Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Maaliskuiset 2020' aloitti Vargynja, 24 kesä 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. little_angel Tuttu foorumilla Maalisäidit 2020

  Joo, semmonen kapea vyö. Annettiin pitkäaikaiseen lainaan, mutta sano de fyssari, että luultavasti pitää kokoa isompaan vaihtaa, kun maha tästä kasvaa :rolleyes:
 2. BOBO1 Peruskäyttäjä

  Kokoajan närästää ja harjoitus suppareita tulee aivan kokoajan... muutenkin outo olo alavatsassa ja alapäässä:grumpy:
  Kaipaan selällä nukkumista ja makaamista myös... odotan vaan sitä raskaus hehkua mutta taitaa jäädä haaveeksi vaan.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 3. HenKa Ihastunut foorumiin Maalisäidit 2020

  Moni teistä kirjoitteli sydämen tykytyksestä, hengästymisestä ja väsähtämisestä.
  Mulla ilmenee etenkin noista kahta viimeisintä oiretta.
  En oikein tahdo ymmärtää niiden kokonaisvaltaisuutta. Töissä pitää kävellä portaita eestaas. Joudun pitämään aina pienen happitauon portaiden puolessa välissä, kohdassa, jonka aiemmin olen harpponut puolijuoksua ylös/alas. Miten tämä kunto ja jaksaminen näin alas romahti?
  Hb on mitattu vain ekalla neuvolakäynnillä, seuraavilla th on aina sanonut, että ei tarvitse :bored:. Viimeksi torstaina valittelin väsyä, mutta hänen mukaansa se johtuu pimeästä vuodenajasta :cool:.

  Liitoskivut ovat kävelyseuralaisia. Joskus ankkamainen vaappuva kävely helpottaa vähän :couchpotato:. Yritän kuitenkin pysyä suorassa ettei vastavuoroisesti selkä ala oiria.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
  • Vanha Vanha x 1
 4. Lemonade Peruskäyttäjä

  En nyt ole varma onko tämä raskausoire mutta lisääntynyt ruokahalu :rolleyes: Kasvava vatsakin toki tuntuu, milloin mahassa, milloin selässä. Ei ole energiatasot ihan tavallisella tasolla, pitää edelleen nukkua pitkät yöunet ja etenkin iltaisin väsymys painaa. Joskus vähän herkkis olo, toisaalta taas välillä kiristää pinnaa helpostikin. Alapääjuttuja, vaihtoehtojahan on monia ja synnärillä sais olla jatkuvasti, ellen luottaisi että joku sama vaiva kuin viime raskaudessa...eli pissaa, v.vuotoa, jotain :facepalm: Ihanaa.
 5. Ciara Peruskäyttäjä Maalisäidit 2020

  Ensi kerralla pyydä erikseen Hb mittausta, minulla mitattiin kahdella ekalla kerralla ja oli vielä viitearvoissa, sitten jätettiin yksi välistä ja nyt viimeisin mittaus oli sitten mennyt alle alarajan. Täällä kanssa mietityttää miten voi olla näin heiveröinen olo kun aikaisemmin olin se virkeä energia pakkaus ja tykkäsin treenata. On tässä uudessa olotilassa kyllä ihmettemistä, heti jos touhuaa liikaa, selkä väsähtää ja sitten on hetken päästä melkein mahdoton päästä ylös sohvalta tai tuolilta ilman kipuja.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Lemonade Peruskäyttäjä

  Taas/edelleen/yhä jotain ällötystä. Väsymystä ja närästystä ("tavaran" ja ilman nousua). Yleisesti siis huonovointisuutta.
 7. Maria83 Aloittelija

  Muille närästyksestä kärsiville:
  Millaisia vinkkejä kys. vaivan helpotukseen?

  Itsellä alkanut pahentua aika paljon :depressed:
 8. MipetiusMipe Aloittelija

  Jostain olen kuullut, että pieni määrä ruokasoodaa veteen sekoitettuna voisi auttaa närästykseen. Voi olla hutikin, mutta tuli mieleen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Kylosaurus Tuttu foorumilla Tammikuunmammat 2015

  Mulla on alaselkä, lantio ja kankut jumissa vuorotellen. Alaselkä vetää jäykäks, jos löhnää sohvalla tai nukkuu selällään. Lantio on jäykän olonen ja toisen kankun yläreunassa joku lihas jumissa ja se vihloo välillä aika makeasti. Oon yrittäny jumpata, venytellä, mut ei oikee o auttanut.
  Väsymys painaa ja siks olen myös aika kiukkuinen melkee koko ajan. Hermo menee hetkessä. Esikoisen kans saa tsempata koko ajan, ettei hermostu ihan ryhmistä asioista.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 10. little_angel Tuttu foorumilla Maalisäidit 2020

  Ite söin rennietä ja losecia. Mutta paheni sen verran että jouduin pyytämään reseptillä vahvempaa. Maitotuotteet auttaa joillain
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Leijonaemo- Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2018 Maalisäidit 2020

  Esikoisen raskaudessa popsin manteleita ja se auttoi :)
  • Informatiivinen Informatiivinen x 2
 12. Maria83 Aloittelija

  Luinkin maitotuotteista ja anoppikin vinkkasi, että ne saattaisi auttaa. Kokeilin eilen illalla piimää ja auttoi kyllä :)
  Yhdessä artikkelissa oli juttua ruokasoodan käytöstä närästykseen ja sillä saattaa saada hetkellisen helpotuksen..siinä myös sanottiin, että raskaana olevien kannattaisi välttää kyseistä komboa. En sit tiiä miksi..
 13. Leijonaemo- Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2018 Maalisäidit 2020

  Ruokasoodassa on paljon suolaa, joten nostaa verenpainetta. Harvoin käytettynä raskaana tuskin on vaaraa, mutta jos kärsii oikeasti närästyksestä, niin mielummin närästyslääkettä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Dorpola Tuttu foorumilla Maalisäidit 2020

  Mulla on alkanut aivan järkyt ilmavaivat. Kerran herättiin molemmat yöllämiehen kanssa mun valtaisaan pieruuni. Oikein itsekin pelästyin ja kysyin mieheltä silmät selällään, että ”siis pieraisinko mää?”. Mies vastasi vaan tyynesti, että ”taisitpa päräyttää...”. En ole yleensä ilmavaivoista kärsinyt ja nekin vähät pärytellyt menemään omalla ajalla, joten tää mun henkilökohtainen pierukerho tuo nyt aivan uuden mausteen meidän parisuhteeseen. Kyllä on kukkea ja naisellinen olo. :wtf::grin
  • Hauska Hauska x 6
 15. BOBO1 Peruskäyttäjä

  Selkäkivut nukkuessa ja pissahätä kokoajan
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 16. BOBO1 Peruskäyttäjä

  Toistuvat supparit joka kerta kun nousee ylös tuolilta ja etenkin iltaisin levossa. Vauva liikkui todella paljon ja kääntyilee sivulta sivulle joka saa myös kohdun supistamaan taukoamatta. Huomenna rv29+0 ja oon ihan varma että tämä tulee etuajassa sillä supistukset on jatkuneet jo ainakin 2 viikkoa ja muuttuneet kokoajan kivuliaammiksi. Neuvolassa ei ole kertaakaan suostuttu tarkistamaan kohdunsuun/kaulan tilannetta mikä on mielestäni outoa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 17. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Ehkä jos kävisit sairaalalla, siellä varmasti tutkittaisiin? Sympatiat sinne:sad001
 18. BOBO1 Peruskäyttäjä

  Äippäpoli neuvoi ottamaan yhteyttä neuvolaan, mutta neuvolan mielestä kaikki on ok vaikka mitään muuta kuin sydänääniä ei olla kuunneltu/tarkistettu.
  Ekaa odotan ja kaikki ollut ihan ok ilman vuotoja ja kipuja tähän asti, mutta tuntuu jotenkin oudolta että tähän huoleen ei reagoida mitenkään neuvolassa vaikka supistuksia tulee tunnissa vähintään 10 ja monet niin kivuliaita että ei pysty liikkumaan.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 19. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Tosi outoa ettei tutkita :sad001
 20. Hatchling Aloittelija

  Soita tai mene suoraan synnytyssairaalaan tarkistukseen, kyllä tilanne pitäisi jossain tarkastaa. Tsemppiä!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu