Matkustaminen vauvan kanssa

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2015' aloitti Äidiksi81, 3 loka 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Valitsin matkustustavaksi oman auton. Haluan viedä joululahjoja sinne ja tuoda sieltä meidän joululahjat tänne :wink junaan en ois saanu roudattua yksin eikä yhteen matkalaukkuunkaan sovi. Lisäksi nyt on mahdollisuus ottaa koira mukaan reissulle :) Huomenna ois lähtö heti neuvolan jälkeen, pitääkin laittaa handsfree lataukseen ni voin matkalla häiriköidä ihmisiä - juttelukaveriksi meikäläiselle :P

  Anoppi ja äitini molemmat ehdottivat että laittaisin vauvan etupenkille matkustamaan (airbag offille) mutta se taitaa olla turvallisempi pitää siellä takana. Meikkipeilin ajattelin viritellä takapenkin niskatukeen kiinni että näen sit tytön naaman jos katsoo taustapeiliin :) vähän jänskättää lähteä tytön kanssa kaksin..!
 2. Tirppa81 Piirimestaruustason postaaja Heinäkuunmammat 2015

  Aikamoinen etappi on SeEnsimmäisellä on edessä. Muutaman kerran oon itekin tuon 500km ajanut lasten kanssa yksin. Eiköhän se hyvin mee, kunhan muistaa turhan kiireen jättää kotiin.
 3. ReginaVeritas Keskustelun kolmiottelija Helmikuunmammat 2014


  Veikkaan (mutta en lupaa), että Kela-kortti riittää kotimaan sisällä.
 4. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Juurikin näin. Heti kun päästään lumirajalle asti loppuu meikäläisen ohittelu, yksinäänkin oon arka ohittelemaan lumikeleillä (ohituskaistat nelostiellä on aina ihan hirveessä kunnossa) ni nyt tytön kans unohdetaan koko homma. 80km/h siis körötellään..:shy:
 5. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Mitähän tolle tytölle laittais päälle autoon ettei tulis kuuma mutta että taukopaikalla ei tulis kylmä.. :D
 6. Tirppa81 Piirimestaruustason postaaja Heinäkuunmammat 2015

  Meillä on olleet ainakin niin kuumakalleja, että toppavaatteet on ihan liikaa autossa. Joku fleece- tai villa-asu on riittäny. Sitte vaikka joku viltti varalle mukaan. Ulkona kun ei taukopaikallakaan kuitenkaan kauaa olla.
 7. hannanna Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Kesämammat 2017

  Just oli jossain iltapäivälehdessä juttu, että turvallisuuden vuoksi ei pitäisikään lasta laittaa talvivaatteissa kaukaloon tai istuimeen. Vöitä ei saa tarpeeksi tiukalle paksujen kerrosten läpi. Meillä on ollut milloin mitenkin, mutta täytyy varmaan alkaa käyttää vain kaukalopussia. Se on kätevä, kun voi avata sitten kun auto on lämmennyt ja ipana voi vapaammin huitoa käsillään.
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Naks Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Tammimammat 2017

  Meidän tyttö autoili just parin tunnin matkat suuntaansa, sisävaatteiden lisäksi oli päällä äitiyspakkauksen villahaalari, villasukat ja ohut pipo. Lisäks viltti kaukalon päälle autoon mennessä/poistuessa (ja hetken autossakin ennen kuin lämpeni kunnolla). Hyvin tarkeni ja nukkui melkein koko matkat. :)

  Toppavaatteita ei tosiaan missään nimessä vöiden alle! Ei ole turvallista - myöskään aikuisille.
 9. Tirppa81 Piirimestaruustason postaaja Heinäkuunmammat 2015

  Juu, meilläkin tuo kaukalopussi tällä vauvalla käytössä, ja on kyllä niin kätevä!
 10. herne Kommentoinnin ninja

  SeEnsimmäinen, meillä oli samalle reissulle vauvoille ohuet fleecehaalarit ja pipot ja niiden alla kevyet sisävaatteet.

  Hyvin se reissu menee! Meillä oli myös koirat ja kaikki kolme lasta kyydissä (aikuisia siis kaksi, en olisi ehkä koko jengin kanssa yksin lähtenyt), lapset jaksoivat matkan melkein paremmin kuin aikuiset :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Meilläki on kaukalopussi joka on tosi kuumakin jopa, siispä autoillessa aina auki ja uloskaan ei ole tarvinut kuin kypärämyssyn ja tumput.. Muutoin suosittelen vauva sisävaatteissa kaukaloon ja vilttiä, huopaa yms päälle ja talvivaatteet mukaan jos tarvii muualle mennä ni pukee sit
 12. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Päädyin ohkasiin sisävaatteisiin ja fleecehaalariin :) kypärälakki oli puoli matkaa pipon kanssa, sen jälkeen ohkanen pipo pelkästään. Tumput ja villasukat.. Hyvin meni matka kaikkineen, rokotukset saatiin tänä aamuna ja mahdollisesti niistä johtui kiukku loppumatkasta, suppoa peppuun perillä ja johan helpotti oloa.

