ja py 38.5cm.

  Kilo kolahti taas kuukaudessa, pituus ilmeisesti tulee vähän alemmalla käyrällä, muttei mikään ihme kun me molemmat ollaan tämmösiä pikkutappeja :)


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi
  • Tykkää Tykkää x 5
 9. Pikkunöösä Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2014 Heinämammat 2018 Heinämammat 2016

  Tänään oli 4kk neuvolalääkäri (toki ikää jo viikko päälle) ja mitat oli komeat: 67cm ja 8kg, iso poika jo!!! Py 44cm. Kolmas rota-rokote saatiin, jotta huomisia kakkamarkkinoita odotelles :wink Sopivasti, kun lähetään vielä reissuunkin...
  • Tykkää Tykkää x 6
 10. panda Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

  4kk, 7,4kg ja 67,1cm. Alkaa mitat muistuttaa äitinsä vikaa, pituutta harppoo enemmän painoon nähden. :p
  • Tykkää Tykkää x 5
 11. mmaljo Peruskäyttäjä Helmikuunmammat 2014

  Meillä oli 4 kk neuvola juuri äsken. Akselilla oli painoa nyt 7600 grammaa ja pituutta 64,5 senttiä. Pipo oli 43,1. Ei ihme että alkaa nuo 62 vaatteet käymään pieniksi :D Ensi viikolla on nyt sitten vielä lääkärineuvola. Täti kirjoitti että hyvin kasvanut ja kehittynyt. Akseli veti hirveet hepulit, kun oli väsy ja outo paikka ja sitten täti meni viel kääntämään vattallee yhtäkkiä :D Lisäksi meidän piti nyt palauttaa sellanen huuhaa-kysely jaksamisesta ym..

  5 kk neuvola on sitten 21.7. jolloin ikää onkin sitten oikeasti 5 kk ja vähän reilu viikko.. :) kai ne on hankala sumplia näin kesälomien aikaan muuten..
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Me mennäänkin seuraavaan neuvolaan miehen kanssa yhdessä. Meillä on lääkäri neuvola siihen terkan perään. Ja me muuten päätettiin ettei palauteta sitä kyselyä, josta valitin. Lähinnä koska kysymysten asettelu on siinä meidän mielestä ikävä ja osittain kysellään asioista, jotka ei meidän mielestä neuvolatädeille kuulu (seksielämää yms).
 13. Onneli Peruskäyttäjä

  Tuntuu hullulta päivittää jo 5 kk:n neuvolatietoja. Vastahan tammikuisessa pakkassäässä köröteltiin sairaalaan saattamaan pikkuista maailmaan. Tämän päivän mitat olivat 6,3 kg ja 60,8 cm. Kutistusta edelliseen kertaan oli tapahtunut :wink Toinen terkka oli ilmeisesti edellisellä kerralla lääkärineuvolan yhteydessä mitannut pituuden hivenen huolimattomasti. Ihmettelinkin tuolloin, miten neiti saattoi olla kasvanut 5 cm kuukaudessa... Kaikki oli kuitenkin ihan ok. Rintamaidolla edelleen mennään ja kerran päivässä maistellaan kasviksia. Loppuviikosta aloitetaan iltapuuro. Meillä ei vielä käännytä kuin vatsalta selälleen. Kovasti jutellaan, päristellään, nauretaan ja hymyillään. Isoveljet kiinnostavat enemmän kuin paljon :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 14. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Kehuja vaan saatiin. :) Painoa 7215g, pituutta 63,8cm. 'Tiputtiin' +10-käyrältä +9-käyrälle. :) Hieno makkarainen pikkuneitihän tuo on :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 4
 15. Onnellinen Peruskäyttäjä

  Täällä neiti oli 4 kk neuvolassa 5960g ja 63 cm. Hieman painoa oli tullut alakanttiin. Sitten kun sanoin et neidillä ollut kova yskä jokuukauden päivät niin siihen lääkäri et jos viel kestää kuukauden niin sit vois mennä lapsipolille käymään. Et julkisella puolella pitää olla pää kainalossa, ennen kuinmitään tapahtuu. Ja sit ku sanoin et yskän vuoksi neidin syömiset ovat pienentyneet (ennen söi rintaa 10min nykyään 5min) niin mikä ihme et painoa ei oo tullut kuin n.400g kuukaudessa, kun pitäisi tulla 600g. Neidin kehitys on kuitenkin ylemmällä tasolla. Tai miten se pitäisi sanoa. Tekee juttuja mitä pitäisi tehdä vasta kuukauden kahden kuluttua. Koko ajan pitäisi päästä istumaan ja liikkumaan. Ja kädet käy ja tutkailee ympäristöä aktiivisesti ja on todella iloinen ja hymyilevä. Eikä vierasta.


  Sent from my iPad using Vau Foorumi
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Onnellinen Jospa teidän neiti on vaan niin aktiivinen, että kuluttaa enemmän nyt, eikä oliskaan 'vika' siinä syömisessä? :) Mutta varmasti tosi ikävää moinen yskä. :sad001 Noin yleensä, meillä syödään aamusta lyhyitä aikoja ehkä juurikin joku 5min ja illasta sitten pidempään. Ei taida kyllä juuri koskaan mennä pidempään kun 10min ellei jostain syystä ole 'paastonnut' päivällä. (Joskus on vaan niin jänniä juttuja meneillään, ettei malttais syödä! Ja kun pitäis niillä jaloillakin koko ajan potkia)
 17. Onnellinen Peruskäyttäjä

  Sitä minäkin epäilen ja terkkakin hieman epäili et "liikkuu" jo niin paljon et kuluttaa normaalia enemmän. Tänään ollu myös ihme päivä, kun normaalisti nukkuu kahdet 1-3 tunnin päikkärit. Tänään sit vedettiin 4 kpl 30 min päikkäreitä ja vähän väliä kiukuteltiin kun väsytti ja tissi ei meinannut kelvata. No siten kelpasi kun seisoin ja tanssahtelin siinä samalla ku syötin pientä. Esikoinen oli samanlainen et piti liikkua niin hän keskittyi syömiseen. Outoa minusta.


  Sent from my iPad using Vau Foorumi
 18. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Hah. :D meilläkin tosi usein tuota, että pitää olla jotain liikettä. Ainakin aluksi, sitten kun on 'päässyt vauhtiin' saa ehkä lopettaa. Yleensä onneksi riittää, että pepusta hytkytän ja neiti potkii siinä jaloillaan samalla, joskus minä sitten vähän 'avitan' sitä potkimista, että vähän 'pumppaan' sillä päällimmäisellä jalalla. Ja sit on sitä tanssimista. :P Outoahan se on, mutta pääasia että syö. :wink Tosi jossin vaiheessa olisi suotavaa, ettei tartte kauheasti tanssia, kun alkaa kokoa ja painoa tulemaan.
 19. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

  Eilen oli 5 kk neuvola, tai 5 ja puoli kk Juho jo on, mutta rokotusten takia se oli nyt vasta. Painoa 6440g ja pituutta 64,6cm. Kaikki käyrät nousussa vallan mainiosti :) yö ja tämä päivä on ollut yhtä kiukkua rokotusten takia :/


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi mobile app
  • Tykkää Tykkää x 4
 20. sadetar83 Ihastunut foorumiin Kesäkuunmammat 2015

  Meilläkin oli 5 kk neuvola jo parisen viikkoa sitten, mutta nyt vasta ehdin päivittämään tänne. Pituutta 5 kk neuvolassa oli 67,2 cm ja painoa 7685 g. Rokotukset saatiin. Soseita ollaan maisteltu nyt jo muutama viikko.
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu