Painonnousu

Keskustelun 'Kesäkuiset 2018' aloitti linella, 1 helmi 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. S1N1 Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2014 Kesämammat 2018

  Mulla on kolmas raskaus ja vaikuttaisi siltä että ei ole väliä mitä/miten syön niin raskauksissa on tullut saman verran kiloja noin +15 kg. Ekassa raskaudessa mässäilin kauheasti lihapiirakoilla, suklaalla yms. tokassa elin pelkillä vihanneksilla ja hedelmillä ja nyt on mennyt jotain tuolta väliltä. Nyt menossa rv 27 ja painoa +8 kg, aika samat lukemat olleet edellisissä tässä vaiheessa.

  Suosittelisin jättämään ne mässäilyt ja syömään terveellisesti, mutta tuskin kannattaa stressata jos silti tulee kiloja.
 2. @Ananasa Aloittelija

  Joo tietenkään ei kannata tieten tahtoen mässäillä, enkä ole niin tehnytkään. Mutta nälkääni olen kyllä syönyt ruokaa, ja mietin lähinnä, onko annoskoon rajoittamisella jotain oikeaa vaikutusta painonnousuun, vai onko se tässä tilanteessa vain itsensä kiusaamista.

  Tiedän kyllä, että vauva ottaa sen mitä tarvii, mutta tää raskaanaolo on muutenkin ihan tarpeeksi epämukavaa, että en haluaisi kiusata itseäni nälällä tai turhilla rajoitteilla.
 3. Miiwuska Peruskäyttäjä Kesämammat 2018

  Jotakuinkin 3,5kg ja nyt viikkoja 24. Joka raskaudessa tullut n. 12kg. En jaksa ressata, kyllä se suurin osa jää aina laitokselle kun käy penskan punnertamassa ulos :wink
 4. m-inski Ihastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Mä oon syöny joka raskaus miten oon halunnu( toki joitakin ruokavalio rajotteita on ja Radi niin ei se oo normaalia ruokailua nähnykkää) ja on kyl jokaisesta pojasta joka koton pyörii noussu nii erilail paino. Jokaisesta kyl on kaikki jääny synnäril. Itsellä se lihominen on pahinta imetysaikana.. :sad001 pitäs nyt yrittää et kun vauvan saa ulos ni alottaa lenkkeilyn (kunhan voi vauvan kans alottaa ulkoilut)
 5. Tiitu90 Ihastunut foorumiin Kesä-äidit 2020 Kesämammat 2018

  Paino täälläkin vaan lisääntyy... oikein alkaa hirvittää että millainen mötkö sieltä tulee...
  Itse olen pienikokoinen ja lyhyt mutta mieheni pitkä ja painava:nailbiting:
 6. Emir Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Tänään neuvola ja +6kg 27+2. Oma vaaka näyttää 1kg vähemmän ja sillä oon mittaillu pitkin raskautta. Eli +5-6kg tullu.
 7. aamunen Tuttu foorumilla Kesämammat 2018

  Ahdistaa ihan liikaa tää painonnousu :sad001 Pienikokoinen olin raskaaksi tullessa, nyt rv26 tullu n. 8kg, ihan hirvee määrä lyhyeen ja pieneen naiseen, inhottaa oma peilikuva tosi paljon.. En mässää, käyn salilla, lenkkeilen päivittäin ja joogaan, silti tässä ollaan turpoomassa ihan huolella!
 8. linella Tuttu foorumilla Jouluäidit 2020

  Joillekin sitä painoa tulee tekipä mitä tahansa, ne on ne hormonit. Itse elän kanssa ihan kuten ennen raskautta ja silti vaaka näyttää nyt jo +8kg. En kyllä asiasta mitenkään stressaa, kuuluu asiaan ainakin omalla kohdallani :)
 9. MaLinn Tuttu foorumilla Kesämammat 2018 Toukomammat 2016

  Minä kyllä stressaan!!

  Joka raskaudessa (tämä 5.) tullut n.16kg. Onhan ne poiskin lähtenyt viimeistään imetyksen loputtua, mutta silloin olen yleensä jo hyvää vauhtia keräämässä uusia raskauskiloja.

  Omalla kohdallani elintavoilla ei ole painon nousun kanssa mitään tekemistä. En ainakaan ole saanut vähennettyä turpoamistani millään konstein. Hormonaalistahan tämä on... Ja jatkuu jossain määrin myös imetyksen ajan.

  En odota ensimmäistä, joten luulisin jo oppineeni ja hyväksyneeni kehoni toiminnan, mutta ei!!! En pysty hyväksymään lihomista. Hirveältä tuntuu jälleen kerran!! Rv22+6 , +8kg.

  Paljonkahan lie nyt, rv 25+0. :sad001
 10. linella Tuttu foorumilla Jouluäidit 2020

  :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. savonemäntä Ihastunut foorumiin Kesämammat 2016 Kesämammat 2018

  Mutta hetkellistähän tämä vaan on ja ei edes aina omista teoista riippuvainen :) Ei mua enää haittaa painonnousu. Jotenkin odotan vaan innoissani sitä laihduttamista synnytyksen jälkeen. Tiukassa nämä kilot tulee olemaan, mutta silti syön miten ennenkin. Vähän ällöttää peiliin katsoa, mutta silti hyväksyn asian.
  Harmi että joillekin se on niin vaikeaa hyväksyä.
 12. @Ananasa Aloittelija

  Ai vitsi, tänään oli taas viikottainen punnituspäivä, ja meinasi päästä itku, kun kaiken tämän hammastenkiristyksen jälkeen viikossa oli tullut +900g (tosin kaksi viime viikkoa yhteensä +1 kg, yhteensä +12,3 kg). En tajua, mitä voisin tehdä, ettei paino nousisi näin nopeasti - liikunnan lisääminenkään ei oikein onnistu liitoskipujen ja kipeiden supistusten takia.

  Ehkä mun pitäisi vain yrittää omaksua agronomin asenne, hyväksyä asia ja odottaa että pääsee laihduttamaan... mutta eipä se ihan helppoa ole muuttaa ajatusmaailmaansa. Lisäksi jos imetys onnistuu, se viimeksi piti mun kiloni hyvin tarkasti kyydissä, ja laihduin vasta kun lopetin imetyksen. Eli joutuisin elämään läskieni kanssa ehkä vuoden :S
 13. MaLinn Tuttu foorumilla Kesämammat 2018 Toukomammat 2016

  I FEEL U!!! :hug013meillä taitaa olla melko sama lähtötilannekin raskauteen, itse 176cm/64kg.

  Minulla synnytys ja imetys vie suurimman osaosan kiloista, mutta se kriittinen ja ällö 3-5kg pyörii siihen saakka, kunnes lopetan imetyksen n. 1 vuoden jälkeen.

  Missään vaiheessa en ole sinut asian kanssa. Selviän ainoastaan kriiseilemällä aina silloin kun siltä tuntuu. Läheisistähän se on varmaan aika ärsyttävää. Olkoot!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 14. @Ananasa Aloittelija

  Sama! Luulen, että tää on tyypillinen ongelma meille, jotka olemme tottuneet olemaan normaalipainoisia suhteellisen vähällä vaivalla. Normaalielämässä, jos huomaan, että farkut kiristää, niin otan vaan pari viikkoa, jolloin katson vähän tarkemmin syömisiäni, ja palaudun sillä tavanomaisiin mittoihini. Raskaana ja imettäessä mulla taas ei ole mitään keinoja vaikuttaa omaan painooni/painonnousuuni, ja peilikuva ja oma kroppa inhottavat.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. Ketterä Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Kesämammat 2018

  Sitä ollut nuoruuden ja tän aikuisiän jojo-laihduttaja. Tosin kun selvisi polvivamma niin aloin liikkumaan. Ja pakko, ettei selkä enää mene. Niin mä kuvittelin että raskauden aikana käyn normaalisti PTn valmennuksessa. Liikun ja syön ja välillä herkuttelen. No todellisuudessa alussa oli niin pahat pahovoinnit että valmennus piti laittaa jäihin ja alhaisen vastustuskykyn takia olen sairastellut jatkuvasti. Nyt huomaa että kunto on avain päin peetä, selkä kipeä ja hyvä kun jatksa kiertää kortelinympäri ja silti puuskuttaa. Edelleen pyrin syömään terveellisesti tosin herkut oikeasti voisin laittaa kieltoon. Mutta sitten kun vauva on maailmassa niin ottaa kärrylenkit käyttöön ja 4kk jälkeen aloittaa PT valmennus uudestaan, ei siis nyt stressata painon noususta. +6kg oli tullut viime käynnin jälkeen kun pitkään näytti miinusta.
 16. MaLinn Tuttu foorumilla Kesämammat 2018 Toukomammat 2016

  Olisin voinut itse kirjoittaa täysin saman!!! Kaikkein vaikenta on tosiaan alistua tilanteeseen, jossa itsellä ei ole normaaliin tapaan keinoja vaikuttaa omaan vartaloon.

  Mua kyllä nyt helpotti kuulla nuo asiat sinun suusta!! Ensimmäistä kertaa 8 vuoteen joku ymmärtää ahdistustani mielestäni täydellisesti. KIITOS! ♡
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Lia83 Tuttu foorumilla Tammikuiset 2021 Kesämammat 2018

  MaLinn ja @Ananasa, mulla on ihan täysin samat fiilikset! Hirvee ahdistus kun ekaa kertaa elämässä ei oo ite kontrollissa mitä kropassa tapahtuu, ja ahdistaa myös kun ei tiedä saako sitä kroppaa edes enää takaisin entiselleen raskauden jälkeen. Helpottaa kyllä tietää etten oo ainoa joka tuskailee näiden asioiden kanssa :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. Marmalade Aloittelija

  26+0 ja noin 4 kg näyttäisi nyt tulleen. Alkuun ei tullut juuri yhtään ja tulipa hyvä mieli kun neuvolantäti viime käynnillä kommentoi painosta että ohhoh nythän se on alkanut nousemaan, onkos sitä tullut herkuteltua tms. muuta mukavaa. Juu ei, kiitos kysymästä..
 19. jl86 Naimisissa foorumin kanssa

  Mä vedän varmasti pohjat tähän hommaa täällä...rv 28+4 ja +18kg. Ihan sama tahti kun esikoista odottaessa ja samat lukemat.
  Enkä kyllä mitenkään mässäile. Esikoisesta tuli se 26kg. Puolessa vuodessa lähti kaikki pois...
  Toivottavasti nyt lähtee samaan tapaam.
  Turhaan sitä stressaa tota painon nousua, koska mä en ainakaa sille voi mitään,
  Ja tää on vaan hetkellinen olotila
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Voittaja Voittaja x 1
 20. KM89 Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2015 Kesämammat 2018

  24+5 ja painoa kertyny 15kg. Yäk.

Jaa tämä sivu