Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Maaliskuiset 2020' aloitti Vargynja, 24 kesä 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Valentina89 Aloittelija

  Mun närästys on aivan järkyttävää ja öisin oksennan sappinesteitä joka lopulta helpottaa oloa. Piimää ja maitotuotteita en voi käyttää koska olen vegaani ja vegaani vaihtoehdot ei helpota ollenkaan. Rennietä syön pitkin päivää mutta öisin se auttaa max 20min ajan. Jos jollain on ehdotuksia olon helpottamiseksi niin ottaisin mielelläni vastaan!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 2. Leijonaemo- Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2018 Maalisäidit 2020

  Jotkut vannoo manteleiden nimeen. Esikoisen raskausaikana söin iltaisin ennen nukkumaanmenoa kuorittuja kokonaisia manteleita ja se helpotti jonkin verran. Tässä raskaudessa oon juonut Valion gefilus mango smoothieta ja se on poistanut lähes kokonaan närästykseen, mutta se ei tässä tapauksessa auta sinua.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. Valentina89 Aloittelija

  Manteleita en ole kokeillut vielä, mutta pitää käydä tänään ostamassa. Varmaan soitan terveyskeskukseen huomenna ja pyydän jotain Rennietä vahvempaa koska potentiaalisesti vielä viikkoja jäljellä raskautta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Leijonaemo- Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2018 Maalisäidit 2020

  Närästys on kyllä tosi ikävä vaiva! Lääkäri kirjoittaa varmasti sinulle Omepratzol-reseptin :)
 5. Fii Tuttu foorumilla Maalisäidit 2020 Elomammat 2016

  Närästys, liitoskivut, lonkkasäryt, liikkuminen tuskaista kun vatsa painaa.. Rv 35+4
  Tähän asti oon pärjännyt ilman närästystä mutta nyt sekin alkoi, viime raskaudessa vaivasi alusta asti, nyt jostain syystä alkoi nyt vasta.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 6. Lemonade Peruskäyttäjä

  Losec 20mg auttoi mua ensimmäisessä raskaudessa huomattavasti. Tässä raskaudessa närästys on pitkäkestoista ja ajoittain niin vaikeaa, että oireita on, vaikka käytän päivittäin Losecia 40mg (!) MUTTA auttaa tämä sen verran, että elämä on paljon helpompaa, kuin pelkän Rennien, maitotuotteiden tai mantelien avulla olisi. Suosittelen.
  Mulla refluksi estää mm. vasemmalla kyljellä nukkumisen, molemmissa raskauksissa ilmaa ym. nousee kurkkuun jatkuvasti tuossa asennossa. En ole koskaan kuullut vastaavaa raskausoiretta keneltäkään, vaikka refluksi raskauden aikana yleistä onkin.

  Niskat on ihan jumissa ja siitä sitten hedareita. Tänään sentään auttoi parasetamoli, onneksi. Yksi päivä en päässyt enää juuri ollenkaan liikkumaan liitoskipujen vuoksi mutta pahin mene onneksi ohi.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 7. Valentina89 Aloittelija

  Kävin terveyskeskuksessa ja lääkärille en päässyt ja hoitaja ei suostunut määräämään reseptilääkettä vaan suositteli kokeilemaan muita reseptivapaita lääkkeitä rennien lisäksi... syynä tähän että lapsi voi syntyä nyt milloin vain että ei tätä kurjuutta enää kauan kestä. Olisi pitänyt vaatia kovemmin mutta hoitajan asenne että kärsimys kuuluu raskauteen ärsytti niin paljon että nielin vain kyyneliä ja poistuin. Neuvolasta sain ylimääräisen ajan lääkärille, mutta se on vasta ensiviikolla. Harmittaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
 8. Papumaa Peruskäyttäjä

  Eikä, voi luoja mikä asenne hoitsulla. Toi sun närästys kuulostaa jo sen verran raskaalta ja karsealta kaverilta, että vähemmästäkin pitäis saada apuja.
 9. Papumaa Peruskäyttäjä

  Siis ihan jäätävää tämä kohdunsuun vihlominen, eli ns.sukkapuikkotuikkailut. On ollut nyt muutaman tunnin ihan aktiivista kipuilua, saa hengitellä. Saas nähdä mitä tämä meinaa o_O Kokemuksia? Ei ollut esikoisesta tämmöstä.
 10. Lemonade Peruskäyttäjä

  Voi ei mitä menoa! Se kuitenkin suureksi lohdutukseksi, että mm. tuo mainitsemani Losec, jota viime kädessä raskauden ajaksi usein annetaan, on reseptivapaa. Tietysti näissä pitäisi kysyä neuvoa lääkäriltä mutta mutta jos on neuvottu yleisesti kokeilemaan muita reseptivapaita lääkkeitä, niin tuo on sellainen. Sitä saa toki myös reseptilläkin. Ja aina voi vielä kysyä teratologisen tietopalvelun chatista, voiko jotain lääkettä käyttää raskaana. Itsekään en käytä resepti-Losecia, vaan ilman ja olen saanut äitipolilta luvan syödä 40mg. Tavallinen annos on 20mg.

  Tsemppiä!
 11. Valentina89 Aloittelija

  Kiitos pitää käydä hakemassa tänään sillä univaje alkaa olla todella paha tässä vaiheessa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Papumaa Peruskäyttäjä

  No niin, nyt on noiden sukkapuikkokipujen lisäksi ihmeellistä alakerran herkkyyttä muutenkin. Siis pakottaa ulkoisia paikkoja ihan kunnolla, jopa levossa. Enteilisikö paikkojen kypsymistä vauhdilla, saas nähdä. Ihan olisin jo valmis synnyttämään ellei viikkoja olisi vielä vajaana :dummy:
 13. Lemonade Peruskäyttäjä

  Hetken kukoistus on taas historiaa ja oireina joka iltainen jännityspäänsärky, joka voi mennä migreeniksi, totaalinen väsymys, lihas- ja liitoskivut, erilaiset vihlonnat milloin missäkin, supistukset, vaikeus kävellä... Ja en voi väittää, että mieliala olisi parhaimmillaan, ärsyttää niin saakelisti mm. ulkonäön/vatsan typerä kommentointi ja erilaiset tunkeutumiset reviirille/rajojen kunnioittamattomuus.

  Loppukevennyksenä, varmaan ainoa oire, jota mulla EI ole ollut tässä raskaudessa, eikä vieläkään ole on: pissatus :rolleyes: Ei vieläkään öisiä vessakäyntejä, kuinka voi olla mahdollista :grin Ja toinen positiivisuus, ei turvotuksia.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 14. Matryoshka Aloittelija

  Verenpaine nousi liian korkeaksi ja nyt olen sairaalassa tarkkailussa. :sad001
  Täällä on aika tylsää ja synnytyksen käynnistämisestäkin on hiukka puhuttu.

  Minulla ei tietenkään ollut sairaalakassia pakattuna valmiiksi, mutta mies on onneksi tuonut kaikenlaista. Asutaan 10min automatkan päässä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
 15. Matryoshka Aloittelija

  Pääsin onneksi kotiin yhden yön jälkeen. Sairaalassa oli tavallaan tylsää ja tavallaan rasittavan jännittävää, kun koko ajan odotti, että mitä seuraavaksi tapahtuu ja milloin hoitaja tulee antamaan lääkkeen tai mittaamaan jotain. Nyt vasta kotona huomaa, että olen aika väsynyt.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 16. Papumaa Peruskäyttäjä

  Valvominen tihenee. Sama oli esikoisesta paria viikkoa ennen synnytystä. Nyt olen viikon sisällä herännyt jo kolmatta kertaa ihan pirteänä ylös aamuyöllä, ei vaan nukuta. Jos ei asuttais kerrostalossa, käyttäisin ajan varmasti hyödyksi esim pyykkäämällä :grin Onpahan ns.omaa aikaa lueskella, syödä rauhassa yöpalaa ja vaan ihmetellä. Uni tulee varmaan taas lähempänä aamukuutta/seiskaa.
 17. Amalia84 Tuttu foorumilla Maalisäidit 2020

  Sama täällä, herään öisin 01-04 välillä täysin pirteänä. JOS hyvä tuuri käy niin torkahdan tunniksi vielä aamulla.
  Pari viikkoa nyt vaivannut tämä unettomuus ja kiusaa joka yö :sad001
 18. Papumaa Peruskäyttäjä

  Täällä menin sitten viiden maita sänkyyn ja äsken heräsin. Mites siellä meni loppuyö/aamu? Onneks äippäloma, niin voi vain hönöttää ja odottaa puolivaloilla :wacky:
 19. Amalia84 Tuttu foorumilla Maalisäidit 2020

  Hereillä 01-06 ja vajaa tunniksi torkahdin äsken. Onneksi on äitiysloma!
  Olisko tämä hormoneista johtuvaa?
  Toki tässä on vaivojakin joihin herään yöllä (flunssa, särkevät lonkat, puutuvat kädet, närästys, ...), mutta outoa että olo on niin pirteä yöllä ja nukahtaminen mahdotonta.
 20. Papumaa Peruskäyttäjä

  Mulla oli tosiaan esikoisesta tätä samaa pari viikkoa ennen synnytystä ja yksi teoria kai on, että kroppa valmistautuu siihen yövalvomiseen. Mä heräilen joka yö myös erinäisiin vaivoihin, mutta nukahtelen kyllä samoin tien takas. Mutta sitten nämä valvomisheräilyt on ihan semmoisia ilman ennakkovaroirusta tulevia Naps hereille & ei nukuta yhtään - kohtauksia.

Jaa tämä sivu