Ultra- ja neuvola

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2015' aloitti ~ Mamma ~, 5 touko 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. oonaaa Oman äänensä löytänyt

  Osaatteko kertoa onko tavanic niminen antibiootti vaarallista sikiölle?
 2. MarinaMelina Sanavalmis juttuseppä

  Täällä neuvola käynti takana. Kaikki ok. Sanoi että täällä yliaikaskontrolli 41+5 ä-polilla. Kerroin aikoivani pyytää käynnistystä jo ensi perjantaina jos oon vielä kasassa..toivottavasti onnistuu. Aika turha käynti oli kun kaikki samat asiat saan mitattua/tutkittua kotonakin..mutta onpahan käyty vähän valittamassa :)
 3. Sande90 Puuhakas puhuja Tammikuunmammat 2015

  Nonni. Viimonen neuvola takana ja kaikki hyvin. Jossei tiistaihin mennessä oo mitään tapahtunu ni sit pitää mennä muitten yliaikaisten kanssa Gravidaan 9:45 oottelemaan. Katotaan siellä painoarviota ja kohdun tilannetta. Neuvolatäti sano että kannattaa munkin pätevästi sanoa että selkä ja lonkat rupeaa olemaan siinä kunnossa, että ei pysty oikein kunnolla mitään tekemään. Saattaa olla että ottavat heti sisään ja alkavat käynnisteleen, jos vaan paikat on siinä kunnossa.
  Toinen vaihtoehto että sanovat että menkää kotiin vielä pariks päiväks ja torstaina (42+0) sit ihan viimestään alkaa kunnon käynnistys. Riippuu kuulemma niin kuka lääkäri/kätilö sattuu olemaan paikalla..

  Mutta jännä viikko tulossa siis! Päivitteli mitenkä maha onkin niin pinkeä ja että se vaan on niin pyöreä ja tossa edessä :D
 4. MarinaMelina Sanavalmis juttuseppä

  Sande voidaan tosiaan siis olla yhtä aikaa siellä jos suostuvat mullakin käynnistämään perjantaina ja sulla kuitenkin käynnistys ens viikon aikana. Toivon kyllä todella paljon että molemmat pääsis tositoimiin ennen mitään käynnistelyjä!
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Sande90 Puuhakas puhuja Tammikuunmammat 2015

  Toivotaan että alkas tapahtumaan!
  Ja jos ei ni toivotaan että nähään sit synnärillä! :)
 6. KoBe Varmaotteinen viestittelijä Tammikuunmammat 2015

  Erityisin syin voi ehkä käyttää. Googlettamalla asiasta löytyy aika vähän tietoa, mutta voi aiheuttaa sikiölle tai lapsille rustovaurioita (fluorokinolonit ryhmänä, johon Tavanic kuulu), joten ohjeissa käyttö on kielletty raskauden aikana. Sitä en tiedä, mikä käytännön kokemus on, mutta kannattaa soittaa Husin teratplogiseen keskukseen jos olet lääkkeen saanut yöt raskauden aikana. Siellä lienee uusin tieto.
 7. KoBe Varmaotteinen viestittelijä Tammikuunmammat 2015

  Neuvola 39+3 takana. Seuraava 40+2.

  Kieltämättä hiukan vaivaa edelleen sf-mitta. Se kun lähti liikkeelle keskikäyrän yläpuolelta, kaksi seuraavaa keskikäyrällä, sitten selkeästi alle (eri mittaaja), seuraava rv 38 jonkin verran alle ja nyt 39+3 sama kuin viimeksi.

  Eli mietin, johtuuko vatsan muodosta ja kohdun korkeudesta, lapsiveden määrästä vai vauvan kasvun hidastamisesta? Nyt on siis melkein alakäyrällä.

  Hoitaja käski tehdä liikelaskentaa päivittäin, kun sanoin että joudun sitä nyt tekemään, kun liikkeet on vähentyneet. Mutta kun oma olo on hyvä ja liikkeitä tuntuu, niin... Odotellaan. Kieltämättä olisi kiva tietää napanuoran virtaukset ym.
 8. Mariel Kommentoinnin ninja Tammikuunmammat 2015

  Onko sulla KoBe ollut missään välissä ylimääräisiä ultrakäyntejä tuon kasvun vuoksi? Luulisi, että tarkastaisi jo jos noin alaspäin käyrällä menee.. Itse kysyin muutamastikin, että meneekö kuitenkin normaalin rajoissa kun koko ajan alakäyrällä.. Ja sanottiin, että kunhan kasvaa tasaisesti omalla käyrällään.. Ja niin on tehnytkin, lukuunottamatta yhtä lääkärin tekemää mittausta kun hyppäsi käymään keskikäyrällä.. Tänään oli ihan hiukkasen alakäyrän alla, mutta sanoi johtuvan siitä kun on nyt alhaalla ja kiinnittynyt.. Mutta että jatkuvasti laskusuunnassa??
 9. Anskurai Puuhakas puhuja Tammikuunmammat 2015

  Se mittaaja vaikuttaa kyllä tulokseen, mulla on ainakin vaihdellu ja neuvolassakin sanoivat että jokaisella on vähän oma "käsialansa". Sit myös vauvan laskeutuminen ja kiinnittyminen loppuraskaudesta vaikuttaa mittaan, eli kun se lapsihan on laskeuduttuaan vähän eri kulmassa ja pää voi jo jäädä ns. häpyluun taakse, jollon vertailukelposta mittaa ei enää saa.
 10. TaTaa Puuhakas puhuja Tammikuunmammat 2015

  Mulla ollut ihan mittaajasta kiinni. Monen sentin heitot! Jos nyt loppuvaiheessa tulee notkahdus, sehän voi olla ihan vauvan laskeutumisesta johtuvaa. Sf-mitta on vaan suuntaa antava ja mullakin vauva kasvanut alakäyrällä mut jos kasvu on johdonmukaista niin en huolestuisi sinuna!! :)
 11. KoBe Varmaotteinen viestittelijä Tammikuunmammat 2015

  Joo, siis pää tuntuu edelleen hyvin eikä ole laskeutunut.

