Kyllä korvikemaidot on hyviä ja laadukkaita tai ainakin se käsitys mulla on. Joskus ravitsemustieteen kurssilla käytiin niitä läpi, koostumusta jne, ja se jäi mieleen, että merkkien välillä oli eroja esim. rasvahappojen suhteissa. Silloin kauhistelin, että miten ikinä voi tietää, mitä vauvalle kannattaa hankkia; nyt ostin muutaman purkin varoiksi kotiin ilman sen suurempaa miettimistä. Imetys on aina parempi vaihtoehto kuin korvike, sillä vauva saa äidinmaidosta vasta-aineita, jotka ehkäisee sairastumista vauvaiällä. Mutta kaikilla imetys ei onnistu ja terveitä lapsia niistäkin on tullut, vaikka korvikkeella ovatkin kasvaneet.
Mää olen miettinyt äidinmaidon koostumusta tai oikeastaan sitä, mikä siihen vaikuttaa. Valmennuksessa kysyin ruoka-aine rajoitteita imetyksen aikana, täti sanoi vain, että muutamia on, mutta ei ruennut niitä erittelemään. Sen sijaan sanoi, että alkoholia voi juoda?! Siis, eihän mikään totaalikieltäytyjä tarvitse olla, mutta oli omasta mielestä huono paikka mainita tuolla, kun ei tiedä ihmisten taustoja. Ja jos sanotaan, että alkoholi ei vaikuta niin tulee sellainen olo, että aivan sama mitä syö. Mutta kyllähän oikeasti se, mitä syö vaikuttaa äidinmaidon koostumukseen. Niinhän? Varmaan äidinmaidon "peruskoostumus" on sama, käytetään raskauden aikaisia rasvavarastoja hyväksi jne, mutta kyllähän osa tulee siitä, mitä äiti on syönyt. Pitää varmaan haastatella neuvolan tätiä tästä(kin) asiasta.