Ultra- ja neuvola

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2015' aloitti ~ Mamma ~, 5 touko 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. DT Kommentoinnin ninja Tammikuunmammat 2015

  Kannattaa kysyä
 2. MarinaMelina Sanavalmis juttuseppä

  Mimiku mites se synnytystapa arvio meni?
 3. Mimiku Jostain jotain jo tietävä Tammikuunmammat 2015

  Voi sorry MarinaMelina, en oo tänne muistanut kirjoittaa mitään siitä :sad001 ! Oon kirjoitellut tonne salaiselle puolelle enemmän, kun en haluu että kukaan tuttu tunnistaa mua!:wink Mut siellä enemmän, täällä kerron vähän lyhyemmin. Synnytystapa-arviossa lääkärille oli selvää että sektio ainoastaan tulee kysymykseen ja sektioaikakin päätettiin ens viikolle, vauvan koko oli sillä hetkellä 2400g eli pieni vauva tulossa ( aiemmat vauvat on ollut isokokoisia) ja mua nyt sitten vähän huolettaa että onko vauvalla kaikki hyvin. Lääkäri tutki kaikki vartaukset ja vauvaakin tarkemmin ja kaikki ok! Mut nyt tiedetään tarkka päivä milloin vauva syntyy ja se tuntuu kyl jännittävältä! :rolleyes: Viikon päästä on jo tuhiseva nyytti sylissä, ihanaa!:)
  • Tykkään Tykkään x 5
 4. MarinaMelina Sanavalmis juttuseppä

  Hyvä että kaikki oli hyvin ♡ hän on nyt sitten muuten vain vähän sisaruksiaan pienempi tapaus :) tsemppiä kunhan sektio aika koittaa ja tosiaan nyt vaan lepoa sinne asti!
 5. Hansu_79 Hyväntuulinen höpöttäjä Tammikuunmammat 2015

  Äippäpolilla käyty verenpainekontrollissa 38+4 ja paineet oli taas ihan omissa sfääreissä :sad001 Ärsyttää!! Kaikki oli muuten kunnossa onneks! Pitää käydä tarkistamassa kotimittari maanantaina neuvolassa ja samalla ottaa virtsanäyte tästä lähien ainakin kaks kertaa viikossa. Kohdunsuulla oli tapahtunu jonkinlaista kypsymistä ja sormelle paikat auki, nyt ei kuulemma niin kypsä vielä, että olisivat käynnistäneet. Lääkäri teki hieman ronskimman sisätutkimuksen ja sormea pyöräytti kohdunsuulla pariin kertaan, jos sais kunnon supistuksia käyntiin sillä. Toivotaan parasta! Aika varattu polille laskettuna aikana 12.1 ja sillon varmaan käynnistelevät, jos ei sitä ennen mitään tapahdu. Lähtis nyt ite tulemaan, alan olla kypsä odotteluun!!
 6. KoBe Varmaotteinen viestittelijä Tammikuunmammat 2015

  Neuvolassa käyty. Sain verenpainemittarin lainaan, koska diastolinen paine oli koholla. Aina kun on jännityspaineet olleet, niin nimenomaan systolinen on noussut. Pah. 93 ja 94. Ei kuulemma tarvi vielä olla huolissaan.

  Mutta jotain hyvääkin. Hb 132, ja vauvan sykkeet vaihteli 140-170. Tähän asti ne on olleet 120-135, enimmillään 145.
  Pää liikkuu ja tuntuu hyvin, ei siis ole laskeutunut. Pylly tuntuu oikeassa kyljessä. Tuntui muuten aika inhalta, kun päätä heilutettiin oikealla lantion kohdalla, ei siis ollut keskellä. Tuntui myös oikealla nivusensa ja jalassa sen jälkeen. Et noi repimiskivut mitä ihmisillä on, on varmaan just sitä hermoärsytystä.

  Painoa ei ollut tullut viime kertaan nähden. Sf-mitta keskikäyrän alapuolella, mutta noussut viimekertaisesta. Tosin eri mittaajakin. Oma th on kyllä mukava. Huomioi vähän miestäkin.
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Yönseutu Hyväntuulinen höpöttäjä Syysmammat 2017

  Olin aamulla polilla perätilakontrollissa, vauva vaikutti edelleen olevan varsin siro ja alatiesynnytys mahdollinen. Painoarvio 3275 g, viikkoja nyt siis 39+3. Merkkejä synnytyksen lähestymisestä ei ollut, mitä nyt kohdunsuu vähän pehmeä. En ehkä elättele toiveita että rupeisi ennen laskettua tapahtumaan... o_O Seuraavan ajan sain viikon päähän, kuulemma silloin pohditaan sitten jo käynnistämistä ettei pääse liian isoksi.
 8. Sande90 Puuhakas puhuja Tammikuunmammat 2015

  Mitähän sitä huomenna sepittäis neuvolatädille, että sais luvan käynnistykseen jo nyt? :D Huomenna siis 39+6 ja tuskastuttaa nää pienet supistukser joita on tullu nyt jo yli viikon. Ne tuntuu, mutta ei oo kipeitä ja menee järki niihin..
 9. Sande90 Puuhakas puhuja Tammikuunmammat 2015

  Täti sano että jäbä on kiinnittyny täysin ja voi syntyä millon tahansa. Rupes mahaa koittamaan niin sano että on kyllä pinkeä että kyllä ne pienet kivuttomat supistukset on hommaansa tehny. Sit taas vaan oooootellaan :) Ens to uus aika, jos en oo vielä synnyttäny.
  • Tykkään Tykkään x 4
 10. Honkarii Jostain jotain jo tietävä

  Minäkin kävin aamulla neuvolasreissun. Kaikki ok, verenpainekin pysynyt kurissa. Hassua vain, että vauva oli nyt ylempänä kuin viikko sitten. Ilmankos mahtuu vielä liikkumaan noin reippaasti ja illalla oli taas pitkästä aikaa närästystäkin. Terkkari ihmetteli mahaa, kun selvästi vauvan hengitysharjoitukset näkyivät mahan päältä. Sanoi, ettei koskaan aiemmin ollut moiseen törmännyt. Hirmuinen villivarsa oli vatsassa eikä suostunut oikein rauhoittumaan, että olisimme saaneet rauhallisempia pulsseja mitattua. Vaihtelua kuitenkin oli eli ilmeisesti kaikki on hyvin kuitenkin. Sattui vain liikuntatuokio :happy7..
 11. Mariel Kommentoinnin ninja Tammikuunmammat 2015

  Me eilen miehen kanssa katsottiin kun vatsa liikkui vauvan hengityksen tahtiin.. Tai itse olen huomannut jo päiviä sitten, mutta nyt sattui mieskin lähelle niin pidätin omaa hengitystä hetken jottei sotke näkyä ja mies näki kauas tuon liikkeen.. :rolleyes: Mietinkin, että onkohan ihan normaalia ja yleistä mutta ei sitten varmaan.. :eek:
 12. KoBe Varmaotteinen viestittelijä Tammikuunmammat 2015

  Ei se varmaan kauhean yleistä ole, kun vauva ei kuitenkaan hengitä kohdussa.
  Itse katselin silloin viikolla 36, että vauvan sydän näyttää valtavalta, kun keuhkot olivat supussa kun niissä ei vielä ole ilmaa.
 13. Minlex Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammikuunmammat 2015

  Lääkärineuvola takana. Nopea sisätutkimus, mutta totesi että ei tässä nyt mitään hätää vielä ole. Että hyvin mennään ainakin tämä viikko loppuun. Sunnuntaina saisi kyllä tulla, kun on isäni nimipäivä. Saattaison vielä joskus sen sitten tällä tapaa muistaa :wink
 14. Torakka Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Mullakin oli neuvola ja sain kehuja pienestä painon noususta (total vähän yli 13kg) ja hyvistä verenpaineista. Paineet on ollu kokoajan 120/68 luokkaa ja pulssi 70 molemmin puolin, että hyvin kroppa jaksaa kuormasta huolimatta. Terkan sormet ei enää mahtunu häpyluun ja pään väliin ja pääkin liikkui enää ihan himpun verran, että hyvin on herra jo asettunut lähtökuoppiin. Siron tuntuinen kaveri kuulemma ja sehän ei haittaa. Ennemmin näin päin:grin Nyt vaan odotellaan tapausta saapuvaksi.
  • Tykkään Tykkään x 2
 15. jasmin_e Hyväntuulinen höpöttäjä

  No niin neuvola takana. Painoa tullut paljon, valkuaista pissassa mutta verenpaineet ei kuitenkaan menny vielä yli rajojen. Pissa ei kulje jostain syystä. Eilisen ja tämän päivän paino ero 1,5kg! Että semmosta.
 16. MarinaMelina Sanavalmis juttuseppä

  Jasmin_e harmin paikka. Jospa olisi vaan joku ohi menevä toiminnallinen juttu ja kohta nesteet lähtis liikkeelle! Täällä taas vastapainoksi janottaa ja pissittää aivan koko ajan. Juon jatkuvalla syötöllä...ja hikoilen myös. Silti turvotustakin on..
 17. Mariel Kommentoinnin ninja Tammikuunmammat 2015

  Neuvolakäynti takana.. Ensimmäistä kertaa koko aikana juteltiin enemmän synnytyksestä tai ylipäätään mistään..

  Sanoin, että mietityttää synnytys kun ei ole saanut sen tarkempaa synnytystapa- ja kokoarviota ja tietää, että tehty selkäleikkaus vaikeuttaa synnytystä entisestään ja olisi mukavampi tietää, onko vauvalla toiveita tulla helpolla ulos.. Ja sitten se kun ei saa tietoa vaikuttaako rautatanko epiduraaliin.. Tarkempaan arvioon ei kuulemma pääse, koska lääkärin pitäisi kirjoittaa lähete ja pitäisi olla enemmän syytä kirjoittaa tuo lähete.. Ja muutenkin kuulemma la jo liian lähellä (23. pvä)..

  Ainiin.. Ja pää todella alhaalla, mutta liikkuu. Taisi eilisen aikana mennä alemmas kun ilmestyi tosi kipeät vihlonnat alapäähän ja yölläkin oli tuskaa kävellä vessaan.. Täti sanoi, että on todella vilkas tapaus.. Ja varoitteli, että aina niin vilkkaan vauvan kanssa ei ole niin helppoa.. :eek: Koosta sanoi tarkemmin kuin lääkäri viime kerralla, että sanoisi vauvan olevan keskikokoa, n. 3400g ja siro rakenteinen..
  Last edited: 8 tammi 2015
 18. vappu Näppärä viestien naputtelija Tammikuunmammat 2015

  Mariel: Just pistin tammikuun juttuihin tosta arvioidusta painosta. Hauskasti menee samaan tahtiin tää odotus ja nää oireet meillä :P
 19. Mariel Kommentoinnin ninja Tammikuunmammat 2015

  Niin näkyy menevän :) Vielä kun sattuvat syntymään samana päivänä.. :wink Kumpaakos sukupuolta teille on luvattu? Onko sekin vielä sama.. :)
 20. vappu Näppärä viestien naputtelija Tammikuunmammat 2015

  Meille ei lupailtu kun että jompikumpi on tulossa :D ei näkyny sillon ultrassa. Enkä osaa kyllä ees arvata!