Maaliskuun höpinät

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti emsu86, 1 maalis 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Dustis Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019

  Kyllähän se liuskatesti pitäisi tehdä ihan rutiinisti joka neuvolakäynnillä? Just koska jos proteiinit koholla voi viitata raskausmyrkytyksen, ja mikä se nyt oli se toinen mitä siinä syynätään. Eikä sitä virtsanäytettä samana päivänä tietty verien kanssa tarvi labraan antaa, mutta sain tarvikkeet jo neuvolasta niin helpoin sitten viedä samalla reissulla kun sinne labraan muutenkin menee, ja saa rauhassa kotona hoitaa sen näytteen...
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Porkkis Oman äänensä löytänyt

  Mulla oli aamulla seulaeverikokeet ja lisäksi otettiin kaks virtsanäytettä: bakteeriviljely ja klamydia-näyte. Ja ennen joka neuvolaa katotaan se liuskatesti, ainakin täällä. Kohta eka lääkärineuvola. :nailbiting:
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Dustis Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019

  Hyvää naistenpäivää kaikille ihanille! :Heartpink
  • Tykkään Tykkään x 10
 4. Annmary Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Hyvää naistenpäivän kaikille! ❤️
  • Tykkään Tykkään x 6
 5. AVARN Puuhakas puhuja Huhtimammat 2017

  Hyvää naistenpäivää kaikille!
  • Tykkään Tykkään x 6
 6. Tiituntii Sukkela juttelija Lokakuun äidit 2019 Maaliskuiset 2022

  Eilen oli pieni irtiotto arjesta, Happoradion keikka ja lapsi isovanhemmilla yökylässä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua. Tänään alkoi vähän ompeluhommat kiehtomaan, mutta saas nähdä ehdinkö muuta tekeen kuin siivoileen täällä kaikkea viikon aikana kertynyttä kaaosta. Olen aikalailla maannut sohvalla vatsakivun vuoksi koko viikon, loppuviikosta alkoi onneksi hellittää.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Tiituntii Sukkela juttelija Lokakuun äidit 2019 Maaliskuiset 2022

  Jotta saisi makoilla sohvalla lisää niin mulla jumitti selkä ihan huolella. Alkoi toissapäivänä imuroidessa, si-nivel vihoittelee ja nyt se on vetäny koko ristiselän jumiin. Pitää nyt muutama päivä koittaa sitä kotikonstein saada toimimaan ja suunnata sitten vakifyssarille, joka on ennenkin tuota si-niveltä hoitanut.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 8. Annmary Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Mulla myös SI-nivelen kanssa ollut aikaisemmin ongelmia. Nyt ei vielä tunnu missään, paitsi alaselkä muuten jumissa päivästä toiseen. Taitaa olla vaan liikunnan puutetta ja liikaa makoilua. Mulla on ollut puhti vaan niin poissa ja aivan yliväsynyt, että juuri mitään ei ole jaksanut viime viikkoina tehdä. Koiraa onneksi tulee käytettyä edes pienillä lenkillä ettei tässä aivan täysin liikkumatta olla..

  Mut Tiituntii tsemppiä, tiedän mistä puhut! I feel you!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. Tiituntii Sukkela juttelija Lokakuun äidit 2019 Maaliskuiset 2022

  Kiitos Annmary! Tällä kertaa selkäkipu laantui kotikonstein onneksi ja nyt pystyy jo toimimaan normaalisti. Sinnikkäästi kolasin lumet patina päivänä ja kävelin. Liike selvästi oli lääke.
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. nalle93 Satasella mukana keskusteluissa Lokakuun äidit 2019

  Tyhmä kysymys: varailen tässä aikaa seulontaverikokeisiin nt-ultraa varten, ei kai niitä verikokeita varten tarvitse olla ravinnotta? :woot:
 11. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Ei tarvitse olla ravinnotta eikä mitään muutakaan huomioitavaa, näin ainakin sain neuvolasta ohjeeksi.
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Arri Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Joo on kyllä mukavaa että on toinenkin kaksosia odottava niin pystyy jakamaan sitä jonkun kaa. Onko sulla ollu pahoinvointi minkälaista. Mulla on ollu jo viikon oireita ihan joka päivä. Huono olo tulee helposti ja väsyttää.
 13. Mandariini91 Jostain jotain jo tietävä Lokakuun äidit 2019

  Joo täällä sama homma. Ja tosiaan sen kahden putkilon pissanäytteen olisi voinut viedä muulloinkin labraan kuin seulaverikokeiden kanssa mutta oli järkevää yhdistää ne samalle käynnille:happy:
 14. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Vaihtelee kovasti, saattaa olla muutoin hyvä päivä mutta sitten illalla kunnon turvotus. Tai sitten huono olo pitkin päivää ja joskus yölläkin herännyt etovaan oloon. Ei tosin ole tarvinnut oksentaa että aika lievää tämä taitaa olla. Ja sitten hengästyminen kävellessä. Väsymystä on.

