Neuvola- ja ultrakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuu 2012' aloitti PePa, 4 maalis 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. HP86 Peruskäyttäjä

  Käytiin äitipolilla tänään (34+4), ja vauveli olikin kerännyt itteensä kokoa tässä kolmessa viikossa..Viimeks painoarvio 1860g, nyt 2750g!! Keskikäyrän tuntumassa tosin vielä kasvaa, hieman "paremmalla" puolella tosin. KTG-käyrää otettiin nyt ekan kerran ja melkoista häkkyrää piirtyi paperille kun muksu niin vauhdissa ja hengitysliikkeet sotki käyrää..Viikon päästä taas käydään polilla, silloin taas ktg ja lääkäri.
 2. maminen Aloittelija

  Heippa taas :)

  Tänään rv 33+3 ja neuvolassa käyty.
  Painoa tullut +400g/vko
  Paineet 107/66
  Hb 106 joka oli edelliskerrasta onneksi noussut edes vähäsen ( viimeksi 97)
  Sf-mitta 30
  Syke neidillä 130
  Liikkeet ++
  Ja tadaa, neiti päättänyt sitten kääntyä mukavasti perätilaan. Huoh!

  Kerroin kutivani kämmenien, jalanpohjien ja vatsan seudulta hirmusesti, ja oireet ilmeisesti viittaisivat hepatoosiin ja nyt sitten odotellaan lääkärin päätöstä, että lähdenkö vielä tänään ä-polille testeihin vai odotellaanko maanantaihin. Kun ilmeisesti tuota testiä ei voi ottaa jos on syönyt jo sinä päivänä.

  Ilmoittelen tilannetta sen selvitessä :)
 3. tirppunen Aloittelija

  Miten kävi maminen?

  Aika komealta kuulostaa jo nuo 2kg+ pikkaraiset :) Onko teille muille sanottu, että arvio on +/-300g? Muistelen jossain olleen puhetta tollaisesta haarukasta painoarviossa. Mietin silloin mielessäni, et melkoisen iso haarukka, yli puoli kiloa.

  Täällä käyty labrassa antamassa näytteitä, mut ei löytynyt tulehdustakaan selittämään kokoajan lisääntyvää supistelua. Ensi ti neuvola (33+6) muutettiin nyt sit lääkärineuvolaksi, tarkistetaan tilanne noitten suppareitten takia. Viimeksi katsottu 3 vkoa sitten, silloin ei ollut vielä mitään muutoksia. Eilen oli kovasti sellanen fiilis, et Tirppunen kaivautuu lähtökuoppiin, punkesi oikein huolella tuonne alas koko iltapäivän. Illalla sit otti taas jumppatuokionsa kunniaksi muutaman kuperkeikan, siirtyen perinteiseen pää-vasten-lonkkaluutani-asentoonsa, jossa tuntuu viihtyvän. On ihan tosi eläväinen kaveri, mies jo kysyikin, et onko se ihan normaalia, että on tollanen hyperaktiivinen.
 4. Kupla Aloittelija

  Hei, Onko jollakin tullut tosi vähän painoa? Mulla on nyt rv.33 ja painoa nippa nappa +3kg. Olis kiva kuulla muistakin joilla paino ei oikein nouse....
 5. OnnenTyttö Aloittelija

  Kupla, täällä yksi sellainen: painoa tullu tähän mennessä n.4 kg. Terkkari ei jaksa siitä enää välittää koska esikoisen kanssa oli sama homma, silloin paino nousi jotain 6 kg koko aikana...
 6. Tiitu84 Aloittelija

  Täällä myös painonnousu ollut vähäistä, rv 31+6 on noussut 2,350 kg ekasta neuvolasta. Terkka ei ole huolissaan enkä itsekään. Vauva kasvaa ja voin hyvin! :)
 7. maminen Aloittelija

  Perjantaina kätilö soitti ja ilmoitti että täytyy tulla käynnille maanantaina, jolloin sitten otetaan ton hepatoosi-systeemi-epäilyn takia maksa-arvot ja sappihappojen pitoisuus ja labran jälkeen sitten lääkärille.

  En tiedä vielä että jutellaanko silloin jo tuosta vauvan perätilasta. Itse kun olen vkonlopun aikana tullut siihen päätökseen, etten halua synnyttää alateitse jos hän on perätilassa. Tuo vatsan päältä kääntäminenkin aiheuttaa jo vatsanväänteitä, Onko kenelläkään kokemusta? Sattuuko se niinkun olen kuullut?

  Tuntuu jotenkin niin hassulta kun vauva istua nököttää vatsassa ja potkii joko alaspäin tai sivulle. :D
 8. ddrops Tuttu foorumilla

  Painonnousu on itteeki mietitettynä, ja aion ottaa sen esille tänään neuvolassa. Tänään siis 31+6 ja paino ei oo viimeisten 6 viikon aikana muuttunut miksikään, 2 viikkoa sitten olleessa neuvolassa paino oli tippunut hieman edelliseen verrattuna. Sf-mitta kuitenki oli kasvanau, ja terkkari sano et tasottuu nyt kun viimeks oli niin huima kasvupyrähdys. Tänä aamuna kävin vaa'alla ja edelleen sama aamupaino lukema.. et en tiiä pitääks olla huolissaa vai onks sit iha normaalia et joillain ei se paino enää loppuraskaudesta vaa nouse. Nyt kokonaiskiloja raskausaikana on tullu yhteensä n. 7kg. Mullaha paino alko nousemaan alkuraskaudessaki vasta lähempänä rv 20, eli oon tos 2/3 raskaudessa ottanu melkei kaikki kilot. Katotaa mitä se terkkari on mieltä, varmaan jos se sf-mitta ei oo kasvanu ni sit varmaan pitää käydä ylimääräsessä ultrassa tarkastaan vauvan koko, luulisin ainaki :) Liikkeet tuntuu kyllä tosi hyvin ja öisin on todella aktiivinen kaveri.
 9. Sarah Peruskäyttäjä

  Meillä oli tänään neuvola+kokoarviolultra. Mun huikeista sf-mitoista huolimatta, sieltä ei ole mikään järkäle tulossa, vaan kokoarvio oli tällä hetkellä aavistuksen keskikäyrän alapuolella, 2300g oli nyt arvio :) Huojensi kyllä omaa mieltä huomattavasti tuo tieto! Ihana oli kans päästä ultrassa pitkästä aikaa katteleen pallukkaa. Siellä se suuta aukoi ja maiskutteli ja huitoi menemään :)

  Viikkoja on nyt 34+6. HB:t oli vähän laskeneet, oli nyt 121 eli edelleen kuitenkin oikeen hyvät. Verenpaineet ja pissat jne kaikki ok. Sf oli nyt viimeisen 2,5vkon takaa kasvanut vaan sentillä ja nyt palasi pitkästä aikaa taas yläkatkoviivakäyrälle. Mittaa oli nyt 34cm. Sydänäänet kuului (ja ultrassa toki myös näkyi) hyvin. Vauhtia tosin pallukalla riitti taas, kun koplailuista taas innostui. Turvotusta mulla on nyt ihan valtavasti ja painoa on noussut ekasta neuvolasta yhteensä vajaa 9kg.

  Seuraavaksi onkin sitten neuvola+lääkäri. Aika siihen varattiin 1,5vkon päähän ja sitten varasivat vielä toisen kokoarvioultran 2,5vkon päähän.

 10. ddrops Tuttu foorumilla

  Just tulin neuvolasta, kaikki oli ookoo..painooki oli tullu nytten kahessa viikossa 1,4 kg :D tosin oon syönykki nyt enemmän, ku aiemmin ei ruoka oikein maistunu ni oon pakottanu itteni syömään vaik ei ois nälkäkään :P no, sf-mitta oli iha eri ku viimeks, ku oli eri mittaaja ja erillainen se hoitopöytä mis se mitattii, ni meen nyt sit ens viikolla uudestaan neuvolaan mittauttaan sen ku oli 2 cm vähemmän mitä siel neuvolas missä kävin ennen muuttoa. Mahan kasvusta se kysy et onko omasta mielestä maha kasvanu koko ajan, ni mistä minä tiiän :D on kai se ainaki miehen silmissä, mut en minä sitä osaa sillee kattoa ja sanoinki siitä, et ku ei minust juuri nyt viimeaikoina oo enää nii radikaalisti ku joku vaik 2 kk sitten ku otti hirveit kasvupyrähdyksiä. Sitte se täti kysy et joko juttelen ja laulelen vauvalle x) no en tod. :D en vaan osaa, ja tuli kyllä huono-omatunto ku en ees halua tehä semmost.. toine vaa höpisi et nytten on hyvä jo opettaa sille rutiineja että illalla laulaa sille samaa "kehtolaulua" et oppii iltarutiineiks sen ennen nukkumaanmenoa.. äh.. joo o, ja sitten ku sille vauvalle juttelee ni oppii äidin ja isän ääniin..  miks must tuo tuntuu nii hölmöltä :D vaivaantunu olo tulee jos höpisen tai laulan "ei kenellekään", siis omalle mahalle :D
 11. etuli Peruskäyttäjä

  Joo, ei kannata varmaan ddrops olla huolissaan noitten terkkojen jaarituksista. En minäkään mahalle erikseen kovin puhu enkä laula, mut eiköhän ne isän ja äidin äänet tuu tutuksi muutenkin, kun miun kanssahan se on koko ajan ja mies on sitten toiseks eniten läsnä :D Yks kaveri sanoi, että olivat tehneet ystävänsä kanssa opparia, just kun tää toinen oli viimesillään raskaana ja olleet paljon siis yhessä, niin syntymän jälkeen oli selvästi tunnistanu kaverin äänen ja suhtautunu siihen ihan eri tavalla kuin muihin "vieraisiin". Että kyllä sinne masuun kuuluu, vaikkei erikseen puhetta sinne osoittaiskaan. Miun "uus" terkka on nyt kaikilla kolmella kerralla kysyny miehen osallistumisesta raskauteen, että laittaako lastenhuonetta ja rempaako, kun miehillä kuulemma hoivavietti hänen kokemuksen mukaan näyttäytyy semmosena pesän rakennuksena. Niin ei oo meillä mies rempannu, kun ei ollu rempattavaa ja vauvanhuonetta on yhessä laitettu miun tekemillä hankinnoilla, että ei oo pesän rakennusviettiä miun miehellä vissiin sitten... :D Nyt kun kolmatta kertaa toisti noita samoja kysymyksiä, niin tulin ite siihen tulokseen, että mies voi kyllä minusta osallistua raskauteen muutenkin, kuin huonetta laittamalla...! :D
 12. Rosebud Tuttu foorumilla


  Onkohan sulla ddrops sama neuvolatäti kun mulla? Oliksä nyt se joka muutti tähän Vantaalle?


  Mulla oli neuvola tänään myös. Ei mitään ihmeempiä mitä nyt alapaine oli noussut, mutta pissassa ei mtn niin ei huolta.
 13. ddrops Tuttu foorumilla

  Rosebud Juu, just muutin pari viikkoo sitten :) saattaahan meil sama olla :) semmonen vähä vanhempi. Tosi kivan olonen sillee, et tosi tarkkaan selittää kaikkee ja kyselee..mut tuo laulujuttu meni kyl yli hilseen, ku en vaan halua tehä semmosta :D Katotaan muuttuuks asia sitten kun se vauva on oikeesti maailmassa, en kyllä tykkää laulella mitään lastenlauluja muutenkaa, et saa nähä laulaaks meijän vauvalle iha joku muu ku oma äiti :P
 14. etuli Peruskäyttäjä

  Nii, onneksi nykyisin on mahollista kuunnella vaikka levyltä musiikkia yhessä... Voihan sitä vauvaa pitää sylissä ja vähän hymistä tai hyräillä mukana, jos tuntuu, että se vauvaa paremmin rauhottaa... Ei se vauvalle laulaminen nyt ehkä kaikkein ratkasevin juttu siinä hoidossa ja suhteen rakentamisessa ja vauvan turvallisuuden tunteen luomisessa kuitenkaan oo... :D
 15. ddrops Tuttu foorumilla

  No nimenomaan, kaupat on pullollaan kaikki cd:eitä misson vauvan unimusiikkia tai sit just noit lastenlauluja, täs tartte alkaa omaa lasta rääkkäämään omalla laulelulla :D :D :D
 16. mnnn Uusi käyttäjä

  Täällä kirjoittelee marraskuussa mammautuva ensiodottaja!
  Viikkoja nyt 34+1 ja eilen kävin lääkärissä/ultrassa.
  Kavana oli lyhentynyt, pehmeä sekä sormelle auki, määräsi ottaa rauhallisesti...
  Vauvan paino noin 2,5kg!

  Kuinkahan rauhallisesti tässä pitäisi ottaa, onko jollakin samanmoista tilannetta?
  Tosin jokainen on yksilö ja asiat menee erinlain, mutta kiinnostaisi :)
  Entä minkä kokoisia teillä on vauvat nyt?
 17. pötkylä Aloittelija

  Tänään lääkärissä käyty. Teki painoarvionkin ultralla, joka oli iloinen yllätys. Mulla Sf- mitta menee ylärajan yläpuolella, joten hiukan jännittää jos kuitenkin menee yliaikaiseksi, että millasta kaveria joutuu ulos puskemaan..

  Tilanne pysynyt samana; sormelle auki, paikat pehmeät. Eli voi mennä kuitenkin yli lasketun ajankin..

  Niin, siitä painosta. Vauvan tämän hetkinen painoarvio oli 2800g, ja viikkoja nyt 35+4. Lääkäri sanoi että suhteellisen pieni vauva tulee.. Mut aloin vaan miettiä, että jos painon nousu olis se 200g/vko ja laskettuun päästäis, niin olishan vauvalla aika hyvä paino, n. 3600g. Eli mikä pieni se sitte on?? Vai vertasko edellisiin, jotka oli yli 4kg ja melkein 4kg..

  Eli hienosti ollaan päästy hyville viikoille supisteluista ym huolimatta.. Ja nyt saan taas alkaa liikkumaan, eikä tarvi ottaa niin rauhallisesti enää, mutta hiukan kannattaa kuitenkin supistuksia ym kuunnella, jos vielä pari viikkoa sisällä pysyis =) Mutta kuitenkin.. JEE!! Eli vaikka nyt syntyis, ei kaverilla pitäis olla hätää, teki hengitysliikkeitä masussa hyvin ja tuo 2500g raja on ylitetty, jota pidetään keskosrajana ilmeisesti =)

  Enää ei tarvi lääkärissä hypätä (jos ei mitään ihmeellistä tule) vaan normaalit terkkakäynnit kerran viikossa =D

  Hui, ei enää kauaa, ja pitäis saattaa maailmaan yksi pieni ihme =) Nyt jo jännittää =)
 18. Ruby Aloittelija

  Meillä oli viimeksi 33+1 painoarvio 2,7kg, yläkäyrää aletaan siis saavuttaa.. Ens viikolla jo kontrolli.
  Kanava on lyhentynyt, enää reilu sentti jäljellä, vaikka saikulla oltu. Tosin supistuksiakin tulee koko ajan levosta huolimatta. Mulle on annettu rajaksi tuo 35 viikkoa, joka täyttyy onneksi jo ens viikolla. Sitten ei enää estellä, jos synnytys käynnistyy. Toki lääkärit on nyt ollu tyytyväisiä tuohon painoonkin. Yritän nyt siis vielä ens viikon olla tosi rauhassa. Tällä hetkellä en kotona uskalla tehdä juuri mitään, suihkussa käyminenki otti koville. En todellakaan haluais enää osastolle estelyhoitoihin!
 19. tirppunen Aloittelija

  Huh, nyt meinaa jännittää. Kävimme eilen neuvolalääkärillä tarkistuksessa lisääntyneitten supistusten takia ja siellä tutkittaessa oli kaikki ok. Sen jälkeen alkoi kuitenkin kipeämmät supistukset ja yöllä valvoskelin juilivan selän ja alamahaan sattuvien supistusten kanssa. Sain kuitenkin nukuttua muutaman tunnin aamummalla, joten ajattelin paikkojen vain reagoivan sisätutkimukseen, että kyl se siitä.

  Aamukahvin jälkeen supistuksia tuli kuitenkin edelleen/taas vartin välein sohvalla loikoilusta huolimatta, joten sairaalalle soiton jälkeen läksimme äitipolille käyrille. Vauvalla oli onneksi kaikki ok, samoin ultrassa. Kohdunkaula oli lyhentynyt edellisestä ultramitasta (vk 30, nyt 34) sentin verran, mut kuitenkin vielä jäljellä ja kohdunsuu kiinni, vaikkakin pehmennyt. Vauvan painoarvioksi saatiin noin 2,5kg.

  Saimme luvan tulla takaisin kotiin, kun matka on näin lyhyt, vaihtoehtona olisi ollut jäädä sinne seurantaan. Ohjeena soittaa ja tulla takaisin, jos alkaa uudelleen supistaa kipeästi. Sitten mietitään, aletaanko vauvan keuhkoja kypsyttää.

  Aika ristiriitainen olo, toisaalta helpottunut kun vauva on jo 'hyvän kokoinen' ja voi hyvin, toisaalta jännittää aika lailla.
 20. HP86 Peruskäyttäjä

  Eilen supisteli pitkin iltaa, ei säännöllisesti, mut kuitenkin. Nyt sipustukset alkaa tuntua selässäkin, tähän asti olleet lähinnä kovotuksia.
  Viime yönä tuli monta kipeetä supistusta, mut ei säännöllisiä..tänään kävin neuvolassa, mut neukku ei tutkinu kohdunsuun tilannetta, koska huomenna mennään äitipolille. Limatulpan kappaleita on irtoillu jo parin viikon ajan..Muksuhan on hyvän kokoinen, käsikopelolla neukku arveli painavan noin 3,1 kiloa, mut huomennahan se tarkemmin selviää. Neukku kopeloi mahan kauttaaltaan, ja oli sitä mieltä ettei muksun pää oo ihan vielä kiinnittyny lantioon,..ja selkä sillä edelleen oikeella.

  Neuvolassa siis tänään 35+3 seuraavaa:

  - paino +1kg/vko (aargh..ei ihme, että olo alkaa olla kuin norsulla..)
  - Hb 145
  - sf 35cm
  - RR 112/78 p 90
  - pissa -/-
  - Muksun liikkeet ++, sykkeet sen mukaiset... ;)
  - Raivotarjonta, asento 2.

  Saa nähdä ehdottelevatko huomenna polilla jatkoon jo keuhkokypsyyspunktiota..en haluais siihen, jos ei oo ihan pakko..mut jos muksun tilanne sitä vaatis ni sit tottakai.

Jaa tämä sivu