Raskaaksi 2014

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja Gatusa
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Iissufin rupesin kans pohtiin tota keltarauhas hommaa ja googlettelin.Ilmeisesti se aiheuttaa alkuraskauden keskenmenon.
"Yli puolet varhaisista keskenmenoista johtuu sikiön kromosomipoikkeavuudesta. Riski kasvaa naisen iän myötä. Tuulimunaraskaus ja rypäleraskaus oireilevat vuodolla jo varhaisilla viikoilla, samoin useat muut sikiön tai istukan kehityshäiriöt.
Naisesta johtuvat tekijät voivat olla keskenmenon taustalla. Hormonihäiriöistä keltarauhasen vajaatoiminta voi olla varhaisen keskenmenon syynä, samoin hoitamaton kilpirauhasen sairaus tai huonossa tasapainossa oleva sokeritauti. Kohdun rakennepoikkeavuus, kohtuontelon sairaus (kiinnikkeet, polyyppi, submukoottinen myooma) tai kohdunkaulan heikkous voivat altistaa myös keskikolmanneksen keskenmenolle. Yleisinfektioista on muistettava mm. vihurirokko, toksoplasmoosi, listerioosi, sytomegalovirusinfektio, sikotauti, influenssa ja parvorokko. Paikallisinfektioista klamydia ja bakteerivaginoosi voivat altistaa keskenmenolle. Kohtu on hyvin suojassa varhaisraskaudessa, joten vamma keskenmenon syynä on harvinainen. Noin 1 %:lla keskenmeno toistuu, jolloin puhutaan habituellista abortista (vähintään kolme peräkkäistä keskenmenoa). Tämän taustalta voi löytyä mm. lisääntynyt tukostaipumus.Miehestä johtuvat keskenmenon syyt ovat mahdollisia, mutta pääosin tuntemattomia. Ulkoiset tekijät kuten alkoholi, tupakointi tai huumeet voidaan selvittää kyselemällä."
Therapia fennican sivuilta.
 
Tsemppiä kaikille naisille täällä. Piti ihan varta vasten tulla infoamaan kun uusimmasta kunto-lehdestä luin, että ruokavaliolla, tarkemmin hiilareita vähentämällä, voi vaikuttaa parempaan mahdollisuuteen tulla raskaaksi.

Siinä jutussa, näin hyvin lyhyesti sanottiin, että korkea hiilihydraattiosuus ravinnosta nostaa ihmisen kehon insuliinintuotantoa. Korkea insuliini taas heikentää munasolun kehittymistä ja irtoamista naisilla ja miehillä se nosaa testosteronin määrää mikä taas heikentää siittiöiden liikkuvuutta ja lisää epämuodostuneiden siittiöiden määrää. Kuulemma paras suhde ruokavaliossa oli 30% kaikilla osa-alueilla, koska ne hiilarit on myös tärkeitä ravintoaineita.

Lisäks lehdessä oli infoa siitä, miten ihmisten käyttämissä hygieniatuotteissa on aineita, jotka imeytyy verenkiertoon lisäten syövän riskiä, kehon rasvasolujen tuotantoa sekä hedelmällisyyden heikkenemistä. Tästä jutusta en nii perustanut, mutta toi hiilari juttu herätti huomion!
 
Merope, meilläkin on vähän samaa ongelmaa, että mies ei aina innostu siitä peittojenheiluttelusta niin paljon. Meillä on ollut tätä ongelmaa pidemmän aikaa mutta nyt mies on sentään vähän aktivoitunut sillä saralla kun kuitenkin hänkin on innoissaan hankkimassa lasta. Täytyy vaan toivoa, että osuu ne heiluttelu-kerrat sitten sopiviin saumoihin vaikka niitä on vähän harvemmin.
 
Täytyykin alottaa taas karppaaminen :grin Joku vuos sitten karppasin,en nyt mitenkään tiukasti mut huomas kyllä miten voi paljon paremmin kun vähensi hiilareita huomattavasti! Leipä,peruna,pasta ym turha pois ruokavaliosta.Olo oli paljon virkeempi ja energisempi.Kummasti putos myös ylimääräset kilot jotka on nyt hiipiny takasin..:oops:
 
Mä en ihan viitti karppaamiseen lähteä, ite ennemin oon ottanu linjan että syyä kohtuudella mitä ikinä sit syäkään :)
Mä kyl meinasin kysyy lääkäriltä jos sais luget, osaks kiertoa.Tuli jotenki sellanen vahva tunne et mikään muu vaihtoehto se ei ollu tuon kkm syy kuin mitä olen miettinyt. Saapi nährä mitä lekuri sanoo
 
tääl ei karppaamine onnistu ku meil aika pitkälti kasvisruokavalio (liha kallist, siipikarja oli pannas taudin takia, kalaa välillä syödää). onpaha taas päivä, päätä särkeny koko päivän ja väsy.
 
Dawwe itse katselin juuri dokumentin youtubesta (The Complete Skinny on Obesity) missä selitettiin tuota ruokavalion yhteyttä terveyteen ja myös hedelmällisyyteen. Siinä selitettiin myös seikkaperäisesti miten nimenomaan liiallinen sokeri syönti lisää ei vain diabetestä vain myös rasvamaksaa, sydäntauteja, dementiaa, syöpää sekä polykystisiä munasarjoja. Koska liiallinen sokerin saanti ei muuta vain insuliinin aineenvaihduntaa, vaan koko kehon hormonituotantoa.

Ongelma eivät ole yleisen käsityksen mukaan niinkään hiilihydraatit, vaan nimenomaan lisätty sokeri (myös hunaja, vaahterasiirappi, kookossokeri jne. vaikka niiden mukana toki tulee sitten ravintoaineita edes pykälä enemmän kuin valkoisessa sokerissa). WHO päivitti juuri suosituksensa - aikuinen saisi syödä korkeintaan kuusi teelusikallista lisättyä sokeria päivässä. Se tulee muroista, maustetuista jugurteista, eineksistä jne. valmisruuista helposti huomaamattakin täyteen.

Ongelmaksi voi muodostua myös luonnollinen sokeri, jos sitä ei nautita kuidun kanssa. Esim. lasillinen appelsiinimehua on huonompi vaihtoehto kuin kokonainen appelsiini. Nyt kun monet kuluttajat ovat alkaneet varoa lisättyä sokeria, tätä kierretään mm. lisäämällä ruokiin omenasosetta, tai lisäämällä sokerin useasta eri lähteestä (sokeri, glukoosi-fruktoosisiirappi, hunaja, ruokosokeri jne. jokainen listattuna erikseen, jolloin se ei ole tuoteselosteessa ensimmäisenä vaikka suurin osa tuotteesta sokeria olisikin). Jos välimallia kaipaa kannattaa tehdä smoothie. Hedelmiä kohtuudella, kasviksia paljon, tärkkelykset mielellään rasvan, proteiinin ja kuidun kanssa (eli ei pelkkää pastaa vaan sen seuraksi vaikkapa keitettyjä kasviksia, salaatti oliiviöljyllä ja hieman lihaa, munaa tai juustoa).

Tähän sitten tosiaan voi lisätä nuo kemikaalit, jotka aiheuttaa kehossa hormonivasteita (BPA on se yleisin tunnettu, joka on nyt esim. EU:ssa kielletty tuttipulloissa - mutta sitähän on aivan joka puolella, säilykkeissä, vesijohdoissa jne. ja sen lisäksi on useita vastaavia kemikaaleja jotka voivat potentiaalisesti häiritä kehon hormonitoimintaa). Ftalaatit lienevät se yleisin ryhmä, jota on ihan oikeasti syytä varoa: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/tietopaketit/ymparistomyrkyt/tarkemmin/ftalaatit Lisäksi juuri kosmetiikassa, pesuaineissa, shampoissa jne. on usein parabeenejä, joilla uskotaan olevan lievä estrogeeninen vaikutus ja jälleen häiritsevät kehon luonnollista hormonitoimintaa: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/tietopaketit/ymparistomyrkyt/tarkemmin/parabeenit

Näitä kannattaa googlettaa ja tutkia kun kerran uutta tutkimustietoa koko ajan tulee :) Ja en nyt tarkoita että pitää jokainen magneettimedian artikkeli purematta niellä, mutta hyvää tietoa on paljon saatavilla ja luotettavista lähteistä. Usein silti vaikka tietoa on saatavilla sen päätyminen viralliseksi suositukseksi vie vuosikaupalla aikaa.
 
Ompas täällä haikea fiilis..
Mullakin on haikea ja vaikea olo joten on pakko purkautua tänne,


Edellisten kuukautisten ensimmäinen päivä:
6.3.2014 (kierron oletettu pituus 36)

Hedelmälliset päiväni: eli ei enää kauaa ovikseen, tänään oli jo vähän parempi testitulos
25.3.2014 - 30.3.2014

Ovulaatiopäivä: :clock :sex :clock
28.3.2014

Laskettu aika:
19.12.2014

"jeejee" kohta taas piinaillaan :scared001 oon päättänyt alkaa taas polkemaan (eli harrastamaan liikuntaa) vähintään 5min päivässä aina kun olen kotona ja toki arki ja hyötyliikuntaa tulee päivittäin enemmän ja vähemmä. askelmittari oli hukassa kolme viikkoa ja nyt kun löysin sen en oo jaksanut sitä alkaa käyttää uudestaan, phyh.. uuvuttaa ja päätä särkee, nännejä kutittaa ja kutittaa :rolleyes:
 
Takaisin
Top