Onko muita kaksosten odottajia?

Onpa ihanan kuuloista Ducksie! Ja ihanaa, että hankalalta tuntuneen alun jälkeen elämä kaksosten kanssa tuntuu helpommalta. Täytyy tunnustaa, että enpä itsekään ole nauttinut pikkuvauva-ajasta. Tämä on ihan lastenleikkiä siihen verrattuna! Uhmaa odotellessa.. :D

Mukava kuulla, että elämä kahden kävelevän kanssa on mahdollista. Minä hullu kun olen haaveillut kolmannesta lapsesta, mutta on mietityttänyt ja mietityttää toki edelleen, että onko mahdollista yhdistää vauva ja parivuotiaat kaksoset samaan yhtälöön.. :)

Onko teillä muilla kaksosäitejä ihan live-kavereina? Oletteko huomanneet, onko tupla-tupla parien leikit erilaisia kuin jos leikissä on mukana tuplat ja yksönen? :) Minun kaverilla on muutaman päivän vanhemmat tuplat kuin nuo omat ja tuolla meidän nelikolla sujuu leikit ihan järjettömän hyvin!
 
Meillä on tuttavaperhe joilla on myös esikoinen ja kaksoset mutta heidän tuplat ovat vähän vanhempia kuin meidän. Kun tapaamme niin esikoisyksöset leikkivät hyvin keskenään mutta tupla-nelikko ovat kyllä ujostelleet. Tapaamme varmaan toisiamme liian harvoin.

Menen kyllä ihan mielelläni lyhyille kävelyille kaikkien lasten kanssa. Esikoinen kuuntelee melko hyvin (ikää 3,5v) ja jos karkaa vähän pidemmälle niin karjun että on jokin vaara edessä tai sanon että köytän kiinni vaunuihin ellei tee niin kuin käsken. Yleensä pelleily loppuu siihen. Noin kilometrin matkoja ollaan kävelty näin. Mutta onhan tämä eri yhtälö kuin kaksoset plus yksönen :wink
 
Itse tykkään ehkä enemmän "yhden"lapsen äitien seurasta, joilla on samanikäinen lapsi kuin itsellä. Silloin kiinnittää huomiota aivan eri asioihin ja yksilöllisyys korostuu. En edes käytä sanaa "kaksoset" vaan samanikäiset sisarukset. Tämä ihan yksilöllisyyden korostamisena ja ovathan tytöt kaksi eri ihmistä, eivät "siamilaiset kaksoset"...mutta kukin tavallaan, mikä sopii itselle ja omalle perheelle :wink Meillä näin.

Toki monikkovanhempien kanssa on kiva jakaa niitä arjen tilanteita, joita ei ehkä yhden vauvan kanssa elävä ymmärräkään. Molemmat luovat tasapainoa ja ovat tärkeitä niin tytöille kuin äidillekin :D

Leikeistä, B:lle ihan sama onko toiset tuplat vai yksi - kaikki "kelpaa". A on hyvin valikoiva ja tarkkailee ensin suht pitkään. Joskus käyttäytyy kuin toista lasta ei olisikaan, joskus leikkii tai dominoi. Siskon kanssa leikkii, niinkuin samanikäiset yleensäkin (eli on hauskaa ja sitten tapellaan ja on kivaa...)
 
Muokattu viimeksi:
Moikka!

Kävin varhaisultrassa 7+4 ja siellä löytyi ainakin yksi hyvinvoiva ihmisen alku :Heartred
Jäi vähän häiritsemään kun ultrakuvassa näkyy jokin epämääräinen toinen "osa"?
Olisin kysellyt löytyykö kokemusta voisiko tuolla olla toinen piilossa alla? :rolleyes:

Nyt viikot 9+2 ja kohtu taaksepäin kallistunut, mutta tuntuu jo 4cm navan alla :wideyed:
Heti testin tehtyäni tuli mieleen kaksoset (älkää kysykö mistä, ennestään kaksi poikaa eikä ole aiemmissa raskauksissa tullut tälläinen mieleenkään:rolleyes:)

Parin viikon päästä ultra! Jänskättää! :shy:

Tässä pari kuvaa jossa näkyy outo toinen ympyrä takana?

2016-06-21 20.15.16.jpg
2016-06-21 20.15.35.jpg
 
Vaikea sanoa.. yksösraskaudessa minulla ei ole tuollaista näkynyt. Toisaalta kaksosraskaudessa näkyi selvästi kaksi erillistä pussia. Asia selkenee todennäköisesti np ultrassa?

Täällä kaikilla on jo tuplat maailmassa, joten jos tuoreempaa keskustelua kaipaat, löytyy 2016 odottajista myös monikkokeskustelu. :)
 
Meillä 1,5 v neuvola- ja neuvolalääkärikäynnit takanapäin ja tyttöjen kasvu on tasan omien käyriensä mukaan, ja kehitys just siinä missä pitääkin olla :) Vertasin esikoisen mittojen kanssa ja meillä tytöt ovat kaikki olleet 1 cm ja 60 g sisällä 1,5 vuotiaina :p Tasaista sakkia! Lääkäri oli oikein vaikuttunut kun tytöt kävelivät huoneeseen nätisti ja leikkivät palikoilla ja nukella. Kuuntelevat siis todella hyvin ja tekevät yleensä mitä heiltä pyydetään.

