Nukkuminen

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2015' aloitti suvitus, 15 kesä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meillä nukuttiin puoli seiskaan, kerran piti tuttia laittaa yöllä. Sitten hörpittiin puoli seiskalta maidot vieressä ja nukuttiin ysiin :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Tiukuliisa Piirimestaruustason postaaja Helmikuun äidit 2019 Toukokuunmammat 2015

  Meidän rytmit on: nukahtaa klo 22-23, herää kerran yössä syömään siinä klo 4 maissa (tosin viime yönä ei herännyt), nukkuu klo 10-11 asti, nykyään on vakiintunut heräämisajaksi tuo klo 10, päikkärit n. klo 14 jotka vaihtelee 30 min 2 tuntiin, jos nukkuu lyhyet päikkärit saattaa vetäistä toiset illalla.
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Minä heräsin tänä aamuna siihen, että poitsu kutitteli mun varpaita ja nauroi :hilarious: Oli unipusseineen mönkinyt alas sängyltä, meillä kun siis patja lattialla, kun perhepedissä köllitään. Pikkusen kyllä pelästyin, kun yleensä herään siihen, kun lähtee möngertään :wideyed: Eipä tuota tiputusta kuitenkaan hirmuisesti ole onneksi ja ollaan harjoiteltu sängystä laskeutumista.
  • Hauska Hauska x 3
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. aijabaija Jostain jotain jo tietävä

  Meillä tyttö nukkuu yöunet klo 20-7 (yöheräämisiä 0-2). Tyttö nukkuu kahdet päiväunet. Ensimmäisille päiväunille tyttö menee klo 9:30 ja nukkuu siitä 1-2 tuntia. Toisille päiväunille tyttö menee kahden, kolmen kieppeillä ja taas nukutaan 1-2 tuntia. Yleensä ensimmäiset päiväunet on pidemmät, mutta se vähän vaihtelee. Toisilta päiväunilta tyttö herää lähes poikkeuksetta viimeistään 16:30, mutta en koskaan herätä tyttöä unilta, jos sattuu nukkumaan pidempään. Yleensä tyttö on aina valmis yöunille klo 8. Aika omalla painollaan rytmi on tuollaiseksi muodostunut. Ollaan aina annettu nukkua silloin, kun nukuttaa. No joo, ei me viiden jälkeen enää päiväunille laiteta, mieluummin laitetaan sitten yöunille vaikka klo 19.
 5. aijabaija Jostain jotain jo tietävä

  Missä teillä nukutaan päiväunet? Meillä nukutaan edelleen vaunuissa parvekkeella. En tiedä yhtään, miten nukkuisi sisällä, kun ei olla kokeiltu pitkiin pitkiin aikoihin.
 6. Lamppis Puuhakas puhuja Maalismammat 2018

  Meillä nukutaan nykyään sisällä. Alussa nukuttiin sylissä, sitten sain opetettua vaunuihin ja nyt muutama kuukausi sitten opetin nukkumaan sisälle. Päiväkotiin kun joutuu pienenä, niin helpompi sitten hoitajille, kun nukkuu sisällä. Oppinut nyt nukkumaan sisällä n. 2h pätkän ja ne on yleensä 12-14. Muita päikkäreita meillä ei oteta. Yöunille menee kello 20 aikaan ja herää 6. Eli päivässä nukkuu n. 12h, joka on mun mielestä aika vähän. Illalla on kyllä väsynyt, mutta ei enää kuudelta voi ottaa päikkäreita, kun sitten valvoo monta tuntia. Mutta ehkä tämä sopii meidän neidille :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Ihana nähdä, että on erilaisia unentarpeita ja selvästi erottuu aamu-ja iltavirkkuja! :)

  Mä olen laiska ja nukutan ulkona vaunuissa... Pitäisi varmaan opettaa nukkumaan sisällä, kun reilu kk päästä mennään jo päiväkotiin. Ehkä samalla siirtyisi yksiin päikkäreihin, kun sisälle nukuttaessa tyttöä pitää valvottaa paljon pidempään.
 8. Tiukuliisa Piirimestaruustason postaaja Helmikuun äidit 2019 Toukokuunmammat 2015

  Meillä nukkuu päikkärit milloin missäkin. Ulkona tuo ei suostu nukkumaan. Yleensä nukahtaa aina autossa, jopa ihan lyhyilläkin matkoilla. Jos saan siirrettyä rattaisiin autosta nukkuvana niin saattaa jatkaa unia vielä rattaissa rappukäytävässä (meillä on oma sisäänkäynti ja rappukäytävän pätkä). Kotona nukkuu päikkärit meidän sängyssä ja on tuo muutaman kerran nukahtanut kesken leikkien keskelle lattiaa. Mummilla nukkuu päikkärit vielä sitterissä, koska se on sellainen makuuversiollinen.
 9. enough Kommentoinnin ninja Tammimammat 2017

