Vauvan kehitys

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Hepsuli, 2 tammi 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Intsu, Paljos teijän pienellä oli ikää? :p

  Meillä tytöllä nyt 5kk ja 1 vko ja ei tyyliin muuta kun päivällä olla köllöttelee selällään ja ihmettelee ja taivastelee omia käsiään. Iltaa kohti alkaa sit enempi jumppaamaan ja kääntyilee lähinnä kyljelleen ja takas. Välillä nostelee jalkojaan, mutta mitä niitä nyt suotta jumppamaan ku selälläänki on hyvä. Mahalleen ku laittaa sen ni näyttäis tekevän lentoharjotuksia, vaan rintakehä maassa:playful:
 2. Tiuku86 Tuttu foorumilla

  Meillä vauva 4 kk ja 3 vkoa. Kääntyy kummankin kyljen kautta vatsalleen :) oppi sen ehkä puolitoista viikkoa sitten. Nyt oppinut tarraamaan käsillä varpaisiin ja hauska seurata, milloin varpaat menee suuhun :D
  Selällään nostelee takapuolta ja hiissaa itseään "ylöspäin". Vatsallaan kovasti pyrkii eteen päin :)
 3. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Nyt on poika alkanut viihtyä taas kyljellään joskus vahingossa kääntyy myös mahalleen mutta ei muista miten siitä pääsi pois. Tai pään paino ei enää auta. Yrittää myös kovasti saada varpaista kiinni. :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. intsu Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  6kk ja 2vk ihan pian. Syntyi siis hiukan ennakkoon. Ja meidän esikoinen ei tämän ikäisenä vielä liikkunut minnekään. Ryömimään oppi muistaakseni 7,5kk kohdalla. Tällä vauvalla on kamala kiire veikan perään ja kehittyy ihan hurjaa vauhtia. Hiukan jo äitiä hirvittää..
  • Hauska Hauska x 1
 5. pimmi85 Peruskäyttäjä

  Meillä poika 5kk1vk on yrittänyt ryömiä jo muutaman viikon. Ähkinä ja puhkina käy ku koettaa päästä eteenpäin. Kunnes turhautuu ku ei pääsekkään nii nopeaa/hyvin ku haluaisi.
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. Hannah Peruskäyttäjä

  Nyt 6kk ja 1vk ja pojalla on kovat menohalut. Käsillään vähän jo vetää itseään eteenpäin parketilla. Kääntyilee vaikka miten päin ja pyörii mahallaan akselinsa ympäri. Mutta ei istu muuta kuin sylissä. Ollaan pidetty tosi vähän sitterissä ja tosi paljon lattialla...johtunee varmaan siitä. Vaipan vaihto on välillä hankalaa, kun haluaa kääntyä hoitopöydällä vatsalleen. Neuvolassa aina kysytään onko mitään uusia äänteitä. Ääniä on vaikka minkälaisia, mutta ei mielestäni selviä äänteitä joita tulisi useasti.
 7. Helga11 Aloittelija

  Tytteli ei viela ihan 5kk, mutta kaantyy vatsalleen ja siita taas selalleen lattialla, sangyssa, hoitopoydalla (siina kun katselen ja annan hanen touhuta), ihan missa vaan. Selkaansa ei voi enaa kaantaa, paitsi jos on lattialla. Varpaita ja jalkoja jumpataan lakkaamatta
  Aluksi tuo vatsalleen kaantyminen jatkuvasti, oli hieman stressaavaa kun eihan se itse paassyt siita pois tai osannut lepuuttaa paataan ja alkoi heti huutaa. Mutta tosi nopeaa oppi viihtymaan ja jopa nukkumaan vatsallaan, ihan viikossa kehittyi tama taito.
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Täällä sitä istua napotetaan syöttötuolissa (pieniä hetkiä kerrallaan) ja syödään maissinaksuja omin pikku kätösin! Ei ole mikään vauveli enää tuo pikku-ukko. :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 7
 9. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Meillä syödään varpaita! Naurettu pari kertaa ja sanotaan ätiii! ❤
  • Tykkää Tykkää x 6
 10. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Mites suolen toiminta. Aika usein tulee vähän jämäkämpää tavaraa välillä vielä löysää? Onhan normaalia? Nykyään melkein kerran päivässä parhaana kaksi :wink johtuu varmaankin kiinteistö.
 11. kirpsu Peruskäyttäjä

  Jaahas naiset. Se olisi kolmas hammas esillä. Meillä asuu toispuoleinen pupujussi. :)
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Hauska Hauska x 2
 12. Tuffe Aloittelija

  Hepsuli: Joo meillä tulee jo ihan pökäleitä ja välillä löysää. Varmasti ihan normaalia. :-D
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Tulee vuoroin löysää ja kiinteää täälläkin, kuuluu asiaan.
  Tytöllä ikenet pullottaa ihan valtavina, on kuin persuksiin ammuttu karhu ollut ainakin viikon ajan ja kiukku pahenee vaan. Tulis jo ne hampaat!! Ja kerralla mahdollisimman monta kerralla kiitos!
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Oiskohan meilläkin hampaita tulossa kun mikään ei kelpaa ei enää edes hoitopöytä ole kiva!
 15. Lumi4 Uusi käyttäjä

  Meillä pojulle puhkes kaks viikkoa sitte alas eka hammas ja viereen tuli viikon päästä toinen. :) yöt ollu välillä tunnin tai parin tunnin välein heräämistä. Aikasemmin syötiin aamu- ja iltapuurot, pari kertaa kasvis sosetta ja välillä hedelmä sosettakin siinä välissä sekä tissiä ennen ja jälkeen soseiden. Mutta ilmeisesti hampaiden takia ei soseet oikeen uppoa enää.. Hyvä jos yhden sose aterian päivässä syö. Ei auta leikit, laulut tai muutkaan jutut, suu pysyy tiukasti kiinni.
 16. pimmi85 Peruskäyttäjä

  Meilläki poika kiukkuisempi ku normaalisti. En tiiä onko vatsa kipeänä soseiden takia vai hammasko on tulossa. Alaikenet pullottaa, kuola valuu ja nyrkit maistuu. Nukuttaminenkin on muuttunut hankalammaksi.
 17. Eppis. Tuttu foorumilla Joulumammat 2018

  Mites tutin kanssa kun 5kk vauvalla on jo parit hampaat. Neuvolasta saadussa hammashuolto-ohjeessa luki vaan siitä et pitäis vähentää tutin käyttö vaan unille ja rauhoitteluun. Mut sitä mietin et onko ne 0-6kk tutit hampaalliselle 5kk edelleen passeleita vai pitäiskö vaihtaa jo isompiin hampaitten takia? Jostain muistelen kuulleeni että se tuttien ikäsuositus liittyis enemmän hampaisiin kun ikään. Mut ne 6+ kk näyttää niin hurjan isoilta kyllä tolle kirpulle... Toisaalta niin näytti se 0-2kk tuttikin vastasyntyneen suussa :D tietääkö kukaan tästä aiheesta mitään?
 18. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Tuteista ja hamapaista... pitäis kuulemma vaihtaa luonnonkumisiin. Silikoniset saa helpommin purtua rikki, mistä seuraa tukehtumisriski. Näin minulle hammashoitolassa esikoisen kohdalla ohjeistettiin. Toisissa tuteissahan on maininta hammasystävällisiä, mutta en tiedä onko niissä suurtakaan eroa johonki muihin tutteihin.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Jahas..nokkamukista ja lusikasta riidellään että kumpi siitä pitää kiinni. Annoin oman lusikan mutta kun siinä ei ole ruokaa.

  Maha kääntyilyä harjoitellaan taas. Ensi kirjaa luetaan kovasti. Selällään kun makaa kääntää sivuja ja höpöttää jotain..lukee ääneen? :D

  Niin ja se eka hammas pilkottaa..
  • Tykkää Tykkää x 3
 20. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meidän pikku-ukko tänään puolivuotias!! Thänk kaad, ei oo yhtään ikävä sitä pierunyyttiaikaa :D
  • Tykkää Tykkää x 4
  • Hauska Hauska x 1

Jaa tämä sivu