Oletteko tehneet jotain hankintoja jo?

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2014' aloitti Santtu88, 11 helmi 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  oletteko muuten miettineet jo tyyyn käyttöönottoa vauvoillanne? En oikein löytänyt mistään yksoikosta vastausta, että missä iässä sitä suositeltaisiin tai mihin asti suositellaan, ettei käytettäisi. Meillä tyttö on alkanut päikkäreillä (nukutaan vierashuoneen sängyllä) ja meidän sängyllä ollessaan hakea tyynyjä pään alle. Tai siis hakee sellaisia asentoja, että saa päänsä jonkun tyynyn päälle. Tästä aloin miettiä, että olisiko kohta aika ottaa tyyny käyttöön omassa vuoteessakin vai onko se jotenkin haitallista vielä.
 2. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Mun kaveri sanoi että ei tyynyä tarvitse kuin vasta parivuotiaana mut en tiedä onko siitä haittaakaan aiemmin?Paitsi tietty ihan pienillä kätkytkuolemariski,mutta kyllähän nää möyrijät nyt jo myllää tuolla peittojen seassa muutenkin.
 3. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Noin kans tuosta kätkytkuolema-asiasta ajattelin, että nykyään tyttö möyriin peittonsa kans niin paljon, että tokko se tyyny sitä juuri lisäis. Ja senkin olen jostain lukenu, ettei sitä tarvi vielä, no ei ehkä tyynyä tarvi oikeesti suunnilleen koskaan ihan välttämättä, mutta selkeesti se tytöstä tuntuu mukavalta. Eniten mietityttää just se, että voiko se olla jotenkin haitallinen jollein rakenteille tai kehitykselle (niska, selkäranka jne) tässä vaiheessa. No pitänee odotella kuukauden päähän neuvolaan ja kysellä siellä. Eihän tällä asialla kiire ole, kun ei se tyynyttömyys unia tunnu estävänkään.
 4. Itu1 Naimisissa foorumin kanssa Marraskuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2014

  Kerrohan meillekin mitä neuvola tuumaa asiaan!Me saatiin pinniksen mukana tyynykin ja sehän on sellainen ihan ohut lätty.Ei ole kyllä käytössä,tuskin tytön pää sen päällä pysyisikään kun nykyään herää tuolta aina eri asennosta.
 5. Hilpertti Tuttu foorumilla Kesämammat 2016 Syyskuunmammat 2014

  Me ostettiin sellanen lasten tyyny Ikeasta samalla kun muutki petivaatteet.. On hyvin ohut lätty. Ei oo kyllä vielä käytössä kun ei tuo väkkärä siinä kestäis. :)
 6. omppoloinen Rakastunut foorumiin Kesäkuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Meilläkin on sellanen lättänä tyyny ollut käytössä koko ajan. Nykyään tyyny pyörii lähinnä jalkopäässä tai äidin naamalla :D
  Kysyin turvaistuimen käytöstä neuvolan lääkäriltä. Sanoi, että voi ottaa käyttöön sitten kun lapsi nousee itse tukea vasten, on sitten valmis. Tietysti, jos lapsi on oikein pitkä ja turvakaukalo on jäänyt pieneksi, niin saa siirtyä sittenkin jo turvaistuimeen. Meillä tyttö ei nouse vielä eikä täysin istu itsenäisesti. Paino on lähes 9kg, että sen puolesta olisi voinut jo siirtyä turvakaukaloon :)
 7. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Ei olla ajateltu tyynyasiaa vielä. En muista missä vaiheessa esikoiselle tuli tyyny käyttöön. Anoppi hommasi sen ja muistaakseni poika oli jo ainakin vuoden ellei puolitoista.
 8. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä on tyyny, mut ei pinniskessä, vaan syöttötuolissa. :grin Pienentämässä sitä aukkoa missä se istuu, muuten se heiluu siinä kun tuuliviiri. Joten ei, ei käytetä tyynyä nukkuessa, joskus 5kk iässä sitä kokeiltiin, mut oli aika turha.
 9. Aamu Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Neiti nukahti eilen pinnasänkyynsä pää jalkopään puolella eli eipä siitä tyynystä olis vielä mitään hyötyä kun ei se pää siellä pysy kumminkaan. :)
  • Hauska Hauska x 1
 10. Sinitiitu Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä ei ole tyynyä kummallakaan lapsella, kaksivuotias siirtyi hiljattain lastensänkyyn ja pyörii sielläkin kuin hyrrä eli tyyny ei kyllä mukaan liikkeeseen ehtisi :)
 11. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meidän tyttökin liikkuu nukkuessaan jonnin verran, mutta ei selkeesti paljoakaan, kun teitä kuuntelee :) Meillä siis yleensä löytyy kyllä pää sieltä pääpäädystä, joskus tosin koko tyttö on siellä sykkyrällä. Tilanne tietty voi muuttua, kun hän lähtee kunnolla liikkeelle tai keksii, että niitä konttausharjoituksia voikin tehdä myös omassa sängyssä... eli jotenkin toistaiseksi hän omassa sängyssään on paljon rauhallisempi kuin muualla. Johtuu ehkä osittain siitä, että omaan sänkyyn mennään vasta tosi väsyneenä ja jo rauhottuneena. Lueskellaan kirjaa/ ollaan vieretysten yleensä sohvalla tai meidän sängyssä kunnes alkaa se uni olla tarpeeksi lähellä.

  Mutta joo, ehkä mä vähän keulin tän tyynyasian(kin) kanssa. Toinen on vain jotenkin niin suloinen asetellessaan sitä päätä tyynylle noissa sängyissä, missä sellainen on hänen ulottuvillaan.
 12. syyskuinen Tuttu foorumilla Syyskuunmammat 2014

  Meille pitäisi hommata turvaistuin, jotta poika pääsee reissaamaan istualtaan ja nenä menosuuntaan. Kertokaas josko on jostakin 9+-kiloisille tarkoitetusta erityisen hyviä / huonoja kokemuksia! Kaukalo on Britaxin ja ollut hyvä. Lueskelin siis toki tuolta aiempaa täältä ketjusta ja Hesarin testi oli hyvä apu, mutta olisi huippua, jos vielä lisää apuja löytyy :)
 13. catti Ihastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014

  Meillä on Graco Cosmic Comfort S. Product date lukee 2012, niin en tiedä tarkoititteko ihan uusia kuitenkin. Toi meidän istuin on hankala kiinnittää selkä menosuuntaan mutta on hyvin jämäkkä, pysyy tukevasti kiinni.
  Ja joku suositus oli että mahdollisimman pitkään selkä menosuuntaan, kun on turvallisin.
 14. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä on cybexin sirona, jonka saa molempiin suuntiin. Palkki-istuimena nenä eteenpäin ja ilman palkkia selkä menosuuntaan. Se on tosin kategoriaa 0+kg eli ois käynyt vaikka ihan vastasyntyneelle. Tykkään kyllä tosi paljon siitä, enkää vähiten sen takia, että tuolin saa käännettyä kohti ovea, joten lapsen lastaus ja poisotto on tosi helppoa. Me ei tosin oo vielä käytetty sitä nenä menosuuntaan, joten en osaa sitä varsinaisesti kommentoida.
 15. Hilpertti Tuttu foorumilla Kesämammat 2016 Syyskuunmammat 2014

  Me ollaan oltu tyytyväisiä tuohon recaro young Sport heroon. Istuimen saa vain nenä menosuuntaan kiinnitettyä, mutta neiti tuntuu olevan tyytyväinen kun näkee meidät ja maisemia (silloin kun ei nuku). Penkissä kolme kaltevuutta, meillä "nukkuma-asento" käytössä. Pisin matka on reilu 300km, joka on matkustettu ilman pysähdystä. :) ja siis typy on vasta 9 kilon painoinen.
 16. omppoloinen Rakastunut foorumiin Kesäkuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Me palautettiin se palkki-istuin ekan kokeilun jälkeen ja ostettiin tilallle Maxi Cosin two way pearl -turvaistuin. Sen saa molempiin suuntiin. Selkä menosuuntaan 15kk asti ja sitten kasvot menosuuntaan päin. Tähän mennessä ollaan oltu tosi tyytyväisiä! :)
 17. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Me ajateltiin ostaa myös tuo sama Maxi Cosi. Meillä on Peeble-kaukalo ja tuo istuin sopii samaan telakkaan. Kiva kuulla, että se on toiminut teillä Asta!
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Autumn daydream Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2014 Tammimammat 2017

  Me tehtiin paras hankinta pitkään aikaan. Ostettiin Stokken Table top eli imukupeilla pöydän päälle kiinnitettävä "tarjotin". Se on mahtava! Helppo pyyhkiä, pöytä ja ympäristö pysyy siistimpänä (siinä on pienet reunat) ja pöydän pinta säästyy hakkaamiselta. Hinta oli aika suolainen (50€), mutta toistaiseksi olen todella tyytyväinen. :)
 19. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  meillä on kans tuo table top, enkä pois antais.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu