Vaipat: kestot, kertikset, ekologiset jne.

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2014' aloitti Sakura, 6 syys 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Lidlin 2 koon vaipat on meille ainankin ylisuuria, oisin 1 kokoa ostanut mutta ei ollut?

  Kuinka monen tunnin vaihdatte yleensä vaipat?
 2. Sakura Tuttu foorumilla

  Meillä kans Natyt ja Pampersit falskas ja vaatteet koko ajan märkänä, nyt Liberot näyttäis toimivan paremmin, niissä on takana vyötärössä joustopala mikä tekee vyötäröosasta tiiviimmän, meillä kun usein just vyötäröltä noi muut mallit falskas.
 3. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Meillä vaihdetaan vaippoja päivällä 2-4 tunnin välein. Yleensä niin, että kun poika herää, vaihdan vaipan. Meillä on varsinainen kakkamoottori, ollaan vaihdettu ehkä kolme pelkkää pissavaippaa koko kahden viikon aikana. Vaipanvaihdon jälkeen seurustellaan tai syödään, pojan mielialasta riippuen. Ja seuraavien unien jälkeen taas uudestaan. Yöllä en ole vielä kertaakaan vaihtanut vaippaa, eli silloin se on noin 8 tuntia päällä. Iho on toistaiseksi kestänyt sen hyvin, joten en ole kokenut tarpeelliseksi repiä pientä sängystä pesulle kesken yötä.
 4. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Mä vaihdan yöllä yleensä kerran vaipan, oon miettinytkin olisiko tarpeen tiuhempaan vaihtaa jos ei vauva kuitenkin on tyytyväinen! Ilmeisesti siis ei. :) Muutoin yleensä ennen syöttöä vaihdan eli noin 3h välein.
 5. Tekah Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Meilläkään ei vaihdeta vaippaa yöllä, turhaan tyttö herää ja sitten menee nukahtamiseen "turhaa" (=äidin nukkumiseen sovaltuvaa) aikaa. Muuten vaihdellaan satunnaisesti 3-4 tunnin välein, riippuu myös siitä millaisia pörinöitä pyllystä kuuluu :wink En ole osannut vielä päättää kannattaako vaippa vaihtaa ennen vai jälkeen syönnin. Monesti syönnin aikana kakkaa, joten sitten pitäisi vaihtaa vaippa uudelleen, mutta ikävä kakkahousulle tarjota ruokaa...
 6. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Mulla varmaan jäi synnäriltä päälle tuokin tapa että vaihdan ennen syöttöä,neuvoivat sen siksi ettei tarvitse vauvaa sitten täydellä mahalla pyöritellä.Mutta tuo on kyllä vähän hankala dilemma jos vauva kakkaa syömisen aikana lisää. :D
 7. sonjis Aloittelija

  Me vaihdetaan yöllä aina kun tyttö herää syömään (2-3 kertaa) jos jotain on tullut. Ensin vaihdetaan ja sitten syödään niin silloin tyttö nukahtaa hyvin taas!
 8. syyskuinen Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Mä kans vilkaisen vaippaan aina kun poika herää syömään ja vaihdan tarvittaessa. Vaipanvaihto voi olla vauvalle palelevaa ja tylsää puuhaa, kivempi kun sen jälkeen voi vaikka nukahtaa tissin ääreen lämpimään ilman että pitää herätä uudestaan kylmiin vaippapuuhiin.
  Last edited: 9 loka 2014
 9. Sakura Tuttu foorumilla

  Meillä vauva nukkuu yleensä vuorokauden pisimmän pätkänsä klo.00-05 sit vaihdan vaipan ja syödään ja nukutaan taas 06-09 ja joskus jopa kymppiin. Joten aamuyöstä pakko vaihtaa vaippa, koska muuten olis sama märkä vaippa 9-10h päällä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. miiumiu Peruskäyttäjä

  Sakura, noi teidän yöunet kuulostaa ihanilta! nukuttaispa täälläki noin pitkiä pätkiä. Mitenköhä sitä osaa ikinä enää nukkua kokonaisia öitä, sitten kun se joskus on taas mahdollista :D
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Sakuralle samat sanat täältä, ihanaa että yöt ovat rauhoittuneet kun muistelen lukeneeni että teillä oli alkuun aikamoista imetysmaratonia. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Sakura Tuttu foorumilla

  Joo, eka viikko laitokselta kotiutumisen jälkeen oli rankka kun maitoa tilattiin monta tuntia yössä, nyt tuo yösyönti on lyhentynyt tuntiin tai pariin ja unijaksot pidemmiksi.

  Mutta ei nuolaista ennenkuin tipahtaa, niitä tiheän imun kausia ja yömaratoneja varmasti tulee vielä.
 13. Syysmorsian Tuttu foorumilla Jouluäidit 2020

  Meillä on toistaiseksi ollut käytössä vain Liberoja. Ovat pitäneet hyvin, vain pari kertaa ollut kakkaa selässä asti. Tyttö tykkää pissata usein juuri kun ei ole vaippaa: pari kertaa jo neuvolan punnitusalustalle... Tänään sinne tuli myös kakkaa.
 14. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Mä olen toistaiseksi välttynyt kuuluisalta silmään kusemiselta, mutta muuten poika on kyllä päästellyt ilman vaippaa ihan kiitettävästi. Onneksi useimmiten kylpyhuoneessa, joten siivous on ollut helppoa. :)
 15. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Meilläkin tyttö pissaa tai kakkaa jostain syystä aina juuri neuvolassa. :D Huh pari kertaa on saanut potea huono äiti -piikkejä kun ei vaan oo muistanut vaihtaa vaippaa moneen tuntiin!Usein nälkäitku on niin kova että se unohtuu ja sitten vauva jo nukkuukin.
 16. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Mulla on Itu ollut samanlaisia huono äiti -tunteita! Oon yrittänyt lohduttautua sillä, että iho on edelleen hyvässä kunnossa ja kun nälkäitku on tyynnytetty ja vauva nukkuu tyytyväisenä, vaipan unohtaminen ei ole niin vakavaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Sakura Tuttu foorumilla

  Tänään ollaan käytetty kestovaippoja ja ykskään ei ole falskannut. Kertiksissä käytettiin pamperisia, liberoita, lidlin toujours vaippoja ja Naty vaippoja: kaikki falskas vyötäröltä, aina jompi kumpi kylki oli märkänä ja vaatekerran sai vaihtaa monta kertaa päivässä. Nyt Muksut kestovaipat tuntuis toimivan.

  Mutta kyssäri: kuinka monta tuntia kestoja saa pitää? Vauva nukkuu yöllä pisimmän pätkän 6h niin se taitaa olla liian pitkä aika kestovaipalle? Päikkäreillä oli 3,5 kestovaippa ja hyvin piti kun oli 2 imua sisällä.
 18. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Mä tiedän ihmisiä, jotka pitävät kestoja koko yön. Ne ovat vaan rakentaneet valtavat toppaukset vaippaan, että lapsi pysyy kuivana.
  Last edited: 11 marras 2014
 19. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Me vaihdettiin nyt Liberot Pamperseihin kun neidin alapää oli ihan tulipunainen ja näpyillä. Vaippamerkin vaihto näyttäis helpottaneen tilannetta. Ja tietty sinkkivoide ja ilnakylvyt.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Niin ilmakylvyt!
  • Optimistinen Optimistinen x 1

Jaa tämä sivu