Nukkuminen

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2015' aloitti suvitus, 15 kesä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Hienoa mangusti! :)

  Kokeilin tänään venyttää ekaa valvomispätkää niin pitkäksi kuin suinkin, josko tyllerö pärjäisi yksillä päikkäreillä. 5 h valvoi ja nukkui sitten 1 h unet klo 11-12... Eli ei mitään mahdollisuutta, että jaksaisi iltaan asti. :) Toiset päikkärit oli venytyksestä huolimatta aika lailla normaaliin aikaan, jolloin nukkui myös 1 h. Kokeillaan joskus myöhemmin uudestaan.
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. tai yang Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015

  Kuukiurustakesään, meillä herätään aamulla 6 paikkeilla, nukutaan päikkärit 11-12 ja illalla 18 nukkumaan. Et kannattaa kokeilla jaksaisko vauva sinnitellä yksillä päikyillä, meillä auttoi öihin ihan kivasti, ja kun noi päikkärit oli muutenkin niin lyhyitä nii aattelin ettei mitään järkeä jatkuvasti torkkuilla alle tuntia.
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meillä nukutaan! Viimeisen viikon meidän katastrofinukkuja on vihdoin ja viimein nukkunut hyvin, yhtä yötä lukuunottamatta yhdellä rauhoittelulla (tai parikin rauhoittelua, mut putkeen)! Ja viime yönä: ei yhtäkään!! Eikä kait oikein edes heräilyä, muina öinä on kuulunut jonkun kerran rääkäisy, mut ennen kuin on ehditty rauhoittelemaan, on rauhoittunut jo itse tutin kanssa takaisin uneen :D Eli itsensä rauhoittaminenkin opittu! Toivottavasti tämä jatkuu. Vielä pari-kolme viikkoa sitten heräilyjä oli joka yö keskimäärin 3-8, eikä montaa kertaa ollut yli neljää tuntia nukkunut putkeen. Uskomaton fiilis.
  • Tykkään Tykkään x 7
  • Voittaja Voittaja x 2
 4. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  ihanaa suvitus :) toivotaan että säilyy näin hyvin teillä, hienoa!
 5. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Jess! Hyvä suvitus ja sen vauva! :) Hyvät unet on tärkeitä niin äidille kuin lapsellekin.
 6. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Kuulostaapa ihanalta suvitus! :)
 7. Hellen Jostain jotain jo tietävä

  Suvitus onneksi olkoon! Miten tuo temppu tehtiin. Oon ihan poikki tuon heräilijän kanssa. .
 8. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Sain ratkaistua meidän tytön heräilyn! Heräsi aina itkemään, kun unissaan peuhatessaan oli jäänyt jumiin poikittain kontilleen sängyn päätyyn. Laitoin lakanarullat molemmille reunoille patjan alle, että tyttö nukkuu tavallaan kourussa, ja parit kirjat sängyn jalkojen alle pääpäätyä nostamaan. Enää ei ole päässyt jumittumaan. :)
  • Tykkään Tykkään x 3
 9. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Kuukiurustakesään meillä lähes sama käytössä, tytön maakuupusseilla estetään ja päätyä on nostettu :) toimii!
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Tirlitan Sanaisen arkkunsa ammentaja Kesäkuiset 2021

  Meillä on korvakierre ja viime viikolla oli rsv virus joka sotki kaiken. Ei nukuta kuin vieressä ja kamala huuto jos joutuu omaan sänkyyn. Yöimetys otti takapakkia pahasti. Oon aivan finaalissa. Tosin nukkumisrytmi on pysynyt samana, nukkumaan n.20-21 ja herää 8-9.00 välillä. Yhet päikyt n.11-14 mutta tossa on heittoja... Varsinkin riippuen korvatulehduksen asteesta että kuinka pitkään nukkuu päikkäreitä. Säännönmukaisesti nukutaan ulkona 3 tuntia. Sisällä max 1,5.

  Pitäisi jostain nyt masteroida itselleen energias unikouluttaa uudelleen. Ollaan sairastettu nyt likimain 4 viikkoa ja joka yö on ollut yhtä huutoa, venkoomista ja lisäksi vielä ruvettu unissaan seisomaan, konttaamaan ja taputtamaan. Huoh.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 11. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meillä on mun mielestä tehty useammassa kohdassa asioita, jotka on lopulta auttaneet nukkumista, mut nyt juuri ennen näiden öiden rauhoittumista ei tehty muutoksia, voi olla et vanhat jutut vain nyt toimivat kun sai aikaa. Ensin vähensin yöimetykset yhteen jo joulukuussa, ja noin kuukausi sitten lopetin vallan. Poika syö yleensä tosi hyvin, ja pari-kolme viikkoa sitten suurennettiin annoksia selvästi, ei oltu oikein tajuttu kuinka paljon noin pikkunen voi syödä :D Poika on aina ollut herkkäuninen, eikä unessa siirtäminen ole koskaan onnistunut, mistä johtuen onkin jo vaikka kuinka kauan nukahtanut yksin omaan petiin. Muutamia viikkoja ollaan vältetty syliin nostamista yöllä, ja pyritty mahdollisimman pieneen rauhoitteluun öisin, usein on riittänyt jo tutin anto. Jossain kohti vähän taisteltiin tämän kanssa, poika kun rauhoittui kyllä, mutta saattoi huudella uusiksi melkein heti perään. Sitkeästi jatkettiin kuitenkin näin, ja poistutaan pääosin huoneesta heti kun mahdollista. Pojalla on myöskin sängyssään noin 5-6 tuttia, että aina löytäisi jonkun :D Nyt on myös vähän rauhoittunut tuo liikkumisen opettelu, kun on jo pidempään osannut nousta seisomaan. Poika nukkuu omassa huoneessaan, ettei häiritä toisiamme. Näillä eväillä meidän yöt ovat rauhoittuneet. Ei vippaskonsteja, vaan määrätietoisesti kohti itsenäisempää nukkumista. Nyt on kyllä edelleen tosi optimistinen fiilis, vaikka varmasti niitä huonojakin öitä vielä tulee!
  • Tykkään Tykkään x 3
 12. Coriander Näppärä viestien naputtelija

  Meillä on ongelmana heräilyssä nyt, että tyttö nousee heti sekunnissa vähintään istumaan ja punkeaa koko ajan hirveällä voimalla ylös, jos yrittää laittaa uudestaan makuulle rauhoitellakseen sängyssä uneen. Tassuttele siinä sitten. Yöllä on sitten pakko imettää tai isin ottaa vähintään syliin, että saadaan taas yksi pätkä nukuttua. Päikkäreiltä on nyt myös heräilty useampi kerta 5-15 minuutin jälkeen ja sitten ei millään saa tyttöä uudestaan makuulle ja uneen. Kuten jo toisaalla kirjoitin, tytöllä on kyllä flunssaa ja hammas tulossa, mikä ei helpota nukkumista.
 13. kisumami Jostain jotain jo tietävä

  Jee meillä nukutaan!! Aloin epäilemään silent refluksia ja saatiin siihen lääke. Kas kummaa, poika ei herää enää puolituntia-tunti nukahtamisen jälkeen ja yölläkin rauhottuu maksimissaan tassuttelulla! Voi kun olisi aikaisemmin osannut tätä epäillä!
  • Tykkään Tykkään x 5
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 14. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Jes, sain poitsun huijattua aamulla jatkamaan unia mun kanssa! Olo oli sellainen, että en oooooikeesti pysy pystyssä ja hereillä, niin menin silleen sykkyrälle ettei poitsu pääse karkaan sängystä. Siinä hetken leikki, sitten tuli tissille ja tadaa! Puolitoista tuntia myöhemmin olo olikin paljon mukavampi :) Ja siis tää on ehkä toinen tai kolmas kerta, kun tuo on onnistunut!
  • Tykkään Tykkään x 5
 15. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Kisumami, ei nyt kuulu tähän ketjuun, mutta kysyn silti, että millä oireilla teillä silent refluksi oireili? Miten tutkittiin? Ja mikä oli hoito? Minäkin aloin miettiä silent refluksia meidän tytöllä...
 16. Nebula Hyväntuulinen höpöttäjä

  Minä kans nyt aloin epäilemään tuota silent refluxia kun kisumami siitä mainitsi. Aloin lukemaan oireita ja aivan samoja kun meidän pojalla. Yöt heräilee 15, 30, 60 min välein ja selvästi jokin kipu herättää. Tätä ollut ihan pienestä asti. Syö just pieniä määriä vaan ruokaa ja välissä kieltäytyy kokonaan syömästä kiinteitä ja yhteen väliin kesken syönnin sai yhtäkkiä itku kohtauksia. Valveilla viihtynyt vain sylissä ja 2kk iässä jäykisteli kivusta ( vietettiin sairaalassakin tämän vuoksi 1yö) Jonkin verran pulautteli ihan vauvana, mutta huomasin monesti että nielee sen suuhun nousseen maidon takaisin.
  Kisumami, kiinnostaisi kovasti tietää, miten teillä todettiin tuo silent reflux? Kävikö yksityisellä vai saiko kunnallisesta tähän avun (yleensä niin nihkeää)
 17. kisumami Jostain jotain jo tietävä

  Ensin soitin neuvolaan ja kysyin neuvoa. Terkkari sanoi että jos vaan on vakuutus niin kannattaa mennä yksityiselle, neuvolalääkäri ei kuulemma oikeen lähetettä kirjota.
  Mentiin yksityiselle ihan lastenlääkärille ja ei edes sanottu puolia oireista niin tokasi että kuullostaa refluksille. Kirjoitti Gaviscon lääkettä joka annetaan syömisen jälkeen ja tekee "vaahdon" vatsalaukkuun, niin ruoka ei pääse nousemaan ylös.

  Oireita on ollut jo pienempänä ainakin rintaraivarit, mutta en silloin sitä tajunnut. Nyt on ollut yhtäkkisiä kipuiluja mitkä helpottuvat syliin nostettaessa eli pystyasennossa, nesteet tulee suuhun jopa jonkun aikaa juomisen jälkeen, nieleskely, selälleen laitto usein itkettänyt, tutti suussa melkeen koko ajan, nukkunut kokoajan huonosti eli huusi aina puolituntia-tunti nukahtamisen jälkeen ja yöllä muutenkin vielä lisäksi 1-3 kertaa yössä. Syliin on pitänyt nostaa niin alkanut rauhoittua.

  Kävin neuvolalääkärilläkin vielä, mutta siitä nyt ei mitään apua ollut kun poika on kokoajan kasvanut hyvin niin ei oikein uskonut refluksiin. Puhuin kipuitkusta ym ja lykättiin vaan unikoulupaperit kouraan... "tassutelkaa vaan" joo oon mä kyllä tassutellullu ja tossutellu sanonko kuinka paljon ja tuloksetta!
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Nebula Hyväntuulinen höpöttäjä

  Kiitos Kisumami! Onneksi on nyt helpottanut teidän pienellä olo :) Eikö lääkärissä otettu mitään testejä ym?
  Me saatiin nyt huomiseksi neuvolalääkäriin aika. Katsotaan miten käy, pitääkö yksityiselle lähteä. Itsellä hirveä olo kun en ole aiemmin tajunnut yhdistellä heräilyä ja syömättömyyttä ja kokoaikaista itkua kitinää refluxiin, ajatellut että siijen kuuluu vain kova pulauttelu.neuvolassakin vaan voivoteltu ja toivottavasti helpottaa..hampaita se varmaan tekee.. ei yhtäkään hammasta vielä tehnyt ..
 19. kisumami Jostain jotain jo tietävä

  Ei otettu mitään testejä. Oireiden perusteella hoidetaan. Toivottavasti selviäisi teidänkin tilanne! :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Pitää vissiin ottaa puheeksi viikon päästä neuvolassa!