  Täällä on hitoksee kylymä!! -16!! :scared007
  Kotona oli plussaa pari astetta..
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. alicee Sukkela juttelija Heinäkuunmammat 2015

  Ei kai täällä niin kylmä oo.. hyvinhän tuolla tarkenee! Ja lumi ♡
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Paluumatkalla sain pysähtyä useampaan otteeseen ja matka oli muutenkin raskaampi. Oonhan ollu "yh-äiti" viikon :hilarious: viimeiset 50-60km vauva matkusti etupenkillä kun viskasi tutin suusta menemään koko ajan ja sitä seurasi kilarit:bored: yllättävän hyvin meni reissu mutta enää en pienen vauvan kanssa lähde pitkälle ajomatkalle kahdestaan :shy::grin nyt haluaisin vaan kaatua sänkyyn ja nukkua mutta ei, pitäis laittaa huomiset joulujutut valmiiksi ja aamupv vauvan kanssa kaksin kunnes ukko pääsee töistä ja tulipaloaikataululla joulun viettoon:wtf: mitä ihmettä ne sekoili radiossa kun puhuivat ihanasta joulusta kun saa rauhoittua joulun viettoon ja olla vaan..:shifty:
 15. gerbera Näppärä viestien naputtelija Heinäkuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Me ajettiin syyskuussa ristiäisten jälkeen n. 460km suuntaansa anoppilaan kun vietiin mummo kotiinsa. Matka meni yhdellä pysähdyksellä, samoin kotimatka takas. Poika nukkui silloin lähes koko automatkan ajan, tauolla syötettiin ja vaihdettiin vaippa yms. Nyt joulun alla päätettiin, että anoppi saa luvan matkustaa tänne meille junalla kun muuten meillä menisi taas koko joulu autossa mummolasta toiseen ajellessa.

  On todellakin huomattu tässä vuosien saatossa ettei sitä joulurauhaa ole olemassakaan.... :D :/
 16. illu85 Kommentoinnin ninja Heinäkuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Jei. Minä oon nyt saanu osittain aianki miehen pään kääntymään ja lämmiteltyä sitä ajatukselle että lähdetään ens kesänä reissuun, ehkä kreikkaan. :) alkuun se oli sitä mieltä että sitten vasta kun siitä jää muistoja. Totesin että kökötetäänkö me kotona neljä vuotta. Kerkeehän se muistoja saamaan myöhemmiltä reissuilta.
  Vauvaahan meilöä si silloin tosin enää ole vaan sellanen 10kk ikäinen touhuneiti... Mutta olis kiva kuulla kokemuksia ja mielipiteitä mitä ottaa huomioon...
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Myö lähetää kanssa varmaanki ens kesänä, koska miks kökkii kotona ku lapsen kans voi kans matkustaa.. Kyl se lapsiki kerkee sit muistoja kerryttää :)..
  Miun ystävä reissaa melko paljon ja kävi sillo ku lapsi oli reilu puol vuotias ekan kerran.. Kuulemma jotkuu kevyet rattaat on hyvät ni ne on helppo ottaa mukaan. Uv puku varmaan hyvä (meil on jo kaapis vuoden ikäselle, sai halvalla sportsdirectistä).. Joku helppo vaatetus koneeseen ku niskapaskoja on kuulemma kiva vaihtaa siellä vessassa :D .. Ja riippuen mitä syö ni tarviiko ottaa jotain semmosta.. ulkomailla kaikki tykkää lapsista ni saa hyvää palveluu :wink .. kreikassa mie olin mein äitin kanssa alle 3 vuotiaani ni joku kirkon mies yritti ostaa miut :D pidä lasta silmällä :wink
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. MiisaS Kommentoinnin ninja Heinäkuunmammat 2015

  Onko kukaan ollut vielä tukholman risteilyllä lapsen kans? Mitä siel kantsis ottaa huomioon? Siljalla lähdetään parin viikon päästä.
 19. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Laivalla en ole muuta miettiny ku et mis nukkus ja kelakortti vissii riittää että muuta ei Tukholmaan kai tarvii, muualle pitäs olla passi.. Kannattaa tarkistaa kumminki..
 20. Tirppa81 Piirimestaruustason postaaja Heinäkuunmammat 2015

  Hytit/käytävät on suht ahtaat, joten pienemmät matkarattaat ja/tai kantoliina tai-reppu voi olla tarpeen. Infosta voi matkan alkaessa pyytää vauvalle pienen matkasängyn tarvittaessa.
  Tukholmaan jos meette, niin linja-autoilla (muistaakseni myös metrolla) pääsee rattaiden kanssa ilmaiseksi.
  Rennolla asenteella vaan liikkeelle :D