Sokerirasitus / raskausajan diabetes

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Vauva2015, 10 huhti 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Kia, niinhän se pitäisi vaan kitkutella mahdollisimman pitkään syömättä ja juomatta. Meillä ohjeistus oli 10-12h, itse olin just sen kymmenen tuntia, kun silloin alkuraskaudessa en olisi tyhjin vatsoin päässyt nukkumaan ilman oksetusta.

  Mä pyörryin heti alkajaisiksi siellä rasituksessa, jolloin hoitaja tarjosi mulle virottuani vajaan desin kylmää vettä, ja kyllä se testi siitä vesitilkasta huolimatta mulle tehtiin. Ja hyvillä arvoilla pääsin sen silloin läpi. Mitäs jos soittaisit sinne ja kysyisit että paljonko sä voit juoda sen paaston aikana ilman, että sitä testiä ei voi tehdä? :)
 2. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Alysha, en mäkään oo asiaan ole vihkiytynyt, mutta sen muistan, että diabeetikolla voi olla hypoglykemia eli liian alhainen verensokeri (siis todella alhaiset arvot, kolmosen luokkaa ja alle) Tärkeintähän on tietenkin tasainen ja normaali verensokeri.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Yleisesti noihin paastonäytteisiin ohjeistetaan, että lasillisen vettä voi juoda :)
  Niin, siis pienen lasillisen eikä mitään puolen litran tuoppia :wink
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Liika vedenjuontihan laimentaa kehoa, ja vaikuttaa näin myös pitoisuuksiin veressä. Paastosokerin viitearvot on luotu käyttäen tiettyjä olosuhteita, eli vertailunäytteissä oltu 10-12h syömättä ja juomatta (max lasillinen vettä juotu). Siksi täytyy noudattaa paastoa, että voidaan verrata näihin viitearvoihin :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Kia Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Suunnittelin semmosen strategian, että edellisenä päivänä suola minimiin ja ämppään vettä iltaan saakka. Sitte kinuan luvan tuohon lasilliseen. Ja loppuyön kärsin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Vesta Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Toivottavasti kärsimys ei oo kohtuuttoman suurta, ja onneksi se ei kestä ikuisesti! Tsempit sulle rasitustestiin. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Lingon Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Hypoglykemia on juuri tuota liian matalaa sokeritasoa, mutta ihmettelin itsekin että saman diagnoosin silti sain.

  Ja meillä ainakin sen lasillisen sai juoda ja voihan suuta kostuttaa yöllä pienemmällä määrällä. Oli myös ohjeissa että 10 tunnin paasto riitti. Mutta kai näissäkin ohjeissa on eroja.
 8. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Lääkäri: "Vaikka nämä sun sokeriarvot näyttää nyt hyviltä, niin me seurataan sua silti tarkasti, koska sulla edellisessä raskaudessa oli raskausdiabetes ja lääkitys. Pidä dieetti nyt tosi tiukkana... Saa silti syödä, että mieluummin niin että syöt kunnolla kuin syöt pelkkiä kasviksia... Herkutella saa, mutta ei aterian päälle, korvaat vaikka aterian sillä herkuttelulla. " Siis mitääääh? Lopputulos: jatkan samaan malliin kuin ennenkin ja mittaan useammin sokereita. Ärsytti vaan odottaa yli puoli tuntia ultran jälkeen tätä hyödytöntä keskustelua.
 9. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mun mielestä mua neuvottiin syömään kielletyt herkut, kuten hedelmät :D , aterian yhteydessä, ei erikseen. Tulee sitten samalla syötyä jotain, mikä laskee sokeriarvoa, ei pelkästään nostavaa.
 10. pellefantti Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Mullekin teroitettiin, että herkut ok, kun syö muun aterian yhteydessä ja etenkin täysjyvää samaan aikaan.
 11. Lingon Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Miten voidaan neuvoa, että parempi olisi korvata koko ateria herkuilla kuin syödä jälkiruoaksi (oletetusti) pienempi määrä herkkuja? :D Luulisi kunnon aterian myös vievän herkkuhimoja pois, joita usein nälkäisenä esiintyy.
 12. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  En mä tiedä. Musta se lääkäri oli vähän hukassa.
 13. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Huhtikuunmammat 2014 Toukokuunmammat 2014

  Kuulostaa kummalta Leinan lääkärin ohje, mutta ehkä hakee sillä sitä että jos syö aterian päälle esim jäätelön, nousee sokeri vielä entisestään mitä se nousisi vaikkapa päivällisestä. Mutta ei niitä nyt korvata sovi kunnon aterioita herkuilla.
 14. Hannah Peruskäyttäjä

  Kävin tänään sokerirasituksessa. Vadelmalitku oli ihan ok, mutta sen jälkeinen olo joskus puolen tunnin jälkeen ei...tuli oikein hiki päälle ja pyörrytti yms. Toisen verikokeen jälkeen sitten vettä ja vähän leipää nassuun ja niiden voimalla kävelin kotiin lepäämään. Eipä tuota kyllä haluaisi montaa kertaa kokea...
 15. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Täällä oli kaikki sokerirasituskokeessa kunnossa. Ei mennyt kovinkaan lähelle edes vertailuarvoja. :) Minusta tuo koe ei ollut mitenkään kummoinen, litkukin meni aika heittämällä, kun oli kova jano yön jäljiltä ja olihan se ekan tunnin ajan vähän, siis todella minimaalisesti höntti olo hetken aikaa. Mutta kaikin puolin iisi oli oma kokemus tuosta. :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. Hannah Peruskäyttäjä

  Kiva kun ei kaikille ole paha :) Katsoin tänään omat arvot netissä ja oli myös kaikki alle rajojen, jes!
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. neitistressaaja Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Mulla samanlainen kokemus sokerirasituksesta kuin lumileopardilla :)

  Kyllä sen litkun joo, mutta ei sitä enempää olis kyllä enää juonu. Arvot oli kuulemma ok.:)
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. Calmari Aloittelija

  Mä odottelen sopivia viikkoja uuden sokerirasituksen varaamiseksi. Mulla ei oo siinä mitään muuta pahaa kun se sokerilitku. Ensimmäistä odottaessa se oli vielä hirveempi kun ei ollut 'maustettu'. Se 'vadelman' makuinen meni kyllä paljon paremmin alas, mutta toi oksennusrefleksi on sen verran herkässä etten todellakaan odota innolla. Kunhan sen litkun saa juotua, luen yleensä kirjaa ja odottelen vaan seuraavaa piikitystä. Seuraavalla kerralla otetaan myös verikokeet, joissa selvitetään sikiön veriryhmä ja omien vasta-aineiden tilanne. Piti muistaakseni varata jonnekin 26 viikolle.
 19. jnk Tuttu foorumilla

  Alkaa jo pieni stressi iskeä sokerirasituksesta, enää viikko aikaa :/ Yleensä reagoin todella vahvasti verensokerien heittelyyn, että siitä tuskin tulee mitenkään helppoa mulle :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 20. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Mulla tuli tässä rasituksessa huonompi olo kuin ed. raskaudessa ja arvot oli paremmat (silti yli rajojen). Kaverillakin tuli tosi huono olo eikä hänellä ollut radia. Oloista ei siis voi päätellä onko sitä vai ei.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu