Oletteko tehneet jotain hankintoja jo?

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2014' aloitti Santtu88, 11 helmi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. miiumiu Peruskäyttäjä

  Meillä on ollu istuin jo jonkun aikaa käytössä. En nyt muista minkä merkkinen se on. Se on kasvot menosuuntaan päin. Ei tuokaan vielä sitä 9 kiloa paina.
 2. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

 3. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Me ei olla viel hankittu, mutta katsottu on gracon turvaistuinta. Se on 9 kilosta eteenpäin... Pitäs kohta puoleen hankkia, kun tyttö ei meinaa enää jaksaa olla tos turvakaukalossa. Tyttö painaa jo 8,6 (mittasin kotona), joten kohta ois painorajakin saavutettu. Lisäks tykkää istua tosi paljon, nousee siis jo ite istumaan. Muistaakseni toi istuin mitä on katottu, on sellane, et siitä pystyy vähä säätää kaltevuutta. :)
 4. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Tuo Liikenneturvan video oli kyllä havainnollistava. Harmi kun meillä ei pojan istuinta saa selkä menosuuntaan koska se on turvavyöistuin mutta tytön istuimen onneksi saa sitten kun siirtyy kaukalosta siihen.
 5. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Joo, mutta niissä palkki-istuimissahan tuota tuollaista pään liikehdintää ei pitäisi päästä tapahtumaan. vaan ne vastaanottaa lapsen pään turvatyynyt tapaisesti eikä niskaan pitäisi tulla sitä kuormitusta. siksi pärjäävät hyvin testeissä.
 6. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Liikenneturva kyllä teilaa palkki-istuimet aika täysin.

  " Osa turvaistuinten valmistajista on perustellut palkki-istuinta turvallisemmaksi kuin viisipistevöillä varustettua turvaistuinta. Liikenneturvan koulutuspäällikön Antero Lammin mukaan eri puolilla maailmaa perustellaan asioita eri tavoin.

  - Esimerkiksi Yhdysvalloissa suositellaan selkä menosuuntaan -istuimia 4-vuotiaaksi asti, samoin Ruotsissa ja Suomessa. Keski-Euroopassa puolestaan on yleistä kuljettaa lapsia kasvot menosuuntaan. Siellä tällaiset istuimet pärjäävät aika hyvin testeissä, koska tärkeänä testikriteerinä on istuimen helppokäyttöisyys.

  Lammin mukaan Ruotsissa on valmistajille vapaaehtoinen +-testi, jossa on maailman tiukimmat kriteerit.

  - Sitä ei ole läpäissyt yksikään kasvot menosuuntaan -turvaistuin."

  http://yle.fi/uutiset/liikenneturva_lyttaa_lasten_palkki-istuimen_turvallisuuden/6547607
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Niin no juuri tämä on se juttu, mikä mua hämää. Liikenneturva sanoo koko ajan, että palkki-istuimet ja muut etuperin asennettavat istuimet on huonoja, mutta samaan aikaan ne pärjäävät ainakin noissa Eurotestin testeissä erinomaisesti. Noihin Ruotisn plustestituloksia en olekaan löytänyt/tajunnut hakea.
 8. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Mullekin tuo plus-testi oli uusi tuttavuus. Ja onhan se kummallista, jos yhdessä testissä on ykkönen ja toisessa ei edes läpäise testiä.
 9. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä on Brion turvavyöistuin jossa ei siis ole mitään palkkia vaan normaali turvavyö kulkee lapsen yli. Itse en kyllä luottaisi pelkkään palkkisysteemiin. Mulla on muutenkin termit hukassa, vasta nyt mulle selvisi mitä toi palkki-istuin tarkottaa.
 10. Sinitiitu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä on esikoisella Cybexin juno fix 2 eli palkillinen istuin, jossa kasvot menosuuntaan. Ite en tosiaan ehtinyt perehtyä istuinasioihin sen enemmin silloin enkä nytkään mutta mies perehtyi (ja on sen verran pedantti neitsytluonne että istui huolella lukemassa :) ) ja sen mukaan valinta tehtiin. Autoliiton turvatesteissä oli tuo puolestaan saanut kärkisijat kuulemma ja sivutörmäyssuojasta erityisplussat. On nämä niin laajoja ja monenkirjavia asioita ja huipputärkeitä sit tietty. Meidän vauvakaukalo on jo niin monella lapsella ollut eli vuosia nähnyt että olen tosi iloinen kun saadaan turvaistuinostoksille mennä. Tuntuu että esikoisella käy kyllä tuo istuin pieneksi ennemmin kuin siinä olevat suositukset että täytyy ehkä ostaa hänelle uusi , saas nähdä.
 11. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Kyllä ne on aika tärkeitä asioita noi turvaistuimet. Meillä onneksi mies on myös kiinnostunut tutkimaan noita testituloksia.
 12. omppoloinen Rakastunut foorumiin Kesäkuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Siis mikä se palkki-istuin siis on? :D meillä tyttö reilu 8kg, ajattelin turvaistuimeen siirtymistä tossa noin 9kk iässä. Sitten on tytöllä painoraja varmasti täynnä ja istuminen vaivatonta. Jossain näin sellaisen kääntyvän kaukaloturvaistuimen, eli siihen lapsen saa laittaa jo 4kk ikäisenä, helppo kääntää autossa kasvot ovelle päin (lapsen saa pois kaukalosta) ja se on siis tarkoitettu ainakin 2 ellei jopa 3 ikävuoteen asti. Ja kaukaloturvaistuin on siis aina telakoituneena autoon. Oli aika hieno, mutta miehen mielestä pärjätään tavallisemmallakin :D
 13. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Palkki-istuimessa on vöiden sijaan palkki poikittain vauvan sylissä. Matkustetaan naama menosuuntaan ja palkki pitää vauvan paikallaan kolarissa. Mä en ihan ymmärrä sen mekanismia loppuun asti. Tai siis miten se suojaa niskaa pään heilahtamiselta turvavöitä paremmin. Netistä löytyy myös video, jossa "vauva" pyörähtää palkin ympäri törmäystestissä.

  [IMG]
 14. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Itse en kyllä ottaisi tuota.
 15. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Juu, turvaistuin pitäis ostaa kun ei tykkää enää olla tossa kaukalossa, kokoajan yrittää istumaan. Mut tyhmää kun turvaistuimet on 9-15 kilosta eteenpäin. Toki niitä 0 kilosiakin on, mut meidän pitää ostaa käytettynä, kun uuteen ei oo millään varaa, niin ne on aika harvassa.. Meillä tyttö on siis 7kg.
 16. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Meillä kanssa kampeaa istumaan kaukalosta mut lyhyet matkat toistaiseksi on menneet ilman kiukkua.Tyttö ei viime neuvolassa ollut edes 6kg niin mietityttää koska se 9kg meillä oikein tulee täyteen..
 17. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä on varmaan jo se 9 kiloa täynnä ja pituuttakin alkaa olla sen verran että kaukalosta voisi luopua kohta puoliin. :)
 18. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Meidänki on kohta kyllä pakko hommata se istuin. Alkaa kaukalo käydä ahtaaksi ja jos tyttöä ei nukuta, niin siellähän ei viihdytä.. Alkaa tuo 9 kiloa onneksi olla täynnä ja istuu nakottaa niin napakasti, että voi varmaan hyvillä mielin vaihtaa istuinta. Ja kohtahan saa kysyä 8 kk neuvolassaki tätin mielipidettä asiaan. :)
 19. Hilpertti Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014 Kesämammat 2016

  Onko kellään ollut käytössä/aikooko ottaa käyttöön kävelytuolin? Ite oon vähä ristiriitasin miettein siitä, mut naapurimme olo sitä mieltä, että ehottomasti! Olisi siis käytössä ulkona, jotta tötterö ei söisi ihan kaikkea maasta löytyvää.. Saisi tehtyä ehkä vähän pihahommiakin, jos tyttö vain siinä sitten viihtyy.. Mietityttää vain, että onko se ergonomialtaan millainen lapsen kehityksen kannalta...
 20. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Kuulemma ei fysioterapeutit suosittele kävelytuolia eikä hyppykiikkua mutta kyllähän niitä toisaalta paljon edelleen myydään ja ihmiset käyttää joten en tiiä..?Onko joku perehtynyt tarkemmin?

Jaa tämä sivu