katiloliiton materiaaleissa vuodelta 2006 (HUOM voi tosiaan olla jo vanhentunutta tietoa) valtettavien listalla on punajuuri: mutta sen nitraattipitoisuuden vuoksi, esim rucolahan on paatynyt THL:n listalle saman asian vuoksi.
rucolaakin voi syoda, mutta ei kannata syoda isoina annoksina.
Samaisessa katiloliiton materiaalissa on myos maksamakkara yms valtettavien aineiden listalla, taman suositushan on muuttunut niin etta pienina annoksina harvakseltaan voi ihan hyvin syoda (runsas a vitamiini pitoisuus + mahdolliset raskasmetallijaamat)
Ma olen yhden kerran syonyt punajuurisalaattia mutta muutaman kerran olen syonyt lantturaastetta kun maistui niin hyvalle :) Tassakin kannattaa miettia se riski ja punnita sita sitten sen kanssa kuinka tiheasti/ paljon oli ajatellut syoda.
Nuo kevyt tuotteet, limsat yms syklamaatti ja sakariini on ohitettu lauseella ei suositella, mutta jos tolkin juo satunnaisesti niin tuskin sillakaan suurta vahinkoa aikaiseksi saa.
Tama THL:n listasta lainattu "
Keinotekoiset makeutusaineet
Asesulfaamia E950, aspartaamia E951 ja sukraloosia E955 voi käyttää. Syklamaattia E952 ja sakariinia E954 ei suositella. Aspartaamin turvalliseksi arvioitu enimmäiskäyttömäärä ei ylity tavanomaisessa ruokavaliossa. Syklamaatin ja sakariinin on todettu suurina annoksina aiheuttavan koe-eläimille syöpää, ja niiden enimmäiskäyttömäärät ovat huomattavasti pienemmät.
"
Jos mietityttaa niin kysy myos neuvolasta tietoa, siella osatáan kylla vastata.