Soseet ja puurot

Meiän tyttö on syöny ehkä reilu pari kuukautta talk muruja, taitaa joka aterialla niitä saada kun niiden avulla saa lusikan huijattua suuhun. Pinsettiote on jo erittäin hyvä muru treenin ansiosta :) Nehän siis ovat vain viljaa ja ihan vähän suolaa (murut niin kevyitä että saa olla aika iso kasa niitä ennen kuin olisi liikaa suolaa). Siinä paketissa on muuten hyvä jälkiruokaohje äidille :wink Jogurttia (ite käytän maustamatonta), kinuskia, marjoja ja muruja :hungry:

Lisäys: ja meilläkin tytöllä vain kaksi hammasta, ei pureskele vaan pyörittelee hauskan näköisesti niitä suussa ennen kuin nielaisee :grin Sillon ekan kerran kun niitä annoin ni yllätyin miten hyvin söi, ois voinu alkaa antaa jo heti kun alettiin syöttötuolissa istuttaa.
 
Meillä myös syödään talk muruja ja hyvin uppoo molemmille hampaiden määrästä riippumatta.. toisella suussa 2 hammasta ja toisella 2 hammasta vajaa täys purukalusto :hilarious:
 
Joko teillä muilla on maistettu sitruunaa ja saatu hienot irvistyskuvat vauvakirjan väliin?
Niin minäkin luulin, mutta meilläpä ei hirveemmin irvisteltykkään ja haluttiin maistaa ihan lisääkin? :joyful:
Välillä vähän murisi maistellessaan, mutta enemmän vaikutti kyllä siltä, että hyvää oli. :happy:
Hassu tyttö... :Heartred
 
Millasia karkeempia soseita te ootte antanu? Meillä syljetään kaikki sattumat poikkeen.. porkkanasoseesta en tehny nii hienoo ku ennen ni ne pienenpienet porkkananpalat tuli ulos. Samaten pienet makaronin palat.. ja jauhelihan murut.. ei siinä,sylkeköön mut ku eka sattuma ku osuu suuhu ni siihe loppuu likan ruokaiu.. heeeelp! Neiti 9kk eikä syö karkeempaa,jonku aikaa oli hienonki ruuan kanssa tekeminen et sai sitä alas enemmä ku kolme lusikallista..
 
Meneekö teillä nempsu mikään sormiruoka? Saisko sen avulla totutettua karkeampien palojen pyörittelemiseen suussa?
 
Kyllä syö sormiruokia iha hienosti. Jos saa liian isoja paloja ni sylkee neki pois. Mut esim.talk-muruja syö iha hienosti. Sehä mua ihmetyttääki et sormiruuat menee nii hyvin mut lusikalla syötettävät karkeet ruuat tökkii..
 
Nempsu, meillä tökki nyt tos muutaman vk kans karkeemmat soseet vaikka on niitä vetäny jo noi 2 kk sotä ennen. Totesin sit et se on lusikka eikä sose. Sose meni mun sormin antamana mut ei lusikalla. Ja sormiruoay meni. No aika teki tehtävän nyt taas menee lusikallaki. Ehkä ei sama vaiva mut näin meillä tökki
 
Meillä on parhaat irvistykset tullut vadelmista, ei sitruunalle ilmettä väräyttänyt :grin
 
Mikä tämä tämmöinen syömälakko oikein on :sad001 tänään ei ole uponnut kuin yksi pieni pilttipurkki. Päätä vain pudistellaan vaikka kuinka yrittäisi ruokaa tarjota.
 
Meillä on syömälakko kestäny jo pitkään :hilarious: Ei se lusikka vaan ole hyvä, mut ei voi itekkää syödä muuta kun naksuja ja muroja... Tänää ei tainnu montaa lusikallista upota koko päivänä, tais mennä aapupurolla, lounaalla ja päivällisellä jokaisella max 1 lusikallinen, iltapuurolla sentään ehkä 10 lusikallista. Tänää alkanu flunssa näyttää vaikuttavan ruokailuun kun ei ees sitä vähää mene mitä normaalisti.
 
Vähän saman suuntaista kuin IQ:lla täälläkin. :D Flunssaa ollut tytöllä jo viime viikosta asti. Se on vähän vaikuttanut, vaikka eipä hän muutenkaan ole ollut mikään suursyömäri. :) Mutta ehkä kaikilla lapsilla vähän aaltoilee tuo syömisinnokkuus? Tai ainakin mun kahdella isommalla on aina ollut selkeitä kausia kun ruoka maistuu tai ei maistu.
 
Täälläkin tökkii.. keitin eilen kaurapuuron ja ajoin joukkoon mansikkaa, mustikkaa sekä musta- ja punaherukoita ja jatkoin vielä koko komeuden mustikka-omenasoseella suhteella fifty-fifty. Suureksi yllätykseksi tyttö veteli illan ja tän aamun aikana koko setin pussista. Valmista mössöä oli yhteensä ehkä kolme desiä. :joyful:

Muuten tuntuu, ettei oikein mikään maistu, mutta menee varmasti räkäisyyden piikkiin meilläkin.
 
Meillä taas jälleen maistuu. Touhuaa kyllä mielellään muutaki syödessä ja jos saa sormiruokailla nii hohhoijaa on nii hidasta syönti. Mut jos syöttelen lusikalla nii jo on taas suu auki ku linnunpojalla :grin
 
Meillä välil vaihtelee toi ruoan maistuminen. Saattaa alottaa syömään hyvin mutta sit jossai vaiheessa tökkää ja päätä vain pudistellaan ja hermostutaa jos yritän tuputtaa. Joskus taas ku tuputtaa ni alkaa taas maistumaan. Mut sit oon antanu maitoo vaa enemmä jos ei sose oo maistunu. Meillä osataan hyvin toi pinsettiote, lattialta kerätään kaikki sukkanöyhtä plus pölypallerot (siivoominen vähän jäänyt mut meil on muutto edessä ni jos sit tekis seuraavaks loppusiivouksen :grin :oops:) ja ostin jotain vauvan naksuja, sellasii pieniä renkaita mitkä on jotai tomaatinmakusia ni niitä osataan syödä hienosti vaikka välillä niitä on kivempi heitellä lattialle..
Meillä ei juurikaan sormiruokailla muuten kuin noilla naksuilla tai marjoilla ku ruoka yleensä uppoo hyvin lusikalla syötettynä.
 
Täällä ruoka maistuu erittäin hyvin :happy: Kun kuuleekin pilttipurkkien kolinan ni huuto alkaa ja sitten saa kiireellä ne lämmitellä =) Välillä toki pöydässä haaveillaan ja touhuillaan omiaan, mutta etenkin kun muut lapset/isi syömässä niin suu aukiaa tosiaan kuin linnunpoikasella :happy: Ja hyvä niin, me kun saatiin silloin toukokuussa lopettaa se rautalääkitys niin on tärkeää että lihasosetta menee tarpeeksi.

Nyt vihdoin parin viikon aikana on syötykin ihan syöttötuolissa, helpottaa kummasti elämää vaikka siinä kyllä myysää omiaan mahdottomasti välillä. Meillä kun tuo istumis-asia vieläkin tuottaa pään vaivaa, edistynyt kyllä on siinä mutta edelleen kovasti kaipaa tukea niin että ei voi jättää esim. mihinkään istumaan yksikseen. Syöttötuolissa kotona on onneksi se pehmuste joka helpottaa, mutta esim. parin viikon takaisella ravintolakäynnillä ei ollut niin eihän se meidän pikkumies sellaisessa isossa tuolissa oikein mukavasti istunut, joten syliin sai ottaa.. :grin
 
Meillä syömälakko kesti noin kuukauden. Ensin ei soseet maistuneet ja sitten sormiruuat lensi lattialle. Epäilin makeiden suosimista, koska hedelmäsoseet kyllä maistui. Vähensin makeat valmissoseet minimiin, mutten raaskinut marjoja rajoittaa, kun niitä ei kohta enää saa tuoreena. Ei kuitenkaan annettu marjoja heti perään, jos ei kasvis/liha maistunut. Pidin kiinni viidestä ruoka-ajasta, joista yksi oli marjavälipala ja aamupuuron kanssa sai hedelmäsosetta. Jos ei syönyt kasvis/liharuokaa, nin sitten ei syönyt.

Taisi olla ohimenevä vaihe, kun on taas syönyt kaksi kasvis/liharuokaa päivässä. Ei nyt aina hyvin, mutta syönyt kuitenkin. Välillä valittaa ensimmäisen lusikan jälkeen, mutta syö kuitenkin. Ja sepäs on ihanaa :)
 
Mannapuuro! Vihdoin löytyi kananmunan ja parsakaalin lisäksi joku suosikki ja onpa vielä eka ruoka, jota saa lusikalla lappaa suuhun helposti desinkin verran.

Toki keitin puuron veteen (säilyvyyden takia) ja lisäsin viittä vaille valmiiseen puuroon mansikkaa ja herukoita, soseutin jäähtyneenä eli periaatteessa tuosta tuli vähän kuin vispipuuroa, mutta ilmeisesti tytön mielestä on tosi hyvää, kun suu aukeaa kuin linnunpojalla ja melkein suuttuu, jos ei lusikka lähesty suuta tarpeeksi nopeasti. :happy: Teen siis kerralla parin-kolmen päivän setin valmiiksi, niin saa isi syöttää mun töissä ollessa aamupuuron ja tänään tyttö oli kuulema välipalaksikin syönyt puuroa.
 
Ilyana KIITOS! Mä en tajua miten oon näin tumpelo, enkä ole hokassut aiemmin että puuroahan voi keittää kerralla isomman satsin! On tuntunut aiemmin niin vaivalloiselta alkaa desin vertaa keittelemään ja helposti sortuu valmispuuroihin.
 
Ilyana KIITOS! Mä en tajua miten oon näin tumpelo, enkä ole hokassut aiemmin että puuroahan voi keittää kerralla isomman satsin! On tuntunut aiemmin niin vaivalloiselta alkaa desin vertaa keittelemään ja helposti sortuu valmispuuroihin.

En tiedä jos oot mikropuuroja vastaan mutta ite teen neidille aina illalla puuron josta riittää myös aamuksi. Eli hiutaleita desi ja korviketta/muuta nestettä kaksi desiä. Mikroon n. 4min ja valmista tuli.. tehdään samalla kaavalla myös meille aikuisille puurot. Jääkaappikylmä sose nopeuttaa jäätymistä ja sen verran notkistaa että aamulla vain hetken lämmitys ja taas on lämmin puuro valmis :-)

Ja ps, kannattaa käyttää jotain syvempää kulhoa kun tulee herkästi yli ja mikron siivoaminen ei oo nii kivaa :-D
 
Takaisin
Top