• Foorumilla on huoltokatko, joka on alkanut 30.5. klo 21.00 ja päättyy 31.5. klo 5.00.

Päivärytmi

Meillä nukutaan ulkona 2 tunnin päikkjä, mutta sisätiloissa vain tunnin mittaisia päikkyjä.. Nyt on alkanut taas yökukkumiset, nukkui hyvin jonkun kuukauden, mutta nyt on pari vkoa jo nukkunut huonosti, herää yöllä jopa kahdeksi tunniksi ja ei saa takaisin nukkumaan.. Ikävää, kun tottui jo tuohon hyvään kauteen...
 
Meillä nukutaan päikkärit 1,5-3h. Riippuen nukunko itse vieressä. Pääsääntöisesti nukkuu 2h. Yöllä nukutaan 10-12h. Meilläkin on nyt viikon verran neiti ollut outo yökukkuja. Illalla nukahtaa hienosti, mutta herää tunnin päästä ja sen jälkeen valvoo 1-2h.. :eek: tai sit herää aamuyöstä kukkumaan hetkeksi.
 
Meillä se kaks tuntia ulkona on aika vakio päiväuni. Sisällä nukkuu ehkä puolet tosta ajasta. Laitan yleensä aina ulos nukkumaan ellei nyt sit tule ihan kauheat pakkaset. Enkä laita tietenkään sillonkaan jos on kuumetta.
 
Meilläkin poika nukkuu nykyään usein sen 1,5-2 h, mikä on aivan ihanaa sen jälkeen kun sitä ei aiemmin meinannut saada millään ilveellä nukkumaan yli puolta tuntia putkeen. Onneksi oppi myös jossain vaiheessa nukkumaan päikkärit sisällä -- nukutan tissille, mutta tarkoitus pyhittää keinot -- mutta kun on tarpeeksi väsynyt, ei ole väliä, nukkuuko kaupungilla metelissä vai kotona hiljaisuudessa :) Vieläkin joinain päivinä nukkuu kahdet unet, silloin yleensä toiset 20-30 min ja toiset n. tunnin.
 
Niin joo ja meilläkin on ollut nyt öisin hulinaa, mutta ajattelin että se johtuu siitä että on oltu kummilassa ja mummolassa yötä ja siellä en ole antanut yöllä alkaa huutaa vaan nukuttanut nopeasti tissille uudestaan. Nyt sitten unikouluillaan taas kotona ja ehkä ehditään juuri oppia nukkumaan aamuun asti ennen tammikuun loppupuolen reissuja :/ Positiivista kuitenkin se, että nukkumaanmeno on siirtynyt n. puoli ysiin ja nukkuukin sitten aamuisin vähintään lähelle seitsemää, nyt parina päivinä jopa yli kahdeksan.
 
Meillä on kans mennyt yöt ja vähän päiväunetkin ihan hulinoinniksi. Lueskelin nettiä tuossa ja vaikuttaa olevan tässä iässä hyvin yleistä, että on taas vähän pahempi eroahdistuskausi, johon liittyy nukahtamisvaikeudet ja yöllä heräilyä, juuri kun vauva on alkanut yönsä nukkua. Meillä tosiaan molempia. Yhtään ei nukahda ilman seuraa, huutaa varmasti maailmantappiin, jos ei mee lohdutetaan - tai ei me olo kovin kauaa kokeiltu, mutta siltä se tuntu. Päivisinkin tuo eroahdistus on havaittavissa, kun ei lehteä sais mennä hakeen tai yläkerrassa käymään (vessasta puhumattakaan).

Hetkittäin meinaa kyllä olla hiukan rankkaa tuon alkavan uhman, eroahdistuksen ja vauvaan kohdistuvan mustasukkaisuuden (liittynee kahteen edeltävään) kanssa.
 
Tänään meillä nyt viimenään nukuttiin ihan ok päikkärit. Siirsin päivällä sitä nukkumaan menemistä noin puolella tunnilla, ajattelin jos se vähän auttais. Illalla nukuttaminen on saanut kanssa uusia haasteita, lapsi käy ylikierroksilla ja riehuu. Yöt on nyt ihan ok.
 
Just kun pääsin iloitsemaan siitä, että sisälle nukuttaminen on viime aikoina onnistunut hyvin, tänään tyyppi ei sitten simahtanut millään edes tissille vaan lähti lopulta itse sängystä ja alkoi kantaa mulle ulkovaatteitaan, että nyt muuten lähdetään ulos, sano mitä sanot... Hiukkasen ns. harmitti pukea ensin tyypille -20 asteeseen riittävät ulkovaatteet, kävellä ulkona kaksi minuuttia ja palata sitten sikeässä unessa olevan mukelon kanssa purkamaan eteisessä sen vaatetuksesta mitä purettavissa on, jottei se saa lämpöhalvausta nukkuessaan. Käytiin aamulla lähikaupassa ja senkin kymmenen minuutin kävelyn jälkeen pojan hengityksestä kuuli, ettei pakkanen tehnyt hyvää, joten pitempi nukuttaminen ulkona ei ollut nyt vaihtoehto.

No, nyt hän nukkuu vaunuissa eteisessä ja mä saan istua sohvalla syömässä jäätelöä ja kirjoittelemassa sähköposteja, jotka on pitänyt kirjoittaa jo monta päivää. Win-win kai sitten :D
 
Mekään ei uskallettu ulos nukuttaa enää eilen kun oli -17,käytiin pulkkailemassa hetki ja alkoi tytön poskiin ilmestyä vaaleita länttejä siitäkin.Tainnutettiin sisälle rattaisiin.Huomenna päikkärit onkin sitten päiväkodin murhe..Syyskuinen mainio kyllä tuo pojan vaatteiden haku. :D
 
Meillä ratkesi päiväuniongelma (ainakin toivottavasti!) sillä, että myöhästytin päikkäreille menoa puolisen tuntia :) mutta siitä miten huomenna ja ylihuomenna tytön nukutan en tiedä mitään :O ei tosissaan sisällä päikkäreitä nuku
 
Me siirrettiin tammikuussa pojan päiväunet muutamalla tunnilla eteenpäin, kun alkoi mennä mahdottomaksi saada nukkumaan. Aiemmin nukkui lounaan jälkeen, nyt välipalan jälkeen. Vaikutus oli uskomaton. Poika alkoi syödä iltapuuron hyvin ja mikä parasta nukkua yönsä. :happy: Yömaito jäi siinä pois, kun ei sitä enää aamulla kannata antaa. Huonojakin öitä on, mutta monena yönä nukutaan 9-10 tuntia, joskus ylikin *koputtaa puuta*, minkä jälkeen on turha yrittää saada jatkamaan unia.
 
Me herätään aamulla kahdeksan maissa, syödään aamupala ja touhutaan, ulkoillaan. 11-12 ruoka ja viimeistään klo 13 päikkäreille. Nukkuu 1,5-2h. Välipala ja touhuilua, ulkoilua. Viiden jälkeen ruoka ja illalla sitten kahdeksan maissa puuro ja ysiltä, viimeistään puol 10 nukkumaan. Nukkuu vaihtelevasti. Toisen kerran hyvin, toisen kerran levottomammin. Parhaillaan nukkunu aamu 7 omassa sängyssä. :)
 
Meidän perheessä aamuherätys on yleensä 8-9 aikaan. Aamupesut ja aamupuurot koko porukalle. Sitten leikitään sisällä tai ulkona. Lounas 12 aikaan ja pikkuneiti menee päiväunille klo.13. Nukkuu vaihtelevasti 1-2h. Välipala syödään 14.30-15 aikoihin ja saatetaan lähteä uudelleen ulkoilemaan. Päivällinen on 16.30-17. Neiti syö iltapuuron klo.19.30 ja poika syö samaan aikaan oman iltapalan. Tyttö juo vielä pullosta maidon ja 20.30 lähdetään iltapesuille. Luetaan iltasatu ja valot sammuu yleensä klo.21. Neiti heräilee pari kertaa yössä huutelemaan mutta juo vähän vettä ja rauhoittuu heti takas nukkumaan. Joskus nukkuu jopa yön putkeen mutta aika harvoin niin tapahtuu. Hyvä ja toimiva päivärytmi ollut meille.
 
Meillä on tosi samanlainen rytmi mutta vähän aikaisemmin alkaa eli usein seiskan aikaan herätys ja unille tyttö menee 20-20:30 aikoihin.Hassua miten samoihin uomiin nää rytmit suurimmalla osalla lopulta asettuu!Meillä toki nykyään päiväkotikin pitää rutiineja yllä mutta aika lailla tällä kaavalla on menty jo ennen sitäkin.
 
Meillä kans aika tarkkaan sama kuin Aamun kuvaama, kaikki vain tapahtuu heräämisestä alkaen tuntia aiemmin :)

Yöt on nyt kyllä olleet aika hulinaa, kun pojalla epäillään astmaa ja monena aamuyönä viime viikkoina oon joutunut antamaan lääkettä inhalla inhalaattorilla. Varmaan tyyppi ihmettelee, miksi äiti on yhtäkkiä alkanut väkivaltaiseksi: työntää naamalle kamalaa tötteröä kesken unien vaikka hän huutaa ja vääntelehtii ja kuinka voimalla pyrkii pois sylistä... Itsellä alkavat olla paukut aika vähissä, kun hyvät (alle neljän heräämisen) yöt ja yli kahden tunnin unipätkät on olleet kuukauden verran yksittäisiä luksushetkiä. Nimim. Kateellisia terveisiä kahden vanhemman perheisiin... Mut onneksi en ole töissä ja vaikken päiväunia osaakaan nukkua, ainakin pojan 1,5-2 h päikkäreiden aikana saa vähän levättyä.
 
Voi syyskuinen. Varmasti turhauttavaa. Toivottavasti selviäisi pian, onko astmaa vai jotain muuta. Tsemppiä ja jaksamista! :)
 
Kiitos tsempistä. Pojalla oli lyhyellä aikaa kolme flunssaa ja jokaisen aikana tuli niitä aamuöisiä hengitysvaikeuksia. Lääkärin mukaan kaksi kertaa voi mennä vielä sattuman piikkiin, mutta kolmannesta aletaan tutkia syitä, ja meillä sitä suuremmalla syyllä kun sekä pojan isällä että mulla on diagnosoitu astma. Tutkimukset on vain lykkääntyneet, kun viimeisin flunssa ei ole meinannut mennä ohi millään. Maanantaina mennään kuitenkin nyt allergiatesteihin ja viikon päästä lauantaina on lääkäriaika. Keuhkokuviinkin on lähete. Eipä kaduta lapsivakuutuksen ottaminen nyt, kun päästään hoitamaan tutkimukset yksityisellä ja omavastuu tuli vastaan jo kauan sitten -- ei tarvitse odotella ja ihmetellä julkisten varassa. Oho, vähän väärä ketju kyllä...

Päivärytmistä: poika on alkanut nyt nostaa hirveän metakan illalla aina pari tuntia nukahtamisesta. Tottui kyllä kipeänä ollessaan lohtutissiin, mutta aiemmin on oppinut aina parissa yössä takaisin normaaliin... Viime yönä huusi tunnin kuin syötävä ja poikaa piti ihan tosissaan pitää kiinni, että lopulta rauhoittui. En tiedä miten te selviätte, jotka ette ole harjoitelleet päiväkodissa, kun itsellä meinaa etenkin kesken unien heränneenä usko loppua vaikka olen aika monta kertaa harjoitellut, miten pitäisi toimia... Nyt uhmaa on alkanut tulla päivälläkin, kun rattaisiin ei malttaisi tyytyä millään kun kävelläkin voi, ja kun ei enää jaksa kävellä, äidin sylihän on lepäämistä varten! Ohikulkijoiden katseita vältellen muksua sitten asetellaan huutavana ja itseään kaarelle vetävänä rattaisiin :p
 
Takaisin
Top