  Tuota se-mitan yhtä isompaa notkahdusta lukuun ottamatta "tippuu kauniisti" :sad001 käyrällä alaspäin. Näissä mittaaja aina sama, isompi notkahdus oli lääkärin mittaama, eli sitä ei tarvi laskea mukaan.

  Ei siis kulje mitään käyrää pitkin, vaan alkuun oli selkeästi yli keskikäyrän, mutta joka kerta hitaasti pudonnut ja nyt alakäyrällä tai inan verran päälle.
  Pää tuntuu hyvin kokeillessa ja kohtu on korkealla. Tällä kertaa käyrään ei mittaa merkattu, vain sarakkeisiin, mitta 32 cm ja viikkoja 39+3.
  Mitta sama kuin viikko sitten maanantaina. Ensi keskiviikkona olisi seuraava neuvola, ja silloin toivon että kasvua on, koska muuten ei olisi kasvanut lainkaan 2 viikkoon ja 2 päivään.

  Lisäksi liikkeet vähentyneet, mutta kyllä niitä tuntuu. Liikelaskentaa pitää kuitenkin tehdä. Polilla tm. ei ole kontrolleja ollut.
 12. TaTaa Puuhakas puhuja Tammikuunmammat 2015

  Soita KoBe synnärille ja tai polille jos sulla on semmoinen kutina et pitää päästä tarkistamaan kasvu. Vaikka ihan liikehälytykseen meet jolloin pääset käyrille ja luulis et ultrallakin vilkaisee kun sulla sf käyrä laskee... Ihan rohkeesti vaan soitat sinne, sitä varten ne siellä on ja joskus pieni liioittelu ei oo paha asia :wink
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 13. MarinaMelina Sanavalmis juttuseppä

  Komppaan Tataa! Ehdottomasti näytille jos huolettaa!
 14. Tytti M Näppärä viestien naputtelija Tammikuunmammat 2015 Heinämammat 2018

  Deja vu. On perjantai ja kasvukontrollikäynti. Sanoivat, että tervetuloa taas maanantaina, silloin sitten käynnistetään. Aivan kuten esikoisenkin kohdalla.

  Painoarvioksi saatiin 3,1-3,2kg. Ihan ok, mutta isompi olisi saanut olla. Kasvu vaikuttaa hidastuvan, joten ulos vain.

  Vähän on taas pettyny olo, mut yllättävän helpottunu. Nyt on helppo järjestää esikoisen hoito ja harrastukset sekä lemmikkien hoito. Olisin voinu vaikka vannoa, et harmittais enemmän tietää taas etukäteen syntymäpäivä. Sen verran "toivoa" annettiin, että kohdunsuu oli jo 2cm auki, eli voihan tää syntyä jo viikonloppunakin! :) Mut tulee milloin tulee, niin toivon hartaasti ettei päädytä taas sektioon...
  • Tykkään Tykkään x 4
 15. Ellem Puuhakas puhuja

  On kuitenkin kaiketi helpotus tietää, ettei mene kauaa enään, kun näkee pikkuisen! Toivottavasti vauva ehtis itsekseen lähteä syntymään, niin ei tarvis käynnistellä. Ilo irti viikonlopusta ja tsemppiä maanantaille, mikäli sinne asti joudut odottamaan!
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Mariel Kommentoinnin ninja Tammikuunmammat 2015

  Miten teillä muuten vauvan sykkeet ovat olleet? Ovatko alentuneet nyt laskettua aikaa kohti mentäessä? Meillä oli aivan ensimmäisessä 148, sitten seuraavat 150, pari kertaa peräkkäin välissä 160 ja taas 150..
  Sitten edelliskerralla 142 ja tuosta viikon päästä 132.. Terveydenhoitaja antoi saman selityksen kummallakin kerralla kun oli matalammat - että niistä kuulee, että makasi hetken selällään tuolissa.. Tekeekö muilla samaa?
 17. Sande90 Puuhakas puhuja Tammikuunmammat 2015

  Mariel, ei ainakaan mulla menny noin. Meillä on viimeset 3 sykettä ollu 146, 146 ja 145. Sitä ennen käyny muutaman kerran 150, mutta muuten ollu 146 tai 148.
 18. Mariel Kommentoinnin ninja Tammikuunmammat 2015

  Vähän ihmettelin tuota eroa 150:stä 132:een kun siinä tuli maattua selällään vielä paljon vähemmän aikaa kun tuon 142 tuloksen aikaan.. Kun muuten on ollut niin samat aina ja yhtäkkiä tippuu viikossa noinkin paljon.. o_O
 19. MarinaMelina Sanavalmis juttuseppä

  145 viimeksi oli syke eilen kun vauva oli rauhassa...sitten liikkuessa 160 pintaan..
 20. Ellem Puuhakas puhuja

  Mariel, mulla oli aikoinaan esikoisesta tuo ilmiö, et kun käyrillä makasin selällään, ni sydänäänet laski. Sillon käskettiin välttää selällään makaamista, mutta sanoivat, et mä tunnen sen kyllä huonovointisuutena, mikäli sykkeet laskee liikaa. Siitä on yli 18v aikaa, mutta en oo kyllä yhdessäkään raskaudessa pystynyt puolivälin jälkeen makaamaan selälläni, kun tulee huono olo..