Tytöt kävelevät pitkiäkin matkoja ja olemme käyneet jopa kolmistaan kaupassa ilman rattaita!! Kauppa on n. 300 metrin päässä. Se olikin enemmän testi kuin kauppareissu, mutta olin niin ylpeä pienokaisistani :) Tänään A käveli taas koko matkan kauppaan ja takaisin, mutta rattaat olivat mukana (ja B istui niissä). He juoksevat myös paljon ja molemmat ovat onnistuneet hyppäämään niin että molemmat jalat ovat olleet ilmassa! Heillä on aina mustelmia jossain, yleensä säärissä ja päässä, kun kolhivat itsensä, mutta sellaista se on pienten kanssa.
En koskaan voinut edes unelmoida näin ihanista pienistä tuplista :love017 Tietenkin kinaavat välillä ja tönisevät toisiaan, mutta yleensä ovat niin paita ja peppu kuin olla ja voi. Persoonat kuin päivä ja yö mutta varmaan sopivat hyvin yhteen juuri siksi.
 
Kyselläänpä taas muiden kuulumisia! Kaikilla alkavat lapset olla jo "isoja" ja vauva-ajan haasteet takanapäin. :) Millaista elämä on nyt? Mikä on helpottanut? Mitä haasteita on tullut tilalle?

Meillä tytöt ovat nyt vähän päälle 15kk ja alkavat olla oikeasti jo taaperoita. Meillä ei kävellä vielä ilman tukea, mutta kumpikin harjoittelee sitä kovasti ja molemmilla taidot varmasti jo riittäisivät - rohkeus ei.. yhdellä kädellä pitää aikuisen taluttaa tyttöjä jatkuvasti, välillä kyykistytään nostamaan joku esine ja taas mennään. Kyykkyyn ja ylös treeniä tekevät ilman tukea myös päivittäin. Kieli on jäänyt pahasti jalkoihin. Sanoja oli jo tuloillaan, mutta nyt nekin vähät on jo tyystin unohdettu. :) Ei toivon mukaan kestä kauaa, kun kävely alkaa sujua ja lasten turhautuminen omiin taitoihin tai ennemminkin niiden puutteeseen vähän helpottaa.

Tytöt alkavat olla jo normaalin mitoissa. 1v neuvolassa toinen oli alipainoinen ja toinen siinä rajoilla ja jouduttiinkin käymään ylimääräisissä kontrolleissa ja ravintoterapeutilla. Tytöillä tuli parissa kuukaudessa pituutta 10cm (:eek: ), joten sanomattakin selvää, ettei paino tahtonut pysyä perässä. Nyt pituuskasvu tuntuu tasaantuneen, joten paino on normaaleissa lukemissa, joskin hoikkia lapsia ovat. Pituutta on nyt joku noin 75cm ja painoa noin 8,5kg. 74cm vaatteet tulivat käyttöön kesän alussa ja nyt jo jäävät pieniksi.. :D

Unet ovat alkaneet maistua ja elämä niiltä osin helpompaa. Toki omaa tahtoa tytöillä on jo runsaasti, eikä sitä aina epäröidä näyttää! Välillä tuntuvat liittoutuneen yhteen ilmaisemaan mielipidettään.. :D Jos toinen kaatuu, toinen itkee, vaikka kaatunutta ei olisi sattunut. Yhdessä leikkivät paljon ja yleensä ihan sovussa. Erossakin pysyvät toki olemaan, mutta kyllähän se sisko silti tärkeintä maailmassa on. :)

Itse syöminen on taito, jota vielä kaipaan. Syövät kyllä sormin, mutta sekin on välillä vain pelkkää sotkemista, joten helpommalla pääsee syöttämällä.. on yritetty antaa harjoitella sotkusta huolimatta itsenäisempää ruokailua, mutta ei se silti tunnu ottavan oikein tuulta purjeisiin. Tuskin tyttöjä silti enää koulussa tarvitsee syöttää, joten yritän olla stressaamatta liikaa.

Ulkoilua, syömistä ja nukkumista tämä elämä nyt on, mutta ihanaa kuitenkin, että saan sen tyttöjen kanssa jakaa kotona ollen. Itselläni ei ole mikään kiire töihin takaisin, vaikka taloudellisesti tekeekin vähän tiukkaa näin. Haluan nauttia tästä ajasta.. :)

Mökillä on päästy paljon marjaan ja se onkin ollut tytöille mieluisaa tekemistä. Tyttöjen keräämät marjat ovat menneet vain omaan suuhun.. :D
7e7386136c322d15349a213b0df4aca2
 
Takaisin
Top