Onko muita kaksosten odottajia?

Keskustelun 'Laskettu aika 2015' aloitti Talvi, 10 heinä 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Harmony Addikti

  Ducksie hienoa, että vihdoin pääsette allergiatestehin mahdollisesti. Monista paikoista oon lukenut, et allergiaperheillä on rankkaa, ku allergiat vähätellään eikä neuvoloilla ole niistä riittävästi tietoa. :sad001
 2. Citrus Ihastunut foorumiin Joulukuunmammat 2014

  Ducksie, meillä myös toinen hieman dominoivampi persoona. Siskon kädessä oleva lelu on aina mielenkiintoisempi kuin omassa kädessä oleva, sit tutkitaan hetki ja heitetään pois (ja toinen jää kattomaan, että mitä tapahtu).. Eivät enää nuku vaunuissa päikkäreitä, vaan tykkäävät katsella maisemia tai jos toinen nukahtaa, niin hereillä oleva repii tuttia nukkuvan suusta tai hattua päästä. Väliseinä ois kiva :grin
 3. Citrus Ihastunut foorumiin Joulukuunmammat 2014

  Sanna, iso kiitos vielä vinkistä! :) Aiemmin luulin, että pitää kuulua monikkoperheisiin, jotta saa ko.edun. Nyt meillekin tulossa paketti :)
  Pääsääntöisesti teen soseet itse, mutta nyt syövät jo niin paljon, etten yksinkertaisesti aina ehdi tekemään soseita tai loppuvat kesken, joten täytyy turvautua piltteihin. Pakastan soseita tietty, mut mut..
 4. sanna Ihastunut foorumiin

  Joo ja ku ilmatteeks saa ni miksei :) Oli mun mielestä kyllä tosi hyvä juttu tuo paketti ja iso ku mikä! :) Kyllä ne kuitenki jonkun arvosia on ku tommonen purkki maksaa noin euron.
 5. Ducksie Tuttu foorumilla

  Äh, en ole vielä saanut Nestlen pakkausta tilattua. Käyn nykyään tietokoneella ehkä kerran kuukaudessa, muuten käyn netissä puhelimella.

  Tytöt tänään 8 kk :) Kävimme neuvolassa viime torstaina, tytöt ovat kasvaneet tosi hyvin ja ovat 7,4kg/67cm ja 7,3kg/68cm isoja jo!! Esikoinen oli 8 kk iässä 7,6kg/68,5cm joten tuplat ovat ottaneet hänet kiinni jo nyt! Näyttää siltä että meillä todellakin muutaman vuoden kuluttua on "kolmoset", tai ainakin kolme samankokoista tyttöä niin vaatteita ei sitten päästä kierrättämään... Ei voi mitään :wink

  Pääsemme verikokeisiin testaamaan allergioita, mutta lääkäri varoitti että koska suolioireisia niin allergiat harvoin näkyvät kokeissa... Koska tyttöjen vointi on ollut niin hyvä, lääkäri suositteli kokeilemaan jotain poisjätettyä, joten olen syönyt nyt kolmena päivänä hirssi-kaurapuuroa, jossa kaurahiutaleita noin 0,75 dl. Tytöillä on kakkaaminen vaikeutunut ja nyt vaipoissa on vain papanoita jos mitään... Eli kaura ei oikein sovi... Jännittävät tosi paljon tänään ja ovat huonommalla tuulella kuin viime kuukauden aikana. Jätän siis kauran pois taas ja 1,5 viikon päästä voisin ehkä kokeilla jotain taas kunhan tyttöjen vointi on taas kohentunut. Lääkäri ehdotti soijaa. Pitääpä miettiä mistä päin tätä lähestytään.

  On ollut ihanaa seurata tyttöjä nyt kun voivat paremmin, luonteenpiirteet tulevat paremmin esille ja Isabellesta on tullut melkoinen hymytyttö! Eveline on aika mammantyttö :) Hän sekä kierii että pakittaa, Eveline joka keksi pakittamisen ensin on jämähtänyt paikoilleen ja häntä harmittaa aina kun sisko yrittää pyöriä hänen ylitse :grin

  Kunpa sää nyt paranisi että jaksaisi olla enemmän mökillä! Tylsää olla siellä jos sataa vettä koko ajan...
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Citrus Ihastunut foorumiin Joulukuunmammat 2014

  Toivottavasti Ducksie mahdollisten allergioiden syy selviää ja aika samaa kokoa ovat sun pienet :) Nestlen paketti saapui meille tänään :) Nopea toimitus!

  Vaihdetaan vaunut mountain buggyyn. Nykyisissä kun ei ole väliseinää niin puhuvat koko ajan (ei haittaa), mutta kun nyt siltä nukkuvalta sisarelta on pakko ottaa se tutti pois suusta tai hattu päästä, niin että toinen varmasti herää..:p ja ovat aika paljon kapeammat nykyisiin vaunuihin verrattuna.

  Olisi mukavaa vaihtaa kuulumisia paremminkin, mutta päätin, että julkisille foorumeille en kirjoita mitään sellaista, mistä on helppoa tunnistaa..:sorry: Kun näin on meille käynyt..Lähinnä tutut käyneet "kyyläämässä" :wacky:
 7. Faada Peruskäyttäjä

  Meillä pikkupojat nyt 1,5kk. Nukahtavat yöunille kymmenen maissa illalla ja kun itse laitan vasta kajdentoista kieppeillä nukkumaan niin lypsän lisämaitoa seuraavaa iltaa varten. Vauvat nukkuu öisin niin pitkän pätkän usein (22-04) että maitoa pakkautuu ihan hirveästi, jos en lypsä ennen ku laitan nukkumaan. Illat kun vauvat tankkaa ja ovat tissillä vuorotellen ja välillä yhtä aikaakin niin tilaavat sit yöksi maitoa. Meillä tuli pelkällä rintamaidolla pojille painoa lisää 1,3kg kummallekkin kolmessa viikossa (1,5viikon iästä 1kk ikään) pelkällä rintamaidolla, vaikka samoja ahistuksia podin täälläkin kun välillä vauvat on olleet jatkuvasti tissillä ja iltaisin välillä tyytymättömän oloisia. Kummasti sitä maitoa vaan tulee enemmän kun imettää enemmän...:O Viime viikolla en jaksanut/ehtinyt nii ahkerasti pumpata niin annoin sit iltaisin vastikettakin. Pakko mennä tilanteen mukaan kun on nuo isommatkin pojat hoidettavana.:)
 8. Citrus Ihastunut foorumiin Joulukuunmammat 2014

  .
  Last edited: 30 heinä 2015
 9. Ducksie Tuttu foorumilla

  Emme ole vielä olleet verikokeissa kun on ollut kaveritapaamisia ja sitten ollaan oltu muutama päivä mökillä, mutta kauraa testattiin (söin kauraa-hirssipuuroa niin rintamaidon läpi), ei sopinut vaan tyttöjen vatsat menivät tukkoon... Nyt annetaan taas suolet parantua ja sitten kokeillaan jotain muuta.

  Tytöt syövät 4 kunnon kokoista ateriaa kiinteitä päivässä, kaksi koostuvat yleensä juureksista ja kasviksista, toiseen laitan vähän lihaa, näitä syövät n. 1,5 dl/tyttö/ateria, välipalaksi syövät hedelmäsosepurkin ja illalla vielä hirssipuuroa jossa hedelmäsosetta ja imetän päälle (ja aterioiden välissä tietysti). Silti saan yleensä imettää heidät vielä klo 22, 01, 03-04 ja 07. Eli yöuneen eivät kiinteät ole ainakaan vielä vaikuttaneet. Rasittavaa...

  Molemmat yrittävät vielä päästä eteenpäin. Eveline veti itsensä eteenpäin muutaman sentin eilen, toivottavasti jatkaa huomenna :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. angelique Peruskäyttäjä

  Minulla on alkanut tulemaan todella paljon kovottelu suppareita, eli niitä harkkamallisia. Viime yönä jo kävi mielessä, kun niin tiuhaan välillä tuli, että joko pitää soitella jonnekin. Aamulla ja päivällä eivät juurikaan vaivaa, mutta illasta ja alkuyöstä tulee paljonkin. Tänään oli terkkaneuvola, katsoi ultralla vatsan päältä ja sanoi, että ei ainakaan näytä, että olisivat vielä tulossa. Mistä sen näkee? Muuta kantaa ei supisteluihin ottanut. Viikkoja 33+4. Viikko sitten katsottu kohdunkaulan tilanne, kiinni ja 3,5cm ultralla, joku opiskelija halusi vielä käsituntuman ja totesi pehmenneeksi. Sitä en kyllä epäilekään, tuttua jo kuopuksen kohdalta näillä viikoilla pehmentyminen. Alkaa vaan jo pelottaa, että josko kohta meitä onkin kuusi. Edelliset painoarviot viikon takaa ja "vasta" 1900g ja 1800g, eli voisivat vielä jonkin tovin kasvaa ennen kuin tulevat esittelemään naamojansa :)


  Muoks. Nämä kovottelut on siis tuttuja jo ihan alkuraskaudesta, mutta huolestuttaa miten tiuhaan näitä nyt on ruennu ilta- ja yöaikaan tulemaan. Pahimmillaan väli vain 6min, mutta seuraavalla kerralla voi olla vaikka 11 min, eli ei "tasaisuutta", vauvat liikkuvat eniten iltaisin, jonka epäilen aiheuttavan osan supistuksista, liikkuvat esim. supistusten välissä todella vilkkaasti. Supistukset eivät kestä kauaa, eivätkä tosiaan koske. Joskus huomaan vaan kun maha kovettuu. Ja jos jännitän vatsalihaksia, eli esmerkiksi nousen sohvalta, tulee kovottelusuppari.
 11. Ducksie Tuttu foorumilla

  angelique, minullahan oli myös harjoitussupistuksia koko raskauden ajan. Tekivät kuitenkin hallaa jo "puolimatkan" jälkeen, eli joskus rv 22-23 oli kohdunkaula alkanut lyhenemään. Hyvä että sinulla on kohdunkaulaa noin paljon jäljellä! Toivotaan nyt että pikkuiset pysyvät vähän aikaa vielä matkassa, hyvillä viikoillahan olet jo!

  Kävimme viimein verikokeissa tänään. Evelineltä saatiin hyvin kyynärtaipeesta, Isabellea pistettiin muttei löydetty verisuonia joten lypsettiin sitten sormista. Voi pientä kun huusi ja huusi... Kesti paljon kauemmin kuin Evelinen näytteenotto, eikä hän tietenkään pitänyt siitä että hänen kädestään pidettiin niin tiukasti kiinni. Molemmilla tytöillä on todella vahva "r"-kirjain kun itkevät ja se vähän nauratti hoitajia :wink

  Meillä on meneillään unikoulu. Yksi yö takana, molemmat olivat huutaneet aika paljon. Päätin että imetän klo 23, ja sitten 04, eli mies hoiti sen välisen ajan ja minä nukuin sohvalla. Nyt vaihdetaan ja minä otan tämän yön, vähän kauhistuttaa että miten menee... Toivottavasti oppivat nopeasti ettei tarvitse syödä ihan koko ajan.
 12. angelique Peruskäyttäjä

  Olihan niillä sitten joku virka niillä suht säännöllisillä kovotteluilla. Eilen päätti nimittäin kaksi pienen pientä ihmisen alkua tulla liki 6vkoa ennen laskettua aikaa, eli viikoilla 34+2. An lapsivesien meno käynnisti synnytyksen ja niin vaan seitsemän minuutin erolla syntyi ensin poika 2090g ja sitten sisko 1995g. (Joku hetki tässä välissä meni, mutta niistä lisää myöhemmin :D ) Kuuluvasti rääkäisivät molemmat ulos tullessaan, alakautta tulivat. Teholla ollaan, mutta suurimmat "ongelmat" on nenä-mahaletku ja tyttö saa lisäpainetta lämpökaapissa. Molemmat hengittää itse ja ääntäkin piisaa kun verensokeria seurataan. Pienistä kilomääristä huolimatta vointi on hyvä. Isoiksi täällä kehuvat! :wink
  • Tykkää Tykkää x 6
 13. Harmony Addikti

  Paljon onnea Angelique pienistä ihmeistä! :)
 14. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Onnea! Eivät nuo nyt niin pieniä ole. Omat olivat rv36 syntyessään 2,2kg ja 2,3kg. :)
 15. Ducksie Tuttu foorumilla

  Onnea angelique! Samanpainoiset vaikka eri sukupuolet :Heartblue:Heartpink Onhan tuo alku sairaalassa epätodellisen tuntuista, mutta nopeasti se menee loppujen lopuksi.

  Täällä harjoitellaan konttaamista sekä kävelyä :woot: Joo, Eveline haluaa jo kävelemään tuella, pikkuinen riiviö :love017 Isabelle huutaa paikallaan apua :wink Toivottavasti hänkin pääsee kohta liikkeelle.
  Odotamme myös hampaita, jos ovat samalla aikataululla kuin esikoinen niin hampaiden pitäisi tulla tässä 2-3 viikon kuluttua. Emme keksi muuta syytä tyttöjen tämänhetkiseen huutoon kuin hampaiden puhkeaminen joten pidetään peukut että saisivat monta hammasta samalla huudolla ja sitten olisi vähän rauhallisempi jakso...
  Verikokeiden tulos oli negatiivinen, mutta se olikin odotettavissa kun ovat suolioireisia. Eli altistustesteillä pitäisi allergeenit löytää. Ostinkin tänään soijajugurttia, en ole uskaltanut syödä vielä...
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. tuikkuvain Peruskäyttäjä

  Paljon onnea Angelique!

  Pitkästä aikaa tulin tänne katselemaan. Lähinnä naamakirjassa tulee oltua. :)

  Pitäisi citrus tehdä joku 'oma salattu ryhmä' jonnekin missä vois turinoida.. ☺
  Oletko tykännyt mountain byggyista vai ehditkö jo hommata ne? Meil ois kans vaihto eessä.. Pitäisi saada nuo emmaljungat myytyä jotka ostin sillo ku tytöt synty..

  Meillä tytöt kasvaa vauhdilla. A ottaa karhunkävely asentoa koko ajan ja B yrittää vähän ryömiä. Hampaita ei viä oo mut nyt molemmat vähän räkäsiä et en tiedä oisko tulossa..
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. Citrus Ihastunut foorumiin Joulukuunmammat 2014

  Tuikkuvain joo ostettiin heti samalla vkolla kun sain ajatuksen päähän :grin Aivan parhaat rattaat ovat. Todella kevyet työntää, omat PITKÄT kuomut ja kapeat - menee ovesta kuin ovesta. Ainut miinus on se, ettei nuilla kylläkään metsäpolkuja mennä kun ei ole mitään "jousituksia". Pienikin kivi tuntuu aika tärinälle eli cityrattaat ovat.Suosittelen kyllä kovasti! :) Meillä ainakin vaunulenkit rauhoittuivat heti eikä tarvi yrittää harsolla kikkailla tai aurinkoa vältellä, kun kuomut antaa hyvän suojan.
 18. tuikkuvain Peruskäyttäjä

  Et täällä pikkukylällä niillä pääsis.. tosta kyl yhtä leveää mettäpolkua meen välillä mut ei taida noissakaan jousia olla... Toiset on baby joggerit mitä oon katsellut...
 19. Ducksie Tuttu foorumilla

  Meilläkin on Mountain Buggyt ja olen ihan rakastunut niihin :) Luin joskus että kaksosvaunujen kanssa pitää aina tehdä kompromisseja, ja onhan se totta koska en aluksi tykännyt kaikista remmeistä ja napeista, mutta olen tottunut niihin jo. Ja takapyörä meni vinosti ja piti uusia ja vaunut olivat huollossa kolme viikkoa mikä oli turhauttavaa, mutta se on nyt takanapäin ja kävelen 2 tuntia per päivä nyt aina ekojen päikkäreiden aikaan.

  Isabelle "ui" paikallaan. Heti kun ymmärtää laittaa vähän painoa polvilleen hän menee varmasti eteenpäin nopeammin kuin Eveline! Jeee :D
  Last edited: 18 elo 2015
 20. Wilmiina Tuttu foorumilla

  Onnea Angelique

Jaa tämä sivu