  Olin neuvolassa eivätkä siis varaa lainkaan terveyskeskuslääkäriaikaa sillä seuranta tapahtuu äitiyspolilla (tms) ja lääkärivastaanotot siellä. Mutta sinnekin vaikuttaisi ohjeiden mukaan vasta ensimmäinen lääkäriaika tulevan rakenneultran jälkeen. Jotenkin ihmettelen väliinputoaja fiilistä, nyt vain ultrat (nt ja rakenne) ja pari neuvolakertaa. Esikoisesta (yksösraskaus) muistelen että lääkärikäynti olisi ollut jo paljon aiemmin. Toki eihän se lääkäri silloinkaan sen enempiä vielä todennut..
 15. Arri Hyväntuulinen höpöttäjä Lokakuun äidit 2019

  Mä en tiedä vielä seurannasta muuta kun et sairaalan puolella seurataan. Ens ma on eka neuvola. Mulla tulee kesään kyl semmonen et oon toisella paikkakunnalla töissä niin käyn sit siellä tosi monella käynnillä. Onko teillä vielä tietoa ovatko eri istukoilla tms. Ootko liittynyt jo johonkin monikkoraskaus keskusteluihin?
 16. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Varhaisraskauden ultrassa selvisi että molemmilla omat vesipussit, suonikalvot mitkä lie, ja istukat.
  En ole vielä ehtinyt kovinkaan tsekata kaksos/monikkokeskusteluja, jonkin verran kaivellut faktaa kaksosraskauksista netistä ja selvittänyt soveltuuko Nipt-testi kaksosille.
  Neuvola oli jokin aika sitten ja sain lähetteet, yksösraskaudessa täällä päin voisi itse varata ajan niskapoimu-ultraan muta kaksosraskaudessa piti odotella heidän varaamaa aikaa. No jouduin vaihtamaan heidän varaamaa aikaa ja samalla soitolla sitten selvisi että neuvolatädin tekemä lähete seerumiseulakokeeseen onkin turha, että eivät voi siitä analysoida mitään riskilukua koska kaksoset. Kiva, kävin antamassa sen juuri aamulla (turhaan). Nipt-testi käy kaksosselvittelyihin mutta sitä ei saa julkiselta edes tässä tapauksessa, ainoastaan jos niskapoimu-ultra osoittaa syytä. Eli julkinen tarjoaa monikkoraskauksiin vain ultran. Koen että haluan/ on pakko saada tietää mielenrauhan vuoksi (vaikka sekin testi on tilastollinen arvio kuten seerumiseulan tulos), joten olen menossa sitten yksityiselle.
 17. peruna86 Asioista perillä oleva Elokuun äidit 2019

  Moi! Ensiksi paljon onnea tuplista! :)
  Elokuisista kyselen, että miksi ei tota seerumiverikoetta voitu analysoida kaksosuuden takia? Säkö et siis saa mitään riskilukuja sikiöistä ilman Nipt:ä?

  Mä odotan siis myös kaksosia ja kävin viikolla 11 seerumiseulaverikokeessa (neuvolasta lähete) ja nt-ultrassa viikolla 13 mitattiin molempien niskaturvotukset, jonka jälkeen kätilö laski riskiluvut koneella, molemmille sikiöille omansa. Näin Tampereella.

  Vähän ihmettelen saamaasi infoa! o_O
  Kyllä sinun pitäisi saada julkiselta samat tiedot sikiöstä, oli niitä sitten yksi tai kaksi! :eek:
 18. Jensku- Oman äänensä löytänyt Lokakuun äidit 2019

  Mä en myöskään antanut mitään pissanäytettä seulaverikokeiden yhteydessä, eikä niistä ollut mitään puhettakaan missään vaiheessa :O

  Tänään soittelin seulojen tulokset ja tasan viikon päästä olis sitten np-ultra. Jännittää ihan hurjasti!
 19. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Joo, näin se kätilö, kenen kanssa juttelin ja vaihdoin ultra-aikaa, sanoi. Ja että jos haluan riskiluvut niin yksityiseltä saa Nipt-testin omalla kustannuksella. Kysyn vielä uudelleen että näinkö todella, kun kuun lopussa on kunnallisen niskapoimu-ultra. Näin Helsingissä. Ihmettelen.
  • En tykkää En tykkää x 1
 20. peruna86 Asioista perillä oleva Elokuun äidit 2019

  Onpa tosiaan outoa!! :eek: