Neuvolakäynnit

Keskustelun 'Elokuiset 2021' aloitti Vargynja, 19 marras 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Iituli90 Satasella mukana keskusteluissa


  Voi ei CherryRed :sad001! Aivan kamalia uutisia, olen todella pahoillani että jouduitte kokemaan menetyksen. Voimia sen käsittelyyn ja onnea tuleviin hoitoihin:Heartred!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 2. CherryRed Sukkela juttelija

  Kiitos paljon! :Heartred Hyviä vointeja sinulle :)
 3. Sylvikki Puuhakas puhuja Elokuiset 2021

  Voi ei, tosi ikävä kuulla CherryRed! Paljon voimia tilanteeseen :Heartred Musta on ainakin hyvä, että myös näitä kokemuksia jaetaan, se on vaan osa elämää, vaikka onkin kipeää.
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 4. Kovin pieni Puuhakas puhuja Elokuiset 2021

  Olen niin pahoillani puolestanne jannn ja CherryRed! Toivon teille pikaista toipumista! :Heartred

  Itse mietin, että milloin neuvolaan pitää viimeistään olla yhteydessä, jos haluaa osallistua seulontoihin? Sen tiedän, että ensimmäinen julkisen terveydenhuollon tarjoama ultra pitäisi olla n. vikolla 12-13, mutta pitikö jotain verikokeita ottaa jo ennen sitä? Millä viikolla?
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 5. CherryRed Sukkela juttelija

  Kiitos!:Heartred
  Pitäisi käydä ottamassa verikokeet (ja joku pissatesti) siihen seulontaan jo pari viikko ennen, jotta ne tulokset ehtii. Eli kannattaa se varata.

  Muok. Kiitos @Sylvikki Olen samaa mieltä että puhumalla tabua pois.
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. kie-lo Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Olen niin pahoillani. Kovasti voimia ja onnea uuteen yritykseen. :Heartpink
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 7. Sylvikki Puuhakas puhuja Elokuiset 2021

  Mulla huomenna eka neuvola ja tänään soitettiin, voitaisiinko hoitaa se puhelimitse, kun niin huonoa säätä luvattu ja poliisi kehottanut pitämään etätyöpäivän. Mä nyt kuitenkin sanoin, että tosi paljon mieluummin tulisin paikan päälle ja kun puolisonkin on tarkoitus osallistua ja sitten saa verenpaineet ym tsekattua.

  Vähän tuli toki morkkis, olinko nyt turhan vaativa. Ajatus 1,5 h puhelimessa keskittymistä tuntui vaan tosi raskaalta. Toki silloin saisi olla ilman maskia. No, sanoin kyllä, että jos aamulla näyttää ihan katastrofilta niin muutetaan suunnitelmia lennosta.
  • Tykkään Tykkään x 3
 8. Agnés Sukkela juttelija Elokuiset 2021

  Hyvä kun sanoit suoraan! En ois itsekään suostunut etäkäyntiin.
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 9. Repo Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulumammat 2018 Maalismammat 2017

  Et ollut! Kyse on nyt sun kropasta, teidän yhteisestä pienestä elämästä. Ei koko maailmaa voi hoitaa etänä. Aina voi sitten siirtää aikaa jos on pakko. Älä tunne pahaa mieltä :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 10. Tii/ Hyväntuulinen höpöttäjä


  Ompa jännä! En ois kyllä tykänny myöskään tästä vaihtoehdosta! Ois ihan mielenkiintoista tietää et tarjottiinko ennen koronaa tällästä vaihtoehtoa lumimyräkän takia?! Nyt ollaan kuitenkin suomessa ja täällä on saattanu lunta sataa jokunen kerta ennenkin...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 5
 11. Sylvikki Puuhakas puhuja Elokuiset 2021

  Kiitos sympatiatsemppauksista! Olen ihan tyytyväinen, että lähitapaamista vaadin ja sen sain. Nyt sain kaikki matskut mukaan ja terveydenhoitaja muun muassa näytettyä paikan päällä pissanäytteiden oton ennen seuraavia käyntejä.

  Itsekin mietin tuota, että olisiko tuollaista puhelua tullut ilman koronaa. Ei tuo myräkkä mun silmissä nyt ihan niin pahalta vaikuttanut.
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Menninkäinem Supliikin supersankari Elokuiset 2021 Huhtimammat 2017

  Meillä oli kyllä tosi raju keli tänään, työmatkalla ulosajoja ja kolareita ympäriinsä :eek: mua vähän alkoi kaduttaa, että lähdin liikkeelle, mutta onneksi päästiin turvallisesti takaisin kotiinkin!

  Mutta hyvä siis, jos oli mieluinen käynti! Meillä oli ensimmäinen käynti eilen, missä olin siis yksin. Meni myös kivasti, paljon on jo ehtinyt ennestään unohtamaan :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. _Maya_ Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Mullakin oli alkuviikosta eka neuvola, ihan kivasti meni. Hirveästi ei tullut uutta, sen verran olin jo lueskellut infoa etukäteen. Pyysin, jos sykkeitä olisi voinut kuunnella, mutta eivät kuulemma ekalla käynnillä sitä tee, ettei tule pettymyksiä, jos sykettä ei kuulukaan laitteiden epäherkkyydestä johtuen.

  Jos jollain oli eka neuvola vielä varaamatta, niin suosittelen sen tekemään mahd. pian. Ainakin omassa kunnassa labrat + ajan nt-ultraan saa vasta ekan neuvolakäynnin jälkeen. Mulla menee nyt nt-ultra rv 12+6 ja helmikuun puolelle, koska vapaita aikoja ei ollut ennen. Eihän toi mitään "haittaa", mutta mielellään olisin ottanut vähän aiemman ajan.

  Labrasta mulle sanottiin, että voin mennä ilman ajanvarausta (huslabin toimipisteisiin) ekan neuvolakäynnit jälkeen. Oma lähin labra tekee nyt vain koronatestejä ja kun netistä kurkkasin niin ajanvarausta kyllä suositellaan kaikkiin toimipisteisiin vahvasti. Olin ajatellut mennä jo tänään, kun on vapaapäivä, mutta päätin hieman lykätä asiaa, kun lumimyräkkä jatkui. Oli nimittäin eilen aika jännät paikat ajaa töihin ja takaisin :angelic:
 14. Melinda91 Jostain jotain jo tietävä

  Oletteko muut käyneet verikokeissa vielä ensimmäisen neuvolan jälkeen? Itselläni keskenmeno pelottaa 24/7 ja tänään tulivat verikokeiden tulokset, joissa U-Leuk-O perässä yksi +. Mitähän tuo mahtaa tarkoittaa? :eek:
 15. Sylvikki Puuhakas puhuja Elokuiset 2021

  Joo, tuli täälläkin lunta ja oli haastava sää liikenteessä, mutta ei nyt kuitenkaan musta niin paha, että itse olisin kehdannut lähteä ensiodottajan ensimmäistä neuvola-aikaa ehdottamaan etätapaamiseksi. Ennemmin olisin ehdottanut toista aikaa paikan päällä – tai edes ottanut esiin sen mahdollisuuden. Oli siellä lopulta aika monta muutakin terveydenhoitajaa ja asiakasta paikalla. Mutta joo, ehkä vain ajattelen eri tavalla. Joka tapauksessa olen tyytyväinen, että meni näin.
  Last edited: 13 tammi 2021
 16. _Maya_ Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  En ole vielä käynyt, lykkääntyi ensi viikon alkuun. Mutta sanoivat mulle neuvolasta, että ovat yhteydessä JOS labratesteistä havaitaan jotain huolestuttavaa.
 17. Kovin pieni Puuhakas puhuja Elokuiset 2021

  Neuvolasta sanottiin, että ihanteellinen aika seulontaan otettaville verikokeille on 10+0...10+6 välillä, joten silloin meinasin mennä.
 18. Srii Seurustelun sensei Elokuiset 2021

  Joo, kyllä niiden pitäisi sieltä soitella jos jotain huolestuttavaa ilmenee.

  Mulla neuvola tiistaina, tänään täytin ne esitietolomakkeet. Audit-testin vahingossa kahteen kertaan. No tuleepahan niille selväksi ettei täällä pahemmin juopotella :hilarious:
  Töistä pitää lähteä tuntia aiemmin, mutta en ajatellut vielä pomolle kertoa, että oon neuvolaan menossa. Keksin jotain muuta. Vaikka eipä se sille kuulu mikä meno mulla on :rolleyes:
 19. Ylliste Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Me käytiin ekassa neuvolassa tänään. Kaikki oli kunnossa ja ultralla tarkistettiin myös sikiön tilanne. Ihmeekseni ultra tehtiin jo vatsan päältä. Sikiö oli kooltaan viikkojaan vastaava ja sydän löi vimmatusti. Sykettä piti ensin vähän haeskella, että saatiin kuulumaan mutta hienosti hakkas tosiaan!
  Omat arvot oli kunnossa, mutta netissä täyttämäni esitietolomake ei jostain syystä näkynyt tuolla ja aika pitkään siellä sitten viihdyttiin vastaamassa kysymyksiin.
  Myös jatkoa suunniteltiin ja nt-ultraan lähti lähetepyyntö.
  On tää vaan aika hurjaa ja pakko se varmaan on todeksi uskoa. Th:n mielestä ne ihan pahimmat viikot on jo takana, niin yritän nyt alkaa nauttimaan tästä!
  • Tykkään Tykkään x 6
  • Voittaja Voittaja x 3
 20. Evy80 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mä kävin tänään neuvolassa. Mut on ultrattu naistenpolilla 12.1 jolloin 7+2 ja syke. Tänään olis 9+3 ja neuvolan täti kysyi josko lääkäri kerkeis ultrata. No kerkeshän se mutta ei löytänyt sykettä tämän neuvolan ultra on vanha..... joten nyt sitten jännitetään huomiseen miten käy kun menen toiseen neuvolaan jossa tarkempi ultra. Takana tosiaan 4 keskenmenoa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 19