Vauvojen neuvolakäynnit

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2014' aloitti Onneli, 27 tammi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. mmaljo Peruskäyttäjä Helmikuunmammat 2014

  Meillä oli eilen tuon pienen flunssasen pojan kanssa 7 viikon neuvola :)

  Nyt oli painoa 5080 grammaa ja pituutta jo 56 senttiä. Ollaan kuulemma kasvettu ikäisten kanssa samaan mittaan, kun oltiin pikkasen keskivertoa pienmpiä syntyessä, kun painokin silloin oli 2890 ja pituus 49 cm. Nyt oli sitten lastenlääkärikäynti siinä samalla. Kaikki kuulemma oikeen hyvin ja toinen kiveskin oli laskeutunut paikalleen :) Poitsu siel naureskeli vaan ja katteli valoja :D Sitten vasta kun oltiin lähdössä ja rupesin pukemaan, niin sitten alko huuto, mikä loppu sitte kun oli vaatteet päällä ja vyötetty takasin turvakaukaloon :D

  Kai mun nyt vaan tarvii uskoa, että tuo mun pieni Akseli kasvaa, eikä jää ikuisesti äidin pieneksi vauvaksi :Heartred

  //Muoks: Tai no onhan ne aina kuitenkin äidin pikkuisia lapsosia :wink
  • Tykkää Tykkää x 3
 2. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Noniin! Täällä on päästy jo neuvolan konsteja refluksiin testaamaan! Lääkäri oli siis samaa mieltä terveydenhoitajan kanssa, että selkeä refluksi vaivaa ja vaikkei ole onneksi kaikkein pahin, on selvästi semmoinen, että lääkettä annetaan. Gavisconia ½-1ml kerrallaan yhteensä 5-9ml päivässä, ruokailun jälkeen. Olin yllättynyt, että vauvoillekin ilman reseptiä tuo! Mutta sitten se on varmasti tosi turvallista. :) Lisäksi ennen ruokailua Nutrilon sakeuttajaa, onhan se vähän työlästä, mutta herran jestas kun on niin tyytyväinen pieni muru täällä jo nyt, ettei kyllä haittaa, jos näin hyvä tulos! :O :) :Heartred Näiden lisäksi toki jatketaan kotikonsteja.

  Paino 4785g, pituus 55cm, ikää viisi viikkoa. :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 3. blaueblumme Tuttu foorumilla

  täällä poika on näköjään päättäny keskittyä kasvamaan pituutta. pari päivää päälle 2 kk: 58 cm ja olikohan 4350 g. toivottavasti seuraava kasvupyrähdys toisi painoakin lisää ettei tarvis huolestua. toisaalta on ihan isänsä mallinen tuolleen :D syntymämitat 51 cm 3080 g. oltiin ylimääräisellä lääkärikäynnillä rohinan vuoksi mutta eihän siellä sitten mitään rohinoita enää kuulunutkaan. lääkäri tykkäsi jotta hyvin kehittynyt, vilkas ja hoikka poika. korvatkin katsoi ja olivat hienossa kunnossa. oikein mukava, vanhempi herra tämä lääkäri
  • Tykkää Tykkää x 4
 4. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

  Meillä oli tänään 3-kk neuvola. Pituutta on nyt 58cm, 3 senttiä poika venynyt kuukaudessa :) painoa 4850g, eli vain 420 grammaa tullut kuukaudessa lisää. Niinpä saatiin lupa aloittaa kiinteiden maistelu. Aloitetaan luumusoseella, jos se vaikka auttaisi mahan toimintaan, niin ei tarvitsisi enää mallasuutetta.
  Vähän olin tuumiva tästä 3 kuukautisena kiinteiden aloituksesta, mutta netistä tutkin vielä, niin pienipainoisilla (syntymäpaino pieni) aloitetaan usein kiinteät aiemmin, kun pelkkä maito ei enää riitä. Ja meillä kun mies ei tissistä kelpuuta kaikkea maitoa, vaan edelleen haluaa lisäksi maidon pullosta. Sitten tietenkin lopetetaan kiinteiden kokeilu jos tulee kovasti masuvaivoja..


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi mobile app
  • Tykkää Tykkää x 4
 5. Pikkunöösä Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2014 Heinämammat 2018 Heinämammat 2016

  Mäkin oon aivan "muka" kiireiltäni unohtanu tänne kirjotella kuulumisia. Meilläkin oli jo pari viikkoa sitten 2kk neuvola (oikeestaan ikää herralla oli silloin jo 9vkoa) ja siellä mitat 61cm ja 5750g, pitkä hoikka poika siis :wink Oon aatellu kans alotella kiinteitä jo parin vkon päästä, kun 3kk tulee täyteen (neuvolatädille ok, kun varmistelin häneltä vielä asiaa). Ensin varmaan maissi- tai riisivellillä iltaisin, jos vähän pidentäis noita unipätkiä, kun sais kunnolla mahansa täyteen. Meillä on yleensä yksi 3-4h unipätkä 22-03.30 välillä (riippuen kuinka nukahtaa) ja sitten noustaankin melkein tunnin (no yleensä 1,5h-2h) välein tissille. Sit ei kuitenkaan jaksa imeä kuin vartin verran eikä saa siis mahaansa täyteen, niin herää taas imetyksestä tunnin puolentoista päästä uudestaan tissille.
  Kuinkahan paljon tuota velliä tohtiis tarjota ekoilla kerroilla?
  • Tykkää Tykkää x 4
 6. Onneli Peruskäyttäjä

  Eilen käytiin 3 kk:n neuvolassa ja kasvua oli tullut. Saatiin myös uusi kiloraja rikki. Pituutta oli nyt 56 cm ja painoa 5025 g. Hurjaa ajatella, että neiti on kasvanut pituutta kolmen kuukauden aikana 11 cm ja painoa on tullut lisää lähes 3 kg. Prosentuaalinen kasvu on valtaisa. Terkkari antoi kolme rokotetta, tarkasti näön ja kuulon sekä mahallaan viihtymisen taidon. Kaikki oli ihan kunnossa. "Rintamaidolla kasvaa upeasti" on tuttu kommentti kaikkien lasten neuvolakorteista ensimmäisten kuukausien aikana :)

  Oli muuten hauska lukea, että joku oli tehnyt tutkimuksen neuvolakorteissa käytetystä kielestä :) Vielä kun saisi tutkimuksen käsiinsä. En yhtään muista, mistä luin tuosta uutisesta.
  • Tykkää Tykkää x 4
 7. blaueblumme Tuttu foorumilla

  meilläkin oli eilen punnitus ja tulos 4755g/59cm. voidaan edelleen jatkaa rintamaidolla, koska poju otti kiinni viimekertaista painokäyrän notkahdusta.
  • Tykkää Tykkää x 5
 8. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  2kk 58cm 5670g

  Neiti on nyt saman kokoinen kun mufansa (mun isä siis) syntyessään! Hullua... :D
  • Tykkää Tykkää x 3
 9. blaueblumme Tuttu foorumilla

  huh huh ReginaVeritas! siinä on ollu isoäidilläsi tekemistä
 10. blaueblumme Tuttu foorumilla

  me käytiin nyt aamusta fysioterapeutin kontrollissa sen yliojentavuuden vuoksi, eikä sitä ollu enää nähtävissä ollenkaan. vastaliikkeiden myötä on siis jääny pois. fysioterapeutti sanoi että kohta poika tarttuu koska tuo jo kädet niin eteen keskilinjassa, kun lelulla helistää. ei siis tarvi oola huolissaan, kun just tämän tyylinen motorinen kehitys on se joka on vaarassa hidastua, jos vauva on koko ajan kaarella
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. mmaljo Peruskäyttäjä Helmikuunmammat 2014

  Meillä oli 16. päivä 2kk neuvola. Akselilla silloin pituutta jo 57,8 senttiä ja painoa 5760 grammaa. Hurjasti ne lapset vaan kasvaa vaikka niin pieni oli syntyessään :Heartred Rotarokotekin saatiin, meni aika nihkeesti alas vaikka hyvältä pitäiskin maistua. Seuraavan viikon ajan olikin sitten vatsavaivoja ja kakka ei meinannut tulla, kun aiemmin tuli joka päivä.. Seuraava neuvola onkin sitten 16.5. ja ilmoitin isukille et se.saa tulla mukaan pitämään poikaa kun piikit annetaan kun itse en varmaan piikkikammon vuoksi pysty :D kuinkahan iso tuo pikkumies sitten on jo??
  • Tykkää Tykkää x 4
 12. ReginaVeritas Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2014

  Mustakin tuntuu, että meillä on rotasta tullut mahavaivoja. Eilen tyttö oksensi ihan hulluna ja kovasti valitti, tänään ollut kitisevä myös... En tiiä voiko olla rotasta näin pian? :S
 13. mmaljo Peruskäyttäjä Helmikuunmammat 2014

  kyl meillä ainakin melkein heti kun kotiin päästiin niin eka huudettiin ja kitistiin vartti ja sit tuli oikein jytinällä kakka ja sit sitä ei tullutkaan kahteen vuorokauteen.. ja aiemmin ei ollut sellasta.. ekan vuorokauden oli muutenkin sellasta pientä vatsavaiva kitinää..
 14. Onneli Peruskäyttäjä

  Meilläkin huudettiin 3 kk:n rokotepäivänä ihan hulluna. Tosin en tiedä oliko rotasta vai piikeistä. Voi olla piikeistäkin, kun tuntui, että neidin reidet olivat ihan kosketusarat. Tai sitten koko sekametelicoctailista konsanaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Dangel Tuttu foorumilla Helmikuunmammat 2014

  Käytiin 3,5 kk neuvolassa ottamassa rokotukset ja painoa katsomassa kun 3kkna paino oli vähän hitaasti noussut. Nyt meni meillä viiden kilon raja rikki :) herra on nyt 5130g painava ja 60cm pitkä :) kyllä kamalaa aina kun lapset saa rokotteen, ne kun loukkaantuu kovasti :/ meillä onkin Vappu hyvää aikaa koittaa toipua rokotuksista :D


  Sent from my iPhone using Vau Foorumi mobile app
  • Tykkää Tykkää x 4
 16. Wilmuska Aloittelija

  Meillä oli 2kk neuvola viime viikolla ja painoa huimat 6300g ja pituutta 60cm. Melkonen jäpikkä jo :rolleyes:
  Tuntuu jo, kun turvaistuimen kans kantelee...
  • Tykkää Tykkää x 5
 17. sadetar83 Ihastunut foorumiin Kesäkuunmammat 2015

  Meillä oli 3kk neuvola jo muutama viikko sitten. Pituutta tytöllä oli 63cm (59cm), painoa 6760g (5655g) ja päänympärys 41,2cm (40cm). Suluissa 2kk neuvolassa otetut mitat. Ehdin nyt vasta päivittämään tänne, ollaan oltu reissussa koko viime viikko enkä ole tälläkään viikolla paljon koneella ehtinyt olla.
  • Tykkää Tykkää x 6
 18. blaueblumme Tuttu foorumilla

  tänään oli 3 kk neuvola. 5270 g ja reilut 60 cm, päänympärys 41 cm. täti ei enää hiillostanut maidontulosta, kun painokäyrä lähti jyrkkään nousuun. rokotteet otettiin suht. vähällä itkulla vastaan, mutta nyt kotona huudettiin senkin edestä, ja ihan uudenlainen itku tää. toivottavasti ei kovin ole surkeana raukka nyt illalla, kun ollaan kahdestaan tämä yö. se supon laitto nimittäin jänskättää
  • Tykkää Tykkää x 5
 19. blaueblumme Tuttu foorumilla

  Dangelilla taitaa olla saman mallinen jätkänpätkä siellä kuin meilläkin, oon huomannu että meiän poju on yhtä pitkä kuin kiloa painavammat vaavelit :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Pikkunöösä Rakastunut foorumiin Helmikuunmammat 2014 Heinämammat 2018 Heinämammat 2016

  Meilläkin oli tänään 3kk neuvola. Tosin ikää jo viikko yli 3kk :wink Mitat: 64,5cm ja 6985g, +1 käyrällä hienosti kasvetaan. Py oli 42,5cm. Rokotteita piti vähän itkiä, mutta yllätyin miten vähillä itkuilla selvittiin. Toivottavasti ei ny tulisi niistä mitään kuumetta ja kipuja...Jaloille varataan meillä jo hienosti ja nyrkkejä viedään koko ajan suuhun. :)
  • Tykkää Tykkää x 4

Jaa tämä sivu