Vauvan kehitys

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Hepsuli, 2 tammi 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Lulu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Nyt on viikon ajan ollut aivan huima kehitys ja tuntuu että poika kasvaa ihan silmissä.

  Naurua tulee kun nostaa ilmaan ja muutenkin myös ilon kiljahduksia. Puhetta tulee paljon ja uusiä ääni päivittäin. Olen puhelimella äänittänyt ja kuvannut videopätkiä isälle, koska aina tapahtuu jotain kivaa.

  Käsi ja suu kordinointi paranee päivästä toiseen ja 4kk päivänään poika laittoi tutin omalla kädellä suuhun. Hän pitää hyvin kiinni marakassista ja soittaa sitä innostuneena. Peilin edessä hän koskettaa pelikuvaansa ja hymyilee.

  Hän rakastaa sitteriä jossa keinuu nyt ihan täysillä. Hän on myös hiffannut että jalkoja työntämällä vatsallaan pääsee eteenpäin, jos pidän käsiä hänen jalkojen takana hän pääsee työntämään itsensä eteenpäin. Näin me liikuttiin tänään liukkaalla lattialla.
  Tavallaan on kiva että kehitys on nopeaa mutta samalla tuntuu ettei poika ole enää mun vauva.
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Voittaja Voittaja x 1
  Last edited: 6 helmi 2016
 2. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Sitteri on huippu paikka makoilla, ja tarrata siitä roikkuviin leluihin kiinni ja viedä ne suuhun. Jalat potkii kans hurjana kun oikein innostuu. Sitteri on meillä vielä täysin makuuasennossa.

  Lattialle leikkimatolle kun laittaa, pitää heti ruveta kääntyilemään. Parasta on kun laitetaan mahalleen, siitähän tuo kellahtaa selälleen alta aikayksikön ja nauraa vaan. Mahallaan ollessaan pylly nousee ylös ja yrittää työntää itseään eteenpäin.

  Eilen illalla alkoi äänenavaukset, hirveää mekkalaa ja höpötetään ja kiljutaan täysillä. :D
  • Tykkää Tykkää x 3
 3. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Meillä leikkimatolla mahallaan nousee jalat ja pylly ilmaan. Mietittiin josko yrittää seuraavaksi käsillään kävellä. :wink ja aika nopeesti myös heipauttaa itsensä selälleen ja ihan kummissaan. Mitä tapahtui?! Selällään jumppaa jalkojaan ja valuu näin alaspäin joskus myös sivuttain.

  Sylissä könyää pystympään. Meinaa imettämisestä välillä tulla mitään kun siinäkin pitää yrittää nousta.

  Kova poika flirttailemaan ja hymyilemään.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Hauska Hauska x 1
 4. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Tänään tyttö 3,5kk ekan kerran pyöräytti selältä mahalleen. Likka ollut useita päiviä tosi kiukkuinen ja levoton eikä malta päivisin nukkua oikein ollenkaan. Voiko tällainen neljänkuun kehitysvaihe aiheuttaa tuon levottomuuden?
  Hirvee vänkä myös istualleen ja kauhee vauhti on päällä koko ajan, sylissä huitoo vänkää ja potkii, sängyssään vetää poikittain....
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Tiuku86 Tuttu foorumilla

  Meillä on tyttö nyt 3 kk ja pari viikkoa jo höpötellyt. Silmiin tapittanut jo kuukauden niin että lääkärikin tarkastuksessa sitä hämmästeli taannoin :) lisäksi just tota että yrittää könytä koko ajan istuma-asentoon. Kovasti pitää toppuutella! Lattialla tykkää jumppailla ja 10 viikkoisena kääntyi kyljelleen, mutta vatsalleen ei ole vielä köllähtänyt. Sitteriä kovasti täällä ollaan mietitty, että hankkisko :)
 6. kirpsu Peruskäyttäjä

  Meidän poika keksi tänään, että puhua voi monta tuntia putkeen. On hänellä ollut jo viikkoja asiaa mutta nyt sille ei tullut loppua. Neljä tuntia jokelsi, välillä silmät kiinni mutta ei malttanut nukkua. Voitte arvata mikä väsyitkuraivari tuli ennen yöunia.

  Meillä ei ole vielä yritystäkään kääntyillä. Kyljelleen kyllä mutta siihen se jää.
 7. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Tiuku Meille sitteri tuli n. 6vkoa sitten ja nyt jo poika hermostuu siinä nopeasti eli sinuna en enää haaskaisi rahojani siihen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Jaloppi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä sitteri kelpaa oikeastaan enää aamuisin kun äiti syö aamupalaa, muuten jaksaa olla vain hetkittäin siinä. Nopeasti turhautuu siinä ja raivo iskee päälle, mieluummin tyttö on sylissä ja ihmettelee sieltä maailmaa. Oon Hepsulin kanssa samaa mieltä että kun ootte näin pitkälle päässyt ilman kannattaa ehkä miettiä tarviiko ollenkaan, harmittaa vain sitten jos ei viihdykään siinä. Voi toki olla että tykkää kovastikin, mene ja tiedä, mutta meillä alkaa pikkuhiljaa jäädä käyttämättömäksi kun viihtyy jo hyvin lattialla. Tyttö on viikkoa vajaa 4kk.
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Sitteristähän on fysioterapeuttien kertomaa, että ei pitkiä aikoja kannata käyttää kun passivoi enemmän kuin aktivoi. Lattialle vaan :) Meiltä sitteri kyllä löytyy, pidän siinä pieniä aikoja kerrallaan. Hyppykiikkujen ja kävelytuolien kanssa myös pidempiä aikoja ollessa voi tulla virheasentoja..
  • Tykkää Tykkää x 3
 10. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Ei meillä pidetäkään siinä pitkiä aikoja, mutta vähänkin aikaa tuntuu riittävän. Toimii nykyään pääosin syöttö-/katselutuolina.

  Voi gamala kun meillä kuolataan! Sitten sitä kuolaa on kiva päristellä huulien välissä kupliksi. Kuolan määrä on kyllä semmonen että mietin että ihan hammas ois odotettavissa?
 11. Hannah Peruskäyttäjä

  Meillä harjoiteltiin tänään ryömimistä vanhempien sängyssä :) Nassu lakanaan, pylly ylös ja jalat potkii ja punnertaa. Oli niin hassun näköistä että piti ihan videoida. Kääntyilemäänkin oppi kunnolla vasta viime viikolla, niin nyt tuntuu kehitys huimalta. Poika viikon päästä 5kk.
  • Tykkää Tykkää x 6
 12. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Meidän poika ihan yks kaks lattialla könysi itsensä ensin oikealle kyljelleen ja siitä hups vaan mahalleen kääntyi! Sitten naureskeli aikansa kunnes pää alkoi painaa ja humpsautti itsensä takaisin selälleen. Ihanaa! ❤
  • Tykkää Tykkää x 6
 13. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Hepsuli, meillä eilen ihan sama juttu!

  Tää likka on kyllä semmonen taivaan rannan maalailia yleensä, et täl ei oo kiire minnekään! Minä vain katson ja ihmettelen sanoo hää. Hyvä että kylelleen viittii kääntyä, nyt ikää sen 4kk
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Kyllä ihmettelin tuota kun pari päivää aiemmin ei edes romukaaren alla maatessaan käsiä nostanut. Ensin käännytään ja nyt alkoi lelutkin jo kiinnostaa.
 15. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Kolme hampaanalkua alhaalla edessä :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Aiheuttiko kiukkua hampaiden puhkeaminen?
 17. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  No se vois selittää levottomat yöt..ja nyrkin järsiminen oli ihan uskomatonta :D
 18. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Meillä on nyt yks levoton yö takana. Tööt! Nänniä purraan KOVAA itkua ja huutoa. Tiheästi haluaa rinnalle mutta ei ime kunnolla vaan nukahtaa heti. Oisko hampaita kuitenkin vaikka neukkari sanoi ettei vielä näytä siltä?
 19. kirpsu Peruskäyttäjä

  Meillä ne hampaat ainakin tuli parissa päivässä. Sitä ennen ei näkynyt eikä tuntunut mitään.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Ohoh tyttö vetää jalkoja jo polvilleen mahan alle, pylly nousee niiiin pystyyn :eek: Tällä se sitten on kiire liikkeelle! Selälläänkin pitää potkutella eteenpäin koko ajan.
  • Tykkää Tykkää x 5

Jaa tämä sivu