Päivärytmi

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2014' aloitti sonjis, 7 tammi 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Joko teillä on"normaali" lastensänky käytössä vai pinnis, josta saa laidan alas? Meillä on vanha pinnis, jossa ei oo irrotettavaa laitaa. Toisaalta tekis mieli ostaa jo uus sänky ja totuttaa siihen, mut pelottaa et unissaan pyöris lattialle. Missähän vaiheessa voi siirtyä lastensänkyyn? Kokemuksia? Ens keväänä kuitenkin viimeistään siirrettävä, jos toinen matkalainen on mukana vielä...
 2. Sinitiitu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä onihan peruspinnasänky käytössä . Esikoinen siirtyi lastensänkyyn kun oli yli puolitoistavuotias, oli hänelle ainakin ihan sopiva aika.
 3. omppoloinen Rakastunut foorumiin Kesäkuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Meillä on pinnasänky, josta saa lastensängyn. Tällä hetkellä laita on alhaalla ja meidän sängyssä kiinni. Sänky on laskettu vasta ylätasosta keskitasoon (ei vielä siis alatasoon), koska ei tuo meidä neiti osaa vielä kiipeillä niin paljoa :)
 4. miiumiu Peruskäyttäjä

  Meil on vielä pinnasänky ja saa ollakkin jonkun aikaa. Se on vaan niin paljon turvallisempi tota rämäpäätä ajatellen :D
 5. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Täällä myös pinnasänky. Meidän sängystä saa muutaman pinnan irti jalkopäädystä, jolloin sänkyyn tulee kulkuaukko lapselle. Ei olla vielä avattu luukkua, mutta sen kanssa on hyvä harjoitella ennen tavalliseen sänkyyn siirtymistä. :)
 6. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Meilläkin on ihan tavallinen pinnis käytössä,en ollut ajatellutkaan vielä tavallista sänkyä kun tuntuu niin kaukaiselta.Neiti herää mökäilemään itsekseen sängyssä aikaisin ja sitten nukahtaa uudelleen,joten taitaa olla turvallisempaa ettei pääse karkaamaan kauemmas leikkimään.
 7. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä on kans pinnasänky käytössä. Tosin juuri eilen totesin puolisolle, että nyt kun tyttö on oppinut laskeutumaan sohvilta yms turvallisesti pois, voitaisiin lähiaikoina ottaa toinen laita pois ja vaihtaa matalaan laitaan ja alkaa siis opetella nukkumista ilman pinnasängyn "turvaa". Nuorempi tyttö pitää kuitenkin saada siirrettyä tänhetkisestä korisängystä viimeistään puolen vuoden iässä pinnikseen (ja tietty jo aiemminkin, jos tyttö alkaa osoittaa ylösnousemisen merkkejä), joten sitä ennen pitää esikoinen sieltä saada pois.
 8. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Meilläkin on pinnasänky käytössä. Toi on vielä tommonen niin perus kun olla ja voi, ettei saa laitaa madallettua eikä poistettua. Pohja on laskettu alas ja hyvä niin, kun poika seisoo siellä tätänykyä jokayö jossain vaiheessa.
 9. miiumiu Peruskäyttäjä

  Tää on nyt ehkä vähän tyhmä kysymys mut siis voiko tollasesta ihan perus pinnasängystä ottaa laidan pois vai onko ne jotain erikoisempia sänkyjä? :D
 10. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Ne uudemman aikaiset pinnikset tai osa niistä on muunnettavissa perus lastensängyksi. Eli niissä on irrotettavat laidat. Meillä on käytössä joku 70-80 luvun pinnis, missä kaikki on kiinteää.. :)
 11. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä on pinnasänky ja uskoisin että käytetään sitä noin kahteen ikävuoteen saakka kunnes siirrytään isompaan sänkyyn. Näin toimittiin pojankin kanssa ja meni tosi hyvin.
 12. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Ei varmaan pitäisi sanoa tätä ääneen, mutta meillä on ruvettu nukkumaan paljon paremmin. Aiemmin siis herättiin klo 12-2 ja jatkettiin sitten rauhoittelun jälkeen unia neljän korville, jolloin oli jo pakko saada maitoa. Nyt nukutaan viiteen-kuuteen ennen kuin kaivataan yhtään mitään. :happy: Muutama huono yö ollut, mutta useimmiten korkeintaan vähän huudellaan ennen tuota ja jatketaan sitten unia ilman että tarvii edes rauhoitella. Olen tähän nyt tyytyväinen. Sillon 5-6 maissa annan sitten tissiä ja jatketaan vielä 2-3 tuntia unia.

  Tämä ihme on saatu aikaan muuttamalla meidän sänky (entiseen) olohuoneeseen. Poika nukkuu nyt siis yksin makuuhuoneessa (joka nyt on sitten hänen huone). Ilmeisesti me ollaan häiritty hänen unia, kun heti ekana yönä siirron jälkeen nukkui paremmin ja sama meno on jatkunut.
  • Tykkää Tykkää x 5
 13. Sinitiitu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Hienoa Vargynja!! Voin jakaa tuon tyytyväisyyden hyvistä öistä, meillä myös nyt unikoulun jälkeen nukutaan yleensä aamuun asti, muutama klo 5 heräily on ollut ja silloin saanut maitoa. Mutta on niin ihanaa kun saa nukkua pidempää yhtäjaksoista pätkää!
 14. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Hyvä Vargynja! Ite alan pikku hiljaa saamaan harmaita hiuksia, kun neiti on niin läheisyys riippuvainen. Toki varmaan viime viikko vaatii veronsa vielä, ja puhkeava kulmahammas myös. Tyttö nukahtaa illalla ihan nätisti, viereen. Siitä siirrän omaan sänkyyn nukkumaan. Nyt on kuitenkin alkanut tunnin päästä heräämään, eikä enää suostu yksin nukkumaan. Vieressä sit nukkuu aamuyöhön saakka ihan ok. Kamala pyörimään kylläkin. Meinattiin ostaa tavallinen sänky hälle ja opettaa pikkuhiljaa nukkumaan siinä. Ja omassa huoneessa. Kun tuntuu että pinnasängyssä ei pääse tarpeeksi kääntyilee. Unikoulua oon suunnitellut, mut tää uus raskaus tekee niin väsyneeksi että en millään jaksa yöllä ravata. Mennään nyt sieltä missä aita on matalin. :/
 15. omppoloinen Rakastunut foorumiin Kesäkuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Hilpertti meillä sama juttu! Roikutaan äidissä sen minkä pystyy ja koko ajan pitäisi olla sylissä tai rinnalla (päivällä annan enää 4-5x yhteensä ja öisin en anna). Kitinää, itkua koko ajan jos ei oo kainalossa. Isin kanssa ihan erilainen. Öisin nukkuu meidän välissä. Laitan ensin omaan sänkyyn, mutta kömpii sitten itse sieltä tunnin parin päästä. Tosi uuvuttavaa tällainen vaihe.
 16. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Niin on. Mie en enää imetä ja välillä tuntu jo et tyttö oppii nukkumaan omassaan mutta ei. Mies sanoi tänään että koulutetaan sit ku miulla olot helpottaa ja hänki on lomalla. On meinaan painanut töitä koko kesän siihen tahtiin, et loma olisi jo tarpeen. Katsotaan katsotaan..
 17. omppoloinen Rakastunut foorumiin Kesäkuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Miten teillä muilla nukutaan päiväunia? Meillä näyttää nämä yhdet päiväunet jäävän nykyään lyhyiksi max 1h. Jääkö ne jo kohta pois kokonaan? :O
 18. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä nukutaan yhdet päikkärit juurikin 1h. Joskus saattaa nukkua vaan 40-45min ja joskus reilun tunnin, mut ei ikinä 1,5h. :confused:

  AstaE, monta tuntia teillä nukutaan yössä? Meillä nukutaan 12-13h, niin siitä veikkaisin meiän pienen päiväunimäärän johtuvan.
 19. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Meillä oli tollanen kausi että päiväunet oli vain noin tunnin mittaiset tai allekin,mutta hetken päästä taas alkoi unet maistua paremmin.Yöunet 12-13h meilläkin.Tuntuu että kylmällä nukkuu pihalla paremmin päikkäreitä.
 20. omppoloinen Rakastunut foorumiin Kesäkuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Toivotaan että täälläkin vaan joku vaihe :D meillä nukutaan öisin n 10h, että ei se varmaan vaikuta. No pitää katsella ja seurailla :)

Jaa tämä sivu