  Meillä nukutaan päikkärit ulkona kaikkein parhaiten. Partsille vaunuihin. Vielä mahtuu vaunukoppaankin :grin
 10. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Nukutaan sisällä ja ulkona, molemmissa yhtä hyvin. Silloin kun oli kylmempää niin vain sisällä,koska tytöllä niin herkät posket. Nyt nukkuu sisällä, kohta 2 tuntia vejellyt unia.
 11. Salme Piirimestaruustason postaaja

  Meillä nukkuu päikkärit parhaiten vaunukopassa. Usein ulkoilun jälkeen kannan kopan partsille ja siellä jatkaa unia vielä mainiosti. Kunhan tuo koppa jää pois niin sitten kai on nukutettava sisällä tai ulkoillessa, sisälle sylissä kantaessa herää varmasti.
 12. Meridiaani Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä nukkuu pihalla vaunuissa päikkärit. Olisi hyvä oppia kyllä nukkumaan sisällä, helpottaisi elämää esim. vierailuilla ettei aina tarvisi roudata vaunuja mukana. Toisaalta tämä nukkuu ulkona merkittävästi pidempään joten toistaiseksi mennään sillä. Esikoinen lopetti ulkona nukkumisen 1.5-vuotiaana, joten ei tarvinnut opettamalla opettaa siitä pois. Tavoitteena olisi pitää poikaa kotihoidossa ainakin vielä vuosi, jos vain onnistuu, joten nukkukoon vielä oman tahtonsa mukaisesti.
 13. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meillä nukkuu sisällä pedissään. Periaatteessa rattaissakin nukkuu, mut vaikeampi saada nukahtamaan, eikä nuku yhtä pitkään. Olisi niin kätevä, jos nukkuisi pihalla! Nyt tulee mun äiti lauantaina kylään niin päästään vihdoin tekemään täysmullistus pojan huoneessa, kun ei ikinä saada siellä rauhassa tehdä mitään yhdessä, kun poika nukkuu siellä :D Täytyisi ehkä yrittää vaan totutella niihin rattaisiin. Meillä se myös helpottaisi kyläilyä, kun eihän tuota kyläpaikoissa mihinkään saa sisällä nukutettua (paitsi isovanhemmilla, missä on matkasängyt). Ikiliikkuja tarvitsee ehdottomasti korkeat laidat! Ja kaveri kun on oppinut nousemaan seisomaan syöttötuolissakin niin hieman naurattaa ajatuskin, että uskaltaisi vaunukoppaa enää käyttää :D
 14. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Meilläkin päikkärit nukutaan vaunuissa parvekkeella. Sisällä nukkuu 15-30 minuuttia! Välillä aina siis yritetään, mutta jotenkin ei osaa sisällä nukkumisen jaloa taitoa. Onneksi nyt ei ole mitään tarvetta oppiakaan ihan just.
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. Salme Piirimestaruustason postaaja

  Hellis, meillä nukkuu sisällä ihan saman verran. :D Nukkukoon siis ulkona niin kauan kuin mahdollista.
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Coriander Näppärä viestien naputtelija

  Meillä nukutaan ekat päikkärit yleensä rattaissa toisen lapsen kanssa ulkoillessa ja toiset päikkärit sisällä. Ulkoillessa uni loppuu herkästi sisälle tullessa, vaikka yritän varovasti siirtää parvekkeelle. Kesällä ei enää sitten lasitetulla parvekkeella voi enää nukuttaakaan, tulee liian kuuma.
 17. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Voi ihanuus. Oltiin yksi yö reissussa, ja nukuin kahdestaan tytön kanssa samassa huoneessa. Minä patjalla, tyttö matkasängyssä. Tuli niin ihana olo, kun oli pikku murulainen siinä lähellä tuhisemassa. ♥

  (kotona siis ollaan siirrytty omiin huoneisiin, koska kaikki nukutaan niin paremmin)
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Sama meillä, oltiin reissussa ja tyttö nukkuin äidin ja isän vieressä ihan kaksi yötä:Heartred Kun nukahdettiin niin herättiin vasta aamulla koko sakki :happy:
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Se pienen unituhina on kyllä niin :Heartred !
  • Tykkään Tykkään x 3
 20. Mangusti Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Päiväunienkka, päiväunienkka!!!! Pakko tuulettaa, että pallero veti elämänsä absoluuttisesti pisimmät yhtenäiset päiväunet eli kokonaiset KAKSI tuntia!! Happy happy, joy joy, äiti tuulettaa villisti :happy::joyful::smug:
  • Tykkään Tykkään x 7
  • Voittaja Voittaja x 2